Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ash

Sivuja: [1]
1
Lainaus
The firmware of the printer must be uploaded after turning it on. You can use a hotplug/udev script which comes with foo2zjs, or do it manually: "cat /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1018.dl > /dev/usb/lp0

Valitettavasti hotplug on asennettuna, ja printteri toimi sen kanssa Hardyssä ongelmitta ja ensimmäisen viikon Lucidissakin, kunnes nyt sitten yhtäkkiä lopetti toiminnan.

Lainaus
Hardysta asti tuo tulostin on aiheuttanut minulle hiusten luontaista nopeampaa lähtöä. Mutta puhtaassa Lucid-asennuksessa piti vain laittaa kone kiinni ja virtoihin. Tuli ilmoitus, että netistä täytyy ladata suljettu firmware, jotta toimii. Annoin luvan hakea ja asentaa se ja sen jälkeen se on toiminut (vielä).

Minulla tuo sitten näyttää menevän juuri toisin päin: Hardyssä ei alkusäätöjen jälkeen ollut mitään ongelmia. Jännittävästi Lucidissa kävi itselle niin, että välittömästi päivityksen jälkeen printteri toimi moitteetta. Sitten Lucid ehdotti tuota suljettua pluginia, jonka hakemisen jälkeen printteri välittömästi lakkasi toimimasta. Sain printterin toimimaan vaihtelemalla foo2zjs:n ja HP:n proprietary pluginin välillä ajuriasetuksissa, minkä jälkeen printteri toimikin sen viikon. Ja nyt lopetti.

Kiitos vastauksistanne. Koitan vielä kerran asentaa foo2zjs:n uudelleen.

Vaan eikö tuo cupsin virheilmoitus olekaan oleellinen? Siitä nimittäin itse päättelin, ettei vika olisikaan printterissä.

2
Päivitin Hardyn Lucidiin, ja kyllä on ongelmia ollut riittämiin. Tällä hetkellä tilanne on tämä:

HP 1018 -tulostin toimi vielä pari päivää sitten moitteettomasti. Tänään se ei yhtäkkiä tulosta, vaan jää processing-tilaan. Kun yritän tulostaa testisivua (Administration -> Printing), ilmestyy cupsin virhelokiin /var/log/cups/error_log tämä rivi:

Koodia: [Valitse]
[cups-driverd] Skipping "/usr/share/ppd/1-local-admin": loop detected!

Printteri ei siis inahdakaan, vaan tulostusjonossa sanotaan, että processing. Jos taas yritän tulostaa muuta kuin testisivua, virhelokiin ei ilmesty mitään, mutta eipä tulostinkaan tulosta mitään.

Cupsin versio on Synapticin mukaan uusin eli 1.4.3-1. Olen asentanut printterin uudelleen, eikä se auttanut. Hain tietty netistä tuolla virhelokin virheilmoituksella, jolloin löytyi sivu

http://us.generation-nt.com/bug-545298-cups-driverd-detects-loop-usr-share-ppd-1-local-admin-stops-searching-ppds-help-168774101.html

mutta valitettavasti en osaa tuon perusteella lähteä tekemään asialle mitään.

Jos joku osaa sanoa asiasta jotain, niin suuri kiitos.

3
jos otat muiden käyttöoikeudet pois omalta kotihakemistoltasi, eivät he pääse tiedostoihisi käsiksi.

Hyvä! Tätä en ollut tajunnut testata! Hakemiston käyttöoikeuksien säätäminen riittää siis minun tarpeisiini.

höpöhöpö. ei todellakaan ole kaikkiin, ellet ole tehnyt jotain todella erikoista. toki oikeudet tarvitaa aika monen tiedoston ajamiseen ja ajetuille tiedostoille resurssitietojen lukemiseen, mutta kaikki salaamista tarvitseva on kyllä salattuna.

No, tähän on varmaankin luottaminen. Taisin vain säikähtää sitä, että kotihakemistojen sisällöt ovat oletusarvoisesti muidenkin luettavissa. Se tuntuu lähtökohtaisesti ajatellen aivan järkyttävän huonolta idealta. Mutta ehkä nyt en sitten hahmota kokonaiskuvaa vielä.

Suurkiitos nopeasta avusta vastaajille!

4
Hei!

Otin jokin aika sitten käyttöön Ubuntun, ja keskimäärin hommat sujuvat oikein mukavasti. Seuraaviin haluaisin kumminkin kommenttejanne.

(1) Oletuksena Ubuntu näyttää antavan uusille tiedostoille luku- ja execute-oikeudet muillekin käyttäjille kuin tiedoston omistajalle mutta kirjoitusoikeudet vain omistajalle. Halusin kumminkin kieltää kotihakemistojen selailun tyystin muilta käyttäjiltä, mihin löysinkin avuksi chmod-komennon. Mutta eihän ole mitään järkeä joutua käyttämään chmodia aina tiedoston luotuaan, jos haluaa muuttaa oikeuksia? Siis miten muutan oletuskäyttöoikeudet, eli saan jokaiselle uudellekin tiedostolle rajoitetummat oikeudet oletusarvoisesti? Luulin, että umask auttaisi, mutta se muuttaa oikeuksia vain komentoriviltä luoduille tiedostoille eikä vaikuta graafisesta käyttöliittymästä luotuihin tiedostoihin. Lisäksi umaskin joutuisin ajamaan jokaisella käyttäjällä erikseen. Eli onko mitään komentoa, joka muuttaisi oletuksen kaikilta käyttäjiltä kerralla?

(2) Järjestelmätiedostoihin (Vai miten niitä pitäisi kutsua? Tarkoitan ihan kaikkea, mitä /homen ulkopuolelta löytyy eli /usr/*, /etc/* jne.) on luku- ja execute-oikeudet kaikilla. Onkos tämä järkevää? Entä jos joku roisto pääsee vaikka nettiselaimen kauttaa lukemaan järjestelmän sisältöä. Tai jos ihan vain joku koneen käyttäjistä on yli-innokas. Erityisesti mietityttävät salasanoihin liittyvät tiedostot; ei niitä kannattaisia kaikkien pystyä lukemaan. En kumminkaan uskaltanut chmodata näiden tiedostojen lukuoikeuksia (saati sitten execute-oikeuksia), kun arvelin sen vaikuttavan ohjelmien toimintaan. Siis pitäisikö näiden järjestelmätiedostojen käyttöoikeuksista olla huolissaan? Voinko surutta kieltää niiden lukemisen muilta kuin niiltä, joilla on sudo-oikeudet?

Kiitos avusta!

Sivuja: [1]