Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - silli

Sivuja: [1] 2
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: NTFS-filut Ext3
« : 03.05.09 - klo:09.22 »
Miksi et vain kopioi tiedostoja ?

Tiedostot ovat vain binäärejä, joita ohjelmat tulkitsevat :)

Jos vain kopioin ne Windows-osiolta mun kotikansioon, ne siis toimivat edelleenkin hyvin winellä?

Entä olisiko mahdollista kopioida nuo niin, että ne Winen C:\ -asemalle
(/home/silli/.wine/dosdevices/c:/Ohjelmatiedostot) ?

2
Asentaminen ja käyttöönotto / NTFS-filut Ext3
« : 03.05.09 - klo:08.59 »
Jeps, eli varmaan kolmatta kertaa rullaa Ubuntu koneessa, mutta nyt näyttää oikeasti siltä, että jään pysyvästi Linux -käyttäjäksi :D
Sain WoWin ja CS:Sn toimimaan ihan itse ilman turhaa säätöä. Piti vain tajuta suljetut ajurit ladata. Tästä on hyvä alottaa :)

Kuitenkin huomasin, että ennen asennusta 30GB kokoiseksi pienentämäni H:\ osio (Vanhan winukan kakkososio, NTFS), oli tuossa Ubuntun asennuksen jälkeen kasvanut taas koko kovon kokoiseksi, 500GB ntfs-osioksi.

Nyt Ubuntu ainoana käyttiksenä koneella, en voi muokata osion kokoa, koska GParted herjaa että sitä ei voida lukea tjsp, ja vain osa toiminnoista on käytettävissä. Voin toki edelleen käyttää osiota Ubuntun graafisen puolen kautta. Tuo osio on sikäli tärkeä, että tuolla osiolla on todellakin täysin toimiva 14 gigan WoW-asennus, jossa on addonit yms. mukana. Aiemmin on ollut todella vaikeuksia juurikin WoWin asentamisen kanssa linuxille joten mielummin jättäisin tuon uudelleenasennuksen vaihtoehdon pois.

Onko siis jotenkin mahdollista, että siirtäisin NTFS-filut windows-osiolta Ubuntuni Ext3-osiolle?

Muuttuvatko filut tuohon Ext3-tiedostojärjestelmään "sopiviksi" vai ovatko ne edelleenkin NTFS-filuja, joita Ubuntu osaa kyllä lukea?

Vähän tyhmä kysymys, mutta päätin nyt kysyä, että miten tälläinen tilanne kannattaisi hoitaa, kun en todellakaan asennusta haluaisi uusia.

Tarkoituksena olisi siis saada NTFS-muodossa olevat filut Ubuntun osiolle, jonka jälkeen voin poistaa tuon winukkaosion, ja alustaa sen Ext3-muotoon.

3
ProFTPD on taas niin ****n ihana softa, että ei enää anna kirjautua jostain syystä nobodyllä, oikealla passullakaan. En tiedä miksi. Passua olen LAMPP:in securitystä vaihtanutkin mutta herjaa vaan.

Oli siis pakko kirjautua ainoalla tunnuksella, joka koneessa on, sillillä.

Nyt kuitenkin /op/lampp/htdocs kansioon silli -tunnuksella ei ole oikeuksia, vain omaan kotikansioon. Normi-SSH:llä ja koneella ollessa tuohan hoituisi sudolla tai su :lla, mutta kuinka ihmeessä saan itseni pääkäyttäjäksi FTP-ohjelmassa jotta voin siirtää tiedostoja FTPllä?

4
Juu kiitos, juuri tuollaista screenin kaltaista pikkukomentoa hain, tuo ajaa hommansa mainiosti.

janne, tuossa softassa ei jostain syystä ole ollenkaan oletuksena asetettu konffitiedostoa, vaan sellainenkin piti luoda itse.
Joudun lisäksi muokkaamaan konffia aika rajusti tarkoitukseeni, joten oletusconfigilla tuskin pyörisi oikein.

Ja kun monet tuntuvat ihmettelevän,
kuvien täytyy mennä LAMPP:in kansioon, /opt/lampp/htdocs, jonne en kuitenkaan pääse kirjoittamaan / poistamaan / tekemään kansioita / muokkaamaan ilman pääkäyttäjän oikeuksia.
En ole aikaisemmin kuitenkaan hirveästi linuxien kanssa pelleillyt, joten en kyllä edes tiedä kuinka tuon kansion oikeuksia muutan, tai onko se sitten edes fiksua kerta ko. kansio on nettiin päin näkyvissä kotisivuillani (onkohan sillä jotain väliä?  ;D).

