Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - trillian

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Ongelma: HomePNA -> ADSL
« : 07.05.08 - klo:22.08 »
No nyt löytyi ja lähti heti toimimaan, kiitos! :)

2
Laitealue / Vs: Ongelma: HomePNA -> ADSL
« : 07.05.08 - klo:21.45 »
Nyt pitäisi olla hieman yksityiskohtaisempi selostus, eli saisiko tuon saman rautalangasta väännettynä kiitos..?  :)

3
Laitealue / Ongelma: HomePNA -> ADSL [RATKAISTU]
« : 07.05.08 - klo:21.13 »
Soneran HomePNA liittymä vaihtui tavalliseksi adsl-laajakaistayhteydeksi ja nyt netti ei enää suostu toimimaan Ubuntun puolella. Windowsissa yhteys lähti toimimaan ilman mitään muutoksia. Yhteys adsl-modeemiin on verkkokortin kautta (ei siis usb). Yritin pppoeconf:ia ja ohjelma löysi eth0-laitteen, mutta siitä ei sitten enää päässytkään eteenpäin. Saako nettiyhteyden määrityksen jotenkin "resetoitua" niin että voisin aloittaa puhtaalta pöydältä yhteyden määrittämisen?

4
Eli tällaisella kokoonpanolla mennään:
- ASRock ALiveSATA2-GLAN
- AMD Athlon 64 X2 Dual Core
- ATI Radeon X300 256MB
- 1024 MB RAM.

Googlettamalla löysin kyseiseen näytönohjaimeen liittyvistä ongelmista paljon kirjoituksia ja yritin tällaista temppua:
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic restricted-manager

En vaan vielä ole kovin paljoa ehtinyt testaamaan, että johtuivatko ongelmat tuosta. Viimeisen puolen tunnin aikana en ole onnistunut konetta kaatamaan eli voi olla, että siitä oli jotain apua..

5
Ainoastaan osoitin liikkuu, mutta mitään muuta ei sitten saakaan tehtyä. Reset on ainoa mikä toimii..

6
Mistähän voisi lähteä etsimään vikaa, kun ubuntu (7.10) kaatuu jatkuvasti? Useimmiten käytössä on Firefox ja muutaman kerran onnistuin saamaan sen kaatumaan pakettienhallinnassa. Kovin montaa ohjelmaa ei ollut auki, välillä tosiaan riittää tuo Firefox kaatumiseen..

7
Jee, onnistuinpas!  :)

Eli asennuksen vaiheesta 7/7 (Valmiina asennukseen) jossa näytetään valitut asetukset, on lisäasetukset-nappula, josta sai valittua käynnistyslataimen asennuspaikan. Siihen vaan hd0:n tilalle fd0 ja hienosti asentui disketille! :) Eli jos disketti ei ole sisällä mennään suoraan Windowsiin. Kuvittelisin, että onnistuisi samalla tavalla USB-tikulle..? Asennusohjeista ei tosiaan löytynyt mitään mainintaa tuosta Lisäasetukset-vaihtoehdosta..

8
Lainaus
Minkä takia et halua MBR:ään koskea?

En haluaisi koskea MBR:ään, koska en haluaisi asentaa taas Windowsia ja kaikkia ohjelmia uudelleen, jos poistan Ubuntun jossain vaiheessa tai onnistun muuten vaan sössimään asennuksen.

Lainaus
Ei tämä varmaan paljoa auta, mutta itse olen laittanut koko käyttöjärjestelmän käynnistyslataaja mukaanlukien USB-tikulle, jolta sitten pystyy nykyaikaisilla koneilla käynnistämään. Vanhemmissa vain ei meinaa tuo USB-bootti oikein toimia. Mutta varmaan levykkeen saattaisi pystyä korvaamaan USB-muistilla, mikäli levykkeen koko tulee nykyään ongelmaksi.

Kuinka iso USB-tikun pitää olla, että asennus onnistuu? Jostain onnistuin löytämään 5 gigan vaatimuksen eli ei siis varmaankaan onnistu 1 gigan tikulle?

9
Onnistuin joskus asentamaan Ubuntu 5.10 niin, että se MBR:ään ei tehty mitään muutoksia vaan käynnistyslatain asennettiin disketille. Nyt poistin vanhan version ja haluaisin asentaa 7.10:n, mutta ohjeista en löytänyt tietoa, että onko mahdollista tässäkin versiossa asentaa käynnistyslatain disketille? En haluaisi sotkea koneen varsinaista MBR:ä.. Tai onko mahdollista käynnistää Ubuntu joka kerta cd:ltä, niin ettei MBR:ää muuteta?

Sivuja: [1]