Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JanOks

Sivuja: [1]
1
Lainaus
Suurin ongelma asennuksen jälkeen on se, että koneella ei ole verkkoyhteyttä, koska Hardyn sisältämässä kernelissä ei ole tukea EEE:n käyttämälle hiukan harvinaisemmalle raudalle.

Koska asennuksen jälkeen Ubuntun kerneli ei tunnista EEE901/1000 sarjan verkkokorttia eikä wifi-sovitinta, tulee näille hakea paketit etukäteen, ja tallentaa ne vaikka muistitikulle. Intrepid Ibexille (8.10) on tehty erillinen eeepc-kerneli josta löytyy tuki kaikille laitteille.

Jos haluat olla saamatta Ubuntun viralliseen kerneliin päivityksiä (tällä hetkellä Ubuntun virallinen kerneli on EEE 901:llä turha) voit poistaa sen metapaketit käytöstä apt:llä. Tämä kuitenkin jättää viimeisimmän virallisen Ubuntu -kernelin koneelle varmuuden varalle.

Ubuntu 8.10:n uudehkossa kernelissä 2.6.27 ei siis ole tukea (halusin vain varmistaa asian)?

Itse asesin juuri 8.10:n pari päivää sitten, ja mukana tullut kerneli tunnisti 901:n verkkokortin mutta ei wlan-korttia. Ei siis tarvinnut siirrellä adammin kerneliä usb tikulla kun laittoi vaan piuhan koneeseen ja netti pelasi samantien.

2
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 02.12.08 - klo:18.26 »
Eri foorumeilla on ollut jonkin verran virrankäytöllä elvistelyä ja jotkut väittävät päässeensä Ubuntulla jopa yli 7 tunnin Eee 901 koneillansa. Nyt tarvis kuitenkin saada hieman faktoja Ubuntun käyttäjiltä.

1) Mikä kone? (esim. 901 20Gt)
2) Mikä akku? (esim. 6600 mAh, mikä tulee 901 koneiden mukana)
2) Mikä Ubuntun jakelukokoonpano? (esim. ubuntu 8.04.1 + Adammin kernel)
3) Mikä päällä ja mikä ei? (esim. wifi on, bluetooth off)
4) Prosessorin kellotus? (kirjoita komentoikkunaan cat /proc/eee/fsb )
5) Virrankulutus (present rate)? (kun kone ollut hetken päällä, kirjoita komentoikkunaan cat /proc/acpi/battery/BAT0/state ja kirjaa ylös 'present rate')

Ja ennen virrankulutuksen mittausta pidä näyttö suhteellisen normaalilla kirkkaudella (yli 75%).

Tulipa tänään hommattua 901:n ja heti koitettua Ubuntua, niin voinpa itsekin kertoa mittaustuloksista, vaikka tästä kyselystä onkin jo hieman aikaa. Toivottavasti tuloksistani on jollekin iloa/hyötyä.

1) 901 Linux (20GB)
2) Koneen mukana tullut 6600 mAh
3) Ubuntu 8.10 + kernel 2.6.27-8-eeepc (adamm) + eee-control paketti asennettuna. Ubuntu asennettu SDHC-kortille, joka siis kokoajan kortinlukijassa. Koneen BIOS päivitetty versioon 1703.
4) prosessorin kellotusta en nää tuolla komennolla, ei löydy tuota /proc/eee/fsb:tä. Powersave moodi valittuna kuitenkin eee-contol:n avulla.

Tuloksia:
wlan yhdistettynä tukiasemaan, bt yhdistettynä kännykkään, näytön kirkkaus max = 1155 mA
wlan yhdistettynä tukiasemaan, bt pois, näytön kirkkaus max = 1145 mA
wlan off, bt yhdistettynä kännykkään, näytön kirkkaus max = 925 mA
wlan off, bt off, näytön kirkkaus max = 915 mA
wlan off, bt off, näytön kirkkaus säädetty itselle sopivaksi valaistussa huoneessa = 780 mA
wlan off, bt off, näytön kirkkaus min = 725 mA

Konetta ei ole paremmin viritelty vielä virransäästöä ajatellen, kunhan adammin kernelin ja eee-control:n asensin ja sen jälkeen tein nämä mittaukset. Mittausten aikana kone oli idlenä, Gnome desktop käytössä ja terminaalissa pyöri scripti, joka ajoi 5 sec välein komennon:
cat /proc/acpi/battery/BAT0/state | grep rate

Buuttasinpas vielä testiksi koneen mukana tulleeseen linuxiin (Xandros), kun se vielä levyllä on. Pidin SDHC kortin lukijassa, ettei sen poistaminen vääristäisi tulosta. Xandrosissa tulos asetuksilla wlan off, bt off, powersave moodi ja näytön kirkkaus min = 785 mA joten Ubuntu näyttää suoriutuvan pienemmällä virrankulutuksella. Tai sitten on jotain eroja näissä, että kuinka pienelle näytön kirkkauden saa tms.

Sivuja: [1]