Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - azo

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Paras pelikonsoli?
« : 22.12.08 - klo:18.31 »
Täältä löytyy Xbox360 ja luonnollisesti ääni lähtee sille. Hienoja yksinoikeuspelejä on tullut tänä vuonna jo muutama! :)

2
Ubuntu on kyllä osoittautunut hyväksi valinnaksi. Softat toimii niinku pitää ja asennukset on helppoja. Saa keskittyä töihin sen sijaan että korjailis omaa konetta koko ajan. Muutama virtuaalimasiinakin pyörii kvm:n päällä.

Risujakin kuitenkin on. Samsung Syncmaster 223BW:n ja Nvidia Quadro FX 1700 kanssa ei toimi nvidian omat ajurit. Joudun siis käyttämään nv ajureita. Nvidian omat ajurit toimivat näennäisesti, mutta eivät oikein. Näyttö värisee koska virkistystaajuus?? tai jokin muu on päin persettä. On ihmetelty monta päivää gurujen kanssa eikä olla saatu kuntoon. Kaikki mahdolliset konffaussoftat on testattu ja erilaisia xorg konfiguraatioita kokeiltu varmaan satoja. Modelineistakaan ei mitään apua, peruna.

:<

3
Kokeiltu, ei muutosta.

edit: nv ajureilla toimii 60Hz moodissa ja pelittää hienosti ilman värinöitä ja vilkkumisia. nvidia ajureiden kanssa pakotettu 50Hz moodiin eikä toimi.
Kokeilin muokata xorg.confia niin että siellä on modena "1680x1050@60" mutta ei apua..

4
Hei.

Ongelma on siis seuraavanlainen että näyttö "väreilee" todella inhottavasti aiheuttaen päänsärkyä. Johtuu varmaankin virkistystaajuudesta?
Xorg.confiin on probetettu tiedot kyllä vertrefreshistä ja horisyncistä oikein, mutta jostakin syystä ubuntu valitsee virkistystaajuudeksi 50Hz kun oikea taitaisi olla 60Hz.
Koetin muuttaa Xorg.confiin arvot niin että virkistystaajuus olisi aina 60Hz, mutta tämä ei auttanut. Näin siis kun resoluutio on 1680x1050.

Kiitos,

Azo

Edit: perhana näköjään kirjoitusvirhepaholainen sattunut tuohon otsikkoon. Quadro FX siis.
Edit2: nvidia ajurit on tosiaan asennettu.

5
Nyt on maanantaista lähtien pyörinyt ubuntu täällä :)

Kokemukset on hyvät. Kaikki työsoftat toimiipi ja mailitkin on säädetty kuntoon toimimaan komentoriviltä( jossa tosin oli pieniä ongelmia johtuen Exchange 2007 sähköpostipalvelimesta....)
Pientä ongelmaa on näytön kanssa, mutta laitan toiselle osiolle siitä kyselyä :)

Nyt tuntuu että oli ihan hyvä vaihtoehto tämä. Säätöjutut on helppoja ja ei kulu työaikaa oman koneen korjaamiseen karmeasti. Btw. Päivityksiä tulee kivaa tahtia :D 42 pakettia maanantain jälkeen.


6
Harkinan jälkeen alan kyllä kallistua Ubuntuun sekä täällä esitettyjen ajatusten että omien pohdintojen tuloksena. Ehkä on parempi pitää viritykset erillään koneesta, jolla on tarkoitus työskennellä. Gentoon päivittäminen kuitenkin olisi joka viikonloppuinen kolmen tunnin urakka(olettaen että ei halua puolen vuoden välein käyttää kokonaista kahta viikkoa siihen) ja mahdollisiin vikojen korjaamiseen päivä tai pari :D

Kiitoksia kaikille avusta

7
Koen ton nykysen raidipeilauksen ihan turhaksi sen takia kun kaikki arvokas data on git -versionhallinan takana AFS tietostojärjestelmässä :D AFS sitte backupataan kokonaisena toisinaan.

Nii ja sitte ne tosi kriittiset tiedot kirjotetaan vihkoon joka sijaitsee mun työpöydällä :)

8
Ounastelinkin jo tähän suuntaan :D

Ubuntua olen käyttänyt kotona versiosta 5.04 lähtien ja se on kyllä lähellä sydäntä. Käyttökin alkaa jo onnistua ihan hyvin, kiitos muutaman vuoden harjoittelun  ;D

Nykyisellä työkoneella käytössä oleva RHEL4 on kyllä ollut valtava pettymys. Päivittämiseen on valmistauduttava monia viikkoja ja siltikään mikään ei toimi vaan on tarve säätää. Varmaan johtuu siitä kun on melko uutta rautaa tuossakin koneessa. RHEL 5 ei myöskään houkuttaisi edellämainituista syistä.

Viimeisin tuttavuus kotirintamalla on ollut Gentoo johon ihastuinkin välittömästi. Se vaatii tietty säätämistä että sen saa kuntoon, mutta kun se on pystyssä, ei se myöskään kaadu. Gentoon päivittäminen tosin on helvettiä..Slackwarea en kummoisesti ole pyöritellyt, mutta tutkimieni tietojen mukaan siinäkin tuntuu vaikuttavan suhteellisen vanhat ohjelmistot.

Eräässä mielessä olen kyllä huono ylläpitäjä sillä ainakin henkilökohtainen kone joutuu armottoman hakkeroinnin, tuunauksen ja säädön kohteeksi. Serverit toistaiseksi ovat saaneet olla rauhassa asennustoimien jälkeen. Pitää vielä kypsytellä ideaa.

Unohtui aloituspostissa mainita se toinen mieltäni askarruttanut juttu. Uudessa koneessa on 2*250GB sata levyä, sama yhdistelmä kuin vanhemmassakin koneessa. Vanhemmassa koneessa on evms:llä tehty peilaus noille levyille. Tarvitsen kuitenkin peilauksen sijaan tilaa. Siispä: "normaali" -osiointi vai levyt raid0:aan? Jos raid0, niin evms vai lvm2? Evms on kyllä osoittautunut loistavaksi käytännössä, mutta melko vanhahan se on.

9
Aika korkata puhumattomuus tälläkin foorumilla usean vuoden seurailun jälkeen.

Työskentelen tuki&ylläpito tehtävissä ja pitäisi uusi Linux kone saada tulille. Kyselisinkin siis apua jakelun valinnan kanssa. Myös eräs toinenkin mieltä askarruttava juttu on.

Työkoneena aivan uunituore tehotyöasema uudella raudalla. Löylyä löytyy, sillä koneessa on Intelin E6750 prossu ja 8GB työmuistia. 64-bittisestä käyttiksestä siis lähdetään liikkeelle.

Kone saisi toimia melko vakaasti ja päivitysten pitäisi olla saatavilla nopeasti. Periaatteessa paketinhallinnalla (tai sen puuttumisella) ei ole väliä. Linuxkokemusta on kaikista "suurimmista" jakeluista, joten karmeita ongelmia ei pitäisi ilmaantua missään tapauksessa(ja jos ilmaantuu niin enköhän ihan hyvin selviydy). Pääasiallisesti konetta käytetään ihan vain dekstoppina eikä sen kummempia palveluita tule. Mikäli palveluita tulee, ne toteutetaan virtuaalikoneina.

Mielessä on pyörinyt Gentoo, Ubuntu, RHEL(tällä hetkellä käytössä, VIHAAN rhel päivittämistä), opensuse, debian, centos.. .jnejne?

Ideoita puolesta/vastaan otetaan avoimin mielin. Kiitos

Sivuja: [1]