Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Juhabuntu

Sivuja: [1] 2
1
Päivitin ison läjän päivityksiä. 14.04LTS oli päivittämättä usean kuukauden.

LibreOfficen viimeiset tiedostot katosivat ja "huonolla nimellä" oleva tekstitiedosto on nyt jossain. Voisin etsiä päivämäärällä, mutta haluaisin palauttaa viimeksi avatut: "Tiedosto -> Viimeisimmät asiakirjat -> " paikkaan kaikki ne jotka siellä oli ennen päivitystä. Toinen mikä mietityttää, miten tuota listaa saisi paljon pidemmäksi, vaikka 50 viimeisintä näkyisi?

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Unity nappulat piilossa
« : 07.04.14 - klo:10.07 »
Kiitos, toimii.

Olin jumittunut säätämään vain painikkeiden asetusten kautta ja kun ne oli pois pelistä, niin jumiuduin.

Outoa, että säätimellä voi piilottaa painikkeet lopullisesti. Keksiikö joku syytä miksi näin on? Pitäisikö tuosta vinkata uusien versioiden kehittäjiä, ettei ihan piiloon tarttis mennä?

3
Kokeilin työpöydän asetuksista säätää Unity-painikkeiden herkkyyttä ilmestyä. Liukusäädin vasempaan reunaan ja kas: nappulat pysyy piilossa, lopullisesti, vaikka kuinka hiirellä vasemmalle liikkuisi. Eli en saa noita painikkeita nyt näkyviin ollenkaan.

Pääte käyntiin Ctrl-Alt-T , mutta mitä nyt? Millä käskyllä Unity työpöydän saisi resetoitua alkutilanteeseen? Tai edes "asetukset" ohjelman käyntiin, sieltähän sitten voisi liukua käydä säätämässä?

4
Miten tuota viimeisten asiakirjojen listaa saisi (paljon) pidemmäksi?

Onko tiedostopolkua mahdollista saada samaan yhteyteen? Vaikka siten, että kun menee hiirellä ko. tiedostonimen päälle, niin polku näkyisi.

5
Onnistui. Kiitos!  ;D

Buutin tämä vaati vielä muokkauksen jälkeen..

6
Paketti poistettu, ei auttanut:

 > Dashin etusivu (vasemmasta valikosta ylin nappi) > hakuruutuun: "synaptic" (pakettien hallinta) > Pikasuodatin: "gdm-guest-session", löytyi > Merkitse poistettavaksi > Toteuta... (Paketin edestä vihreä ruutu muuttui valkoiseksi = paketti poistui.)

Mutta.... Vierasistunto on edelleen olemassa ja toimii hyvin, ainakin netin osalta. Koitin jopa buutata koneen, ei sekään auttanut. Taisi olla turha buutata, jos pakettia ei ole, ei sitä voi käynnistääkkään?

Seuraava vinkki?

7
Päivitys 11.10 jonka jälkeen nuoriso käyttää konetta vierasistunnolla, koska siinä ei netti ole rajattu, kuten heidän omilla tileillään.

Eli ohjelma: Parental Control käytössä ja sillä selkeä rajata lasten tietokoneen ja netin käyttöä, vain tiettyyn aikaan päivästä. Mutta vierasistunto / vieras -tili ei ko. ohjelmassa näy, eikä vierastiliä myöskään löydy käyttäjätileistä...

Miten vierasistuntomahdollisuuden saisi pois?

Koneessa Admin tili ja sitten nuorison omat tilit...

[ tietokoneaika rajaaminen rajoittaminen lasten nuorten ]

8
Eli tavoitteena saada jaettua wlanina nettiä pöytäkoneesta jossa nettitikku (Sonera).

Pöytäkoneessa siis nettitikku, jolla netti aukeaa siihen OK. Tavoitteena liittää piuhalla A-link rr24ap adsl-modeemi, jossa 4 porttia ja wlan.  Onko joku onnistunut tekemään ko. virityksen? Kun otan langallisen yhteyden rr24ap:hen, niin tikku putoaa pois käytöstä, pöytäkone luultavasti kuvittelee saavansa netin rr24ap:ltä.... Mikä avuksi? Langattomaan verkkoon olisi 4 konetta liittymässä ja piuhojen veto olisi todella hankalaa...

Normaalistihan rr24ap saa yhteyden nettiin adsl-linjoja pitkin, mutta nyt siis yksi kone pitäisi saada jakamaan nettiä muille.

9
Tiedoksi: Huawei E230 nettitikku, Sonera, aspire miniläppärissä alkaa toimia, kun nettitikun sim-kortilta poistaa pin-koodin kyselyn (kännykällä onnistuu kätevästi).

Käyttiksena Acer Aspiressa Ubuntu 9.04 ”Netbook Remix”, joka muuten on parhaiten toimiva käyttis mitä olen ko. koneeseen kokeillut.

10
Telkku on uusi Sony FullHD, eli max. reso on 1920 x 1080. Tosin jostain googlasin, että tuota max resoa voi olla vaikea saada käyttöön, mutta 1600x1200 jostain syystä onnistuu. Telkku skaalaa pikselit näytölleen.

