Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SkinGull

Sivuja: [1] 2
1
Joo elikkä ristiinkytketyllä parikaapelilla tämä kyseinen kone on kytketty win7 koneeseen. Uskoisin että lähtisi pelaamaan kun asetukset laittaisi kuntoon, mutta olen niin käsi näissä verkkojutuissa että etsin mieluummin distron joka tunnistaa tuon usb-wlankortin joka on tarkoitus muutenkin tähän linuxkoneeseen laittaa.
Mintin versio jossa tuo wlan-tikku toimi heittämällä taisi olla 7 (jos oikein muistan), eli jos se pohjautuu tuohon ubuntun 9.04 versioon niin pitäisi toimia siinäkin (en tiedä näistä mitään mutta ainakin loogisesti ajateltuna pitäisi näin olla).

2
Tuota Ubuntun 9.04 versiota en ole testannut, vaan tuosta sitä vanhempaa ja uutta 9.10 versiota. Lataan nyt vielä tuon 9.04 version ja katson lähteekö wlan pyörimään.
Ja tosiaan tuo sillattu yhteys toimii varsin hyvin ainakin microsoftin tuotteilla (WinXP, vista, 7 ja X360), mutta näillä linuxeilla mitä olen kokeillut ei ole toiminut. Pitää nyt ensin katsoa tuota Ubuntun 9.04 versiota ja sitten lähteä tutkimaan tuota verkkosiltaongelmaa.

3
Nyt tuli hommattua käypä kone video/musiikki/tv käyttöön, ja Ubuntun tai Mintin ajattelin sitten iskeä siihen. Olen kokeillut miljoonaa eri Ubuntun ja Mintin versiota, mutta ainoastaan uusimmassa Mintin xfce versiossa wlan lähtee toimimaan heti asennuksen jälkeen (mutta tuo Mintin versio tuntui turhan hitaalta verrattuna Xubuntuun). Ajattelinkin kiertää tuon wlanin toimimattomuuden tekemällä läppäriini (Windows 7) verkkosillan ja sitä kautta asentaa kaikki oleellinen wlan-tikku mukaanlukien. Ongelmana on ettei tämäkään toimi millään noista versioista mitä olen testannut, ja alkaa pikkuhiljaa kyrsimään tämä käyttöjärjestelmien asentelu. Windows xp menee tuon sillatun yhteyden kautta ongelmitta nettiin, mutta sille taas ei löydy mieleisiä ohjelmia.
Eli osaisiko joku auttaa asiassa?

4
Tuo polttamani live-cd oli RW-levyllä, ja ehdin tyhjentää sen jo. Olin kuitenkin jo aikaisemmin ottanut koneen tiedot ylös, ja tässäpä ne:

Koodia: [Valitse]
CPU INFORMATION
AuthenticAMD, AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-58
Number of CPUs: 2
CPU clock currently at 800.000 MHz with 512 KB cache
Numbering: family(15) model(104) stepping(2)
Bogomips: 1601.86
Flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp lm 3dnowext 3dnow pni cx16 lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy 3dnowprefetch ts fid vid ttp tm stc 100mhzsteps

MEMORY INFORMATION
Total memory: 3042 MB
Total swap: 8911 MB

STORAGE INFORMATION
SCSI device -  scsi0
Vendor:  HL-DT-ST
Model:  DVDRAM GSA-T20N 
SCSI device -  scsi2
Vendor:  ATA     
Model:  WDC WD3200BEVT-2

HARDWARE INFORMATION
MOTHERBOARD
Host bridge
Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
PCI bridge(s)
nVidia Corporation MCP67 PCI Bridge (rev a2) (prog-if 01 [Subtractive decode])
nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2) (prog-if 00 [Normal decode])
nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2) (prog-if 00 [Normal decode])
nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2) (prog-if 00 [Normal decode])
USB controller(s)
nVidia Corporation MCP67 OHCI USB 1.1 Controller (rev a2) (prog-if 10 [OHCI])
nVidia Corporation MCP67 EHCI USB 2.0 Controller (rev a2) (prog-if 20 [EHCI])
nVidia Corporation MCP67 OHCI USB 1.1 Controller (rev a2) (prog-if 10 [OHCI])
nVidia Corporation MCP67 EHCI USB 2.0 Controller (rev a2) (prog-if 20 [EHCI])
ISA bridge
nVidia Corporation MCP67 ISA Bridge (rev a2)
Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Unknown device 0126
IDE interface
nVidia Corporation MCP67 AHCI Controller (rev a2) (prog-if 85 [Master SecO PriO])
Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Unknown device 0126

