Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Aksa

Sivuja: [1]
1
Elikkäs sain Linux tehokäytössä- kirjan jonka mukana tuli CD jolla mainittu CentOS 5.1 ja kun koneessani oli joutavana vanha 20 G:n levy ajattelin testata mainittua centosia Ubuntu 10.10 rinnalla. Asennus sujui muuten odotetusti mutta ilmeisesti tuo centosi asenti oman, vanhemman grubin aiemman päälle (molemmat siis käyttää samaa /boot hakemistoa, onko muuten sallittua?) ja tuo centosin GRUB kyllä antoi lisätä ubuntun käyttislistaan, laitoin sen tietysti oletukseksekin mutta ubuntua se ei suostu lataamaan, ensin tulee rootnoverification tai jotain, sen jälkeen chainloader +1 ja sen jälkeen valitetaan viallisesta binääristä. Osaako kukaan jeesiä miten sen sais kondikseen ku olen koettanut asentaa tältä ubuntu 10.04 cd:ltä uudelleen grubin, ei auttanut eikä mikään muukaan mitä mieleen juolahtanut kokeilla ja tän live-cd:n voimin oon selaillu puolivuorokautta foorumeita, FAQeja ym. netistä putkeen mut en oo löytänyt ratkaisua. Ja hirveesti en viitttis sooloilla omia epävarmoja säätöjä koska ubuntuni oli viilattu aika vimpan päälle sekä sisältää arvokasta tietoa.
 KAIKKI apu tervetullutta, tossa centosissa ei toimi ees mokkula enkä yritä saahakkaan toimimaan ennenku ubuntu skulaa taas, HJÄLPA MIG!

2
Kiitoksia linkistä ja vinkistä, tosin tuo rankin vaihtoehto ei onneksi ollut tarpeen omalla kohdallani vaan minttu asentui kiltisti kunhan poistin Raid-metadatan kuten tuolla neuvottiin
sudo dmraid -r -E /dev/sda (or /dev/sdb, etc, depending on the disk name)
Nyt ongelmia tuottaa sitten äänet ja nettiin pääsy Nokian nettitikulla mutta eiköhän nekin selvinne.

3
Elikkä puolen vuoden win 7 käytön jälkeen alkoi tulla taas linuxia ikävä, siis imasin kokeilumielessä linux mint kde-version. Live cd käynnistyi normaalisti jonka jälkeen klikkasin "Install linux". Ja asennus tosiaan tyssäsi osiointisovellukseen. Käytin KDE:n omaa osiointiohjelmaa ja tein partitiot sillä ja koitin uudestaan, samoin laihoin tuloksin. Tympäännyin minttiin siinä kohtaa ja imuroin ubuntu 10.04:n ja ajattelin että kyllä ubuntuun voi luottaa, aina on toiminu ennenkin. Mutta ei, sama vika, asennus tyssää osiointisovellukseen. Se ei anna tehdä mitään, siinä ei näy koko kovalevyä puhumattakaan osioista. Missähän mahtais olla vika? Koneeni on acer aspire joku pöytä kone, amd athlon x2 prossu, 6 gigaa muistia ja se kovo on 1 teranen josta puolet varasin linuxille ja toi win 7 jäi nököttämäään toiselle puolikkaalle. Niin ja miks muuten kovalevyllä oli jo ennestään 3 primary-partitioo, jotain winkkarin juttuja ilmeisesti? Ja edelleen, miks tässä on joku raid-systeemi päällä vaikka koneessa ei ole kuin 1 levy, eiks raidissa tarttis olla väh. 2 samanlaista levyä? Auttakaa hölmöläistä hädässä.
Niiiiin, se mint asensi kyl jonku bootloaderin tai jotain, tää nykyään kysyy käynnistettäessä et win 7 vai mint mut eihan se mint tietenkään toimi kun ei oo asennettu. BTW, eiks toi mint oo ubuntuun pohjautuva?

4
Laitealue / Vs: Piisaako tehot?
« : 30.04.09 - klo:14.50 »
Kiitoksia avusta kaikille, ilmeisesti koneeni on vaan liian mopo koska ubuntu pelas monta tuntia kun otin tehosteet pois päältä, asenti jopa päivitykset kiltisti mitä nyt mokkula päätti ruveta pätkimään. Tämä oli sikälittäin outoa kun se ei ennen sitä ubuntussa ole tehnyt, winukassa kylläkin. Jokatapauksessa kun pistin glxgearsin pyörimään ni ei mennyt kauaa kun masiina "jäätyi". Ne arvot mitä gearssi anto oli jotain 1900 ja 4200 välillä jos siitä joku osaa lisää opastaa, mut eiks toi vahvasti vaikuta et potku loppuu kesken? Mut miksköhän toi mokkula alko katkomaan, mun vanhassa 633 celeronissa on xubuntu 8.10 ja tässä vähemmän vanhassa romussa ubuntu 8.10 ja kummassakaan ei mokkula oo pätkiny ennenku tässä kun asentelin noita päivityksiä, voiko joku päivitys mahdollisesti olla buginen tms.? Kertokaa taas jotain jos keksitte ja hauskaa vappua kaikille! :)
- A -