Mutta, taas kerran, kiitos avusta! :)


5
Jeps, eli nyt on onnellisesti palvelin hyrräämässä. Tämänhän olisi voinut heittää sinne palvelin -alueelle, mutta sopii varmasti hyvin myös tänne Ubuntun peruskäyttö -osioon.

Eli siis, pari softaa pyörähtää käyntiin koneen buuttiessa. Aina en esimerkiksi kuitenkaan haluaisi pitää webcam -softaa streamaamassa webcam-kuvaani nettiin, käynnistän sen siis itse.

Elikkäs, SSH, sisäänkirjautuminen ja sitten vain terminaaliin komentoa:
sudo webcam /etc/webcam.conf

Tuo pistää sen toimivasti käyntiin. Nyt kuitenkin kun sammutan koneen (ja puttyn) jolta etäkäytin kys. ohjelmaa, sammuu ohjelma myös servulta.

Se ilmeisesti jäisi käyntiin, jos antaisi komennon:
webcam /etc/webcam.conf &

Mutta, kuvat täytyy kirjoittaa kansioon johon ei pääse perusoikeuksilla, joten tuo pitää sudottaa.
Jostain syystä: sudo webcam /etc/webcam.conf &

Ei anna minun missään vaiheessa syöttää salasanaa, vaikka password kohta tuleekin Puttyyn, vaan ohjelma pyörähtää heti käyntiin, Ilman kirjoitusoikeuksia!
Jos yritän vielä pistää salasanaani, tulkitsee se ilmeisesti salasanani komennoksi ja sulkee ohjelman invalid command.

Mikä neuvoksi?

Pitäisi siis käynnistää SSH:lla ohjelma, joka tarvitsee sudottaa ja sen täytyisi jäädä käyntiin vielä Puttyn sulkemisen jälkeenkin.

Yritin su -komennolla hankkia itselleni pääkäyttäjän oikeuksia, mutta eipäs anna, vaan herjaa väärästä passusta.




6
Jeps, ongelma on nyt ainakin vähän purkalla ratkaistu.

Tuo IP kyllä päivittyy, mutta tuo jälkimmäinen ipconfigista saatu IP oli windows-pöytäkoneeni, ja tuo toinen se oikea servukoneen. Anteeksi kun ilmoitin epäselvästi.

Enivei, ratkaisin ongelman pistämässä LAMPP:in Apachen httpd.conf:ista portiksi 28000, jota ei ollut estetty (oli se sitten ISP taikka modeemi).
Sitten menin No-ip.orgiin, ja tein Port 80 Redirectin servukoneeni IP:seen ja porttiin 28000. Meinasin jo yllättyä että eihän tämä toimi, mutta reboot auttoi asiaan.
Nyt sitten lisäsin vielä silli.dy.fi -osoitteen johtamaan tuonne silli.no-ip.biz port 80 redirectiin, jotta oikea IPni ei näkyisi selaimen osoiterivillä häiritsevästi, vaan juuri tuo Silli.dy.fi.

Elikkä nyt näyttäisi toimivan mainiosti. :)

Kiitokset avusta kuitenkin. Josko se olisi siinä purkissa se vika, niin pitää joku päivä nuilla 910 ohjeilla kokeilla päästä asetuksiin, ja puhkoa reikiä sinne 80 porttiin. :o

Näin sivuhuomautuksena, on tämä Linux kyllä erittäin hyvä tuohon omaan servupurkkiini. Pitääpi säätää eteenpäin  8)

7
Yritin ratkaista ongelmaa Vistalla.

En pääse modeemini asetuksiin seuraavilla IPllä:
192.168.0.1
192.168.0.2
192.168.1.1
192.168.1.2
Kokeilin myös muita, mutta tuloksetta.

Löysin portforward.com:ista ohjeet kuinka päästä modeemini asetuksiin ja tehdä porttiohjaukset. Eipä auttanut.

Ohjeet löytyvät osoitteesta http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Paradyne/6211-I2/Apache.htm.

Homma kaatui siihen, että minulla ei ole staattista IP-osoitetta jonka ohje vaatii. Yritin sivustojen ohjeiden mukaan (http://www.portforward.com/networking/static-vista.htm) saada itselleni sellaista, mutta ohjeiden seuraamisen jälkeen Internet ei sitten toiminut ollenkaan. Windows huomautti, että Oletusyhdyskäytävä ei sijaitse omassa lähiverkossani.

ZyXelin kytkimessä ei ole NATia, joten siitä ei kiikasta. Olisiko modeemissani sitten NAT päällä?

