Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kaitsu66

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / 12.04 ei mene valmiustilaan
« : 21.04.13 - klo:10.44 »

Ubuntu 12.04 Toshiban kannettavassa Satellite C660D. Virransäästöasetuksista olen määritellyt että järjestelmä menee valmiustilaan kun kansi suljetaan. Useimmiten näin tapahtuukin, eli kohta kannen sulkemisen jälkeen prosessorituuletin sammuu ja koneen päälläoloa indikoiva ledi alkaa harvakseltaan vilkkua. Ja kun kannen sitten uudelleen avaa, jatkaa järjestelmä siitä mihin jäätiin, niinkuin pitääkin. Mutta silloin tällöin (itseasiassa kiusallisen usein) valmiustilaprosessi vaikuttaa jäävän jotenkin puolitiehen, prosessorituuletin ei sammu, virtamerkkivalo palaa yhtäjaksoisesti ja kun kannen aukaisee, ruutu on pimeänä eikä mitään tapahdu. Järjestelmä ei reagoi mihinkään muuhun kuin virtapainikkeesta väkisin sammuttamiseen. Jos koneen nyt käynnistää uudelleen, pysyy ruutu punaisena mutta sisäänkirjautumisikkunaa ei ilmesty eikä järjestelmä käynnisty. Ainut keino saada järjestelmä toimimaan taas normaalisti on sammuttaa kone uudelleen ja irrottaa akku ja virtapiuhat.

Onko kellään mitään mielikuvaa siitä onko tässä jotain mitä voisi itse tehdä vai odottelenko vain uutta päivitystä joka ehkä jossain vaiheessa poistaisi ongelman? Vikaraportinhan järjestestelmä lähettää jokaisen toimintahäiriön jälkeen mutta en tiedä mitä tuo vikaraportti sitten oikeastaan sisältää, senkö että järjestelmä on sammutettu väkisin vaiko myös sen että järjestelmään on tullut toimintahäiriö joka on johtanut kyseiseen väkisinsammuttamiseen...

gedit. Storck

2
Ubuntu tietokoneissa / Tulostusongelma: Ratkaistu
« : 09.05.12 - klo:08.33 »
Päivitin käyttiksen 12.04 LTS:n ja päivityksen jälkeen en enää pystynyt tulostamaan. Käytössä on Samsungin CLX-3185-verkkotulostin johon pääsen kyllä vaivatta sisään selaimen kautta. Tulostus ei vaan onnistu. Veikkaan että syynä on jokin cupsin ongelma; tulostusjono-ikkunan alalaidassa näkyy teksti "cups-ipp-missing-job-history". Tämä teksti oli tuolla ennen päivitystäkin mutta tulostus kuitenkin onnistui, enkä ole ollenkaan varma että tämä edes on tulostuksen onngelmien syynä.

Mistähän kannattaisi lähteä etsimään ratkaisua? Olen asentanut cupsin uudelleen sekä useita kertoja tulostimen, mutta ei vaan toimi. Cupsia en tosin poistanut ennen uudelleen asennusta, tulostimen kylläkin, jos tällä jotain vaikutusta olisi.

Voisin tietenkin hoitaa tulostuksen selainpohjaisesti, mutta pitäisi aina ensin tehdä postscript-tiedosto jonka sitten voisi lähettää tulostimelle; menee turhan hankalaksi...

Edit:
Njoo... räpelsin asian kanssa vielä lisää ja sain homman toimimaan. Poistin cupsin kokonaan ja asensin uudelleen. Asensin kirjoittimen tällä kertaa cupsin selainliittymän kautta uudelleen ja tulostin testisivun. Toimii. Tiedä sitten oliko tuolla kirjoittimen selaimen kautta asennuksella mitään merkitystä, mutta pääasia että toimii. Firman maksukyky heikkenee uskomattoman nopeasti kun ei pääse tulostamaan laskuja... (joku sanois tähän kohta että mikset käytä verkkolaskuja :) pitänee harkita)

3
Suuri kiitos, selkeät ohjeet.

Ei kuitenkaan riittänyt energia ryhtyä perehtymään niihin spekseihin joten päätin selviytyä hommasta helpolla. Kopioin dosboxin .desktop-tiedoston työpöydälle ja muokkasin softan käynnistymään haluttujen asetusten mukaan. Toimii.

Tämän ketjun voisi muuten siirtää tuonne peruskäyttö-osioon, olisin itekkin siirtänyt jos olis onnistunut...

4
Ja nyt en siis tarkoita käynnistimellä sitä palkkia ruudun vasemmassa reunassa, vaan sitä "vanhanaikaista", mikä luotiin valitsemalla hiiren oikeasta valikosta "luo uusi käynnistin".

Käytän säännöllisesti erästä dos-pohjaista taloushallintosoftaa Dosboxin kautta. Homma toimii muuten ihan hyvin, mutta joudun joka käynnistyksen yhteydessä mounttaamaan C-aseman ja erikseen käynnistämään tämän tal.hall.-softan, mikä on vähän hankalaa kun ajattelee että sen voisi automatisoidakkin. Voisin tietysti hoitaa homman dosboxin .conf-tiedostoa muokkamalla, mutta silloinhan on aina voimassa nämä tal.hall-softan asetukset, eli mieluummkin tekisin sen käynnistimen (tai vastaavan).

