Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jnurmi

Sivuja: [1]
1
Onko nyt mitään "palautuspisteen" tyyppistä ratkaisua olemassa á la Windows tai muuta kikkaa, jolla ko. tekstin voisi vielä palauttaa?
Windowsin palautuspisteet eivät suojele tuollaiselta.

Luulisi, että yhdeksän sivun kohdalla olisi siunaantunut ainakin joku kopio. Mahtaisiko esim. koululta löytyä?

uudelleen käynnistys, joka piti tehdä "väkisin" virtanäppäimestä.
Kaipa Linuxin käyttämien tiedostojärjestelmien (siis niiden joissa on journalointi eli esimerkiksi ext4) pitäisi jonkin verran suojella tiedostojen menetykseltä ko. tilanteissa. En tiedä onko esim. tästä jotain apua:
http://topicalmatt.com/868624-How-to-Perform-Ext4-File-Recovery-in-Linux.html
http://ext4-file-recovery.data-recovery-linux.com/

Kunhan vain kyseisen tiedoston päälle ei kirjoiteta (en tiedä miten journalointi on toteutettu, olisiko siitä apua). Kovin tyhjällä levyllä ei välttämättä, mutta jos se on lähes täysi niin tuskin.

Ajattelin siis tätä tiedostojärjestelmän ominaisuutta: http://en.wikipedia.org/wiki/Journaling_file_system
Ehkäpä joku muu osaa kertoa paremmin.

Kiitos tästäkin. Täsmennyksenä, että levyllä on nyt vain yksi Ubuntu-partitio, joten tuon Windows-pohjaisen elvytysohjelman käyttö on nyt hieman hankalaa. Viittaus Windowsiin oli vain "malliksi" ajatuksesta. Otin nuo ext4-file-recovery - toolsit talteen tikulle, tosin ladattaessa tuli Firefoxilta melko vahva varoitus, että nyt on jotain todellista haittaaohjelmaa tulossa...

Kopioita ei todellakaan ole edes paperilla eikä sitä keskeneräisenä ole lähetetty minnekään. Onhan näistä perusvarmistusasioista sanottu noin tuhat kertaa, mutta kun ei se mene perille kuin kantapään kautta... Tiedosto on jäänyt johonkin "vikatilaan" ja jotenkin se pitäisi saada näkyviin. Jatkamme tutkimuksia... Perusasiat ovat perusasioita, eli simppeli kopio tikulle tai USB-kovolle sopivin väliajoin on nyt ihan minimijuttu. Täytyy nyt sitten viritellä joku OO:n omaa backup-toimintoa syvempi perusbackup tohon koneeseen, kun näitä näyttää nyt tulevan säännöllisin väliajoin. Ei sovi Ubuntu teineille, muttei mikään muukaan käyttis, kun ei vaivauduta tekemään asioita oikein. "Iskä 44v" tässä nyt avautuu turhautuneena teinin raivoamisen jälkeisessä tilassa - omassa työssäni on kaksoisvarmistukset (ja pitempiaikaisessa arkistoinnissa vielä kolmannet) - ei häviä työt.

2
Kaksi päivää sitten tallennettu (ja kaiketi varmistettu) tekstitiedosto näkyy nyt omalla nimellään alkuperäiskansiossa tavallisella .odt päätteellä, mutta 0 kt - kokoisena. Filen avaaminen avaa ikkunan nimeltä "ASCII-suodatusasetukset", jossa kysellään Merkistö/Oletusfontit/Kieli/Kappalevaihto kohtiin (ikäänkuin taulukossa, johon ollaan tuomassa esim. txt-muotoista dataa).

Varmuuskopiointi on (kuulemma) ollut päällä, mutta .backup -kansiossa ei näy mitään (vaikka Näytä Piilotiedostot) on "täpättynä". Onko tiedosto jäänyt jotenkin "auki"-tilaan tms. - onko mitään konstia tätä yrittää pelastaa. Tilanteeseen liittyy EPSON -scannerin ajureiden asennus ja sen jälkeinen uudelleen käynnistys, joka piti tehdä "väkisin" virtanäppäimestä. Ko. kadonnut tiedosto, eikä Open Officen ohjemista mikään ollut auki tällä "buuttihetkellä". Varmuuskopiota millekään ulkopuoliselle medialle (esim. USB-tikulle) ei (tietenkään) ole...