Wintoosan ipconfiggi sitten pukkaa seuraavaa:
IP 88.85.134.30
Aliverkon peite 255.255.248.0
Oletusyhdyskäytävä 88.85.128.1
DNS-palvelimet 82.197.10.5, 82.197.10.6

Kuinkahan pääsisin modeemini asetuksiin? :/

EDIT. Kaikilta lähiverkon koneilta näkyy eri IP-osoite ulospäin, lieneeköhän NAT käytössä?

EDIT2. Tuo oma IP ei näytä olevan noilta:
10.0.0.0 – 10.255.255.255
172.16.0.0 – 172.31.255.255
192.168.0.0 – 192.168.255.255
169.254.0.0 – 169.254.255.255

alueilta, eli ei ole NATia käytössä?

Samoin, sama IP kuin ipconfig (ja linuxilla ifconfig) antaa, näkyy myös Whatismyip.comissa.

EDIT3. Torrent-ohjelmat toimii hyvin mm. porteissa 61201 ja 62199 sekä 31619 (ja muissakin porteissa jotka näyttäisivät olevan tuollasia "korkeampia").
Kun nuo portit ovat torrent-ohjelmissa käytössä, näkyvät ne olevan nettiin avoimia (testasin eri sivuilla).

MUTTA! Kun vaihdan torrent-ohjelmista portin 80, herjaa mm. winukalla µTorrent Listen Erroria. Eikä portti 80 näyttäisi olevan auki, oli sitten torrent-ohjelma portissa 80 auki tai vaikkapa Apache jolla pyöritän sivuja. Perin kummallista! :D

8
Jeps, eli mulla on web-palvelin (Normiubuntu 7.04 asennettu, päivitetty sudo apt-get install upgrade, mikäköhän versio nyt?) jolla olisi tarkoitus ylläpitää kotisivuja. Asensin siis LAMPP:in, SSH:n sekä No-IP.org DUC:in.

Ongelmana on se, että muut eivät pääse webserverilleni.

http://sillinservu.no-ip.org (servu offlinessä suurimman osan päivää) tuottaa tuloksena connection timed out. Lähiverkostani muilla koneilla kuitenkin sivustolle pääsen.
Myöskään pöytäkoneessa jossa on Windows, ei toimi webserver XAMPP:n kanssa, vaan samaa erroria pukkaa jos yrität yhdistää ei-LANissa olevilta koneilta.
Ongelma ei siis varsinaisesti liity linuxiin, vaan pikemminkin varmaan lähiverkkooni yms, mutta täällä varmaan osattaisiin auttaa ja neuvoa mitä tehdä Ubuntussa, jotta homma lähtisi toimimaan.

Oudoksi tämän ongelman tekee, että samalta koneelta hostitulle Counter-Strike 1.6 -palvelimelle pääsevät kaikki, sekä lähiverkosta, että internetistä.
Se siis toimii portissa 27015.

Olisiko jotain vinkkejä?

Yhteyteni internetiin muodostuu siis Zhonen modeemin (ADSL2+ BRIDGE / ROUTER 1-port) 6211-I3 ja sitten ZyXelin kytkimen (Desktop Ethernet Switch 10/100Mbps 5-port, kolme konetta kiinni (pöytäkoneeni, läppäri ja servu)) ES-105A kautta.

Modeemista löytyy NAT, mutta en usko, että olisin sen takana, koska juurikin tuo CS servun hostiminen toimii hyvin ja sitten myös Torrent-liikenne. Portteja en ole mitään aukonut. Modeemin interfaceen en pääse, niin windowsin ipconfigin antamalla aliverkon peitteellä kuin oletusyhdyskäytävälläkään. Päivällä kun kokeilin niin en Zhonen purkin asetuksiin päässyt niillä kahdella IP:llä, jotka googlesta löysin. :/

Neuvoja kaivataan kipeästi ja kaikki apu on tervetullutta! ;D

9
ASUS P5K-VM ja integroitu verkkokortti.


Täältä voisi päätellä montakin asiaa.

No enhän minä nyt osaa. Pikavilkaisulla ei siellä mitään e1000e :stä mainittu, joten ei varmaankaan? En vaan viittisi särkeä verkkokorttia siksi, että en tiedä asiasta mitään.

10
ASUS P5K-VM ja integroitu verkkokortti. Uskaltaako 8.04 päivittää Intrepidin betaan?

11
Yleistä keskustelua / Vs: Minkälainen kone sinulla on?
« : 02.10.08 - klo:17.56 »
Asus P5K-VM
Intel Q9450 Quad-Core 2.66Ghz
2x 2GB DDR2
GeForce 9800GTX
16x kirjoittava DVD-asema

Joku 19" BenQ LCD.

