Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mortti

Sivuja: [1]
1
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.04: Jaunty Jackalope
« : 24.03.09 - klo:20.14 »


3. Totesin pärjääväni Jauntyssani nyt olevilla avoimilla ajureilla ihan ok. Jopa aiemman suljetun ajurin aikaan toimimattomat oletustehosteet näyttäisivät lähtevän päälle, mutta: niiden aktivoinnin seurauksena kaikista ikkunoista katoaa otsikkopalkki, jolloin ikkunoita ei voi esimerkiksi sulkea, liikuttaa jne. Kyseessä lienee epäilemättä jonkin tason bugi, mutta onko joku esim. ATI:n korttien kanssa hiuksiaan repinyt kohdannut tällaista vikaa?



9.04 on vielä kehitysvaiheessa - ole rauhallinen

Joo tottahan toki. :) Pohdin vain, että onko kyse sellaisesta kokoonpanosta/tilanteesta, joka on ymmärrettävissä kunnolliseksi bugiksi ja siten raportoitavaksi.

2
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.04: Jaunty Jackalope
« : 23.03.09 - klo:19.11 »
Olen päässyt jatkamaan käyttöä/testausta hieman kummallisen ongelmasarjan jälkeen. Kummallisen siitä tosin tekee lähinnä varmaan se, etten itse ymmärtänyt ihan kaikkea, mitä tapahtui  ;)

1. Kuten totesin aiemmassa viestissäni tässä threadissa, asensin viime viikolla uusien päivitysten mukana tulleita gflrx-ajureita. Koneessani on ATI Xpress 200M -näytönohjain. Grafiikka meni bootin jälkeen silpuksi.

2. Korjasin asian recoveryn kautta ottamalla kaikki gflrx-paketit pois käytöstä. Samalla katosi jo Hardysta asti mukana ollut suljettu ajuri. Koetin keksiä vialle ratkaisua, siinä kuitenkaan onnistumatta.

3. Totesin pärjääväni Jauntyssani nyt olevilla avoimilla ajureilla ihan ok. Jopa aiemman suljetun ajurin aikaan toimimattomat oletustehosteet näyttäisivät lähtevän päälle, mutta: niiden aktivoinnin seurauksena kaikista ikkunoista katoaa otsikkopalkki, jolloin ikkunoita ei voi esimerkiksi sulkea, liikuttaa jne. Kyseessä lienee epäilemättä jonkin tason bugi, mutta onko joku esim. ATI:n korttien kanssa hiuksiaan repinyt kohdannut tällaista vikaa?

Ilmeisesti vanhempien ATI:n korttien tuki on heikommissa kantimissa uudessa X.orgissa tms., joten Intrepidissä saavutettuun ajuristatukseen tuskin pääsee ihan peruskonffauksilla?

3
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.04: Jaunty Jackalope
« : 18.03.09 - klo:15.28 »
Jaahas. Pitkään odotettu tuki ATI:n ohjaimille oli ratketa aamulla, kun uudet paketit saapuivat. Kävikin niin, että grafiikkapaketit särkivät homman täysin. Bootin jälkeen kuva menee kirjautumisvaiheen tienoilla suikaleiksi, enkä pääse siis kirjautumista pidemmälle. Suikaleista erottaa taustakuvamössöä, joten gnome ilmeisesti pääsee käyntiin(?). Samanlaiset oireet ilmenivät aikanaan, kun menin hölmöyksissäni asentamaan ATI:n omat ajurit Hardyyn. Keinot lienevät kehitysversion osalta erilaiset? Näyttökorttini on ATI Radeon 200M.

Neuvoja kellään? Pitäisikö säätää Xorgin konffauksia, jotta grafiikkatila olisi oikea tms.?

4
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.04: Jaunty Jackalope
« : 12.03.09 - klo:18.33 »
Sama juttu. Alkoi juuri toimia mullakin. Kelata ei tosin voi vieläkään, kuten mun tapauksessa ei Totemin streamia voinut Ibexissäkään. Syy saattaa tosin liittyä vain minun tekemiin töppeihin tms.(?)

Youtuben ja muiden flash-pohjaisten juttujen osalta mulla lienee ongelmia lähinnä flashplugin-nonfree -paketin kanssa, jonka otin käyttöön siirryttyäni kehitysversioon. Mitä flash pluginia kannattaisi lähteä käyttämään, jotta pysyi kehityksessä perässä ja muutenkin?

5
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.04: Jaunty Jackalope
« : 09.03.09 - klo:19.54 »
Juuh, ja tällä hetkellä poistaa myös pakettienhallinnan ohi asennettuja paketteja...
Eli tarkkana sen käytön kanssa.

Ibexillä poisti esimerkiksi Skypen totaalisesti, kun hölmöyksissäni käytin sitä perusputsaukseen winin ccleanerien yms. hengessä.