Lukiolainen tuolla nyt sadattelee n. 9 sivun tekstin katoamista ja mielellään sitä jonkin konstin löytäisi. Onko nyt mitään "palautuspisteen" tyyppistä ratkaisua olemassa á la Windows tai muuta kikkaa, jolla ko. tekstin voisi vielä palauttaa?

3
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.10 ja Huawei E169 mokkula
« : 26.11.09 - klo:17.35 »
Eli tuli ikävä yllätys kun päivitin 9.04:stä 9.10:iin. Aiemmin täydellisesti toiminut Huawei E169 3G-mokkula lakkasi toimimasta totaalisesti. Kone heitti vain Mobile Partner-ikonin työpöydälle eikä suostunut tunnistamaan mokkulaa tietoliikennevälineeksi. Edes wvdial ei tuntunut auttavan.

Onneksi pystyin puhelimella surffaamaan englanninkieliselle Ubuntu Forumille ja sieltä löysin tällaisen loitsun:

-mene sijainnit -> Tietokone
-mikäli siellä näkyy virtuaalinen Cd-rom ja SSD-korttipaikka, klikkaa hiiren oikealla napilla virtuaalista cd-romia ja poista laite käytöstä

-avaa terminaali ja kirjoita nämä komennot:

sudo rmmod usb-storage
sudo modprobe -r option
sudo modprobe -r usbserial
sudo modprobe usbserial vendor=0x12d1 product=0x1001
sudo pppd ttyUSB0

Sitten mene Network Manageriin (paneelissa), klikkaa hiiren oikealla napilla, valitse "muokkaa yhteyksiä" -> "Mobiililaajakaista" ja lisää liittymä normaalisti (itselläni Finland, Saunalahti)

Tämä toi itselläni Saunalahden Network Managerin yhteysvalikkoon ja tuntuu jopa toimivan ihan ok toistaiseksi. En tosin tiedä, joudunko antamaan samat loitsut uudelleen joka kerta kun haluan käyttää 3G-tikkua vai toimiiko tuo vain peräti tämän ainoan kerran.

Ilmeisesti tuo 9.10:n kernel päästettiin julkisuuteen toimimattomilla 3G-moduuleilla varustettuna tai jotain. Englanninkielisellä foorumilla oli asiaa tästäkin. Aika kehnoa PR:ää Ubuntulle valitettavasti tämmöinen. Päivitä, niin tuhoat totaalisesti internet-yhteytesi. Jee jee.

EDIT:

Eli käväisin taas tuolla engl. foorumeilla ja ilmeisestikin tuo ylläoleva loitsima pitää antaa joka kerta uudelleen kun olet sammuttanut ja käynnistänyt koneen. Eli kyseessä on hätäpurkkaratkaisu, jos ja kunnes päivitystä tulee. Tällainen pitäisi kyllä ratkaista mahdollisimman pian. Ubuntu teki melkoista hallaa itselleen.


Operaattorilla lienee vaikutusta, kun Elisan E169 lähti "tulille" Aspire Onen kanssa ilman mitään toimenpiteitä 9.04:sta tehdyn päivityksen jälkeen. WLAN pelittää myös aiempaa paremmin, kun lanka-ADSL:kin käytössä on. Yleensä ongelmia on riittänyt molemmilla puolilla aiemmissa päivityksissä. Pudotin päivityksen ma 23.11.

4
Laitealue / Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« : 26.10.09 - klo:21.38 »
Nyt varmaan joku alkaa jo kyllästyä näihin miniläppäri-sä(i)keisiin, mutta pitäää nyt vielä kysyä tästä kyseistä laitteesta:


Itse kallistun tähän koska
a) laite on nätti
b) Linpus ei tietääkseni ole tehnyt mitään Microsoft-diiliä toisin kuin Xandros (perustuu Fedoraan)
c) laitteessa kaksi muistikorttipaikkaa

Siis, onko kellään ko. laitetta ja kokemuksia?

Ubuntun ilmeisesti saa tungettua koneeseen?