Miten käynnistimen luonti siis onnistuu, vai onnistuuko?

En kyllä tästä Unitysta muutenkaan oikein tykkää, on vähän kankea, hankala ja epäselvä, mun mielestäni.

5
Ubuntu tietokoneissa / vs: Viallisen tar.gz-paketin purku
« : 04.01.09 - klo:17.40 »
Juu tuota fixgz-ohjelmaakin tuli kokeiltua ja gzip-iä komentoriviltä, mutta kummastakaan ei ollut apua. Seuraavanlaisen toimivan ohjeen sain kuitenkin gzipin kirjoittajalta:

Can you try on the command line:

tar tvfz corrupted.tar.gz

(replace "corrupted.tar.gz" with the actual file name). If this displays at least some file names
you can get them back with

tar xvfz corrupted.tar.gz

Jean-loup


Reilusta 300:sta valokuvasta hävisi nyt ehkä vain se viimeinen.

6
Onko kellään tiedossa olisko mitenkään mahdollista saada (edes osittain) purettua pakettia jonka pakkauksessa on tapahtunut virhe? Kyseessä siis tar.gz-arkisto.  Gzip:illä purettaessa tulee virheilmoitus:

invalid compressed data--format violated

Filerollerilla saadaan seuraavanlainen herja:

gzip: stdin: invalid compressed data--format violated
tar: Odottamaton tiedoston loppu arkistossa
tar: Virhe ei ole korjattavissa, poistutaan nyt


Arkistossa olisi parisataa valokuvaa joista ei ole muita kopioita. Kerrankin muistin ottaa kuvat talteen kovalevyltä ennen käyttiksen uudelleenasennusta ja sitten käy näin. :-\

7
Löytyi sitten ratkaisu kun aikani etsiskelin, tässä linkki keskusteluun jossa ongelma oli selvitetty:
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-195849.html

T: Kaitsu

8
Kotikansiossani sijaitsevassa kansiossa .wine/drive_c/windows/fonts on fontti wixarasc.ttf, jota wine:ssä ajettavat softat käyttävät oletuksena. Koetin laittaa sinne muitakin fontteja mutta vain tuo mainittu on käytössä enkä tiedä miten se vaihdetaan. Fontti on muuten ihan ok paitsi että on liian kapea, ei sisällä ääkkösiä ja näyttää muutenkin vähän tyhmältä. Haluaisinkin vaihtaa sen johonkin fiksumpaan. Jossain on siis asetustiedosto jossa tämä oletusfontti määritellään, en vaan tiedä missä. Jos joku suinkin tietää missä tuo määrittely tehdään, kerro ihmeessä mullekkin. Olen kahlannut läpi mielestäni kaikki mahdolliset ohjeet winehg:ssa ym. mutta missään asiasta ei kerrota. myöskään haut ei ole tuottaneet tuloksia.

Dokumentaatioissa voisi kertoa asioita vähän laajemminkin, jos joku asioista vastaava sattuu tämän lukemaan. En millään haluaisi palata Windows-käyttäjäksi mutta kun tarkoituksena on hoitaa yrityksen laskutusta, täytuisi laskusta saada selvääkin, muuten jää rahat saamatta.

T: Kaitsu

9
Laitealue / Vs: Compaq Armada 1700:n näytönohjain?
« : 07.05.08 - klo:18.06 »
Suuret kiitokset avusta.

Vikahan oli juuri tuo DefaultDepht, sinne kun vaihtoi 16, niin johan pelittää. En olis tuota kyllä itse keksinyt, ainakin siihen olisi mennyt todella kauan... Olisin kuvitellut että koko ruutu olisi kuitenkin ollut käytössä, siinä vaan pienempi resoluutio.

niin, muistia tässä laitteessä on 160 MB, enempikin kiinnostaisi mutta on tähän koneeseen aika tyyristä. Toisaalta tälläkin pärjää, kun on lähinnä nettikäytössä.

10
Laitealue / Compaq Armada 1700:n näytönohjain?
« : 07.05.08 - klo:06.39 »
Moro

Asensin Xubuntu 7.10:n tällaiselle vanhahkolle läppärille Compaq Armada 1700. Muuten toimii kaikki niinkuin pitääkin, mutta näyttö ei. Tässä laitteessa on 14" näyttö mutta siitä on nyt jostain syystä käytössä vain n. 10":n alue ruudun keskeltä, reunojen ollessa mustaa. Sama ongelma oli Win98:n aikaankin, eli asennuksen jälkeen piti Compaqin sivuilta käydä imuroimassa ajurit jotta näytön sai toimimaan. Sama koski äänikorttiakin mutta Xubuntu tuntui saavan tuon toimimaan ongelmitta.

Näytönohjain on Chips&Technologies 65555 ja xorg.confissa tuo onkin mainittuna. Ruudusta en tiedä kokoa enempää ja xorg.confissa on asetettu monitoriksi "tavanomainen monitori".

Olen tässä nyt muutaman päivän yrittänyt etsiä ratkaisua, mutta tuloksetta, josko täältä löytyisi apua?

T: Kaitsu

Sivuja: [1]