Skypestä puheen ollen, nostan käteni ylös. En juuri tunne pellin alla tapahtuvia juttuja ja siten myös Jauntyn alpha on koneellani ihan leikkimielisen uteliaisuuden seurauksena. Pitää ottaa tuosta gdm:n aiemmin tässä threadissa vinkkaamasta Pulsen omasta neuvosta vaari sitten jos ja kun vanha Skype taas sanoo audiosopparit irti.  ;)

6
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.04: Jaunty Jackalope
« : 09.03.09 - klo:16.28 »
Vielä kun selviää miten äänet toimii niin, voinen päivittää/asentaa tähän Hardyn sijalle Jayntyn.

Niin. Olen käsittänyt, että lopulliseen versioon sisällytetään jälleen Pulseaudio(?), joka siten lopettaa taas mahdollisuuden käyttää esimerkiksi Skypeä. Nythän kehitysversio pyörittää sitä Ibexin luoman tauon jälkeen oikein mainiosti ja ilman mitään ongelmia. Tietääkö joku paremmin Pulseaudion tilanteesta lähitulevaisuudessa? Ymmärrettävästi Skype väännetään tukemaan Pulsea vasta, kun jälkimmäinen on vakaa ja valmis...

7
Jahas, kokeiles huvikseen avata kuoret ja putsata pölyt näytönohjaimen ja prosessorin siilistä/tuulettimista. Olen törmännyt itse vastaaviin "bugeihin" joihin on lämpö ollut osallinen.

Suoritin Gnome-puhdistuksen ja minulla on sellainen tuntuma, että se auttoi yleisesti koneen toimivuudessa. Esimerkiksi Sammon verkkopankki alkoi toimia ilman pitkien keskustelujen seuraamista ;) Mutta vakavissaan tuohon mössöytymiseen se ei ilmeisesti tepsinyt.

En ole vielä onnistunut rohkaisemaan itseäni tarpeeksi, jotta kankeaisin koneen muovit auki ja tarkistaisin pölyjä ja tuskin sitä kovin herkästi teenkään, ennenkuin löydön jonkinlaisen räjäytyskuvan tuosta ko. kokoonpanosta. Ongelman ilmeneminen koneen ollessa pidempään päällä voisi ehkä tukea ajatusta pölyisten komponettien kuumenemisesta? En uskalla todeta vielä ratkaistuksi, mutta palaan asiaan myöhemmin, jahka etenen availussa.

8
Kokeilen tuota gnome-puhdistusta kohta, mutta laitan tähän yhden esimerkin siitä, millaiseksi mössöksi ruutu hiljalleen muuttuu jokaisen käynnistyksen jälkeen:



Minua ehkä hämmentää eniten se, että nämä häiriöt säilyvät jokseenkin täysin niissä graafisissa objekteissa, johon ne alunperinkin ilmaantuvat. Myös tekstin mössöytyminen pysyy paikallaan (mutta vars. teksti on kopioitavissa ja muokattavissa vailla ongelmia ja napeissa mössöt seuraavat kohoefekteissä. Edelleen teksti saattaa kirjoitettaessa tai hiirellä maalatessa hävitä taustaansa tai muuttua eri väriseksi.

Kone alkaa todellakin olemaan melko vanha, joskus vuosikymmenen vaihteen jälkeen hankittu omnibook xe3, jossa on kauttalinjan pieniä kummallisia häiriöitä raudassa. Mutta Xubuntun asennuksen jälkeen "puhdas" käyttis pelasi aikanaan ihan nätisti ilman tällaisia pulmia.

9
En ole täysin varma, onko tämä aihealue oikea kysymykselleni, mutta itselleni se on niin kummallinen ja luulen sen olevan liitoksissa työpöytäympäristöjen säätöihin, että päätin koettaa tänne.

Koneella on asennettuna Xubuntu (8.10) ja siis xfce. Asennuksen jälkeen koetin korvata xcfe:n Gnomella, koska arvelin koneen nippa nappa jäksavan pyörittää sitä. Gnome toimikin pätkittäin (esim. kummallisesti toisella käyttäjällä, mutta ei toisella ilmeisesti työpöydän asetuksiin liittyvien omien säätöjen tms. takia. En kuitenkaan viitsinyt alkaa painimaan ongelmien kanssa ja poistin Gnomen käytöstä seuraten joltakin sivustolta poimimaani komento-ohjeistusta. Gnome lähti ja xcfe jatkoi pyörimistä.

Oletettavasti kuitenkin tähän sählinkiin liittyen käyttöliittymään tarttui kummallinen vika. Käynnistyksen jälkeen pieninä osina näytön graafiset elementit ja teksti alkaa konetta käyttäessä hiljalleen "pirstoutua". Esimerkiksi ikonien, painikkeiden ja tekstin detaljit vaihtavat paikkaa ja menevät epämääräiseen, sekavaan suttuun. Elementit eivät kuitenkaan "pala kiinni" ruutuun, vaan seuraavat pääsääntöisesti niiden omalla paikallaan esim. näkymää vaihdettaessa tai rullatessa. Nytkin kirjoittamani tekstin väli muuttiui lomakkeessa hailakan harmaaksi, eikä se suostu palaamaan takaisin mustaksi.

