Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tan-Man

Sivuja: [1]
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Grub-osion boottaus
« : 07.09.09 - klo:21.41 »
Ok. Näin vähän epäilinkin. Pystynkö nyt siis asentamaan grubin tuohon joltenkin suht helposti vai täytyykö minun asentaa ubuntu kokonaan uudestaan? Ja voinko vaan vaan asentaa ubuntun uudestaan jo aiemmin tekemilleni osiolle vai tuleeko ne ensin alustaa?

EDIT: olisiko periaatteessa mahdollista jollain tapaa asentaa grub joko cd:lle tai usb-tikulle ja asettaisin sitten koneen buuttaamaan ensisijaisesti tältä laitteelta?

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Grub-osion boottaus
« : 07.09.09 - klo:15.35 »
Asensin juuri Ubuntu 9.04:n läppärilleni, jolla oli jo valmiiksi Vista. Tein asennuksen ja osioinnin tämän ohjeen mukaan: http://www.mworks.info/Ohjeet/ubuntunosiointi.html ja kuten kyseisessä ohjeessa, asensin myös grubin uudelle "linux-osiolle" koska en halunnut grubin asentuvan winukan MBR:n päälle. Tilanteeni on nyt siis sama kuin ohjeen lopussa olevan FAQ osion viimeisessä kysymyksessä.

Kun menen BIOS:n boot-asetuksiin, siellä ei voi kuin vaihtaa "laitetta" jolta bootataan (esim. cd/dvd, hard-drive). Ohjeessa asentaja käyttää Ubuntun asennukseen tyhjää kovalevyä, mutta koska itselläni läppäri, ei minulla luonnollisesti ole useampaa kovalevyä käytössä. Näinpä Ubuntulle on vain lohkaistu osio jo käytössä olevalta kovalevyltä. Pitäisikö grub siis olla asennettuna kokonaan eri kovalevylle, jotta homma toimisi? Vai pystynkö asettamaan koneeni buuttaamaan halutulta kovalevyn osiolta?

Tässä vielä levyjärjestelyni:
n. 10Gt Vistan recovery osio
n. 100Gt osio Vistalle, ohjelmille yms
n.100 Gt osio datalle yms (tältä lohkaisin osiot Ubuntulle)
n. 8Gt ext3-muotoa oleva osio liitoskohtana /
n. 1Gt Swap osio
n. 8Gt /home osio ext3 muotoa

Koska koneessa oli jo valmiina kolme ensisijaista osiota, jouduin tekemään Ubuntu-osioni loogisiksi. Voiko tämä olla ongelman aiheuttaja?

3
Heh. Mikrofonin mykistämällä onnistui lopettaa tuo ääni. Ja kun taas poisti mykistyksen, niin mitään ihmeempä ei tapahtunut. Eli nyt taas näyttäisi toimivan normaalisti äänet. Mutta onhan tuo aika meilenkiintoista että lepotilasta palattaessa tapahtui noin ja kun ainoastaan käytti mikin väimennetulla, niin johan toimii taas. Joku härö ilmeisesti tapahtui tuossa lepotilasta palatessa. Täytynee vähän testailla kunhan ehtii että milloin tuo härö esiintyy.

Mutta linux-amatoori kiittää ja kumartaa.

EDIT: vaikuttaisi siltä että tuo ääni ilmaantuu aina silloin kun kuulokeliitäntä on käytössä konetta sammutettaessa/asetettaessa lepotilaan.

4
Sain tuossa vasta muutama päivä sitten ratkaistia edellisen ääniongelman (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21699.0) ja nyt iski uusi. Olin laittanut tietokoneen lepotilaan, ja herättäessäni sen kuului kaijuttimista todella kova ja korkeataajuuksinen ääni. Tästä lähtien ääni on kuulunut jatkuvana (tai siis kuuluisi, jos en pitäisi kuulokeliitännässä koko ajan kaapelia kiinni) vaikka kykee muten päälle... Äänen yli ei kuulu mikään muu ääni (esim. musiikkisoitin). Ja äänet siis toimivat moitteettomasti ennen kun palautin koneen lepotilasta.

Kone siis ASUS m51sn. Ja ennen ongelman esiintymistä olin siis tehnyt seuraavan muutoksen (näin siis sain äänet alunperin toimimaan):

"Lisää seuraavat rivit /etc/modprobe.d/alsa-base -tiedostoon:

Koodia: [Valitse]
options snd-hda-intel enable=1 index=0 model=lenovo
alias snd-card-0 snd-hda-intel
"

EDIT: kokeilin poistaa kyseisestä tiedostosta nuo rivit, jotka lisäsin. Sillä sain kaijuttimet mykistettyä, mutta ei sekään mikään toimiva ratkaisu oikein ole...


5
Laitealue / Vs: Ääniongelmia -RATKAISTU-
« : 29.09.08 - klo:15.55 »
Ongelma oli siis konemallin "tyyppivika" ja googlettamalla löytyi seuraaa linkki, josta vastaus löytyikin: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=753679

6
Laitealue / Vs: Ääniongelmia
« : 26.09.08 - klo:20.32 »
No tuolla oli yhdessä threadissa lupaava alku, jossa kehotettiin kokeilemaan alsamixerillä eri kanavia. Mutta tässäpä se ongelma onkin. Antaessani komennon alsamixer, tulee seuraava virheilmoitus: alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such device. Vastaavanlaista tilannetta ei tainnut kenelläkään noissa threadeissa olla...

EDIT: yhdellä foorumilla ehdotettiin viaksi eroavaisuutta alsan versionumeroissa, mutta versiot ovat utils 1.0.15-3ubuntu2 ja base 1.0.16-0ubuntu4 eli eipä luulisi tuosta olevan kiinni...

7
Laitealue / Ääniongelmia: ASUS M51Sn -RATKAISTU-
« : 26.09.08 - klo:09.49 »
Asensin eilen ubuntun ja asennuksen jälkeen huomasin harmikseni että äänet eivät toimi. Volumea olen yrittänyt säätää ja se sanookin että master:100%.

 lsmod|grep ^snd
snd_hda_intel         344728  3
snd_pcm_oss            42144  0
snd_mixer_oss          17920  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                78596  2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss
snd_page_alloc         11400  2 snd_hda_intel,snd_pcm
snd_hwdep              10500  1 snd_hda_intel
snd_seq_dummy           4868  0
snd_seq_oss            35584  0
snd_seq_midi            9376  0
snd_rawmidi            25760  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event      8320  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq                54224  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              24836  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device          9612  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd                    56996  17 snd_hda_intel,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_hwdep,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device


Sivuja: [1]