Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jarsa

Sivuja: [1]
1
Kiitos. Yhtenä ratkaisuna voisi tosiaan käyttää Firefoxia ja nimimerkkien LeHIX ja nm toimivia neuvoa. Kokeiltuani eri vaihtoehtoja ja tutkittuani asiaa olen kuitenkin päätynyt takaisin Unityyn. Linkkien aukaiseminen selaimesta riippumatta sekä monta muuta pientä ja omaa työskentelyä häiritsevää ongelmaa katosi samalla. Sinänsä harmillista etten parin viikon kokeiluista huolimatta saanut oikeaa otetta uuden työpöytäympäristön kanssa, mutta nyt on kuitenkin jo aika keskittyä töihin käyttöliittymän sijaan.

Koska otsikon ongelma poistuu Unityn myötä, niin kyseessä lienee compizin tuoma ratkaisu. Gnomen Mutter ei taida yksinkertaisuuteen panostavan rakenteensa vuoksi sisältää juurikaan säätömahdollisuuksia  ja harmillisesti se haittasi nyt osaltaan omaa kotiutumistani.

Kiitos vielä kerran avusta ja vinkeistä.

2
Kiitos ehdotuksesta, mutta firefoxin asetukset olivat ainakin noilta osin oikein. Kävin nyt läpi nyt myös muut käyttämäni selaimet (Vivaldi ja Chromium) ja kaikkien kanssa sama ongelma. Näinhän ei pitäisi olla, koska vanhat asetukset kulkevat mukana päivityksessä ja tällainen käyttäytyminen on uutta. Minusta ongelma vaikuttaisi olevan ikkunanhallinnan puolella, mutta ratkaisua en ole keksinyt. Ehkäpä vanhat asetustiedostot kummittelevat jossain päin järjestelmää.

3
Moi

Päivitin 16.04->18.04 ja eteen on tullut muutamia odottamattomia pieniä muutoksia. Yksi vielä ratkaisematon on seuraavanlainen:
Jos klikkaa linkkiä sähköpostista, lifereasta tms. ohjelmasta, niin fokus siirtyy työpöydälle jossa selain on. Aiemmissa versioissa tämä on toiminut niin, että linkit ovat kyllä auenneet selaimessa, mutta työpöytä ja ohjelma eivät ole vaihtuneet, tällöin on ollut siis mahdolista aukoa useita linkkejä kerralla pomppimatta työtilojen välillä.

Onko gnomessa asetusta jolla tämän käyttäytymisen voisi muuttaa aiempaa vastaavaksi? Olen käynyt läpi asetustiedostoja, mutta silmiini ei ole sattunut mitään selkeää kohtaa raksittavaksi.

4
Taistelin muutaman tunnin ogelman parissa 8.10:n kanssa (langattomat verkot näkyvät, mutta salasana ei kelpaa).  Tässä tapauksessa ongelma oli langattoman reitittimen (d-link-524) säädöissä, joissa salauksen vaihtoehtona olivat molemmat WPA tai WPA-2. Vaihdoin valinnaksi WPA-PSK (TKIP) ja homma toimii mallikkaasti.

5

 Kiitokset vastanneille. Ansiostanne rohkaistuin tekemään osioinnin itse ja kaikki toimi kuten pitääkin. Vista kesti siis leikissä mukana vaikkei sitä viimeisimmissä tiedoissa mainittukaan.

6
 Moi,

asensin pöytäkoneelle Vistan viereen 8.10 version (erittäin helposti ja onnistuneesti). Nyt olen yrittänyt samaa Acerin kannettavalle ja ongelmaksi on muodostunut kohta jossa asennuksen tulisi tunnistaa vapaa levytila.

Vistan puolelta on sen omilla työkaluilla vapautettu 40 gt Ubuntua varten. Asennusohjelma näyttää vapaan tilan oikein, mutta mikäli käytän vapaan levytilan valintaa, tuloksena Ubuntu on valtaamassa 100% koko levystä eikä tunnista enää vistan läsnäoloa kuten on vielä hetki sitten tehnyt (sinänsä kunnioitettavan määrätietoinen valtausyritys).

Mikäli samaa asiaa yrittää "osioi itse" vaihtoehdolla, kaikki näyttäisi sujuvan mainiosti, mutta yhteenvedossa ennen asennusta Vista loistaa taas poissaolollaan vaikka käyttäjätilien tuontia Vistasta onkin kysytty hetki sitten. Levyosiot joille / ja swap tulevat näyttävät kuitenkin olevan oikein. Mikäli en olisi asentanut samaa ohjelmistoa toiselle koneelle niin vaivattomasti olisin luottanut noihin oikeisiin levyosioihin, mutta tuossa tapauksessa Vista oli mainittu kaikissa asennuksen kohdissa yhteenvetoa myöten ja sen vuoksi epävarmuus alkoi jäytämään sisuskalujani.

Olisin kovasti kiitollinen tiedoista, jotka tässä tilanteessa saattaisivat minua auttaa. Kuuluuko yhteenvedossa manuaalisen osioinnin jälkeen edes tulla tietoa siirtoapulaisen mukanaolosta vai ei?

 ??? :'(


 

Sivuja: [1]