Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JukkaHilvonen

Sivuja: [1]
1
Oppaiden kehittäminen / Vs: LTSP Ohjeita [Wiki]
« : 11.03.08 - klo:15.23 »
Hei, ja kiitos kaikille hyvistä vinkeistä ja ohjeista, ne todella tulivat tarpeeseen!

[kiittää ja kumartaa]

T. Jukka

2
Ubuntu tietokoneissa / Linux-toimialueverkon pystytys
« : 22.02.08 - klo:09.44 »
Terve kaikille,
olen säätämässä 20 tietokoneen verkkoa, joita käyttää lukuisa määrä eri ihmisiä. Olemme valinneet tietokoneiden ja palvelimien käyttöjärjestelmiksi Ubuntun. Tämä on varmaan erittäin triviaali kysymys, mutta koska en ole saanut selville täysin tyhjentävää vastausta, päätin kysyä sitä täältä. Tiedän, että Sambaa käytetään Windows-koneiden tiedosto- ja tulostinpalvelimena, voiko Sambaa käyttää pelkästään Linux-verkon käyttäjäprofiilien ylläpitämiseen ja konfigurointiin ja tiedostojen jakamiseen, vai onko tähän olemassa jotain muuta pakettia?

Terv. Linux-aloittelija Itä-Suomesta

3
Oppaiden kehittäminen / Vs: LTSP Ohjeita [Wiki]
« : 30.01.08 - klo:10.21 »
No niin,

tein Wikiin sivun - http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/LTSP_Ohjeita.

Tuon sivun lisä monille muille LTSP-ohjeille on kopiot tärkeimmistä asetustiedostoista neljästä erilaisesta ympäristössä. Niitä voi sitten tutkia ja kierrättää, kun tekee oma LTSP-ympäristöä.

Skaala on yhden päätteen koti-ympäristöstä laajaan koulu-ympäristöön. Rautakin skaalautuu vanhoista pc-kone-päätteistä äärimmäisen tehokkaisiin moniydin-palvelimiin.

Siitä puuttuu vielä kaikenlaista (nfs/home-palvelimen tiedot, backup-skriptit, crontab-tiedot, nut-skriptit, smb-asetuksia, kuvakaappauksia toimivista ohjelmien asetuksista jne jne), mitä haluan sinne mukaan. Ajan kanssa saan ne sinne.

Keskustelua noista ympäristöistä voidaan käydä tässä ketjussa.

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Hei kaikki!
Tämä on ensimmäinen viestini foorumilla. Olen vasta-alkaja Linuxissa, sen takia kysynkin että tarkoittaako LTSP sitä että asiakaskoneet toimivat ns. "tyhminä päätteinä" verkossa jos LTSP käytetään? Olen yrittänyt etsiä verkosta ohjeita miten Ubuntun voisi asentaa verkosta asiakaskoneille siten että Ubuntu asennetaan asiakaskoneisiin pysysvästi.
Kuten sanon olen yrittänyt etsiä ohjeita, mutta usein on tullut vastaan vain tuo LTSP, joka ei mielestäni ole sama asia. Onko kenelläkään antaa vinkkejä tai tietoa onko edes mahdollista asentaa Ubuntua verkkoasennuksena usealle koneelle yhtäaikaa?

t.
Jukka Hilvonen

Sivuja: [1]