Saako tuota suurempaa, 6-kennoista akkua mistään jälkikäteen vai pitäisikö se ostaa nyt heti koneen mukana? Anttila ja verkkokauppsa.com ei nähdäkseni noita akkuja tarjoa.

Niin ja tulevatko nuo verkkokauppa.comin koneet suomi-näppäimistöllä?

Kiitollinen olen kaikista vastauksista :)
Morjens,
Ostin n. 3 kk sitten tämmöttisen Onen (vähän niinkuin kakkostyökaluksi tai - leluksi...). Vanha esittelykappale edelliskesältä, mutta tosi miehinen peli, ei kovoa, 8 Gt flash ja 2 Gt:n RAM:lla.

Kokemuksia:
 - laita suosiolla suoraan 9.04 - joko Ubuntu tai Ubuntu Netbook Remix. 8.10:n kanssa luvassa todella turhaa vääntöä. Mulla on nyt ollut rinnakkain molemmat työpöydät ja kokeilin XCFE / Xubuntuakin - toimii sekin, riippuu niin tarpeesta.
 - päivitä koneen BIOS - Acerin omat sivut ovat o.k.lähde  - ennenkuin teet mitään... Itse häädin Linplusin koneelta - ennenkuin olin vakuuttunut, että se yleensä enää buuttaa... UNETBOOTIN - sivuilta saat tehtyä Ubuntu-asennusmedian suoraan USB-tikulle (ja tarvittaessa buutauoraan USB-tikulle (ja tarvittaessa buutattavan DOS-tikun BIOS:n päivitykseen, jos tosi hätä tulee... mulle tuli)
 - Atherosin kortin vuoksi WLAN toiminee kunnolla vain 11 Mb:n nopeudella (purkkina Telewellin 510)0
 - "tuunaa" konetta ahkerasti, hyvää kevennysoppia on tarjolla runsaasti mm. näillä sivuilla, esim. "miniläppärin keventäminen".
 - jäätyilee välillä melkoisesti, mutta
 - näppis "kelluu" tuntuvasti, pehmeellä alustalla ylimäärästä "echoa" tulee koko ajan
 - alkuperäinen akku ei todellakaan kestä, en ole jäljittänyt 6-kennosia.

Mutta - Suomi-näppis kyllä toimii - mutta toi "pomppiminen" / näppiksen "kelluminen" aiheuttaa helposti ylimääräisiä merkkejä tai "pasteja"... Masokistivehjehän tää on Lenovon/IBM:n jälkeen - but "me like it..."

J;)

Ei s-tana, vastasin justiinsa 16 kk vanhaan threadiin - ei pitäis juopotella maanantaina...

5
Laitealue / Vs: WLAN:n nopeus ei pysy "ylhäällä"
« : 06.10.09 - klo:19.06 »
Acer Aspire 110 ja Atheroksen 242x WLAN-kortti. Jaunty 9.04 ja ath5k_pci - ajuri.
Eikös tuo Acer ole se miniläppäri, One A110? Siinähän toimii mukana tuleva WLAN suoraan paketista 9.04:lla.

Joo - kyllähän WLAN  sinänsä lähti toimimaan, mutta ongelma oli se, että lähiverkon (=WLAN) nopeus putosi vähän väliä lähes olemattomiin. Nyt olen pitänyt sitä edellä kuvatulla tavalla 11 Mb:ssä - eli tilanne on siedettävä. "Parempaa ajuria odotellessa".  ::)

6
Acer Aspire 110 ja Atheroksen 242x WLAN-kortti. Jaunty 9.04 ja ath5k_pci - ajuri. WLAN kyllä toimii, mutta nopeus "sahaa" edestakaisin ja välillä pakettien pudotusnopeus putoaa ihan olemattomiin. 54 Mb pitäisi löytyä (purkkina Telewell 510) ja 8 Mb:n ADSL - normaalisti toisella koneella Jauntylla tulee dataa "alaspäin" tommosta 750 - 900 Kb/s (Hp zv5000 Pavilion jossa Buffalon Broadcom -chipillä oleva kortti) - tosin sekin pätkii välillä. Telewellissä ei liene vikaa, kun Winukan puolella ei vastaavia ongelmia tunnu olevan.

