Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Scionar

Sivuja: [1] 2 3
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 22.10.10 - klo:21.24 »
Tänään tuli taas muokattua:


2
Sain ratkaistua ongelman. Tyhjensin bluetooth-asetuksista kaikki laitteet. Tämän jälkeen kokeilin uudelleen Arduino-ohjelmalla syöttää koodia sisään ja nyt se kysyi PINniä. Tämä siis luultavasti tarkoitti että PIN-tunnusta ei vain jostain syystä onnistuttu antamaan.

Tämä oli siis luultavasti se ratkaisu mikä toimi.

3
Koneessani alkoi tänä päivänä jostain kumman syystä ilmetä ongelma joka jonkin verran hankaloittaa päättötyöni tekoa:

En saa itselleni oikeuksia bluetooth-yhteydellä mikrokontrolleriini. Windowssin puolella ongelmaa ei ole, mutta Ubuntu 10.04:lläni en saa mitään oikeuksia porttiin rfcomm0.

Olen luonut pienen sh-tiedoston joka nopeuttaa portin luomista.

Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
sudo rfcomm bind rfcomm0 00:11:22:33:44:55 1
sudo chown root.dialout /dev/rfcomm0

Eli ensiksi luodaan portti rfcomm0 laitteelleni ja toiseksi annetaan oikeudet itselleni käyttää porttia. Olen mukana ryhmässä dialout, mutta se ei vaikuta mitään.

Olen yrittänyt lisätä itselleni oikeudet porttiin muunmuassa komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo chmod 777 /dev/rfcomm0
... mutta silti saan yhä saman virheen.

Yritän siis saada yhteyttä Arduino-ohjelmalla joka antaa virheen:

Koodia: [Valitse]
avrdude: ser_open(): can't open device "/dev/rfcomm0": Permission denied
Kuitenkaan ei luulisi olevan ongelma itse ohjelmassa sillä ongelma ei liity mitenkään ohjelman versioon ja saan saman ongelman tällä tavalla:

Koodia: [Valitse]
sudo cat < /dev/rfcomm0
bash: /dev/rfcomm0: Lupa evätty

Olen kokeillut myös asentaa bluez:n uudelleen ilman mitään vaikutusta ja sama Arduino-ohjelman kanssa. Onko kellään minkäänlaista hajua millä tavalla ongelman voisi ratkaista?

5
Yksi helppo ratkaisu on tietenkin ytimen vaihto jos aiempi versio 2.6.31 toimi mielestäsi hyvin. Täytyy kuitenkin muistaa että ytimen vaihto voi tuoda ongelmia ohjelmille jotka ymmärtävät Ubuntun olevan 10.04, mutta eivät tajua ytimen olevan vaihdettuna.

Tässä oma ongelmani topiccina:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33386.msg260797#msg260797

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Eipäs ratkennutkaan...
« : 03.05.10 - klo:22.20 »
Olisikos tarjolla jotain muuta kikkakolmosta, kuin tuo kernelin vaihto. Ei näet minulla toiminut. Koneeni on HP Compaq nx9420 ja aina ennen on verkko toiminut hyvin. Perin on rampa läppäri nyt ilman langatonta verkkoa.

Konneessa on ilmeisesti broadcomin verkkokortti.

Etsi verkkokorttisi tarvittava ajuri lsusb -komennolla. Komennolla tulostuu monta riviä, mutta kyllä sieltä luulisi helposti löytävän laitteen. Itselläni löytyy rivi:

Bus 001 Device 002: ID 0bda:8189 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187B Wireless 802.11g 54Mbps Network Adapter

... josta RTL8187B on se minun ajurini. Sen jälkeen itse ainakin etsein Linux.fi:stä lisätietoa ajurista.
Eli mene http://linux.fi/wiki/WLAN-kortit#Broadcom niin löydät hyvin lisätietoa mitä kannattaisi tehdä.

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 10.04 wlan ongelma
« : 02.05.10 - klo:17.14 »
Kattos pakanaa. Jos korjaussarjoja ei ala vähitellen kuulumaan, niin tuotahan täytyykin kokeilla. Asensitko siis ihan dpkg:llä ja muokkasitko sen jälkeen grubin lataamaan tuon vanhemman kernelin?

