Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kalljo12

Sivuja: [1]
1
Moikka,

Yritin päivittää uuteen LTS:ään ubuntun omalla graafisella päivitysmetodilla (paketinhallinta?). Se luonnollisestikaan ei toiminut.
Mikähän voisi olla vialla? Kuinka tuonne "/BOOT" saisi taiottua lisää tilaa? Tuo ubuntun itse ehdottama apt-get-clean ei tietenkään toiminut. Alla on siis 14.04 FRESH install täysin tyhjälle levylle. Levytilasta ei ole puutetta eikä rinnalle ole asennettuna mitään käyttöjärjestelmiä. Eli puhdas kone, vain yksi käyttis ja tilaa on kuin pienessä kylässä.

Not enough free disk space
The upgrade has aborted. The upgrade needs a total of 101 M free space on disk '/boot'. Please free at least an additional 25,0 M of disk space on '/boot'. Empty your trash and remove temporary packages of former installations using 'sudo apt-get clean'.


Pystyisikö joku jeesaamaan? Tällaisen toimenpiteen ei pitäisi olla näin hankalaa, mutta valitettavasti itsellä menee sormi suuhun jos asiat eivät toimi kuin niiden pitäisi toimia. Tähänkin on varmaan olemassa jokin näppärä konsolikomento jolla tuonne boottiin vois heittää gigan tai kaksi tilaa ettei tartte jatkossa enää siitä valittaa :)

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Etäyhteysongelmia / 14.04
« : 28.12.15 - klo:19.21 »
Tarvittava RDP Gateway -tuki on ollut mukana Remminan kehitysversiossa maaliskuusta 2015 lähtien. Joudut siis asentamaan uudemman version PPA:sta:

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:remmina-ppa-team/remmina-next
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install remmina


Suuri kiitos avusta. Tämän myötä tuo RD-gateaway valinta aktivoitui remminaan. Otin juuri ensimmäiset onnistuneet etäyhteydet, kiitos paljon! :)
Minkäköhän takia koneeni ei ollut automaattisesti ilmoittanut tästä uudesta remminan versiosta? Vai viittaako tuo "NEXT" johonkin beta-versioon joka sitten olisi päivittynyt automaattisesti myöhemmin? Niin tai näin, suuri kiitos!

3
Tervehdys,

Kotikoneessani on asennettuna 14.04 enkä ole aikaisemmin kaipaillut mitään windows maailmasta. Nyt kuitenkin tarvitsen windowsin ominaisuuksia myös kotona duunin vuoksi, mutta kaiken voisi hoitaa helposti myös Remote Desktop connectionin kautta. Harmillisesti sain supportilta ohjeet vain Win to Win tilanteeseen, joten ohjeeni on tehty Windowsin "REMOTE DESKTOP CONNECTION" ohjelmaan tukeutuen. Ubuntun mukana tullut REMMINA ei pitänyt sisällään sellaisia valintoja jotka tuosta ohjeesta löytyy, joten olen hiukan hukassa. Tarkoitus ei siis ole päästä käsiksi työkoneeseeni, vaan serverillämme olevaan työtilaan. Onko se sitten virtuaalityöasema tjms :)



Tällaiset stepit minun pitäisi tehdä. (siis sielä windowsin puolella jos win-kone olisi kotona)

1. Computer address  (löytyy, tämä ok)
2. Username / salasana  (löytyy, tämä ok)

...sitten ADVANCED välilehdestä valitse "Connect from anywhere" josta löytyy...  (tässä vaiheessa alkaa mennä vikaan)

3. "Use these RD gateway server settings" <--- en löydä mitään tähän viittaavaa Remminasta
4. Server name / address (RD-gateway serveri löytyy, joten tämä olisi ok kunhan mesta löytyisi)
5. Pitäisi täpätä "Bypass RD gateway server for local addresses"  <-- tuohon viittaavaa en löydä remminasta
6. "Use my RD gateway credentials for the remote computer"  <-- Tuohon viittaavaa en löydä remminasta


Näiden jälkeen connectia painaessa kaiken pitäisi olla kunnossa ja yhteys muodostua. Kaikkea olen yrittänyt mutta ei kyllä ole yhteyksiä muodostunut :) . Olisiko tipsejä tuohon Remmina softaan tai johonkin vaihtoehtoiseen, mielellään graafiseen sovellukseen? Tekstiseikkailuissa olen valtavan huono :(

Kiitos avustanne ja oikein hyvää joulua!