GRAPHIC CARD
VGA controller
nVidia Corporation GeForce 8600M GS (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Unknown device 0126

SOUND CARD
Multimedia controller
nVidia Corporation MCP67 High Definition Audio (rev a1)
Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Unknown device 0126

NETWORK
Ethernet controller
Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
Subsystem: AMBIT Microsystem Corp. Unknown device 0428

NVIDIA GRAPHIC CARD INFORMATION
Model name: GeForce 8600M GS
Card Type: PCI-E
Video RAM: unknown
GPU Frequency: unknown
Driver version: NVIDIA UNIX x86 Kernel Module  169.12  Thu Feb 14 17:53:07 PST 2008

5
Nonni, muokkasin tuon alkuperäisen viestin kokonaan.
Alkuperäistä viestiä ennen oli vielä ihan alkuperäinenkin viesti, jota en tuohon viitsinyt laittaa. Sisälsi jokaisen kirosanan mitä mieleen tuli. No, minua tuskin enää tällä foorumilla nähdään. Ehkä sitten kun Ubuntusta uusi kunnollinen versio tulee. Seuraan tilannetta.

6
Ubuntu siis ei käynnisty enää uusimmilla päivityksillä minun koneellani (Acer AS5520G + Ubuntu Hardy 32-bit).
Tänään aamulla asensin 64-bittisen openSUSE 11.0 kivuttomasti. Ubuntun 64-bit versio ei edes tunnistanut näytönohjainta eikä myöskään Wlania (testasin tätä viikko sitten).
 Oli ihan kiva kokeilla Ubuntua (ja siitä muokattuja muita versioit), vaikka ei selvästikään ole valmis joka kotiin. Saattaahan toki olla, että minulla vain kävi huono tuuri. Toisaalta en saanut Ubuntua asennettua kunnolla edes vanhempaan läppäriin (acer aspire 5100 sarjalainen), jostain syystä jökitti, tilttaili ja boottasi itsensä ilman mitään syytä vähän väliä. No, poistin koko roskan, testimielessä se siinä vain oli. Ubuntu ei siis ainakaan näiden läppärien kanssa tule kovinkaan hyvin toimeen.
Positiivisiakin kokemuksia Ubuntusta on ollut, mutta samat positiiviset asiat löytyvät myös openSUSEsta. Linuxin valinta on enemmänkin raudasta kiinni, ei ole mitään järkeä pitää koneessaan käyttöjärjestelmää joka ei siinä kunnolla suostu toimimaan.
Pidän nyt openSUSEa koneessani, ja jos tulee samanlaisia ongelmia (tai ylipäätään mitään ongelmia joissa saa poltettua päreensä), ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kääntyä Windowsin puoleen.

(Alkuperäinen viesti poistettu)

7
Laitealue / Vs: Televisio Tietokoneesta..
« : 15.07.08 - klo:23.07 »
Kysästään tässä samassa ketjussa.
Elikkä, tuo Fuj:Tech digikortti toimi mulla ennen kuin asensin päivitykset. Nyt koneessa (Ubuntu hardy) on uusimmat päivitykset, mutta kun äsken piti ruveta katsomaan televisiota, ei tuossa Kaffeinessa ole enää valikossa TV:n katselu mahdollisuutta. Johtuuko se uusimmista päivityksistä (uskon niin), vai onko joku muu vialla? Onko mahdollisuutta saada se näkyviin, vai täytyykö mun jotenkin palauttaa vanhemmat päivitykset (tai asentaa Ubuntu uusiksi ja jättää päivittämättä)???

8
Joo täytyy illan mittaan lukasta nuo linkit.
Mites, onko tämä mahdollista, että asentaa Ubuntun, siihen kaikki tarvittavat ajurit ja ohjelmat, ja siitä tekee palautuslevyn? Tarkoitus mulla olisi käyttää levyä ainoastaan tässä läppärissäni, ei muissa koneissa. Onkos se palautus sitten mahdollista tuolla levyllä jos Ubuntu on kokonaan poistettu koneelta, vai pitääkö ensin asentaa originaalilta levyltä ja sitten vasta heittää palautuslevy sisään? Onkohan tuo edes mahdollista?

Muoks: Tuo Aptoncd vaikuttaa näin ensisilmäykseltä hyvältä. Täytyy huomena laittaa Ubuntu kuntoon ja väsätä levy. Kerron sitten miten meni.

