Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anacron

Sivuja: [1]
1
voi kumpa olisivat saaneet opiskelijoille 901 version niin sillä tekisikin jotain, akunkesto ihan toiselta planeetalta.
ps. tuo acerin windowsversio on parempi vaihtoehto myös linuxille kuin "linuxversio" koneesta, sillä siinä linuxversiossa on luokattoman huono kovalevy. Muutenkin typerää että myydään ns. samaa konetta eri "hardwarella"..

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: mikään ei onnistu
« : 27.07.08 - klo:13.46 »
En kyllä aivan hiffannu mitä siellä tapahtuu, mutta: Onko bioksen boottiasetukset oikein? Tuli heti mieleen että starttaako CD:ltä vai kovalevyltä. (ei muista noita lueteltuja tekstejä että missä sellaisia lukee)

Bios on oikein sillä ruutuun tulee "this is the ubuntu live cd".

Kokemuksella voin kertoa että ongelma on joko se että cd-asema ei osaa jostain syystä lukea levyä kunnolla tai sitten levy on huono. Mahdollista myös että laitteisto on jotenkin hämärä live cd:lle ja siksi se jää jumittamaan kun yrittää ladata ajureita.

Ensimmäisenä kannattaa kokeilla polttaa uusi levy, polta levy hitaalla nopeudella. Itsellä tämäkään ei auttanut kun yritin asentaa eee-pc:hen hardyä. Sen sijaan kun tilasin "aitoja levyjä" ubuntun sivuilta, pystyin näillä asentamaan ubuntun. Eli ennenkuin poltat, tarkista myös checksum kyseisestä iso-tiedostosta, että siirron aikana ei ole tapahtunut virheitä.

Jos live-cd ei suostu käynnistymään esimerkiksi laitteiston takia, lataa tuo aikaisemmin mainittu alternative-asennus, sillä pitäisi onnistua.

Jos tämäkään ei auta, koita vaihtaa cd-asemaa toiseen ja asenna linux tällä.

Ps. koita muotoilla aiheen otsikko vastaamaan kysymystä esim tähän olisi kannattanut laittaa "ubuntun asennus ei onnistu"

3
Ubuntu tietokoneissa / Re: firewire
« : 02.05.06 - klo:09.54 »
itsellänikin on nyt samantyylinen ongelma firewiren kanssa, normaaliasennuksena firewire on aina toiminut, mutta en pahemmin gnomesta piittaa ja olen asentanut tällä hetkellä järjestelmän server experttinä ja fluxboxia käyttelen onnellisesti, olisi vaan kiva käyttää ipodia ja dvd asemaa firewirenä... mitään hajua mistä tämä voisi johtua, eli varmaan joku paketti puuttuu, olen synapticilla metsästänyt noita 1394 paketteja mutta ei niiden asennus oikeen auttanut, koitin myös näitä samoja vaiheita mitä tässä on esitetty mutta eipähän nekään auttaneet ongelmaan, pitää varmaan testata live cd:llä josko sillä toimisi ja sitten vertailla mitä moduleita siinä on laitettu tms...

4
Laitealue / Re: 5.04 <-> 5.10
« : 02.05.06 - klo:09.41 »
voin tuosta d-linkin 650+ kortista kertoa ainakin hieman, satun omistamaan itsekkin sellaisen...
breezyssä ei toimi suoraan koska siinä on vanhat acx100 ajurit, dapperin jossain betassa toimi suoraan koska siinä oli uudemmat versiot ajurista, jos ei toimi suoraan ongelmaksi muodostuu se että kortti yrittää käyttää niitä valmiina olevia acx ajureita. Eli vaikka pistäisit ndiswrapperin siihen niin se ei tule toimimaan koska kortilla on edelleen käytössä ne acx100 ajurit... näinollen acx ajurit tulee poistaa, tähän löydät ohjeet varmasti vaikka googlella (koska en itse nyt satu muistamaan) kannattaa olla myös tarkkana sillä kortista on kaksi eri versiota (v1 ja v2)

5
Laitealue / Re: via epia mini-itx tv-out
« : 02.05.06 - klo:09.33 »
itse käytän samanlaisella emolla geexboxia videoiden katteluun jne, hyvin toimii - geexbox on samalla myös livedistro joten sitä on helppo kokeilla, 8mb vie kovolta tilaa (lähemmäs 30mb jos asentaa kaikki essential codecit) en ole erityisemmin tv-outin kanssa säätänyt kun se on toiminut ongelmitta geexboxilla... ubuntu foorumeilta löytyy muistaakseni jotain kiinnostavia juttuja mini-itx koneisiin, mm. sen mpeg2 piirisarjan enablointi, videoiden katselu lähes mahdotonta ilman sitä...

6
Jos näyttiksen ajureiden kanssa tulee ongelmia niin tämä auttoi ainakin minulla asiaan http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=75074
tarkat ohjeet, joten suosittelen kaikille joita uusimman kernelin kääntö ubuntulle kiinnostaa nvidian näyttisten kanssa

Ongelmaksi tosin muodostui tämän jälkeen, että vanha kerneli ei enään toiminut uusien nvidian ajureiden kanssa - mutta kukapa nyt enään vanhaan tahtoo palata kun on uusi ja uljas kerneli alla!

7
Itse koittaisin luultavasti asentaa ensin ajurit kohdalleen https://wiki.ubuntu.com/BinaryDriverHowto/ATI, kuvaus kuulosti vähän siltä että olisi näytössä kuolleita/eläviä pisteitä, mutta jos ei kerran xp:llä ongelmaa ole, niin tuskimpa sitten on.

vilkkuvatko pisteen vain kun liikutat hiirtä, vai vilkkuvatko ne kokoajan? Käytätkö molemmissa samaa resoluutiota?
olisiko mahdollista saada asiasta jotain screenshotteja niin joku ehkä osaisi auttaa paremmin, ongelmana voi tietysti ollailmenevätkö pisteet myös screenshoteissa vai eivät.