Olen kokeillut "pakottaa" nopeutta pysymään korkealla, esim käskyllä: iwconfig wlan0 rate 54M - mutta silloin yhteys yleensä jäätyy. Vanhaa .b - protokollaa vastaava 11 Mb:n nopeus pysyy paremmin päällä, kun olen vastaavalla komennolla sitä säätänyt.

Mikä olisi paras tapa saada nopeus pysymään edes tuossa 11 Mb:ssa, ilman erillistä säätämistä? Kun tämä nyt edes jotenkin toimii, en lähtisi säätämään (enää) millään Madwifillä tai ndiswrappereillä...

Lisäys: Tätä on käsitelty täällä aiemminkin, kts. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=25236.msg191852#msg191852. Tällä asetuksella tuo 11 Mb jää kyllä "päälle", mutta nopeudet siitä ylöspäin eivät toteudu kuin satunnaisesti.

Tässä lisäksi oiva linkki nettimittaritoteutukseen linux-puolella:
http://tikiankyra.blogspot.com/2009/06/nettimittari-linuxiin.html

Kun nyt tolla lähiverkon 11 Mb:n asetuksella data liikkuu n. 800 - 900 Kb/s - on kaiketi siihen tyytyminen...
Mutta jos löytyy "ath5k" - ajuriin liittyen jotakin kehittyneempää - on tieto tervetullutta!  ;)




7
Laitealue / Vs: WLAN lakkasi toimimasta
« : 18.09.09 - klo:21.11 »
Joo - enemmänkin vastasit "J-P" mulle, mutta olithan samaa mieltä ;)! Eli - edes jollakin vakavuudella suhtaudu "agastgif" tähän myös!

Näinhän se on, että miksi vääntää Consolessa turhaan, kun viisaammat on jo hommat laittaneet kuntoon. Tällä lähestymistavalla ja ahkeralla foorumien selauksella pärjännyt Ubuntun kanssa jo kohta 4 vuotta. Mutta - oikeasti kaikki kunnia tosi tietäjille, jotka pioneereina toimivat ja tekevät mahdolliseksi tämän jalon ympäristön käyttämisen alati muuttuvassa maailmassa :)

8
Laitealue / Vs: WLAN lakkasi toimimasta
« : 18.09.09 - klo:20.00 »
Kannattaisiko vaihtaa 8.10:een tai Jauntyyn 9.04? Aloittelin itse D-Linkin kortin (PCMCIA) + HP:n Pavilion ZV5000 -series) kanssa aikoinaan 7.10:n kanssa ja ongelmat tuntuivat vähenevän merkittävästi, kun tultiin 8.10:iin. "Karvallinen" yhteys oletettavasti toimii kunnolla, kuten lähes aina (?)

D-linkin kortin mallia en muista (vaihtunut Buffaloon, mikä ei hyvä sekään...)  - mutta se oli vielä vanha "b" -protokollaa, siis 11 Mb. Nyttemin olen säätänyt Hardya PS/3:lle sekä Jauntya Acerin miniläppärille (Atherorsin WLAN) - kaikki "g" / 54 Mb-kortteja. Purkkina ollut viime aikoina Telewellin 510 - mikä on kyllä ollut ihan yes - sekä Winkkelin että Linukan puolella. Töitä on tehty, mutta kaikki on saatu enemmin tai myöhemmin pelittämään.

Kaikkien vehkeiden kanssa läpikäydyt "buutit" ovat varmaan jo tuhansissa, perhe tykkää.  ;)

9
Käsitykseni mukaan "ath5k" - ajurit pitäisi olla tässä vaiheessa jo ihan o.k. Lähdin eilen päivittämään pitkään käyttämätöntä Acer Aspire Onea (110) ajan tasalle ja nyt tilanne on kaiketi se, että nyt on sekaisin backports-moduleja, Madwifiä (ajuri on kylläkin disabled)  ja mitä lie.... Mikä nopein tie WLAN:n päälle saamiseen tässä tilanteessa? Tästä on enää huonosti "ajantasaista tietoa", kun asia on kaiketi todellakin jo ratkaistu.

