Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anttirl

Sivuja: [1]
1
No niin.

Kiitoksia paljon kaikille vastaajille.

Vastaus ongelmaan on..... DVD-asema. Nyt pelittaa, tosin jouduin viela lisaamaan komentoihin nolapic ja noacpi, etta sain jotain ruudulle asti. Asema on siis ilmeisesti paskana (vaikka XP:lla tuo toimiikin, joskin luvattoman hitaasti), kirjoitan tata nimittain nyt live-levylta, omalta koneeltani, mutta laina-asemalla.

Onko vinkkeja laadukkaista, mutta samalla huokeahkoista, eli max. noin 50 euron hintaluokassa pyorivista kirjoittavista DVD-asemista?

2
Khiitos.

Jälleen viisastuin hieman lisää. Testailen huomenna nuo ehdotukset läpi ja sen jälkeen nähdään miten kävi.

3
Väännetään nyt hieman rautalankaa  :-[  .

hdd-error siis viittaa nimenomaan ongelmaan jossakin koneen erinäisistä asemista, kuten kovalevy, DVD, USB-laitteet, levykeasema... ko kö?

4
Vastaus kysymykseen WD:n (Western Digital) kovalevytestistä:
- Kyseessä on tämä http://support.wdc.com/download/. Eli kovalevynvalmistajan diagnostiikkaohjelma, jolla voi katsoa missä kunnossa kovalevy on. Windowsissahan chkdsk ajaa vähän saman asian, mutta tuo tekee sen kokonaisvaltaisemmin. Uskoisin, että muilta valmistajilta löytyy omiin levyihinsä samanlaisia ohjelmia.

Itse olen hieman epäillyt, että tuo DVD-asema saattaisi olla ainakin osasyyllinen ongelmaan, koska se toimii muutenkin kummallisesti kun lataan vaikka 700 megan elokuvan sillä koneelleni. Kestää hulppeat kymmenen minuuttia ja asema pyöräyttelee itseään sykleissä, kun taas kämppiksen kone, jossa on identtinen asema, tekee saman homman parissa minuutissa. Lukuhäiriöitä siinä ei silti ole koskaan ollut, on vaan hitaahkon puoleinen ja käsittelee suuria tiedostoja kummallisesti (vie myös 100% prosessoritehosta, vai onko tämä enemmän XP:n ongelma).

Noh, eipähän tuollainen asema mikään kova investointi nykyhinnoilla ole...

Edit: Eihän se mikään WG ollut, kun WD. Anteeksi


5
No niin, härifrån tvättas!

Ostin tuossa 3v vanhan koneen, joka spekseiltään kuulosti suorastaan Ubuntulle tehdyltä vehkeeltä.

- Prossu : AMD Athlon64 3200+ (2,2 Ghz)
- Emo: Microstar K8NGM-V
- Näytönohjain: PC Express GeForce 6600GT / 128 (siis Nvidia)
- RAM: Samsung 1GB DDR1 (Memtest86:n mukaan RAM täysin kunnossa)
- Kovalevy: Western Digital 7200 rpm, EIDE (WD:n testin mukaan kovalevy 100% kunnossa)
- DVD-asema: LG
- Levykeasema ei ole edes kytketty!
- PSU 400W

Ongelma siis seuraava. Kun laitan levyn sisään, tulee alkuvalikko normaalisti, josta sitten laitan systeemin käynnistymään. Sitten tulee boottiruutu, pallukka ramppaa hetken edestakaisin, jonka jälkeen systeemi yrittää käynnistyä. Homma kaatuu tällaiseen virheilmoitukseen  ???:

[180.378406] hdd: error code: 0x70 sense_key: 0x30 asc: 0x10 ascq: 0x90
[180.378457] Buffer I/O error on device hdd, logical block 0
[242.689842] hdd: error code: 0x70 sense_key: 0x03 asc: 0x10 ascq: 0x90
[242.689893] Buffer I/O error on device hdd, logical block 0
[242.689893] Buffer I/O error on device hdd, logical block 1
[242.689893] Buffer I/O error on device hdd, logical block 2
[242.689893] Buffer I/O error on device hdd, logical block 3


Siinä sitten iloisesti jumitellaan tuomiopäivään asti.

Lisätietona mainittakoon, että koneessa on pakko olla rautapuolella jotain vikaa jossakin kohtaa, koska XP:kin antaa randomilla kerran päivässä BSOD:n tai muuten vai jää jumittamaan. Onko ideoita, kiitos?

Kämppiksen koneelle meni systeemi heittämällä, joskin siinäkin aiheuttaa harmaita hiuksia se, että kun videota katselee koko ruudulta ja palaa takaisin normaalinäkymään, on systeemi heittänyt virkistystaajuuden keturalleen. Tähän ei auta se, että laitan näyttöasetuksista oletukseksi haluamani, kun se silti muuttuu itsestään.


Edit: Poistettu turhautuneen henkilön vuodatuksia systeemien ongelmista

6
No niin, viimeinkin sain kaivettua mallinumeron. Kyseessä on siis AMILO A7600.

Mitä nyt ainakin saksalaisilla forumeilla lukee, niin kyllä tuossa koneessa Linuxin montakin eri versiota näyttää ihmisillä käytössä olevan... Joillakin on täytynyt ottaa edellinen Kernel käyttöön yms, mutta näyttää kuitenkin toimivan.