Kun vaan pääsisi eteenpäin, niin sitten voisin kokeilla mikä reso olisi paras.... OK, kiitos vinkeistä selaan foorumia.... Kerron ratkaisusta kunhan sen löydän.

11
Based on ubuntu 8.04.2 LTS, Kernel 2.6.28.

VGA-piuhan liittäminen ennen buuttausta auttoi, nyt vielä resoluutiot kuntoon.

Miniläppärin näytön reso on 1024x600. Telkulle saan lähtemään max 1024x768, asetukset -> näytön tarkkuus  asetuksissa löytyy enemmänkin pikseleitä, mutta aina vaan telkku ilmoittaa tuon 1024x768.

xorg.conf näyttää tältä, mitä tehdään?

Koodia: [Valitse]
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "fi"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Synaptics Touchpad"
Driver "synaptics"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "HorizEdgeScroll" "0"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Synaptics Touchpad"
EndSection

12
Miniläppärissä linux4one (Ubuntusta räätälöity versio ko. konetta varten). Onko jollain kokemusta VGA-liitännän käyttämisestä Ubuntussa aspire one:lla?

Pitääkö asentaa ajureita? Asetukset -> Näytön tarkkuus tunnistaa vain koneen oman näytön. Näytönohjain on Intelin 950GMA, max. Resolution CRT 2048 x 1536, Resolution CRT DVI 1600 x 1200. Jos vaikka 1600 x 1200 pääsisi, tai HDReady tai FullHD resoon?

13
Juu, eli Visva-läppäri, Acer Aspire One miniläppäri Linpus käyttiksellä ( <- tuli tänään postissa, Ubuntun asennusta yrittänyt tässä samalla siihen, foorumilta löytyi apuja...) ja sitten tämä  pöytäkone. Pöytäkoneessa ei roskaa, ainoastaan Ubuntu. ( No, pari vanhaa PC:tä vielä lisäks lapsilla, niissä M$ ja Ubuntu. )

Mutta siis pöytäkoneessa, kotimaa vs. ulkomaat tiedonsiirrossa. Ulkomaat voittaa kirkkaasti, en ymmärrä edelleenkään...  ???

14
En ymmärrä sitä että tikku huomaisi, tuleeko liikenne ulko-vai kotimaasta? Pakko olla joku muu selitys, koska siis ulkomaille testi antaa hyvät lukemat, eikä katkea.

15
Vika vielä päällä, nyt tällä jo nettiä kattelee, mutta nopeustesti ( www.speedtest.net ) Helsingin suuntaan ei mene läpi, (ulkomaille menee,) vaan jää jonnekin 50%...60%.....80% vaiheille. Täältä samasta Wlan verkosta Vistalla toimii ja nyt kokeiltu myös miniläppärilla, käyttiksenä Linpus linux, toimii silläkin, useita kokeiluita.

Vain tämä Ubuntu 8.10 ei toimi kunnolla, mitä voin vielä tutkia?

16
Testailua: www.speedtest.net

Tiedonsiirto testikumppanina Helsinki: Aluksi nopea mutta nykivä, viisari heiluu yli 1500 kt/s, kunnes testin kohdalla n. 50% siirto katkeaa, minuutin päästä voi tulla taas murusia...useita minuutteja mennyt, en jaksa enää odottaa ( <- toistui monta kertaa).  (M$ saa tasaisesti yli 1600 kt/s, useita testauksia, ei katkea kertaakaan.)

Tiedonsiirto testikumppanina Tukholma: Paras tulos 1810 kb/s, viisari hieman nykii, mutta ei varsinaisesti pysähdy = toimii lähes moitteetta. Oslo sama homma.

Eli Suomen liikenne huonompaa kuin ulkomaille, OUTOA  :o 

Miten DNS ja DefaultGateWay ym. asetukset pitäisi olla? Kone hakee tällä hetkellä automaattisesti. (Kokeilin jo pudottaa " sudo iwconfig wlan1 rate 5.5M ", mutta sama tulos kuin 11M. Takaisin 11M)

17
Tuntuisi toimivan hyvin 11M nopeudella.  ;D Ei uskoisi, kun linkki kuitenkin saa yleensä 100% signaalinvoimakkuutta 54 M nopeudellakin.

Aluksi ping " www.google.fi "  antoi 100ms kahta puolen arvoja. Nyt, n. puoli tuntia myöhemmin 100-400ms, melko tasaisesti kaikkea siltä väliltä.  Mitenhän toi vastaa muille? Mulla 2Mt/512kt ADSL.

Pitänee vielä testailla toimintaa.