9
En löytänyt yhtään tietoa tähän, enkä kyllä tiedä tarkoittaako tämä varsinaisesti asennuslevyn tekemistä, mutta kuitenkin.
Eli siis juttu on tämä: Asennan Ubuntun koneelleni, laitan ajurit kuntoon, poistan ja asennan tilalle omaan käyttööni parempia ohjelmia, ja muutenkin säädän Ubuntun itselleni passeliksi. Sen jälkeen teen levykuvan järjestelmästäni ja poltan levylle. Onko tämä mahdollista ja miten?
Tarkoitus olisi, että jos joskus Ubuntu menee solmuun, kovalevy hajoaa taikka vaihdan käyttäjärjestelmää ja haluaisin sen jälkeen takaisin Ubuntuun, voisin lykätä levyn asemaan, asentaa Ubuntun ja kaikki ajurit sun muut olisivat asennettuina eikä tarvitse tehdä yhtään mitään asetuksia.

10
Eli asensin juuri tämän GimpShopin, mutta kun avaan Gimpin, se on aivan samanlainen kuin ennenkin.
Katselen tuosta linkistä, kai sen jotenkin saa toimimaan eikä mulla nyt niin kiire ole.

11
Olen ihan pihalla... Siis kun lataa .deb paketin, klikkaa kaksi kertaa sitä ja asentaa sen, mitä sen jälkeen? Onko ohjelma sitten asennettu? Mistä sitä pääsee käyttämään????

12
Miten voin katsoa kaffeinella televisiota? Digikortin ajurit ja muutkin on asennettu, mutta miten siinä kaffeinessa Aloita-valikkoon saa sen "Katso TV:tä" tai vastaavan valinnan? Ekaa kertaa kun kaffeinen käynnistää, se tunnistaa digikortin ja kaikki on valmiina, mutta kun mulla ei ollut ekalla kerralla ajurit asennettuina niin homma ei näytä menevän ihan niin helposti...

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Beryl?
« : 11.07.08 - klo:16.19 »
E: Väärä topicki.

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Beryl?
« : 11.07.08 - klo:13.21 »
Siinä kohdassa mulla ei ollut mitään, mutta kun testasin bootata, ääni kuului silti! Otin äänen käyttöön ja vaihdoin toiseen, ja se auttoi. Täytyy vielä etsiä jostain joku sopiva äänitiedosto.
Tässä kun säätelin näitä asetuksia, huomasin että kun ikkunoihin laittaa läpinäkyvyyttä, se näkyy jokaisessa ikkunassa (peleissä ja ohjelmissa). Saako sitä jostain säädettyä että näkyy vain tietyissä ikkunoissa? Hankala jotain Alien Arenaa pelata kun työpöytä näkyy haamuna taustalla. Muissa ohjelmissa taas se on ihan kivan näköinen.
Täytyy sitten kotona katsella taas tarkemmin.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Beryl?
« : 11.07.08 - klo:11.49 »
Mitenkäs saan sellaisen tehosteen, että kun sulkee ikkunan, se ikäänkuin palaa pois? Valikosta löytyy "edistyneet työpöytätehosteiden asetukset", joten compizfusion (mikä lie) on asennettu.
E: Entä miten saan tuon valikon läpinäkyväksi? Tarkoitan kun menee tuonne "sovellukset, sijainnit ja järjestelmä", niin siitä aukeavat valikot olisivat hieman läpinäkyviä.
E2: Ja viellä kolmas (ei taida tähän kyllä liittyä), miten saan ennen kirjautumis-ikkunaa tulevan äänen vaihdettua toiseen taikka otettua kokonaan pois (ei sovi yhtään teemaani).

sinun täytyy säätää sielä compiz-fusionin asetuksissa välilehteä animaatiot (joka tulee tietty laittaa myös päälle), heti kun avaat sen animaatiot, niin sulla on edessäsi close animatioin-valikko ja rivi johon voi kirjoittaa teksiä. Rivi on jaettu osiin, helpoin -jos ei ehkä se-oikea-tapa- on ottaa kaikki ensimmäisestä kentästä (close effect) pois ja kirjoittaa tilalle "Burn" (ilman lainausmerkkejä)

en oikeastaan tiedä voiko tuota muokata läpinäkyväksi, fonttien kanssa tulee kyllä ongelmia mustien taustakuvien kanssa. Kerro kuitenkin jos keksit jotain, voisi olla aika siisti