4
Tervehdys,

Ajattelin pitkästä aikaa syventyä ubuntun ihmeelliseen maailmaan. Minulla on kokemusta ensimmäisistä versioista ja sitten onkin iso aukko. Nyt asentelin työkoneeseen wintoosan rinnalle tämän toistaiseksi uusimman version. Kaikkihan ei tietenkään mennyt kerrasta oikein kuten elokuvissa :). Jos alla olevat ongelmat saisin ratkaistua niin saisin pidettyä ubuntun omana personal puolena ja wintoosan sitten softien takia työkäytössä. Ei mene sitten työpöydä ja filet sekaisin. Näiden ongelmien takia toistaiseksi ubuntun käyttö on pitkälti mahdotonta meikäläiselle. Jos / Kun tarvitsette jotain logeja tai fileja niin toimitan ne tänne ilomielin! Kiitos avusta!

Kirjaan ratkaisut sitten tähän postaukseen ongelmien perään jolloin näistä on hyötyä jatkossa muillekin. Ei mene pelkästään minun palvelemiseksi :)


Ongelma 1:
Tiedonsiirto WiFi:ssä katkeaa tasaisin väliajoin. Yhteys tukiasemaan säilyy mutta data ei liiku ollenkaan. Tämä tapahtuu noin 30 min välein ja tuntuu että aika olisi aina pitkälti sama. Kuin jokin timeri lähtisi juoksemaan. Ongelma korjaantuu ihan reconnectaamalla wifi verkkoon mutta eipä tuo hirveästi nappaa vartin välein reconnectaa ja kaikki pidemmät lataukset saakin unohtaa. Toimii wintoosalla joten ei ole hardware puolen ongelma. Molemmissa näissä WiFi-ongelmissa signaalin vahvuus niin hyvä kuin olla pystyy.

Ongelma 2:
Yhdistäminen WiFi verkkoon on joskus työn ja tuskan takana. Verkot kyllä löytyy hienosti mutta yhdistämisessä menee ikuisuus ja törmään aina ongelmaan jossa syötän 100% oikean wifi-verkon salasanan mutta ubuntu ei sitä hyväksy. Teen tuota samaa looppia muutaman kerran tismalleen samalla salasanalla niin jossain vaiheessa sitten meneekin läpi. Toimii wintoosalla joten ei ole hardware puolen ongelma. Molemmissa näissä WiFi-ongelmissa signaalin vahvuus niin hyvä kuin olla pystyy.


Ongelma 3.

Käytän läppäriä vain läppärinä eli täysin touchpadin varassa. Ubuntussa touchpadia käytettäessä hiiren kursori värisee ihan miten sattuu. Eli kun pidän sormenpäätä touchpadilla täysin paikallaan niin hiiren kursori tärisee/värisee ruudulla noin kolmen - neljän sentin siksakkia sinne sun tänne. On pikkuisen haastavaa yrittää nörtätä kun kursorilla ei osu mihinkään. Hiirtä käytettäessä ongelmaa ei ole mutta se ei luonnollisesti ole ratkaisu. Toimii windowsilla joten ei ole hardware puolen ongelma.


Ongelma 4:
En pysty asentamaan langatonta tulostinta ja tarvitsen tulostimen nimenomaan langattomaan käyttöön. Jokainen netin how-to näyttää kuinka helppoa se on ja että tulostin listautuu verkkotulostimiin automaattisesti kun ovat samassa verkossa. Noh... ei kyllä listaudu :). Any tips? Laitteena pränikkä Brother MFC-J4510DW


Ubuntu 13.04 64-bit
Dell Latitude E5530

5
Olen tullut siihen tulokseen että se liittyy jotenkin tähän modeemin "valmiustilaan". Kun se välillä välkyttää sinistä (aktiivinen), ja välillä purppuraa (valmiustila). Minulla pätkimiset ajoittuu usein juuri tuohon värin vaihdoksen kohtaan.  Vistan puolella kaikki on ok, niin tämä menee nyt jotenkin tuxin piikkiin. Jotenkin ubuntu ei osaa ajaa tuota modeemia oikein. Valitettavasti ei ole netissä paljon tietoa tästä modeemista, niin taitaa tämä juttu jäädä aina vaivaamaan. Jos saisi vaikka lukittua sen aktiivisuus tilaan niin jo se ratkaisisi ongelman. Katotaan jos joku fiksu bittinikkari meille jonkun koodinpätkän pian pasteaisi :)

