1
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: dd-komento ja USB-tikun koko
« : 07.02.10 - klo:20.08 »
Noniin, GPartedilla tämä homma ratkesi.
Kiitokset vastanneille.
Kiitokset vastanneille.
Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelut
Liity Ubuntu Suomen seuraan muualla: Discourse, Facebook, Mastodon, Matrix, Telegram, X
Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Eikös se palaudu partitioimalla uudelleen ... tietysti tämä nykyinen data sitten häviää?
Partiointi (osiointi) sujuu, esim. Gparted graafisella ohjelmalla tai fdisk:llä komentoriviltä. Voi sen tehdä muissakin käyttiksissä (Windowsissa kutsutaan nimellä "format").
Sinulla lienee kuitenkin Ubuntu - vasta versiossa 9.10 Gparted on mukana vakiona, mutta voihan sen ladata vanhempiinkin ihan vakiokonsteilla. 9.04:ään näyttää tulevan menunimellä "Partition editor". Suosittelen tätä - jatkon kannalta kannattaisi opetella fdisk. Kummallakin pitää olla extravarovainen, että ei vahingossa partitioi väärää levyä.
Oikeasti tässä on kaksi vaihetta paritiointi ja filesysteemin teko (osiointi ja tiedostojärjestelmän teko), mutta Gparted tekee molemmat.
Little tutorial
We assume your usb-stick is recognized as /dev/sdb. So the cmd you should use is:
dd if=chakra-minimal-i686-091116-alpha4.iso of=/dev/sdb
2. Yritys joka tuottaa avointa lähdekoodia
Mielenkiintoinen tilanne, eli mihin tällaisen yrityksen tuotto perustuu, kun raha ei tulekaan ohjelman myynnistä?
Miksi ohjelman myynnistä ei voi tulla voittoa? Avoin lähdekoodi ei tarkoita pelkästään ilmaista.
Tämän kohdan viimeisen lause on täyttä totta ja ainakin itse olen sen takana. Ei ole mitään järkeä opettaa käyttämään vain yhtä ohjelmaa tai yhden valmistajan tuotteita, sillä tämän jälkeen taatusti on vaikeaa alkaa opettaa/oppia myöhemmässä vaiheessa käyttämään toisen valmistajan ohjelmia. Tästä syystä koulumaailmassa ajattelu- ja opetustapojen pitäisi muuttua niin että opetetaan käyttämään vaikkapa toimisto-ohjelmaa ei MS Officea, jos ei ole todella hyvä ja perusteltua syytä miksi opettaa käyttämään yksittäistä ohjelmaa.
2. Tuotto voi perustua palveluihin, kuten ohjelman asentaminen, räätälöinti asiakkaan tarpeisiin sekä tukipalveluihin. Samalla yritys voi antaa muille mahdollisuuden kehittää omaa ohjelmistoaan, jolloin ei jokaisen tarvitse keksiä pyörää uudestaan tai alkaa kokoamaan sitä aina alusta.
Jos yrityksen ohjelmisto olisi hyödyllinen suuremmalle joukolle esim. kunnat ja valtio, niin silloin myös julkista rahoitusta pitäisi myöntää kehitystyöhön entistä enemmän. Nyt en edes tiedä millä tavoin avoimen lähdekoodin ohjelmistoja Suomessa tuetaan.
Tämän kysymyksen luulisi täyttävän aiheen kriteerit:
Minkä näppäinyhdistelmän takaa löytyy "~"-merkki Ubuntussa?
Tavallisesti AltGr+ "näppäin, jossa on ~". Lopuksi tarvitaan välilyönti.