Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - DiiZei

Sivuja: [1] 2 3
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: päivitys&synaptic rikki
« : 15.04.10 - klo:20.32 »
Ei auttanut. Tarvii varmaa asennel uusiks.

2
Ubuntu tietokoneissa / päivitys&synaptic rikki
« : 14.04.10 - klo:22.31 »
Terve

Päivitin normaalisti ubuntua muutama päivä sitten. Päivitys jäi jostain syystä kesken. Sen jälkeen ei ole päivitys toiminut eikä myöskään synaptic aukea. Ilmoittaa näin:

E: Lukuvirhe - read (5: I/O-virhe)
E: Pakettilistoja tai tilatiedostoa ei voi tulkita tai avata.
E: _cache->open() failed, please report.

Lisäksi oikeassa yläkulmassa on punainen stopmerkki. Koitettu on uudelleenkäynnistystä ja sudo apt-get autocleania. Mikä avuksi? Niin ja versio on 9.10 32bit.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sääkuvake
« : 07.11.09 - klo:09.47 »
Mä oon jo pitkään käyttänyt tuota screenlets-ohjelmaa. Paikkakunnan tunnus on haettava www.weather.com sivustolta.

Eli mene sivustolle www.weather.com
Kirjoita paikkakuntasi
Osoiteriville tulee paikkakunnan tunnus. Esim Turku on FIXX0018
Lisää kyseinen tunnus screenlets weatherin asetuksiin.

En ole 9.10 versioon vielä tätä laittanut, mutta se tuskin on muuttunut 9.04 versiosta.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Open office 3.1 ei käynnisty
« : 06.11.09 - klo:19.28 »
Auttakee!

edit: ja heti alko toimii ku valitin. Eli poistin synapticilla kaikki open officeen viittaavat paketit ja takas asensin vaan writerin ja calcin ni näyttäis toimivan.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Open office 3.1 ei käynnisty
« : 05.11.09 - klo:10.38 »
Sanotaanko virheilmoituksesta pelkästään Bus error vai lukeeko siinä jotain muutakin?

Pelkkä Bus error. Ei mitään muuta.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Open office 3.1 ei käynnisty
« : 04.11.09 - klo:19.45 »
Ilmoittaa että Bus error. Google kertoi että muilla ollu samaa, mut ei mitää simppeliä korjauskikkaa tullut vastaan.

7
Alla puhdas asennus 9.10 ubuntusta 32-bittisenä. Open officea kun klikkaa niin tulee se open office ruutu keskelle näyttöä ja on siinä pienen hetken ja kovasti jotakin latailee. Pian se kuitenkin lähtee pois eikä suostu avaamaan mitään open officen softista. Teeman olen laittanu takaisin perusversioon ja kaikki työpöytäkikkailut ottanut pois, ei apua.

Ehdotuksia?

8
Aikani asiaa tutkittuani löysin ratkaisun!

Biosissa ei ollut sensoriin liittyvää valintamahdollisuutta. Apu löytyi foorumilta: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=788540

Homma korjaantui näin:

Asensin sysfsutils-ohjelman synapticilla (jostakin kummasta syystä ei ole suostunut ennen asentumaan ainakaan 8.04 ja 8.10 versioissa)

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/sysfs.confSinne lisättiin rivi
devices/platform/asus-laptop/ls_switch=0
Tallennus ja boottaus.

Kiitoksia kaikille avusta.

Edit: ...asus-laptop kohta saattaa olla myös asus_laptop

9
Kiitos vinkistä tuon BIOSin suhteen. Ei ole tullut mieleen että siellä saattaisi olla asetus tuohon säätöön. Ja biosin päivitin myös joskus joten sekin on saattanut vaikuttaa. Kokeilen kunhan pääsen kotiin.

En minäkään hirveästi koneiden sielun elämästä ymmärrä, mutta joskus ne käyttikset tuntuvat tosiaan ylittävän biosin asetukset. Esimerkiksi biosissa on asetus että käynnistettäessä kone on num lock päällä. Kirjautuessani eri käyttöjärjestelmiin, tarvitsen numeroja. Kun naputtelen niitä (normi näppiksellä) niin XP:ssä ei olekaan num lock päällä, mutta muissa käyttiksissä on.

10
Nostetaanpa taas pinnalle.

Sama ongelma vaivaa yhä. Kokeiltuja distroja on nyt useampia (Kubuntu, openSUSE jne) ja kaikissa sama ongelma eli automaattinen kirkkauden säätö. Onko kukaan keksinyt mikä config siihen voisi vaikuttaa että sen saisi pois päältä?

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Levyjen automounttaus?
« : 24.03.09 - klo:22.06 »
Itse hoidin automountin tuolla pysdm-ohjelmalla. Helppokäyttöinen ja löytyy pakettienhallinnasta. Hyvin toiminu.

