Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - paspartuu

Sivuja: [1]
1
Merkillinen ongelma, asennettuna siis Kubuntu 12.04 out-of-the-box ilman mitään säätöjä. Verkkoyhteys katkeaa satunnaisen ajan kuluttua, ilman että kone menee virransäästötilaan tms. 15min, tunti, 2 tuntia mennään ja toisinaan on katkeamatta laisinkaan. Ongelma korjaantuu ainakin boottaamalla, mutta se on pitkässä juoksussa huono ratkaisu. Ongelma ei ole palveluntarjoajan päässä (tai laitteistossa), sillä toisella käyttiksellä ei tällaista ongelmaa ole ikinä ollut. Mitään ajatuksia, mistä suunnasta tätä kannattaisi ruveta selvittämään?

Setuppia:
Asus P8H67-M LE
Inteno 5671r VDSL2 päätelaite

2
Kiitoksia Tomin, kokeilen tuolla updatella.

3
Duodapaduodapa.... oletko ajatellut vaihtoehtoa, että asennat jokaisen käyttiksen omalle kovolleen ilman mitään käynnistysvalikkoa?

Itselläni homma toimii niin, että kun konetta käynnistän, painamalla F9 saan valita miltä kovolta buuttaan. Silloin voin lisätä tai poistaa kovoja ihan mielin määrin.  :D

Tuli oikeastaan mieleen heti postaukseni jälkeen :). Mutta tosiaan jos tuohon grubiin pystyy lisäämään käyttiksiä manuaalisesti, niin olisi se lataaja kyllä mieluisampi kuin skarppina painaa nappuloita. (Muillekin käyttäjille)

4
Koneessa on kovalevy A, jossa on asennettuna windows. Pukkaan sisälle toisen kovalevyn B, jolle asennan Ubuntun. Jos otan tästä asetelmasta myöhemmin irti kovalevyn B, jolle Ubuntu on asennettu, niin käynnistyykö Windows enää normaalisti?

Tai vaihtoehtoisesti: Koneessa on kiinni kovalevy B, jolle asennan Ubuntun. Jos laitan koneeseen myöhemmin toisen kovalevyn, jolle on asennettu toinen käyttis (esim. windows), niin onko mahdollista lisätä tätä käyttöjärjestelmää GRUBiin manuaalisesti? (Ja miten)

Ajatus siis olisi, että kukin kovo, joka sisältää käyttiksen toimisi tarvittaessa myös itsenäisesti ilman säätämisiä. Esim. jos joutuu vaihtamaan vioittuneen kovon, asenteleen windowsia uusiksi tms. niin sähläämisen riski on hyvin pieni kun ottaa muut levyt kokonana irti siksi ajaksi.

5
Kovalevy(t) on mallia SATA II, joten ei ole samassa kaapelissa dvd-aseman kanssa

6
Selvisipä tämäkin mysteeri kokonaan. Tuli tarvetta käyttää Parted Magic:ia cd:ltä, mutta töksäytti busyboxiin ja sanoi, että ei voi mountata hdd:ta, eikä manuaalisestikaan onnistunut. Kävin hakemasas komerosta kierrätyskeskukseen menossa olevasta laatikosta vanhan CD-aseman ja ruuvasin dvd-aseman tilalle. Parted Magic boottas iloisesti, samoin kaikki linux distrot cd:ltä. Otin tussin käteen, että kirjoitan siihen dvd-asemaan "ROSKA" kun huomasin että jumper oli kohdassa "slave". Vaihdoin sen masteriksi ja testaus -> toimii kuin junan vessa taas. Eipä kyllä käynyt mielessä, että näinkin pienestä asiasta pystyi hankaamaan vastaan. Asema on ollut tuossa koskemattomana siitä asti kun koneen kasasin, 2007. Se on kuitenkin ollut bios:ssa ensimmäisenä boottaajana ja tähän asti kaikki on toiminut ok. Ja mikä vielä oudompaa, se 10.04 toimii jumper asetuksella "slave". Henkimaailman juttuja kait.. :) huoh

7
Surffailin netin syövereissä ja törmäsin Live USB - vaihtoehtoon. Tällaisella softalla sai tehtyä boottivan USB tikun windowsin puolella todella helposti:

http://launchpad.net/win32-image-writer/0.2/0.2/+download/win32diskimager-RELEASE-0.2-r23-win32.zip

Kokeilin. Ja toimi :D, live-sessio pyörähti käyntiin. Päiväkausia tämän ongelman kanssa painittuani ratkaisu löytyi sattumalta. Vaikkakin alkuperäinen ongelma on edelleenkin mysteeri. Muistitestin pyöräytin ja sillä sektorilla kaikki oli ok, ehkä ongelma lienee sitten DVD-aseman puolella tai sitten näyttiksessä. Näytönohjaimeeni en kylläkään ole ollut hirveän tyytyväinen (GT8500) ja joutaisi vaihtoon koko kapine, kun toimiikin joskus miten sattuu. Alternate install ei kyllä itselläni tullut jostain syystä mieleen ollenkaan, mutta pitää muistaa vastaisuuden varalta. Ja semmoisen voisi varmuuden vuoksi hyllyyn pyöräyttääkin.