Päivitys 11.9.2009 / Paketit näköjään tulivat kuntoon viimeisissä päivityksissä, WLAN lähti tänään toimimaan suoraan bootin jälkeen. Ainoa puute tällä hetkellä on, ettei merkkivalo-LED syty näppiksen/kannen reunassa, mutta sen kanssa voi todellakin jo elää.

10
http://blog.valomerkki.org/2008/10/11/kuinka-tehda-ubuntu-nopeammaksi-osa1/ tuossa joku jo ratkonu samaa ongelmaa. muista ottaa työpöytä tehosteetkin pois päältä. löytyy sieltä ulkoasu ohjelmsta

Tästä linkistä löytyi paljon hyvää ja helppoa "tuunattavaa", erityisesti tuo Open Officen käynnistyksen nopeuttaminen on käytössä kiva asia. Bootchartilla on kiva seurata bootin nopeutumista, nyt taitaa mennä tommoset 22 sekkaa, mikä ei tunnu miltään XP Proffan jälkeen Lenovo R61i:n kanssa. Kevennystä voi aikaansaada myös desktopin vaihdolla (Xubuntu kevensi merkittävästi PS/3:n taakkaa, kun sinnekin on pitänyt Linukkaa myös tunkea...)

Eilen hankin Aspire Onen (8 Gt:n flashilla ja Linplus). Yksilö oli ollut pienehkösti esittelykäytössä, BIOS:n salasanojen (liikkeen jäljiltä) ja Aspiren oman Recoveryn kanssa tuli jonkin aikaa sählättyä. UNETBOOTIN (http://unetbootin.sourceforge.net/) pelasti Ubuntun asennushaaveet, sieltä saa tosi näppärästi värkättyä bootattavan USB-tikun ja sain 9.04:n (ei NBR) toimimaan kertayrityksellä (eilen illalla tosin tuntui, ettei tästä enää tulee kalua...), mutta kun BIOS tuli kuntoon, alkoi buuttipuoli kulkemaan paremmin J ; ) Nyt vielä vähän WLAN:n kanssa säätämistä, mutta Huawein E169 -mokkula (Elisa) lähti toimimaan aivan kivutta. Kun vielä vaimon saisi ymmärtämään, kuin hieno asia se Ubuntu oikein onkaan!  ;)

11
Tämä ratkaissee ongelman. Et tarvitse fwcutteria välttämättä.

http://ubuntu.cafuego.net/dists/jaunty-cafuego/broadcom/

Hienoa!!! Iso käsi sinne päin! ;D ;)

Toimii ja nyt voi taas viedä reitittimen takaisin yläkertaan pojan PS/3:n seuraksi. Se kun on parasta pitää vain ja ainoastaan "karvallisessa" yhteydessä, kun Xubuntua pyöritetään silläkin.

12
Mikä kortti?
Koodia: [Valitse]
lshw -C network; lspci
Toimiiko jos asentaa paketin "bcmwl-kernel-source" jonka pitäis rakentaa ajuri dkms avulla.
Pieni virhe. eihän tuota löydy ollenkaan Jauntyssa...

Kortin tarkka speksi BCM4318 - löysin sittemmin tämmöisen: http://www.linuxquestions.org/questions/linux-wireless-networking-41/how-to-for-the-bcm4318-airforce-one-card-473194/ - mutta - menee hieman vaikeahkoksi...

13
Hylkäsin vihdoin 8.0.4 LTS:n ja 8.10. - päivityksen jälkeen suoraan toinen päivitys 9.0.4:een. Kaikki meni nätisti, kunnes b43-fwcutter lähti hakemaan asetuksia sitelta: downloads.openwrt.org (195.56.146.238). Onko palvelin nurin vai mitä, kun 20 yritystäkään (200 sek. timeoutilla) ei tuota tulosta.

Nyt on langallinen viritys väliaikaisesti käytössä, mutta kyllä tämä takaisin langattomaksi pitäisi saada. Mistäpä muualta nuo asetukset voisi noutaa tai asentaa tuo b43-fwcutter jostain muualta asetuksineen?

Vaihtoehto palata 8.10. Gutsyyn, mutta onnistuuko se sitten taas ilman uudelleenosiointeja?

Tai sitten kortti vaihtoon, ei kauhean kallis tietysti tuokaan...

Sivuja: [1]