Järjestelmä>>Asetukset>>Ääni>>Äänet>>Sisäänkirjautuminen (voit vaihtaa sen, kuunella sen tai laittaa drop-down-valikosta "Ei ääntä"

edit: joo kyllä kirjoittaminen sujuu tänään : /

edit2: joo noista valikoista saikin läpinäkyviä suht helposti, meet compizissa asetuksiin General options>Opacity Settings sitten klikkaat Uusi-nappia, kirjoitat aukeavaan kenttään "dropdownmenu" (ilman lainausmerkkejä) ja säädät sillä hilalla että kuinka läpinäkyväksi haluat sen menun, kannattaa pysyä kohtuudessa että näkee vähän niitä menujakin, 70-80 on sopivahko arvo (riippuu vähän taustasta)
Nonniin kiitos! Hyvin toimii!
Tuosta äänijutusta vielä sen verran, että olen kyllä vaihtanut sisäänkirjaus (kirjautumisen jälkeinen) ja uloskirjausäänet, mutta siinä kun käynnistää koneen, se juuri ennen kirjautumisruutua tuleva ääni (nopea bongorumpujen pamputus) on se mikä tarttis saada pois. Kun testasin Ubuntu "Ultimate Editionia", niin siinä ei sitä ääntä ollut. Olisi kiva jos sen jotenkin saisi pois.

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Beryl?
« : 11.07.08 - klo:02.16 »
Mitenkäs saan sellaisen tehosteen, että kun sulkee ikkunan, se ikäänkuin palaa pois? Valikosta löytyy "edistyneet työpöytätehosteiden asetukset", joten compizfusion (mikä lie) on asennettu.
E: Entä miten saan tuon valikon läpinäkyväksi? Tarkoitan kun menee tuonne "sovellukset, sijainnit ja järjestelmä", niin siitä aukeavat valikot olisivat hieman läpinäkyviä.
E2: Ja viellä kolmas (ei taida tähän kyllä liittyä), miten saan ennen kirjautumis-ikkunaa tulevan äänen vaihdettua toiseen taikka otettua kokonaan pois (ei sovi yhtään teemaani).

17
Laitetaas tähän samaan ketjuun... Elikkä, kun olen asentanut tuon Ubuntun, ja saanut kaikki ajurit sun muut asennettua, niin millä ohjelmalla voin tehdä palautuslevyn, että jos järjestelmä joskus menee solmuun, voin helposti palauttaa Ubuntun puhtaasti eikä tarvi asentaa mitään ajureita enää?
E: Lähinnä sen takia tuon palautuslevyn tekisin, ettei tarvitse sitten tuota langatonta verkkokorttia asennella uusiksi.

18
XBMC osaa näyttää ainakin .srt tekstitykset. Tdubelin sivuilla kyllä mainitaan että .sub tekstityksiäkin tuetaan, mutta itse en ole saanut millään toimimaan. Kannattaa nyt ainakin testata muuttaa subit srt:ksi jos se sitten ne toistaisi. Kuvaan polttaminen huonontaa laatua ja on myöskin aika pitkä toimenpide, voi kestää päälle 6h peruskoneella yksi leffa. Ja leffa ja tekstityshän täytyy nimetä samalla tavalla, esim. leffa.avi ja tekstitys.srt (itse tein alussa virheen että nimesin väärin).

19
Pelit / Vs: Tyhmät/aloittelijoiden kysymykset
« : 05.07.08 - klo:18.26 »
Miten saan yksittäisen pelin toimimaan? Eli, lataan jonkun pelin työpöydälle, ja se pitäisi saada toimimaan. Jos onnistuu päätteessä, kertokaa miten.

Käytä pakettienhallintaa, mikäli mahdollista. Älä lataa pelejä työpöydälle.

Jos peliä ei saa pakettienhallinnasta, sen mukana tullee README-tiedostoja, INSTALL-tiedostoja yms. Lue ne. Noudata ohjeita.


Pakettien hallinnassa ei oikein mitään hyviä pelejä ole... Ainakin Wings 2 ja Porrasturvat pitäisi saada asennettua, kummassakaan ei ollut readmeetä jossa olisi jotain asennuksesta puhuttu. Mutta kai niitten kotisivuilla on ohjeet, käyn sieltä katsomassa.
Mihinkäs nämä sitten kannattaisi ladata jos ei kerta työpöydälle?

Niin ja tietenkin TORCS ja X-planen demo (Eikös X-plane ole maksullinen?).
E: TORCS löytyikin tuolta pakettienhallinnasta

20
Pelit / Vs: Tyhmät/aloittelijoiden kysymykset
« : 05.07.08 - klo:11.49 »
Miten saan yksittäisen pelin toimimaan? Eli, lataan jonkun pelin työpöydälle, ja se pitäisi saada toimimaan. Jos onnistuu päätteessä, kertokaa miten.

Sivuja: [1] 2