Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - False_Karma

Sivuja: [1]
1


Tämä riippuu mitä ominaisuuksia haluat.

  • audacious, winamp tyylinen
  • rhythmbox, oletus gnomessa (tälle annan oman ääneni)
  • banshee
  • exaile


Tuossa nyt muutama graafinen sovellus...




Audacious on (ainakin minulla) järkyttävän hidas hiemankin isommilla playlisteillä.
Rhytmboxissa pahin vika omassa käytössäni on sen puutteellinen tuki japanilaisille merkistöille.
Banshee ei tue comment-kolumnia
Exailessa on huonot tag-ominaisuudet.

Monessa noista on vielä lisäksi jotain vikaa, esimerkiksi yksikään ei kommentteja tue ja pelkkä settings.ini-tiedoston muokkaaminen tai vastaava ei auta.

Eli sellainen player olisi haussa, jossa ei olisi yhdenkään noista puutteita ja last.fm-tuki pitäisi myös olla, hieman paljon vaadittu, mutta Windowsilla käytin Foobar2000:a, jossa oli kaikki edellämainitut ominaisuudet. Sitä käyttäisin winen kautta, mutta sen käynnistäminen vaatii päätteen jatkuvaa pitämistä, siinä eivät kaikki pluginit toimi Ubuntulla ja jostain syystä käytössä on vain ASCII.

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 11.11.08 - klo:06.41 »
Okei, Glider lataukseen. Kiitos vastauksesta.

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 10.11.08 - klo:21.40 »
Tässä minun.




Ooo, hieno teema, mitkä on noiden ikkunoiden reunateeman ja tuon väriteeman nimet? Tarvitsen tummemman teemavaihtoehdon, kyllästyn kuitenkin pian tähän bambu-teemaan.

4
hmm... local-kansiossa ei näytä olevan alakansiota applications, vaikka kuinka on piilokansiot näkyvillä,
Home-kansiossa on kyllä .wine-piilokansio (jossa muuten näkyy myös olevan asennettuna Foobar)
Homessa on myös jotain bash-alkuisia tiedostoja, ainakin bash_history.

Mutta, jos joku sattuu tietämään mediaplayerin, jolla hoituu sekä comment-columnin näyttäminen, että last.fm:n scrobblaaminen, niin sekin ajaisi asian : D Sen takia lähinnä Foobaria päätin käyttää, koska mikään muu soitin ei kommentteja tukenut ja ne ovat minulle hyvin tarpeellisia. Lisäksi hiemankin isommissa playlisteissä esiintyi paljon hidastelua, eikä testaamillani ~8 mediaplayerillä ollut kovin hyviä tiedostojen hallintaominaisuuksia. Amarok (ja ilmeisesti muut Xine-pohjaiset mediaplayerit) ei tule kysymykseen, sillä Amarokin asennettuani, eivät äänet toimineet lainkaan ja ongelmaan auttoi vain Amarokin poistaminen.

5
Tuon teinkin itse asiassa aikaisemmin :D

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: Käynnistin Wine-ohjelmaan?
« : 10.11.08 - klo:20.32 »
Tajusinkin juuri miten onnistunut alueenvalinta minulla, ajattelin vain, että olin käyttämässä Foobaria ja että se on mediaplayer. No, eipä sille enää mitään mahda
Tjaah no kirjotas päätteeseen komento
gedit ~/Desktop/Foobar2000.desktop
 Muokkaat tuosta kansiot oikeiksi ja teet tiedostosta ajettavan: chmod +x ~/Desktop/Foobar2000.desktop
Koodia: [Valitse]
[Desktop Entry]
Name=Foobar2000
Exec=env WINEPREFIX="/home/*käyttäjä*/.wine" wine /home/*käyttäjä*/Foobar2k/Foobar2000/foobar.exe
Type=Application
StartupWMClass=Wine
Path=/home/*käyttäjä*/Foobar2k/Foobar2000
Icon=
Ps. Foobarin iconin luultavasti löydät kansiosta /home/*käyttäjä*/.local/share/icons/. Voi lisätä sen tohon ilman extensionia(eli pelkkä nimi ilman tiedostotyyppiä .xpm).

Tein tuon Foobar2000.desktop-tiedoston, tosin laitoin eri polun kuvakkeelle, sillä olin sen jo Foobarille ehtinyt vaihtamaan. Sitten kirjoitin tuon "chmod +x ~/Desktop/Foobar2000.desktop"-komennon päätteeseen, kuitenkin muuttaen "Desktopin" Työpöydäksi.
Pitääkö tämän jälkeen vielä tehdä jotain, sillä tuon käynnistimen tuplaklikkaamisesta ei seuraa yhtään mitään.