18
Koodia: [Valitse]
juha@juhabuntu:~$ nm-tool

NetworkManager Tool

State: connected

- Device: eth0 ----------------------------------------------------------------
  Type:              Wired
  Driver:            forcedeth
  State:             unavailable
  Default:           no
  HW Address:        00:1D:60:DA:AB:99

  Capabilities:
    Supported:       yes
    Carrier Detect:  yes

  Wired Settings


- Device: wlan1 ----------------------------------------------------------------
  Type:              802.11 WiFi
  Driver:            zd1211rw
  State:             connected
  Default:           yes
  HW Address:        00:1D:73:37:0D:2A

  Capabilities:
    Supported:       yes
    Speed:           54 Mb/s

  Wireless Settings
    WEP Encryption:  yes
    WPA Encryption:  yes
    WPA2 Encryption: yes

  Wireless Access Points(* = Current AP)
    *Wlaniverkko:   Infra, 00:1A:9F:C1:CB:60, Freq 2437 MHz, Rate 54 Mb/s, Strength 100 WEP

  IPv4 Settings:
    Address:         10.0.0.3
    Prefix:          24 (255.255.255.0)
    Gateway:         10.0.0.2

    DNS:             10.0.0.2

Synaptic hieman erinäköinen, mutta Muokkaa -> Korjaa rikkinäiset paketit, antaa ymmärtää että paketit ehjiä. Myös pakettitietojen päivitys kertoo: 0 rikkinäistä. Langallista verkkoa ei käytettävissä, tukiasema toisessa kerroksessa (puurakennevälipohja välissä).

Broadcom ei kyseessä? Tälläinen sivusto kertoo piirisarjasta ja ajurista: http://linux-wless.passys.nl/query_part.php?brandname=Buffalo Ja näyttäisi edellisen koodin mukaan olevan oikea ajuri.... Silti ei toimi kuin välillä?  ???

19
Tässä jäljityksen tulos, välillä herjaa ettei saa edes nimeä selville...

Koodia: [Valitse]
juha@juhabuntu:~$ traceroute www.google.fi
traceroute to www.google.fi (66.249.91.147), 30 hops max, 40 byte packets
 1  . (10.0.0.2)  107.324 ms  721.779 ms  722.115 ms
 2  dsl-jklbrasgw1-fe00fb00-1.dhcp.inet.fi (84.251.0.1)  739.975 ms  742.313 ms  942.927 ms
 3  141.208.23.49 (141.208.23.49)  945.637 ms  1192.751 ms  1249.232 ms
 4  jklcore2-e-0-1-0.datanet.tele.fi (141.208.26.30)  1267.591 ms  1285.575 ms *
 5  hkicore1-e-0-1-0.datanet.tele.fi (141.208.8.17)  1667.560 ms  1769.393 ms  1795.512 ms
 6  hkiasbr1-s-0-0-0.datanet.tele.fi (141.208.8.10)  2384.117 ms  1260.391 ms  36.684 ms
 7  hls-b4-link.telia.net (213.248.75.17)  37.002 ms  37.598 ms  40.449 ms
 8  s-bb1-link.telia.net (80.91.251.33)  49.938 ms * *
 9  * * *
10  * * *
11  * * *

Toisinaan siis:

juha@juhabuntu:~$ traceroute www.google.fi
www.google.fi: Nimeä tai palvelua ei tunneta
Cannot handle "host" cmdline arg `www.google.fi' on position 1 (argc 1)


Ja siis M$ softalla toimii....

20
Välillä netti pätkii tai ei lataudu ollenkaan. Pingatessa www.google.com vasteajaksi on tullut jopa yli 15 s aikoja, Tältä näyttää nyt:

Koodia: [Valitse]
juha@juhabuntu:~$ ping www.google.com
PING www.google.com (66.249.91.103) 56(84) bytes of data.
64 bytes from www.l.google.com (66.249.91.103): icmp_seq=1 ttl=238 time=210 ms
64 bytes from www.l.google.com (66.249.91.103): icmp_seq=2 ttl=238 time=1086 ms
64 bytes from www.l.google.com (66.249.91.103): icmp_seq=3 ttl=238 time=281 ms
64 bytes from 66.249.91.103: icmp_seq=4 ttl=238 time=3687 ms
64 bytes from 66.249.91.103: icmp_seq=5 ttl=238 time=7178 ms
64 bytes from 66.249.91.103: icmp_seq=6 ttl=238 time=8997 ms
64 bytes from 66.249.91.103: icmp_seq=7 ttl=238 time=11736 ms
ping: sendmsg: No buffer space available
ping: sendmsg: No buffer space available

Tässä lisätietoa koneesta:

Koodia: [Valitse]
juha@juhabuntu:~$ lsusb
Bus 002 Device 002: ID 0411:00da MelCo., Inc. WLI-U2-KG54L
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0d8c:0201 C-Media Electronics, Inc. CM6501
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

USB-WLAN tikkuna on Buffalo, Air Station Wireless-G, WLI-U2-KG54L. Tukiasemana A-link RR24AP (i+), etäisyys n. 5 m, tukiaseman firmware päivitetty tänään + resetointi tehty, ei auta. M$-vista toimii samassa wlanissa moitteetta. Ubuntu löysi wlan-tikun itse ja aluksi se toimikin useita päiviä melko hyvin. Mikä mahtaa olla pielessä?

Sivuja: [1] 2