Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - temezilla

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Compiz+Emerald ongelma
« : 29.05.08 - klo:20.44 »
Kiitoksia! Istunnoista, käynnistyvistä ohjelmista kun otti emeraldin pois niin johan toimi! :)

2
Ubuntu tietokoneissa / Compiz+Emerald ongelma [RATKAISTU]
« : 29.05.08 - klo:20.14 »
Elikkäs, asensin Compizin ja sitten laitoin tuon Emeraldin, jotta saisin uudet ikkunateemat käyttöön. Elikkäs ne meni kun laittoi Window Decoratoriin "emerald --replace", luin ohjeet netistä. Mutta nyt on tullut sellainen ongelma, etten millään saa emeraldin teemoja enää pois käytöstä ja ubuntun omia takaisin. Kaikkea on kokeiltu, kuten "gtk-window-decorator --replace", mutta kun kirjautuu ulos ja takaisin, on emerald vallannut taas kaiken, vaikkei Window decoratorissa compizissa ole enää tuota "emerald --replace"-koodia. Apuja otetaan mielellään vastaan. Hyvää neuvoa miten saisi helposti vaihdeltua emeraldin ja ubuntun teemojen välillä niin, että ne kuitenkin jäisivät päälle, eikä toinen aina ottaisi valtaa uudelleenkäynnistyksessä, ilman että sitä olisi asetettu tekemään niin? Kiitoksia jo etukäteen.

3
Elikkäs, olisi sellainen "pieni" pulma. Elikkä, kun päivitin järjestelmän sillä päivitystyökalulla niin boottauksen jälkeen kun kirjaudun sisään, muuttuu ruutu valkoiseksi, eikä mitään muuta näy. Pystyn  kyllä sokkona sammuttamaan koneen klikkaamalla sammutuspainiketta paneelista ja klikkailla työpöytää suurinpiirtein siltä kohtaa missä "sammuta"-painikkeen tulisi olla, kun painan "sammuta", vilahtaa ruudulla asettamani taustakuva. Eli siis sisäänkirjautumisvalikko toimii hyvin mutta ongelma ilmenee, kun kirjaudun sisään. Ehkä tein jotain väärin kun päivityksen jälkeen, kun käskettiin boottaamaan, tarkistin vielä päivitykset, sieltä löytyi kaksi lisää, päivitin nekin, kun ajattelin että pääsen sitten yhdellä boottauksella? Kuitenkin, joudun tämänkin viestin kirjoittamaan livelevyn avulla joten pikaista apua kaivattaisiin. Lisätietoja sen verran että näytönohjaimena toimii Ati Radeon X800Pro, ajurit asennettu ainakin ubuntun mielestä oikein (manuaalisesti netistä löytyviä ohjeita noudattaen) ja mitään ongelmia ei ole ollut. Käytössä kaiken maailman työpöytätehosteita, kuten dekstop cube. Emeraldilla vaihdettu ikkunateemat. Ps: Vikasietotilat ja kaikki sellaiset testattu ja ongelma ilmenee niissäkin.

4
Okei, kiitoksia vastauksista, merkitsen ratkaistuksi.

5
Pelit / Vs: Ongelmia Winen kanssa
« : 14.05.08 - klo:13.04 »
Kiitoksia, ongelma ratkesi! :)

6
Tässä mtabin sisältö, mitä pyysit. Pystytkö siitä vai päättelemään jotain? :)

/dev/sda2 / ext3 rw,relatime,errors=remount-ro 0 0
proc /proc proc rw,noexec,nosuid,nodev 0 0
/sys /sys sysfs rw,noexec,nosuid,nodev 0 0
varrun /var/run tmpfs rw,noexec,nosuid,nodev,mode=0755 0 0
varlock /var/lock tmpfs rw,noexec,nosuid,nodev,mode=1777 0 0
udev /dev tmpfs rw,mode=0755 0 0
devshm /dev/shm tmpfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,gid=5,mode=620 0 0
lrm /lib/modules/2.6.24-16-generic/volatile tmpfs rw 0 0
/dev/sda5 /home ext3 rw,relatime 0 0
securityfs /sys/kernel/security securityfs rw 0 0
binfmt_misc /proc/sys/fs/binfmt_misc binfmt_misc rw,noexec,nosuid,nodev 0 0
gvfs-fuse-daemon /home/teemu/.gvfs fuse.gvfs-fuse-daemon rw,nosuid,nodev,user=teemu 0 0