7
Eli siis, asensin Winellä Foobar2000:n, hakemistoon /home/*käyttäjä*/Foobar2k, jonka olen Winen asetuksista määrittänyt D:/-asemaksi. Asennus onnistui, Foobar käynnistyi ja toistaa tiedostoja mallikkaasti, mutta en saa sitä käynnistymään muuten kuin kirjoittamalla komentoriville:

cd .home/*käyttäjä*/Foobar2k/Foobar2000
ja
wine foobar2000.exe

Onko siis mahdollista lisätä työpöydälle käynnistin ja jos, niin miten se tehdään? Mikä määritetään komennoksi, yms.

Huom. Olen vielä aloittelija, käytännössä en siis ymmärrä, miten käynnistimeen saisi määriteltyä komennoksi kaksi eri komentoa.

8
No niinpä tietenkin.. Olisi pitänyt ne uutissivut tarkistaa ensin, anteeksi nyt tästäkin : D

Mutta erikoista kyllä, ei vielä tänä aamuna kahdeksalta toiminut yhteys.

9
Jaahas, minulle tuli uusi ongelma ubuntun kanssa. Päivällä katkesi netti, täysin ilman ennakkovaroitusta. Tähän Vista-läppäriin sain yhteyden palautettua, mutta pöytäkone ei vieläkään suostu nettiin yhdistymään. En oikein tiedä edes mistä aloittaa, mutta esim. kun kytken nettijohdon tuohon pöytäkoneeseen, näkyy ilmoitus : Yhteys verkkoon on katkaistu." A-Linkin RoadRunner 24AP modeemi/Router käytössä, tämä läppäri on langattomassa verkossa. Yritin katsoa noita modeemin asetuksia, mutta ei siitä itse asiassa oikein tullut mitään. Apua kaipaisin, suhteellisen yksikertaisesti selitettynä.

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 09.11.08 - klo:14.59 »
Asensin vasta Ubuntun, joten työpöytäni ei ole kovin erikoinen.


11
Ongelma ratkesi, kun poistin Amarokin ja reboottasin, kiitos paljon. Sen jälkeen piti vain säätää ääniasetukset kuntoon.

Nyt menee kyllä jo offtopiciksi, mutta jos joku viitsii, niin olisin kiitollinen, jos joku kertoisi koittamisen arvoisia Gstreameria käyttäviä audiotoisto-ohjelmia, kun noita Xineä käyttäviä ei sitten näköjään voi käyttää. Vaikka PM:llä, jos menee mielestänne muuten liian offtopiciksi.

12
Asensin ubuntun (Intrepid Idex) ja muutaman alussa ilmenneen ongelman jälkeen asennus sujui ongelmitta.
Asensin (lähes) ensi töikseni Restricted Extras-paketin ja koitin muutamalla mp3-soittimesta (Oli muuten yllätys, että se toimi) otetulla .mp3-muotoisella tiedostolla. Kaikki toimi kiitettävästi. Hieman myöhemmin, alkusäätöjen jälkeen asensin Amarokin, sillä se vaikutti olevan mielekkäämpi vaihtoehto kuin Rhytmhbox. Sen jälkeen mitään ääniä ei ole kuulunut, tosin ongelma saattoi esiintyä jo hieman aiemminkin huomaamattani. Osaisiko joku kertoa mikä voisi olla vialla?

Toinen ongelmani, joskaan ei yhtä häiritsevä (ainakaan vielä), on se, ettei minulla (ilmeisesti) ole 3d-kiihdytykseen tarvittavia ajureita. Asensin paketinhallinnan kautta paketin, jota luulin oikeaksi, mutta ei se ilmeisesti tehnyt mitään. Kun yritän esim. ulkonäkö-asetuksista vaihtaa visuaaliset tehosteet tasolle "Oletustehosteet", kyseinen ikkuna jähmettyy hetkeksi ja ilmoittaa sitten, ettei työpöytätehosteita voida kytkeä päälle. Ylläpito-Laiteajurit avaa vain tyhjän ikkunan, jossa lukee: "Suljettuja ajureita ei ole käytössä tässä tietokoneessa." Pitäisikö minun laittaa suljetut ajurit käyttöön jostain? Mistä tämä tapahtuisi?

EDIT: Ja unohdin sitten kumminkin mainita sen näytönohjaimen mallin, eli GeForce 2 MX (Kyllä, vanha kone, jonka windows lakkasi yllättäen toimimasta ja jolla nyt haluan kokeilla ubuntua)

EDIT2: Äänikortin irroittaminen niin, että käytössä on emolevyyn integroitu äänikortti, ei muuttanut asiaa.

Sivuja: [1]