Kyllä, ihan dpkg:llä tuli asenneltua. Se on aika paljon helpompaa kuin alkaa kerneliä sourcesta kääntelemään. Se vie paljon aikaa ja eilenkin kun sitä kokeilin niin puolen tunnin päästä aloituksesta se veti errorit kesken kääntämisen. Päätin siis lopettaa siihen sen kokeilun ja etsiä helpompaa keinoa. Deb-pakettia helpompaa ei taidakkaan löytyä.

Ubuntun 10.04:ssä on muuttunut tuo Grubin conffitiedosto josta valitaan mikä kerneli otetaan käyttöön. Tästä syystä on hyvä käyttää StartUp-Manageria joka on erittäin helppokäyttöinen.

sudo apt-get install startupmanager

Pidemmän päälle probleemi tässä metodissa lienee, että niihin ei taida tulla päivityksiä - vai tuleeko?

Ei tietoa, että tuleeko mitään korjauspäivitystä, mutta ei se sen vaikeampaa lopulta ole kuin vaihtaa sitten StartUp-Managerilla uudempi kerneli käyttöön jos niitä tulee. Tämä RTL8187B -puutos on ollut jo jonkin aikaa käsittääkseni voimassa joten ei varmasti heti ensimmäisenä listalla kernelinkehittäjillä ole ollut.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 10.04 wlan ongelma
« : 02.05.10 - klo:15.54 »
Ongelma on nyt korjattu. Vastauksena on siis se, että vaihdoin kernelin aikaisempaan 2.6.31-versioon. Syynä tähän siis Linux.fistä löytämäni tieto:

Lainaus
Uudemman ajuriprojektin RTL8187-ajuri on osa ydintä versiosta 2.6.23 alkaen. RTL8180- ja RTL8185-ajurit ovat mukana ytimessä 2.6.25:stä alkaen sekä RTL8187B-ajuri 2.6.27:stä alkaen.

Ongelmana on nyt se, että nyt koneeni yrittää löytää jotain laitetta /dev:stä. Tähänkin auttaa se etten pidä ulkoista kovalevyäni kiinni koneessa. Syynä tähänkin varmaan se, että asensin ytimen deb-pakettina täältä.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 10.04 wlan ongelma
« : 01.05.10 - klo:20.33 »
No en nyt tiedä oliko tuo siitä lohduttavimmasta päästä. :D

Olen tässä yrittänyt nyt asentaa ajureita Ndiwrapperin avulla, mutta ongelmana on se, että ajuripaketista ei löydy .inf-tiedostoja. Tällöin ei Ndiswrapper pysty mitään tekemään. Joten sekin tie on näköjään ummessa.

Huomasin että olen nyt kämminyt pahasti. Kyseessä onkin ajuri RTL8187B joka täytyy etsiä. Realtek ei tähän tarjoa minkäänlaista linux-ajuria. Täytyy jatkaa uurastusta nyt eri kantilta. Kahvipannu soimaan.

Koodia: [Valitse]
Bus 001 Device 002: ID 0bda:8189 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187B Wireless 802.11g 54Mbps Network Adapter


Ajurista löytyi linuxille tehtyjä versioita täältä. Olen nyt kokeillut kaikkia, mutta ongelmia tulee aina sourcesta asentamisella. Paketeissa on ollut näköjään ongelmia ytimien kanssa. Oma ytimeni 2.6.32-21 ei ainakaan näitä paketeista pitänyt.

Jatketaan pähkäilyä.



Luin arch-linuxin foorumilta tämän aiheen jossa oli ratkaistu ongelma vaihtamalla vain raa'asti ydintä aikaisempaan 2.6.31.5-1 -versioon. Kai tämä on sitten se järkevin ratkaisu joten koetetaan sitä ja katsotaan kärsiikö Ubuntu 10.04 tästä jotenkin.  :)

10
Oli taas aika vaihtaa uudempaan Ubuntuun (Ubuntu Linux 10.04) koneessani (Fujitsu Siemens Amilo Li 3710) ja törmään taas näihin pikkuongelmiin jotka meinaavat ylikuumentaa pääni. No opinpahan jotain, mutta tämä on vähän pulmallisempi. Ubuntussani ei toimi wlan. Ethernet-liitäntä toimii silti ongelmitta. Etsin Internetistä lisätietoa ongelmaan ja näyttää siltä, että pulmana on ajurit.