Johtuisiko ongelma gnomen puutteellisesta poistosta ja siitä seuraavista ristiriidoista tai vastaavasti xfce:n puutteellisuudesta, joka voitaisiin korjata esim. asentamalla xcfe:n paketit uudestaan? Onko joku törmännyt koskaan tähän kummallisuuteen?

Entä jos yritän tehdän gnomen siivoamisen ja xfce:n uudelleenasennuksen uudelleen huolellisemmin, niin miten minun olisi hyvä edetä?

10
Äh, noniin. Avasin koneen viime yön väännön jälkeen ja totesin kahden sormen skrollauksen toimivan muitta mutkitta. Ajurin poiston seurauksen modproben säädöt haihtuvat siinä samassa?

11
Hei,

koetin jo tiedustella tätä muualtakin, mutta veikkaan, että saan helpommin apua täältä. Käytössäni on Asusin eeepc 901 ubuntu eee:llä. Ko. käyttiksellä kahdella sormella rullaaminen padilla toimi jo alunperinkin, mutta menin tyhmyyttäni kokeilemaan foorumeilla ehdotettua gsynaptics- tai gsynaptics-elantech -ajuria, modprobella tehtyjä muutoksia ja xorg.confiin tehtyjä lisäyksiä. Ks. esim. http://www.ubuntu-eee.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=6 ja http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=288.msg163883#msg163883.

Tarkoituksenani oli saada myös vaakaskrollaus ja mahdollisesti zoomi toimimaan, mutta seurattuani em. ohjeistuksia onnistuin vain saamaan kahden sormen rullaamisen kokonaan häviämään eikä elantechin ajurien kehitys ole vielä valmis, joten 901 ei pelitä kummallakaan gsynaptics-paketilla. Aiemminhan minulla ei ollut mitään gsynaptics-alkuista ajuripakettia käytössä.

Nyt tahtoisin alkuperäiset hiiriasetukseni takaisin, mutta en osaa poistaa tekemiäni muutoksia tai muutenkaan tajua, miten niistä pääsisi eroon. Osaako joku auttaa?

EDIT: Jos olisin kohdannut tämän postin, jossa ko. menettelyä vinkataan kahden sormen skrollauksesta luopuville, en varmaan olisi hommaan ryhtynytkään: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21528.msg161141#msg161141. Voisiko ko. threadin kirjoittajilla olla vinkkejä?

Otin otsikosta eeepc:n pois, koska veikkaan, että ongelma on ratkaistavissa ilman ko. vempaimen erityisymmärrystä. Minä en vain siihen aloittelevana kykene, aargh.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Suljetun ajurin poisto? (ATI)
« : 27.10.08 - klo:23.26 »
Kiitokset vielä vaivannäöstä. Siirryin sittemmin 8.10 betan käyttöön, jonka mukana(?) sain ATI catalyst control centerin käyttöön. Näytön asetusten kanssa ei ole ollut tarvetta säätöön, kaikki siis pitäisi pelata - ilman "puhdistustakin".

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Suljetun ajurin poisto? (ATI)
« : 20.10.08 - klo:22.22 »
Recovery-tila auttoi, kiitokset! Tekemäni asennus vaanii ilmeisesti yhä tuolla jossakin, mutta jos se ei pääse puuttumaan toimiviin asetuksiin, niin siitä ei ilmeisesti ole mitään haittaa.

Lienee korkea aika alkaa kunnolla tutustua manuaaliin...

14
Ubuntu tietokoneissa / Suljetun ajurin poisto? (ATI)
« : 20.10.08 - klo:20.03 »
Koneeni näyttö vilkutti kuvaa katsoessa filmejä kokonäytöllä ja arvelin syyn olevan vaillinaisessa näytönohjaimen ajurissa. Ubuntu 8.04:n kehotuksesta valitsin järjestelmän käyttöönoton yhteydessä alun perin ATI Radeon 200M -korttiin avoimen(?) ajurin, jonka kytkin pois päältä ja asensin ATI:n oman Linux ajurin (https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/linux/linux_cat810-inst.html).

Edit: Menin ilmeisesti sössimään melko kiitettävästi jo asentaessani tuota ajuria valitsemalla custom-asennuksen ja edelleen sieltä jokaisen ehdotetun vaihtoehdon. Näihin lukeutui siis muutosten (?) luonti kerneliin, varsinainen ajuri sekä jonkinlaisen säätöpaneelin asennus.

Tällä hetkellä kumpikaan ajureista ei ilmeisesti suostu toimimaan ja käyttis pakottaa valikon perusteella geneeriseen VESA-ajuriin Ubuntun käynnistyessä. Edit: epäonnistuneiden poistoyritysten seurauksena resoluutio on nyt 640x480, eikä em. valikkoa enää käynnistyksessä tule.  Miten poistan tuon uuden ajurin kokonaisuudessaan (myös kernelistä), jotta saisin alkuperäisen Ubuntun tukeman ajurin jälleen toimimaan?

terv, totaalinen aloittelija

Sivuja: [1]