12
Laitealue / Vs: Pika apuu pliiiiiis
« : 02.10.08 - klo:17.11 »
Oletko asentanut päivitykset? Ja yritä kopioida jal liittää noi päätteeseen, ettet typoa mitään.

Mulla ainakin asentaa noi paketit ihan hyvin. Ubuntu 8.04 Hardy 64bit.

13
Laitealue / Vs: Pika apuu pliiiiiis
« : 02.10.08 - klo:16.39 »
Avaa terminaali (olettaen että käytät GNOMEa, ylhäältä vasemmalta Application -> Apuohjelmat -> Pääte).

Sinne heität:

sudo apt-get install ndiswrapper-common

ja

sudo apt-get install ndiswrapper-utils

14
Heh, kerkesin jo edittaa sen pois, tajusin sen pari min sen jälkeen kun olin siitä lisännyt. Hävettää nimittäin miten saatoin unohtaa noin yksinkertaisen jutun  ;)

15
Jeps, eli olen vähän vajaa puoli vuotta koodannut C++ -koodia, lähinnä windowsille. En todellakaan ole hyvä ohjelmoija, mutta sen verran, että perusasiat sujuu.

Aika shokkina tuli tuo Linuxin komentorivikääntäminen mutta sekin alkaa jo sujua.

Eniten minua pelottaa mitä kirjastoja nyt tarvitsen, C ja C++ vakiokirjastoilla kun ei pitkälle pötkitä.

Olen aika tottunut WinAPIn suht. hyvään dokumentointiin funktioiden osalta, joten pelokseni huomasin että Linuxilla ei taida liiemmin tälläistä omaa rajapintaa olla, vaan pitää käyttää kolmannen osapuolen kirjastoja. Näitä sitten on monenlaisia.

Mikä olisi sellainen helposti projektiin lisättävä, aloittelijalle sopiva kirjasto? Lähinnä juuri, että voisi jtn messageboxeja loihtia, tunnistaako painettiinko näppäintä ja vaikkapa saada joku helpohko ikkuna aikaiseksi?


16
Formatoin XPn ja Vistan dualbootista pois vain siksi kun tuli liinuksia ikävä.

Noh, Linux Mint ei oikein ottanut luonnistuakseen tuon netin kanssa (noh, betahan se olikin, ei näköjään pitäisi pelleillä niiden kanssa kun en kokenut käyttäjä ole). Heitin sitten Ubuntun sisään ja asensin. Nyt rullaa mukavasti. Oli ajureiden kanssa vähän taaskin ongelmia, mutta 10min pähkäilyn jälkeen menivät kuntoon omin avuin  :)

Nyt iloisena porskutellaan tällä Ubuntulla, ja toivottavasti pitkään.

17
Pikaisella googletuksella löytyi ainakin http://www.linux-drivers.org/.

Hyvä idea tuo, että tarjoat koneita Linuxilla. Saattaa olla kysyntää jo nyt, ja vielä enemmän, kun Windowsin suosio alkaa hiipua hiljalleen.


18
Laitealue / Vs: Ongelmia parin Nvidia & Ubuntu kanssa
« : 11.08.08 - klo:16.55 »
Jopas pomppii, nyt ei taas ole Vistassa tai Ubuntussa katkassut yhteys :o

Noh, pääsin sitten tuota ajuriongelmaa ratkomaan.

1) Yritin laiteajureista, siellä ei näkynyt mitään vaikka Restriced Extras on sallitty Ohjelmalähteistä
2) Yritin sudo apt-get install nvidia-glx-new && sudo nvidia-xconfig, jotain se asenti onnistuneesti, ei vain ole ongelma parantunut (en voi muuttaa resoluutiota suuremmaksi)
3) Latasin EnvyNGn ja käynnistin sen. Kokeilin vaihtoehtoa "Install Nvidia Drivers. Tuloksena
EnvyNG - Version 1.1.1
Ubuntu Hardy 64bit
EnvyNG ERROR: Envy does not recognise your card as compatible with any version of the driver.this might happen because either your card is not supported by the driver or Envy's hardwaredetection failed. You can try the manual installation at your risk.


Mitäs nyt :D

EDIT. Jipii! Unohdin tietysti hoperona kaynnistaa koneen uudestaan. Nyt toimii. Vaikuttaa vaan silta etta kun yksi ratkeaa, toinen tulee tilalle.