7
En tuossa selaillessa löytänyt ratkaisua tällaiseen probleemaan, niin aloitin uuden keskustelun. Elikkäs olisi sellainen pikku probleema, että aina kun esim. otan DVD-levyltä jonkun tiedoston koneelle, on se automaattisesti lukittu ja joudun aina antamaan itselleni oikeudet sen muokkaamiseen ja poistamiseen. Tämä on hieman ärsyttävää. Elikkäs, jos joku voisi kertoa, miten saisin vaikka annettua itselleni oikeudet tällaisiin toimenpiteisiin sillä tavalla, ettei tarvitse jokaisen tiedoston lisäämisen jälkeen laittaa uudelleen, helpottaisi tiedostojen käsittelyä. Olen uusi Ubuntun käyttäjä, joten pyydän ohjeita sen mukaan :)

8
Pelit / Ongelmia Winen kanssa [RATKAISTU]
« : 14.05.08 - klo:08.11 »
Elikkäs, päätin testata tuota Wineä Windows ohjelmien ajamiseen ja törmäsin tietynlaiseen ongelmaan. Eli nuo Winen asetukset ensinnäkin ovat aivan hirmu suuret, eikä niitä sen takia voi oikeen käyttää (yritin liittää kuvan tähän mukaan). Niitä pystyi kyllä jotenkuten siirtämään, mutta erittäin hankalaa tuo käyttö. Muistan myös kun ensimmäisen kerran käynnistin ohjelman, silloin se oli vielä normaali mutta siinä oli asetuksissa joku resoluutio? tai jokin, pixeleitä kuitenkin tarjottiin 9x ja heitin päälle 400, en tiiä miks mut niin tein. No sen jälkeen meni tollatteeks suureks ku seuraavan kerran käytin. Nyt jos asetuksia selailen, ei sitä valintaa ole enää siellä, johtuisikohan että ikkuna on niin suuri, että ne leikkaantuvat pois. Testasin myös Winellä Classic Media Playeria, sama juttu, kaikki on valtavaa fontteja myöten. Luin tuosta "http://wiki.ubuntu-fi.org/Wine" ohjeita sen asentamiseen, siinäkehotettiin asentamaan msttcorefonts, joten tein sen, uudelleen asensin Winen ja kokeilin, mutta yhä sama ongelma. Mikähän neuvoksi? Tekisi mieli päästä kunnolla testailemaan, mutta pelkään että tein sitä pixelimäärää (tai jotain) säätäessäni peruuttamattoman mokan, kun uudelleenasennuskaan ei auttanut :( Apuja otetaan vastaan. :-\

[ylläpito on poistanut liitteen]

9
Kiitoksia kaikilille vastaajille, sain Ubuntun asennettua ja toistaiseksi kaikki toimii hyvin. Pahoitteluni että muistin vasta nyt merkata ratkaistuksi. Hyvät jatkot!