Olen ottanut ufw:n pois päältä varmuuden vuoksi, että se ei ole syypää missään kohtaa.

Kyseessä on Realtekin verkkokortti.
Koodia: [Valitse]
07:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
Asensin ajurin Realtekin kotisivuilta täältä, mutta siitä ei ollut mitään apua. Joillain sivuilla sanotaan, että se ei toimi nykyisen ytimen kanssa.

lsmod antaa seuraavanlaisen rivin viidakostaan:
Koodia: [Valitse]
Module        Size    Used by
r8101          66040  0

Moduuli siis ei ole käytössä.

Koitin myös purkamassani paketissa seuraavaa jonka löysin italiankieliseltä sivulta ymmärtämättä sen suuremmin mitä tekstillä haettiin, mutta epätoivoisena pitää yrittää.

Koodia: [Valitse]
# make clean modules
# make install
# depmod -a
# modprobe r8101

Vastaus oli kuitenkin seuraavanlainen:

Koodia: [Valitse]
WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/blacklist, it will be ignored in a future release.
WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/amilo_special_keys.modprobe, it will be ignored in a future release.

Onko siis kellään mitään mielenkiintoista ehdotusta ongelman ratkaisemiseksi? Ensin pitäisi yrittää saada tuo modprobe toimimaan jos se olisikin vastaus ongelmaani. Ja kyllä, Googlesta olen jo aika paljon kolunnut.

11
Löysin internetistä vastauksen. Aihe jonka avulla ratkaisin ongelmani löytyy tästä.

Ohjeet:

1. Avaa tiedosto /etc/modprobe.d/alsa-base.conf geditillä
Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
2. Lisää tiedoston loppuun:
Koodia: [Valitse]
options snd-hda-intel model=3stack-dig
options snd-hda-intel enable_msi=1
options snd-hda-intel single_cmd=1

4. Mene "Järjestelmä -> Asetukset -> Ääni" ja laita kaikki mahdolliset valinnat "Tunnista automaattisesti" tai jokin ALSA-vaihtoehdoista

3. Käynnistä kone uudelleen

12
huomasitko tarkistaa oliko joidenkin palkkien alapuolella (mm) mikä tarkoittaa että, kanava on mykistetty. M näppäimellä voit muuttaa tätä.

En huomannut. Nyt kokeilin, mutta ei tullut mitään eroja.

13
Seuraava komento aukaisee ääntenhallinnan
Koodia: [Valitse]
alsamixer

Ei ollut apua vaikka laitoin kaikki äänenvoimakkuudet melkein täysille.

14
Ostin tänään uuden kannettavan, Fujitsu-Siemens Amilo LI 3710-F01:sen. Asensin tähän Ubuntu 9.10:nen. Kaikki muu on toiminut koneessa ihan hyvin asennuksen jälkeen, mutta äänien kanssa on ollut ongelmia. Äänet eivät toimi koneen kaiuttimista, mutta ne toimivat silti kuulokkeiden kautta. Uskon siis että on kyse jostain asetuksista. Löysin tähän sopivan aiheen johon pääsee tästä. Ratkaisuna aiheessa oli se että ongelman esittäjä oli saanut kaiuttimien surround-äänen pois. Itse en löytänyt kyseistä asetusta mistään joten ensin joku voisi antaa ohjeet mistä sen löytää.

Tietokoneen tietoja:
Professori: Intel Celeron T1700 / 1,83GHz
Äänikortti: HD Audio Controller
Kaiuttimet: Stereo

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tiedostojen poiston estäminen
« : 22.03.09 - klo:20.15 »
Kiitoksia, kiitoksia. Periaatteessa tulen käyttämään tätä paikallisen nuorisotalon koneella. OS X siellä on. Uskoisin että onnistuu kun unix-käyttöjärjestelmä on kuitenkin kyseessä. Tottakai tämä tulee tarpeeseen myös omassa koneessani. Kiitos vielä kerra.

Jätän aiheen vielä auki jos jollakulla on jotain lisättävää.