Mystisesti nappainasettelu siirtyi USA layouttiin. Menin Jarjestelma -> asetukset -> nappaimisto mutta siella on vain USA. :P


EDIT. Nyt kirjoittelen taas Vistan puolelta. Yhteys katkesi taas Ubuntun puolella. 
sudo /etc/init.d/networking restart ei auttanut.

Sain siis resoluutio-ongelman ratkaistua. Jäljellä on vielä näppäinasettelu ja siis tämä nettiyhteydessä ilmenevä ongelma.
Näppäinasettelun luulisi olevan suht helppo homma, ja voihan sillä englantilaisellakin kirjoittaa, mutta tuo nettiyhteyden ongelma häiritsee melkoisesti.

Ongelmaa ei siis ilmennyt Vistassa ennen Ubuntun asennusta. On siis vaikea uskoa, että mikään verkkokortti tjsp. olisi rikki.

Nyt ratkesi näppäimistön ongelma. Vaihdoin vain näppäimistö -kohdasta suomalaiseen asetteluun eikä näyttänyt lähtevän pois uudelleenkäynnistyksenkään yhteydessä. Samalla asensin päivitykset Ubuntuun joita olikin päälle sata kappaletta. Sitten päälle napsahti iloisesti jälleen kerran yhteys poikki. Pitääpi nyt katella josko se nettiyhteskin toimisi viimeinkin päivitysten jälkeen.
Vistassa yhteys ei enää viimeisellä kerralla pätkinyt, ja aikaisemmilla kerroilla yhteyden sai taas pelaamaan kun suoritti Tutki ja korjaa -yhteyden asetuksista. Ubuntulle jotain vastaavaa? Tuo aikaisempi komento ei kyllä auttanut...




EDIT!


Kiitos kaikille teille loistavasta avusta! Ajuriongelma ratkesi siis pistämällä sudo apt-get install nvidia-glx-new && sudo nvidia-xconfig päätteeseen, näppäimistön layoutti -asetuksista (Järjestelmä -> Asetukset -> Näppäimistö) ja netin pätkiminen loppui yhtä mystisesti kuin alkoikin kun asensin kaikki päivitykset ubuntuuni. Nyt pyörii täysin toimivasti X-Chat ja Teamspeak2, sekä ajan jo Winellä Steamia Counter-Striken kera!

Näyttää siltä, että windows saa tällä koneella väistyä! Kiitos vielä paljon kaikille auttaneille.

Terveisin Yksi uusi tyytyväinen Linux-käyttäjä lisää

19
Laitealue / Vs: Ongelmia parin Nvidia & Ubuntu kanssa
« : 11.08.08 - klo:16.38 »
Njuu, pitää kokeilla tuota EnvyNGtä.

Tarkennan vielä, että siis tuolla Laiteajureissa ei ole omaa näytönohjainta tai mitään muutakaan. Restricted Extras -kohdassa on rasti kun menee Ylläpito -> Ohjelmistolähteet.

Yritin myös sudo apt-get nvidia-nex-glx (menikö se noin :P) mutta ei saanut yhteyttä sinne mistä ne ajurit pitäisi ladata :S

Sitten menikin pari minuuttia, ja koko nettiyhteys taas kaatui sen 15min jälkeen :S
Yleensä entisellä koneella auttoi Windowsissa ipconfig /release ja ipconfig /renew komentoriville, olisiko Ubuntussa jtn vastavaa komentoa nettiyhteden "vapauttamiseen" ja uusimiseen.

Tämän viestin kirjoitin nyt Vistalla, jonne boottaaminen onneksi onnistui ongelmitta.

Ja lisäänpä vähän:

Tilanne näyttää melkoisen pahalta, Windowsiin ilmestyi jostain ihmeen syystä noin. 5 "tunnelisovitin lähiverkkoyhteyttä" lisää ubuntun-asennuksen jälkeen ja nyt pätkii netti Vistassakin :P

Perin omituista käytöstä.


20
Laitealue / Vs: Ongelmia parin Nvidia & Ubuntu kanssa
« : 11.08.08 - klo:16.16 »
Noniin, nyt olen onnellisesti Ubuntun puolella. Itse asennus sujui vailla ongelmia ja GRUB näyttäisi myös toimivan hyvin, vastoin odotuksia.

Nettiyhteys ei ole ainakaan vielä katkeillut :P

Resoluutio-ongelma tosin vielä vaivaa. Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat tuolla Laiteajureihin menemisellä? Kun avaan sen,
tulee vain Suljettuja ajureita ei ole käytössä tässä tietokoneessa, ja napit Ohje ja Sulje.


Sivuja: [1] 2