10
Kiitoksia vastauksestasi, mutta tarkennan vielä kysymystä sen verran, että haluaisin tälle "säilytys"-asemalle, jolle kaikki videot, kuvat, musiikit ja sensellaiset varastoidaan, eli sille suuremmalle tiedostojärjestelmän, jota esimerkiksi USB:llä liitettävät kännykät, kamerat yms osaisivat lukea, kuulin että ext3:n kanssa voi tulla jotain ongelmia tällaisissa tilanteissa. Olisikohan tässä tapauksessa fat32 sille järkevä? Entä mikäs siihen kohtaan laitetaan missä juurikansiolla on "/". Kun /home ei kelpaa jos kyseessä on fat32... Auttakaa osaamatonta pliis.. :)

11
Terppa. Elikkäs olisi tämänlainen ongelma, että ekaa kertaa asentelisin Ubuntua, Windows olisi tarkoitus jyrätä pois alta. Kokeilin asentamista tuossa hetki sitten, mutta osiointi tuotti hieman päänvaivaa. Elikkäs, ajattelin jakaa levyn sillä tavalla, että olisi yksi hieman pienempi osio, jossa käyttöjärjestelmä (ja ohjelmat?) lymyilisi(vät) ja toinen suurempi osio, johon kaiken musiikin, kuvat, videot yms. saa ahdattua. Ja joku pieni osio swapille? Elikkäs, ensinnäkään en ole varma mitä tiedostojärjestelmää minun tulisi käyttää missäkin osiossa. Ext3 lienee paras vaihtoehto osioon, jossa Ubuntu majailee? Entäpä tälle suuremmalle kaverille? Kuulin kaverilta, että fat32 voisi olla hyvä vaihtoehto, mutta en sitten tiedä.. Näin kokeilin, ja heti heitti asennus virheen, ettei juurihakemistoa ole määritelty, noh päätin että kai se tuo ext3 olisi ja laitoin sen. Mutta se laittoi myös fat32:n juureksi. Elikkä, haluaisin tietää miten paljon tilaa kullekkin osiolle kannattaisi varata, mitä tiedostojärjestelmää kussakin tulisi käyttää ja jos yksi osio on juuri "/", niin entäs ne muut, mitä ne ovat? Olisi mukava saada pikaisia vastauksia, jotta pääsisin tästä Windows-roskasta eroon :) Kiitoksia kaikille.  ;)
-Lisäys: Kiintolevyn koko 250Gt

12
Juu hyvä, kiitoksia nopeasta vastauksestasi. Latasin siitä useimmille sopivaksi todetusta linkistä, joka oli ylimmäisenä, toivottavasti se oli oikea veto. :P

13
Terve kaikki, kirjoittelen tätä viestiä vielä Windows XP:tä käytellen, amiksessa tutustuimme pari viikkoa sitten käyttöjärjestelmät-tunnilla Kubuntuun ja Ubuntuun. Molemmat taisivat olla 7.10 versioita. Innostuin Ubuntusta heti, joten googlasin vähän ja löysin tämän sivun. Etusivulla huomasin, että uusi versio (8.04) on piakkoin tuloillaan, joten ajattelin odottaa siihen asti ja ladata sen, ajaa Windowsin rinnalle ja vähän testailla.
Niin, elikkä varsinainen kysymykseni liittyy siihen, että kun koulussa asensimme Linuxin Windows Vistan kaveriksi, sai boot loaderista aina valita mitä käyttöjärjestelmää käytti. Elikkä, jos asennan tämän Ubuntun sitten kokonaan Windowsin tilalle ainoaksi käyttöjärjestelmäksi, tarvitseeko minun nähdä boot loaderia enää koneen käynnistyessä? Muistaakseni siellä oli jotain Safe-modeja ja muita itse Ubuntun ja Windowsin lisäksi silloin. Olisi mukava saada kone heti suoraan Linuxiin turhia kyselemättä,  jos se on ainoa käyttöjärjestelmä koneellani.
Sitten, jos ketään ei haittaa, haluisin vielä tietää että onko tuo uusin versio, joka nyt on ladattavissa (jota juuri tätä kirjoittaessa imutan) sopiva x86 pohjaiselle suorittimelle, kun en löytänyt vaihtoehtoja lataussivulta.
Kiitoksia vastauksistanne.  ;)

Sivuja: [1]