8
Jos fontit näyttävät puurolta niin resoluutio saattaa olla väärä, kannattaa myös kokeilla vaihtaa fonttien asetuksia, löytynee ihan sieltä valikosta -> system -> settings -> fonts, tai joku vastaava. käytän itse fluxboxia niin ei voi muistaa miten ne valikot gnomella meneekään ;D
HUOM litteillä näytöillä ei suinkaan kannata pistää korkeinta mahdollista virkistystaajuutta, vaan esimerkiksi 60hrz, näin piirrettävä kuva on huomattavasti tarkempi!

Näytön tarkat tiedot pitäisi löytyä valmistajien sivuilta, ja tämä kaikille: on turhaa kertoa että näyttönne on "viewsonic" kertokaa tarkka malli, niin joku viitsii ehkä jopa antaa tarkat tiedot näytöistänne, eli oikea tapa vastata on esimerkiksi "viewsonic vp171s" josta löytyy näin tarkat specsit:http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/proseries/vp171s/#specs

sitten itse tuosta säätämisestä:
itse suosittelen että käytätte ensimmäisen kerran xorgin muokkaukseen:
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgja kun se on kerran tehty muokkaatte sitten manuaalisesti niitä asetuksia sinne.

9
Ubuntu tietokoneissa / Re: Apt vs aptitude
« : 07.12.05 - klo:15.33 »
apt, aptitude ja synaptic ovat periaatteessa samoja, mutta on niillä kuitenkin eroja.  ;D
en nyt itse tarkalleen tiedä tai muista niin en mene vannomaan miten asiat ovat, mutta apt on noista alkeellisin, eli sillä jos saa rikkinäisia paketteja jne niin hohhoijjaa  :-\
synaptic on muistaakseni seuraavana, ja eroa siinä on että se pitää jonkinmoista logia jne paketeista joita sillä asennetaan, tästä voi olla hyötyä juuri ongelmanmetsästyksen kanssa
viimeisenä tulee tuo aptitude jolla on tietääkseni parhaat ominaisuudet tuon sälätiedon säilöntään eli se pitää tarkkaa tietoa paketeista jota asennetaan, ja niitä on myös helpompi sitten poistella.

aptituden kanssa saa kuitenkin olla tarkkana, sillä esim jos käytät gnomea ja asennat kde:n niin se päättää poistaa gnomen jne ???, itse käytän noita kaikkia, kunhan ei vaan x-windowssiin liittyvien juttujen kanssa käyttele aptitudea niin ei pitäisi mitään hassuja juttuja käydä.

10
Ubuntu tietokoneissa / Re: Windows levyt Ubuntuun
« : 07.12.05 - klo:15.21 »
tuohon on olemassa erittäin kätevä scripta nimeltään winmac_fstab (http://www.ubuntulinux.nl/files/winmac_fstab) jolla saa nätisti nuo ntfs osiot auki.
Itseäni kiinnostaa tällähetkellä kuitenkin enemmän se että uusi kerneli tukee ntfs kirjoittamista "kuulemma hyvin" eli sitä pitäisi päästä kokeilemaan  ;D

11
vau! aika mielenkiintoista, nimittäin itsellä cedega on ollut aina se joka on pelastanut, millään muulla ei ole peli toiminut. Quake3:kin toimii paremmin cedegalla kuin natiivina, olen pelaillut uusimmalla cedegalla mm battlefield2:sta ja hyvin toimii, warcarft III on toinen kestosuosikki.

Olettehan varmoja että teillä on nvidian ajurit asennettuina, cedegan testerin pitäisi kyllä valittaa jos joku ei ole kohdallaan, jos valittaa äänistä, niin ne kannattaa koittaa disabloida ja testata toimiiko peli sitten ja lähteä vasta sen jälkeen metsästämään ongelmaa äänistä... on todella pelikohtaista kannattaako asetuksia mennä ronkkimaan (win98 vai xp emulaatio jne) kannattaa kokeilla, joillain säädöillä pelit toimii huomattavasti nopeammin! valmiita configuraatioita kannattaa myös koittaa metsästää netistä

12
Ubuntu tietokoneissa / Re: virusturvasta...
« : 05.12.05 - klo:21.44 »
Muistaakseni nuo linuxin "virukset" joista puhutaan, ovat kaikki sellasia että käyttäjän pitää itse käynnistää ne, eli ne eivät itsestään kyllä koneelle pääse. Kannattaakin olla tarkkana ettei sokeana asentele muiden tekemillä scripteillä root-oikeuksilla koneellensa ihan mitä tahansa!

13
Ubuntu tietokoneissa / Re: sources.list?
« : 05.12.05 - klo:21.41 »
Yksi mahdollisuus on lisätä sourceihin jotain muita repositioita, esimerkiksi vaikka vanhemman hoaryn repot, ja ladata sieltä.
tämä ei tietenkään ole suositeltavaa, ja jos näin lataat jonkun ohjelman, niin muista ehdottomasti poistaa kyseinen repo, tai lisätä # -merkin sen eteen ettei apt-get upgraden yhteydessä pistä koko konetta sekasin.

Parempi vaihtoehto on tietysti kääntää ohjelmat itse tai sitten vain odotella että joku antaa jonkun paremman ratkaisun ongelmaan :)

Sivuja: [1]