5
Laitealue / Vs: Piisaako tehot?
« : 23.04.09 - klo:02.44 »
Kertooko toi komento mitään "väkivaltasen" sammuttamisen jälkeen? Systeemi kun vaikuttaa siltä että se ei edes tajua kaatuneeensa, sammutuksen ja käynnistyksen jälkeen ei tee kovalevyn zekkausta minkä se kyllä normaalisti on tehnyt jos sen väkisin sammuttaa.
Niin ja sit mulla on myös winukka xp jolla työstän lähinnä kuvankäsittelyä ja videoitten editointia, oisko siinä hyötyä isommasta mutta hitaammasta keskusmuisista?

6
Laitealue / Vs: Piisaako tehot?
« : 23.04.09 - klo:02.31 »
Niin ja se Ubuntun versio oli 8.10, se DVD-versio.

7
Laitealue / Piisaako tehot?
« : 23.04.09 - klo:02.12 »
Elikkä ubuntuni HYYTYY täysin mitä ei tähän mennessä yksikään mun linuksi oo tehny, siis kaikki toiminta, hiirtä lukuunottamatta stoppaa, jos kursori on animoitu niin senkin liike pysähtyy mutta kursoria sinänsä voi liikuttaa.
Koneen sisuksissa on Pentium 4 2,4 GHz, 1 Gt 400 MHz ddr muistia, ATI Radeon 9800 pro ja 50 gigaa kovoa ubuntulla. Nettiyhteys on saunalahden mokkula. Compizin herkut on "kaakossa", voisko olla että koneen tehot ei riitä noihin 3D-hölmöilyihin? Vai oisko kellään ideaa mikä vois olla pielessä, se jäätyminen voi tulla ihan millon vaan, heti boottauksen jälkeen tai myöhemmin, en oo varma mut päivityksiä asennettaessa ainakin tuntuu jämähtävän aina, tai symantecin pakkauksen hallinnan kanssa.
Ja toinen kymysys: päivitin koneen sisukset vähän uudempaan kun vanha 1,7 Athlon kärähti, siitä mulle jäi 2 gigan kampaa 266 MHz muistia, onko kannattavaa laittaa ne + 1 kampa tota 400 MHz:sta, nopeushan tulee käsittääkseni hitaimman piirin mukaan? Eli onko hidasta muistia 2,5 gigaa parempi kuin 1 giga vähän nopeampaa? Mites muistin ylikellotus, eikös semmonenkin onnistu?
Kertokaa ihmeessä jos on ideoita miks ubuntuni puutuu, ufotkin ehdotukset huomioidaan :)
Kiittäen -a-

8
Laitealue / Vs: huawei 169 + saunalahti pikkuprobleema
« : 02.12.08 - klo:13.21 »
Eikös studiossa ole ulkonäöltään muokattu GNOME?

Tuskinpa se Alternate-levy siihen Network Manageriin on vaikuttanut...

Mokkulalle on ihan sama missä portissa se on, mutta en tiedä toimiiko se hubin perässä vai pitääkö kytkeä suoraan koneeseen...

Juu onpi muokattu Gnome, aika pelkistetty, oikealla yläkulmassa on vakiona 1 valikkonappi, sen takaa ei löydy network manageria ainakaan tolla nimellä mistään, joku verkkojuttu siellä oli mistä ei mitään mobiililaajakaistaan viittaavaa löytynyt, ylipäätänsä en pystynytsiellä tekemään mitään. (Oikeuksista johtuvaa kenties, täytynee zekata?) Ja jonkun verkkokuvakkeen sai lisättyä yläpalkkiin mutta tais herjata etten pääse sitä käyttämään, en muista ku oon duunissa ja täällä netti toimii (joku xubuntu 7.?). Kertokaa ny mulle joku pliis oonko mää härsiny epähuomiossa jonki aivan perusasian ku ei tää isolta vialta vaikuttas mutta kun on joku vuos macceilyä ja wintoosailua ni ei oo enää ajantasalla linuxeissa. Ehkä pitäs pistää gentoo himaan, muisti vois virkistyä :) (Vai joko seki on pilattu asentimella, konsoli rules OK!)

 Njoo, ei taida olla alternatelevystä kiinni ku eihän tota studiota saa muunlaisena ja onpi isompi imagekin näköjään.

Ei oo toiminu vaikka oisin kytkeny mihkä sen mokkulan taikka hubin, hubille pystyy antaan lisävirtaa, eiks se oo hyvä?

Ehdotuksia otetaan asian tiimoilta vastaan, huonojakin.


