Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mika_H

Sivuja: [1]
1
Samaisen tulostimen asentamisesta löytyy myös hieman vanhempi ketju:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=3468.msg24453

Jos tuosta olisi apua.



2
Osoittaa melkoista ajattelemattomuutta ja itsekeskeisyyttä tulla "syyllistämään" porukkaa joka selkeästi fanittaa Ubuntua, heidän omalle foorumilleen. Ymmärrän kyllä idealismin ylevät tavoitteet, mutta tälläinen käänteinen ajataskulku jota rhino esittää on kyllä hieman hämmentävää ja melkoisen huvittavaa  ;).

Mitä Ubuntun ja muiden vastaavien jakeluiden ilmaisuuteen tulee niin keskustelua ilmaisuudesta voidaan toki käydä akateemisella tasolla. Pääasia on kuitenkin että ihmiset voivat kokeilla ja ihastua tai jopa rakastua haluamaansa käyttöjärjestelmään, ilmaiseksi tai hyvin minimaallisin kustannuksin.

3
Riippuu siitä tarjoaako DHCP-palvelua mikään laite lähiverkossasi  :P.

Hieman lisää tietoa kiitos. Millainen lähiverkon konfiguraatio, mitä haluat Ubuntu serverillä tehdä jne.

4
Laitealue / Vs: Dna mokkula
« : 30.09.08 - klo:21.03 »

https://forge.betavine.net/projects/vodafonemobilec

tuolta sivultako latasit ja jos niin mistä kohdasta? Mahtaneeko sotkee jotain muuta?...

Jep, tuolta kohdasta  -> Files -> ja paketin: vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux_1.99.17_i386.deb Eli viimeisin ei beetta versio.
Minulla tuo ei ole sotkenut mitään ... Käytöstä voin kertoa sen että kannattaa käyttää aina samaa USB-porttia mitä asennusvaiheessakin. Asennus oletettavasti "liimaa" mokkulan tiettyyn porttiin.


5
Laitealue / Vs: Dna mokkula
« : 30.09.08 - klo:20.28 »
Joku on jo voinut tätä ehdottaakkin mutta miksi ei voisi käyttää tätä:

Vodafone Mobile Connect Card driver for Linux on Vodafonen kehittämä graafinen ohjelma 3G/GPRS-modeemien ...
http://linux.fi/wiki/Vodafone_Mobile_Connect_Card

Jopa minä sain Acer Onessa tuon toimimaan, distrona Xubuntu 8.0.4.1. GPRS modeemina Huawei E220. Toki säätäminenkin voi olla kivaa ;-).
Toimenpiteet olivat softan asennus ja modeemi kiinni koneeseen.
 

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: Picasa 2.7 asennus
« : 29.09.08 - klo:22.13 »
(.deb) - for Debian/Ubuntu x86 (64-bit) asentui taannoin nätisti 64bit Hardyyn: Picasan Linux versio toimii mielestäni siinä kuin Windows versiokin eli hyvin. Säänöllisessä käytössä ollut minulla jo pitkään.  Mainio softa.  Minulla tuo näyttää löytyvän pakettienhallinnastakin, josta sen myöskin taisin viimeksi asentaa. Ohjelmalähteenä mahdollisesti Multiverse?

7
Monissa emolevyissä on mahdollisuus että kone buuttaa ilman näppäimistöä, joten katso että josko tuollainen optio löytyy bios-asetuksista.  Jatkossa on mukavampaa kun koneessa ei tarvitse pitää turhia kilkkeitä kiinni. Etäyhteyden voit muodostaa myös VNC:llä jos graafinen käyttöliittymä on enempi mieleen. VNC  mielellään SSH-yhteyden läpi tunneloituna.

SSH-palvelimen asennusohje tuolla Ubuntu wikissä on varsin ok: http://wiki.ubuntu-fi.org/ssh-palvelin

Internet asetukset voit toki tehdä käyttöjärjestelmän asennuksen jälkeen. Toki LInux-järjestelmään olisi hyvä jokin  IP-osoite antaa jotta palvelut asentuisivat oikein. Yleensä käytetään testiympäristöissä pirivaattisarjojen osoitteita esim. osoitesarjasta 192.168.1.x.

  


8
Eipä taida olla Windows 2000 WS:ssä olla RDP-serveriä. Mielestäni esim. UltraVNC server ei vaadi avointa istuntoa alleen jos se pyörii servicenä. Voin toki muistaa väärinkin ... Eli suosittelen UltraVNC:tä Windows koneisiin. Googlella löytää.

Sivuja: [1]