16
Olisi käytännöllistä tietää että miten pystyisin suojaamaan musiikkitiedostokansion niin että sitä/sen sisältöä ei pysty poistamaan, mutta kuitenkin musiikkitiedostoja pystyisi kuuntelemaan. Chmod- ja chown-komennoilla olen nyt kaikenlaista kokeillut, mutta ilman toivottuja tuloksia. Poistamisen olen pystynyt estämään, mutta samalla en pysty tiedostoa kuuntelemaan. Miten tämän saisi toimimaan?

17
Ubuntu tietokoneissa / Kuvaketeeman asennuksessa ongelmia
« : 01.03.09 - klo:03.47 »
En pysty asentamaan erästä kuvaketeemaa jonka linkin lataamissivulle löytää tästä.

Olen kokeillut kaikkia mahdollisia keinoja mitä olen löytänyt Googlen avulla seilaamalla. Olen kokeillut teeman vetämistä teema ikkunaan tai "asenna"-nappia painamalla, mutta nämä vetävät errorin ja sanovat että ""icons" ei näytä olevan kelvollinen teematiedosto".
Olen myös kokeillut teeman viemistä purettuna ja purkamattomana .icons-kansioon, mutta tuloksetta. Myös teeman viemistä purkamattomana tai purettuna /usr/share/icons kansioon on koetettu. Sekään ei tosin johtanut minkäänlaiseen tulokseen.

Tiedostoa pitäisi varmasti jotenkin muokata, mutta en tiedä miten joten voisiko joku auttaa siinä tai että miten tästä ongelmasta selvitään ilman muokkaamista?

18
Päivitetäämpäs vähän listaa kun on aikaa vierähtänyt aika paljon ja kokemusta tullut Ubuntun käytössä aika paljon.

1. Firefox
Päätarkoituksena tietysti netin selailu johon kuuluvat pääasiassa foorumeille kirjoittelu
2. Open Office
Koulutehtäviä tulee paljon tehtyä ainakin tässä jaksossa. Open Office on näyttänyt kyntesä täydellisesti tässä asiassa.
3. Irssi
Olen irc-riippuvainen niin pakko päästä jokapäivä #nerokala-kannulle (Piilomainontaa!) juttelemaan.

4. Pidgin
Messenger-verkkoon kirjaudun aina erään kaverini vuoksi, koska chatissä missä ekaa kertaa tapasimme ei ole enää niin hyvä että siellä kannattaisi keskustella.
5. Gedit
Koodailtua tulee opiskeltuia välillä niin silloin tulee todellista tarvetta tekstieditorille.
6. Pääte
Pääasiassa ohjelmien hankkimiseen ja tiedostojen siirtelemiseen.

19
Itse olen vielä uusi käyttäjä ja olen törmännyt vain yhden kerran negatiiviseen palautteeseen. Joka oli omaksi oma syyni koska en osaa tulkita vielä tietokonesanoja oikein.

Lopulta foorumikokemusteni ansiosta olen oppinut että yleensä vain uudet ja itsekeskeiset käyttäjät käyttävät negatiivista mielipidettä palautteessaan.

Lopulta ei tällä foorumilla ongelma ole vielä paljoa paisunut siihen mittoihin että siitä pitäisi alkaa rankaisemaan minkäänlaisilla toimenpiteillä kuten viestien poistamisella ja porttikielloilla. Jos tällainen tilanne kuitenkin on tulossa niin suosittelen jo nyt foorumin moderaattoreita ja staffeja suunnittelevan mitä tehdä asialle.

20
oletko tekemässä tekstipeliä jota saa pelata vain graafisessa ympäristössä terminaali-ikkunassa?
entä jos joku haluaa pelata sitä esim. puhtaasti komentoriviltä tai ssh:n yli palvelimella?

Puhtaasti komentorivillä pelattavaa peliä olen tekemässä.

minun mielestäni "lopeta peli" -vaihtoehdon pitäisi vain lopettaa peli, ei logata käyttäjää ulos, katkaista etäyhteyttä, lopettaa mitään muita ohjelmia tai mitää muutakaan erityisen yllättävää.

Lopulta aikamoinen mielipideasia siinä mitä haluaa tuolla valinnalla tapahtuvan. Itse ainakin näen käytännöllisempänä sen että pääte sammuu kuin että pelkästään ohjelma ajautuisi loppuun.

Sivuja: [1] 2 3