9
Laitealue / Vs: huawei 169 + saunalahti pikkuprobleema
« : 27.11.08 - klo:13.51 »
Voisiko nää ongelmat olla siitä kiinni kun toi studio 8.10 oli alternative-image, eli voiskohan siitä puuttua tuki noille netti-tikuille? Kaikia verkkotyökaluja en ainakaan löytänyt.
Esim. tota network manageria ei valikosta löydä enkä löytänyt sitä myöskään tiedostojärjestelmästä. Pitääkö sen "mokkulan" muuten olla jossain tietyssä usb-portissa? itellä se on usb-hubin päässä et saan sen ikkunan lähelle et se toimii 3G verkossa. Ja tossa studiossahan on aivan oma työpöytänsä mutta käsittääkseni se on gnome-pohjainen.

10
Laitealue / Vs: huawei 169 + saunalahti pikkuprobleema
« : 20.11.08 - klo:12.37 »
8.10 käytössä joten eikö networkmanager osaa hoitaa tuon yhdistämisen? vanha virsi jo itseltäni mutta kysyn vielä tässäkin...

mutta jos haluat tuota wvdial:a niin näyttää oikeuksista valittavan. tarkistahan että wvdial.conf on oikein eikä siellä ole mitään ylimääräistä.

mutta suosittelisin kokeilemaan ihan sitä network manageria, kun se on kuitenkin siinä oletus työkaluna.
Järjestelmä -> asetukset -> network configuration
ja sieltä mobiililaajakaista välilehti.
kannattaa ainakin kokeilla. Aina voit sitten palata tuohon jos ei auttanut.

En löytänyt tosta studioversiosta kyllä mistään network manageria.

11
Laitealue / Vs: huawei 169 + saunalahti pikkuprobleema
« : 20.11.08 - klo:12.35 »
Joo, muistan kyllä et miten oikeudet katotaan, tohon oli root:illa oikeudet mut miten ne taas muutettiin? chmod jotain... Oishan tuo kiva saaha netti linuxiin ni ei tarrtis tohon xp:hen koskee.

12
Laitealue / huawei 169 + saunalahti pikkuprobleema
« : 19.11.08 - klo:11.23 »
Elikkäs eilen näiltä foorumeilta sain ohjeita hyvinkin ton huawei 169 tikun saattamiseksi toimimaan, otin kortilta sim-kyselyn pois, copy-pastesin useitakin wvdial.conf versioita mut kaikilla tyssäs tähän:
(Alkuhässäköitä en kaikkia muista mut tää vissiin kertoo oleellisimman viasta) :
--jotain yhdistämisilmoituksia--
 CONNECT
--> carrier detect. Starting PPP immediately
--> Unable to run /usr/sbin/pppd
--> Check permissions, or spesify a "PPPD Path" option in wvdial.conf

ja sen jälkeen yrittää, tulee timeout, yrittää jne.
Versioni on Ubuntu studio 8.10 ja käsittääkseni se minkä pastesin viimeks wvdial.conf:iin oli just 8.10 käyttäjältä. Vika ei käsittääkseni ole iso mutta takana on pari vuotta ilman linuxia ni taidot ruostuneet. Eli osaisko joku jeesata?

13
Oon saanut vaan sen käsityksen että 8.04:ssa ei ole noille "mokkuloille" niin hyvä tuki ku 8.10:ssa, onko tietoa tästä?

Elämä on valintoja - mokkula tai realtime-ydin. Minä en voi tehdä niitä puolestasi. Asenna se Ubuntu, joka tuntuu parhaiten vastaavan tarpeitasi.

Tätä viestiä kirjoitan parhaillaan Mythbuntu 8.10:stä...  8)

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.




Pysytyykö 8.04:een asentamaan "käsipelissä" mokkulatuen mikä on 8.10:ssa vai onko se tuki kernelissä? Pitääkö siis räplätä semmonen kerneli et toi onnistuu vai onnistuuko ollenkaan? Linux ilman nettiä on kuitenkin aika hyödytön peli.

14


Suosittelen lämpimästi edelleen käyttämään Ubuntu Studio 8.04:ää.

Oon saanut vaan sen käsityksen että 8.04:ssa ei ole noille "mokkuloille" niin hyvä tuki ku 8.10:ssa, onko tietoa tästä?
Itselläni on siis toi saunalahsen nettitikku, Huawei jotain, ja kuulin että tämä uutukainen Ubuntu on parempi noitten 3G vehkeitten kanssa.

15
Elikkä:
Minkähänlaista rautaa ton studion videoeditointi softat tarttee, konewanhukseni on:
AMD Athlon 1.7+
2 G keskusmuistia
ATI Radeon 8500LE (ATIT huonoja linuxissa, tiedetään)
SB Live! äänikortti
Huawei joku nettitikku
Pyöriikö ollenkaan? Ja jos hommaan digitv tikun/kortin jaksaako MythTV näyttää ja tallentaa?
Ja onko toi studio-versio muuten sama ku tavallinen ubuntu 8.10?
Ja jos ei toi kokoonpano jaksa ubuntu studioo ni onko olemassa vastaavia mutta köykäsempiä distroja?

Sivuja: [1]