Kokeilen luonnollisesti ensin noita aiempia ehdotuksia boottiparametreista.

7
Kyseessa on tietokoneen oikea mallimerkinta. Helvetin hyva kone onkin, mutta olen itsekin ihmetellyt sita, etta talla merkinnalla kun etsii, ei kovin montaa sivua loydy, muille malleille kylla. Olisiko kyseessa vain lyhyen aikaa valmistettu valimalli yms. Suonette anteeksi skandien puuttuminen, mutta Live-CDlta kirjoittaessa ei nappiksen asetukset ole kovin kunnossa.

Lahin malli, eli muuten sama kone, mutta vahemman RAMmia ja huonompi prosessori, oli noissa linkeissasi eraalla saksalaisella, joka asenteli koneeseen Knoppixin. Lannistavaa sinansa, etta han ei lukemani mukaan ole muuta distroa koneelleen saanut asennettua. Hanella ongelmat ilmeisesti johtuivat naytosta ja grafiikkapiirista. Toinen tyyppi oli sitten tuohon malliin asennellut FreeBSDn, mutta naistahan ei hirveasti tassa tapauksessa apua, kun ei juuri tata mallia luetteloista loydy. Jotain vinkkia kuitenkin.

Lisaksi Liven kaynnistyksen yhteydessa tuli ymmartaakseni kehotuksia paivittaa vahan sita sun tata, mm. BIOS. Kone on vuonna 2003 hankittu. Voiko olla, etta on jo liian vanhentunutta softaa joiltain osin. Vaikea uskoa, kun muilla toimii vielakin vanhemmilla koneilla.

Erityisen hauskaa on se, että jopa Fujitsu-Siemensin omilta sivuilta ei koneeni mallia löydy mistään. Juuri sen kohdalla on aukko ja seuraava malli on 2400. En tiedä itkeäkö vai nauraako.

8
Äkkiäkös tuon tähän uudelleen laitan, mutta varmaankin tällä kertaa jätä toiselle osiolle XP:n, mikäli ongelmia uudelleen syntyy.

9
Heipparallaa,

Olen todellakin aloittelija, mutta yritän kaikkeni antaakseni mahdollisille auttajille tärkeää tietoa.

Latasin Ubuntu 7.10 Live-CD:n ja se toimi kuin unelma. Netti pelitti, videot pyöri ja ohjelmat toimivat (6.10 Live-CD vuotta aiemmin ei tosin suostunut menemään latausruutua pidemmälle, mutta tämä menee jo asian sivusta).

Kun olin leikitellyt Livellä muutaman tunnin, päätin pätkäistä Ubuntun koneelleni vaan raakasti XP:n päälle. Siispä aloitin asennuksen Live-CD:ltä. Asennuksen aikana ei minulla myöskään ollut mitään ongelmia. Annoin Ubuntun alustaa levyn ext3 muotoon ja niin lähti homma rullaamaan. Ihailtavan lyhyen asennusrumban jälkeen lähti kone boottamaan...

Tässä koneeni speksit:

Läppäri -
Fujitsu-Siemens AMILO A, AMD Athlon 2200+ (1,8 Ghz) suorittimella
60GB kiintolevy
512MB RAM
ATI Radeon IGP 320M
Konepellin alla Windows XP, NTFS:llä maustettuna

Asiaan. Asennus siis sujui ongelmitta, joten innostuneena odotin koneen boottaavan itsensä. Bios käynnistyi ja GRUB laskenta alkoi. 1, 2, 3.... sitten ei mitään. Koko systeemi vain jumittui ja lohduttoman musta ruutu ilkkui vasten naamaani.

Siispä boottasin uudestaan kun olin hieman kalastellut netin syövereitä Live-CD:n avulla (yllättävän nopea sekin). Viisastuneena boottasin taas ja painoin ESCiä kesken laskennan. Muuttelin hieman boottiparametrejä täältä lukemillani ohjeilla. Lisäilin nuo yleisimmät parametrit, mitkä ensiavuksi annetaan, eli:
- quiet -komento poistettu
- nosplash
- noapic,
- nolapic,
- acpi=off etc.

Kokeilin noita parametrejä siis yhdessä ja erikseen. Kun poistin quiet komennon, näin että kyllä se kone jotain teki ja se yrittikin ilmeisesti päästä näistä "OK-tarkastuksista" eteenpäin (eli kun systeemi tekee erilaisia tarkastuksia, kuten "something....OK"), mutta sitten jumahti taas ja ruutu musteni.

Kaikenkaikkiaan tulos oli sama, tein mitä tahansa. Mieluusti haluaisin kyllä Ubuntun tähän vehkeeseen saada, jos joku jotain realistista ideaa osaisi ongelmieni purkamiseksi heittää. Ongelma on omituinen, kun ei Liven kanssa ollut mitään häikkää??

Kiitos jo valmiiksi valmiudestanne auttaa!

Sivuja: [1]