- joni -

6
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 9.04 ja mobiililaajakaista
« : 04.06.09 - klo:21.50 »
Morjesta,

Käytän soneran mobiililaajakaistaa huawei e230 modeemilla. Ubuntun puolella netti tahmaa ihmeellisesti. Paikoitellen tulee sellaisia blackoutteja joiden aikana data ei liiku suuntaan eikä toiseen. Ne kestävät kerrallaan noin minuutin pari, ja esiintyvät melko tasaisin väliajoin.  Esimerkiksi p2p ja selain jumiutuvat täysin. Oudointa tässä on että kokoajan avoinna olevat yhteydet esim IRC ei pätki vaan juttelua voi jatkaa näiden blackouttien aikana normaalisti, mutta netin yms voi unohtaa täysin. Aluksi laitoin sonera ja modeemin piikkiin, mutta useat testit windowsin puolella kertovat vian olevan ubuntun päässä.

Onko joitain mobiililaajakaistoille tarkoitettuja asetuksia joilla toiminta saataisiin jouheammaksi. Tahmailu pidemmän päälle ärsyttää :)

Vastauksista kiittäen,

Joni

7
Ylläpidän vanhempieni kivijalkamyymälän nettikauppaa, ja sitä kautta tulee paljon otettua tuotekuvia suoraan myymälässä kameralla. Jälkikäsittelyä ei juuri ole, mutta kaikista kuvista pitää tehdä aina kolme versiota. Iso kuva, keskisuuri tuotekuva sekä minimaalinen ikonikuva. Kuvauspäivän jälkeen minulla saattaa olla parikin sataa kuvaa muokattavana, joten en millään viitsi ruveta kuva kuvalta niitä muuttelemaan. Eli hakusessa olisi siis jonkin sortin massamuunnin jolla saa kätevästi kaikista valituista kuvista omat versionsa muutamalla painalluksella. Vastaavanlainen softa löytyy käytöstä winukan puolelta, mutta olisi kiva saada sekin toiminto tänne linux-maailmaan.

Ystävällisesti vastauksista kiittäen,

Joni

8
Ongelma ratkesi melkein itsestään. Asensin firestarterin ja sen jälkeen ei ole pätkäissyt kertaakaan. Ehkä pitäisi koputtaa puuta, mutta näin vain on. Tosin enpä sitten ikinä saanut tietää mikä olikaan viella, mutta eipä tuon väliä.

9
lspci tuloste

00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RS480 Host Bridge (rev 10)
00:01.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI Bridge
00:04.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc Unknown device 5a36
00:12.0 IDE interface: ATI Technologies Inc ATI 4379 Serial ATA Controller (rev 80)
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller (rev 80)
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller (rev 80)
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB2 Host Controller (rev 80)
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc IXP SB400 SMBus Controller (rev 83)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc Standard Dual Channel PCI IDE Controller ATI (rev 80)
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc Unknown device 437b (rev 01)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-ISA Bridge (rev 80)
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-PCI Bridge (rev 80)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS482 [Radeon Xpress 200M]
05:03.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5005G 802.11abg NIC (rev 01)
05:04.0 FireWire (IEEE 1394): O2 Micro, Inc. Unknown device 00f7 (rev 02)
05:04.2 Class 0805: O2 Micro, Inc. Unknown device 7120 (rev 01)
05:04.3 Mass storage controller: O2 Micro, Inc. Unknown device 7130 (rev 01)
05:05.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)

Kannettavani merkki on Fujitsu-Siemens Amilo PA-1510


Asentamani gdeskletsin net härpäke herjaa aina ongelman ilmaantuessa että "DEVICE DOWN!" jos tuo yhtään ongelmaa selkeyttäisi. Sitten verkon tila välkyttää "joutilaana" "haetaan" "joutilaana" "haetaan" "joutilaana" "haetaan"  ...Welhoni käyttää DHCP:tä.