12
Intrepid 64 asennettuna täällä ja toisella koneella (läppäri) ilman kuusnepaa. Wlanit toimii kuin ihmislapsen mieli. Toisessa PCI-väyläinen ja läppärissä sen oma. Ainoa mikä tässä kuusnepassa ei toimi on keskeytystila. Kun koittaa herätellä, niin ei se vaan herää. Musta ruutu ja sen keskellä kokonaan harmaana se ruutu johon pitäis läimästä salasana. Hiirikään ei liiku. Mutta eiköhän siihen ole päivitys tulossa.
Meinasin jo toivosta luopua kun Asuksen P5Q emolla oli suuria ongelmia Hardyn kanssa, mut onneks Intrepid teki parannuksen!

13
Eli läppärinä Asus Z71V. Siinä on ennen Hardyllakin toiminut Fn+F? nappulat joista on saanut säädettyä näytön kirkkautta. Jossain vaiheessa jonkin päivityksen myötä ne eivät enää kuitenkaan toimi, vaan läppärissä oleva automaattinen valasituksen mukaan toimiva kirkkaudensäätö on ottanut vallan. Ongelma on, että se ei säädä sitä tarpeeksi kirkkaaksi. Voisi jopa sanoa että se on ajoittain pimeä.
Koitin päivittää 8.10:aan, mutta ei auttanut.

Osaisiko joku neuvoa, että mikä tuota automatiikkaa säätelee? Mistäköhän sen saisi käsikäytölle? Ubuntun palkkiin saatava Kirkkaudensäätö(kuten ei myöskään virransäästöominaisuuksissa oleva) ei reagoi mitenkään ja ilmoittaa että näytön kirkkautta ei voitu selvittää.

Olen pitkään käyttänyt ulkoista näyttöä, joten en pysty kartoittamaan mikä päivitys on ominaisuuden rikkonut.

14
Laitealue / Vs: Ubuntu ei lue Sata CD-asemaa
« : 11.10.08 - klo:11.04 »
Huhun mukaan pian julkaistavassa ubutun 8.10 versiossa homman pitäis toimii. Tällä hetkellä olen itsekin päätoiminen windows-käyttäjä kun on tota uudempaa rautaa (P5Q SE, E8500 jne).

15


Tein ohjeen mukaan, mutta ei auttanu tilannetta. Ei käynnisty ACHI asetuksella muut kuin Ubuntu... Liekö se ny sitte uskottava, että syy on tässä emolevyn mikropiirissä...vai mikä se ny oli???
Jussi57



Voe hemmetti, ei sitten varmaan tartte alkaa itsekään yrittämään. Kummastuttaa vaan kun tuolla ulkomaisilla palstoilla joillain on P5Q emokin toiminu ilman mitään ongelmia ja kaikilla käyttiksillä.

16
XP:n saaminen toimimaan AHCI:llä on jonkin verran hankalaa vaikka ois missä vaiheessa. Mut tuossa ylhäällä on enkuks ohjeet miten nyt myöhemmässäkin vaiheessa Vistan saa toimimaan AHCI:llä. En oo viel kokeillu itse, mut varmaa vkoloppuna kokeilen.

17
Laitealue / Vs: Asus WL-138G V2
« : 30.09.08 - klo:12.40 »
Mulla on sellanen tilanne, että en pääse piuhalla(kaan) nettiin kun ubnutu ei tue P5Q emon verkkokorttia. Miten saisin tuon langattoman toimimaan? Piirinä juurikin tuo BCM4318. Ndiswrapperilla koitin, mutta ei suostunut yhteistyöhön. Kuinka nopeasti Ubuntun ajurituki mahtaa toimia? Millasella aikajänteellä noita ajureita kirjotellaan?

18
niin elikkä harware drivers antaa vaihtoehdon asentaa Broadcom B43 wireless drivers mutta kun yritän laittaa käyttöön/ladata ajurin tulee ilmoitus joka käskee käyttämään kdesua tai sudoa. Miten menetellä?

Itselläni on PCI-paikkaisessa wlan-kortissa tuo samainen Broadcom B43-piiri. Eikä toimi ei. En saanut edes ndiswrapperilla emuloitua windows-ajureita.

19
Ilmeisesti asiaan ei ole toistaiseksi ratkaisua. Itselläni on P5Q SE ja samaa vikaa. Syy on ilmeisesti jossain P5Q emon käyttämässä Jm micron piirissä tms...

20

Nojoo, tuli vähän sanottua typerästi. Korjataan sen verran, että jotkut uudet raudat tuottavat ongelmia, koska testikappaleita/speksejä ei ole kehittäjille annettu. Ts. yritän sanoa, että raudan toimivuus pitäisi aina tarkistaa ennen ostopäätöstä.

Koitin tarkistella emolevyn osalta ja olin siinä käsityksessä että toimisi. Mutta nyt kävi näin. Ei mun maailmani siihen kaadu vaikkei ubuntua sais vähään aikaa, mut tuntuu tää ny vähän kömpelöltä käyttää XP:tä...  ;D

Sivuja: [1] 2 3