Kiitos vastauksista :D

8
Pitänee testailla vanhaa kaapista löytyvää CD-asemaa, jos se sattuis hyvällä tuurilla olemaan ehjä, kun on saanut lapset nukkumaan :) Ja mahdollisesti näyttistä käyttää irti ja emolevyn näyttiksellä koekäyttää. En vaan ensisijaisesti ruvennut ruuvaamaan konetta auki, kun 10.04 boottaa ok, niin tavallaan ajattelin, ettei syy olisi rikkoutuneessa raudassa.

9
Ubuntu 9.10 Live CD jumittaa, kun olen valinnut kielen ja "kokeile ubuntua" .. Logo näkyy ja latailee, mutta sitten pamahtaa jäihin ja näyttö jää mustaksi. Kokeilin CD ja DVD versiota, 9.04:ää ja kubuntua. DVD toimi kuitenkin toisella koneella moitteettomasti, ongelma ei liene virheellinen poltto. 10.04 kuitenkin buuttaa live-sessioon mallikkaasti. Ubuntua olen tällä koneella käyttänyt 7.04 lähtien 8.04:ään asti kaikki toimi hyvin. Kokeilin myös muita distroja, Mandriva 2010 ja openSUSE 11.2, jotka tekevät täysin saman tempun, mutta openSUSE kertoi, että " .. failed to detect CD / DVD drive. Will reboot in 120 sec". Mahtaakohan syy sitten löytyä kernelistä, kun kaikki distrot jumittaa täsmälleen samalla tavalla?

Seuraavia rakaisutyritykset on poissuljettuja:

- Live CD herjasi ensalkuun biosin pss acpi juttuja -> bios päivitetty uusimpaan versioon. Biosin herjaaminen loppui, mutta ei korjannut ko. ongelmaa
- Kokeiltu on noacpi, acpi=off vaihtoehtoja -> Ei auttanut
- CD/DVD:t ovat täysin toimivia. Kaikki poltettu samalla softalla, ImgBurn

Todella merkillinen ongelma, vaan mikähän tähän olisi viisain ratkaisu? Asentaa 10.04 ja odottaa final releasea, asentaa 8.04LTS ja päivittää seuraavaan LTS, yrittää keksiä ratkaisu tähän vai lähteä rautakauppaan hankkimaan AMD:n tilalle jotain muuta kuin AMD :)

kokoonpanossa mukana:
emo: msi K9AMG2
prossu: AMD64 3800+
dvd: Atapi DVD A DH20A1P

EDIT (Tomppeli): Merkkasin ratkaistuksi
Ratkaisu: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=31952.msg247913#msg247913

10
Tähän olikin vähän liian simppeli ratkaisu, jonka hoksasin hetken päästä kun tänne kirjoittelin.

Eli mounttasin(pmount) soittimen vaan uudestaan sony-walkman:iin ja unmounttasin sitten. Jotenkin ei vaan tullut heti kokeiltua tuota, kun kuvittelin ettei sitä sitä voisi mountata jo olemassa olevalle nimelle.

Lainaus
Ilmeisesti tuon saa toimimaan myös hardyn kanssa.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/209483/comments/42
Pitänee harkita tuota kikkaa, ei tosin hirveästi ole kokemusta tuon tyylisistä viilauksista, joten voi olla että jätän suosiolla väliin. Kun tuo manuaalinen mounttaus toimii nyt kaikinpuolin ok, ja ei tuota soittolistaakaan tule joka päivä päivitettyä..

Kiitos kuitenkin  :D

11
Kyseessä mp3-soittimen (Sony Walkman A816) manuaalinen mounttaus, joka jäi kummittelemaan /media -kansioon

Ko. malli ei enää mountaa automaattisesti kernelillä 2.6.24, mutta toimisi jälleen kernelillä 2.6.27 (bug# 209483)

Tein seuraavat temput:
Koodia: [Valitse]
pmount /dev/sdd sony-walkman

Jonka jälkeen avasin Banshee-soittimen, tarkoituksena kokeilla musiikin siirtoa.

Banshee ilmoitti:
"MTP Support Ignoring Device
Banshee's MTP audio player support can only handle one device at a time."

Tästä seurasi, että soitin unmounttautui (tai jotain), eikä sitä näkynyt enää fdisk -l komennolla.
Mutta /media-kansiossa oli edelleen sony-walkman, sisällöltään tyhjä

Yritin:
Koodia: [Valitse]
pumount sony-walkman
Error: invalid device /media/sony-walkman (must be in /dev/)

Nyt haluaisin saada tuon sony-walkmanin pois tuolta kummittelemasta, mutta en tiedä kuinka sen voi tehdä aiheuttamatta mitään hasardia?

Sivuja: [1]