10
Moro!

Asensin läppäriini 6.10 pitkän harkinnan jälkeen. Ilokseni huomasinkin, että radeon, beryl/compiz yms härpäkkeet lähtivät kuin itsestään pelittämään. Ongelmani onkin se, että internetyhteyteni ei pysy päällä/aktiivisena. Katkeaa aina yhtä-äkkiä, ilman näkyvää syytä. Ongelma ei ole ISP:ssä. Ongelma poistuu sillä, että klikkaan eth0n pois käytöstä, ja klikkaan uudelleen käyttöön. Sen jälkeen pelittää taas HETKEN. Miksiköhän/Mikäköhän tuon yhteyden aina katkaisee? Yhteyteni on welhon kaapeli, ja ihan verkkopiuhan kautta matkataan, joten ei ole wlan/usb virityksiä.

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Ongelma äänien kanssa
« : 27.08.06 - klo:15.39 »
Hejsan oi kaikkitietäväiset  :-*

Päivitin juuri breezystä dapperiin, ja huomasin mielenkiintoisen ongelman äänimaailmassa.

Eli esimerkiksi rythmbox, totem(avi&mpg) ja järjestelmä-äänet toimivat ongelmitta, kun taas firefox(flash), xmms ja rythmbox(dvd) eivät toimi ollenkaan. Nämä ogelmatapaukset ilmoittavat, että "tarkista onko äänilaite käytössä toisella sovelluksella". Sain ongelmaani toiselta taholta jo alustavan vastauksen, "sulla on paska äänikortti". Tämä varmasti pitää paikkansa, koska ostin juuti pakettikoneen, ja yllättäen kortti on integroitu emoon.

Onko ongelmalle muuta vastausta, kuin lompsia lähikauppaan uutta äänikorttia hakemaan?

12
Juu eipä tämän pinviinin kanssa säätämättä pärjää :).
Yritän jotain hakkeroida ton linkin kanssa kunhan kotiudun.
Suuret kiitokset linkistä :)

13
Yhden kerran UPPISTA.
Jos jostan löytyisi auttava käsi :)

14
Yritin tuon mukaan myös. Suorittaessani komentoa "glxinfo | grep Direct", saan vastaukseksi seuraavan.

libGL error: drmMap of framebuffer failed


....glxinfokin ilmoittaa, että Direct Renderin on "NO".

15
Ubuntu tietokoneissa / Erimielisyyksiä Radeonini kanssa!
« : 10.12.05 - klo:01.34 »
Softa ja Rauta:

Ubuntu 5.10 "Breezy Badger"
Gnome
Kernel "se joka tuli uusimman ubuntun mukana :)"

Ati Radeon x600 (pci-e)
amd64 +3200


-----------

Ongelman varmasti arvaattekin, eli rautakiihdytys ei toimi. Eli tuxilla ei pääse mäkeä laskemaan :).
Olen kyllä katsonut foorumin howtot ja postit koskien Atin ajureita, mutta en ole apua löytänyt. Minulla on 64bit prosessori, joten olen saattanut tehdä paljon asioita myös 32bit ohjeiden mukaan. Loppusanani tähän kappaleeseen on, että minulla saattaa olla 100 ja 1 erilaista asiaa koneellani asennettuna, joittenka seurauksena asiat voivat olla todella sekaisin :). Olen uusi linux ympäristön parissa, joten kärsivällisyyttä. Kiire ei ole minullakaan :)

Eli kuinka saan rautakiihdytyksen toimimaan ubuntussani? Prossuna oli siis amd64, eli vinkkejä sitä silmällä pitäen. Olen yrittänyt asennella "fglrx" ajureita, sekä atin omia, niin päällekkäin, limittäin kuin sisäkkäinkin. Eli asiat lienee aika pahasti sekaisin silla saralla. Koska olen tehnyt moneen kertaan erinäisten ohjeiden mukaan, niin uusi 1. 2. 3. 4. tyylinen ohje tuskin auttaa. Todennäköisesti täytyisi ensin poistaa kaikki turha haitallinen alta pois. Se, että mitä se turha haitallinen saattaisi olla, tiedätte paremmin te oi unixgurut. Eikä minulla tosin ole hajua siitäkään, miten ne poistaa :).

Eli mitä täytyisi ensin teille selvittää?
Mitä pitää koneelta poistaa?
Mitä lisätä?
Ja lopuksi, kuinka asentaa ajurit ja saada rautakiihdytys toimimaan?

Himo tuxin kanssa kelkkamäkeen on siis kova! ;)



Linkkien takana sources.list ja xorg.conf jos tarpeen tutkia.
www.netikka.net/joni.k/sources.list
www.netikka.net/joni.k/xorg.conf

Sivuja: [1]