Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Juuseppi

Sivuja: [1]
1
Kiintolevyn lukeminen loppui kun postin nVidian ajurin ja asensin sen uudelleen.. Vuhuu.. :)

2
Onko se liitetty, siis voitko tutkia tiedostoja?

Kyllä voi tarkastella tiedostoja, elikkä näin ollen on liitetty.

3

Valikko on justiinsa tuota Ubuntun logo -mallia, elikkä kaikki saman kikkulan takana. Empä tuota muistanutkaan, että on tullut sen muutoksen jälkeen tuo ongelma.

4
Moi

Miksiköhän Ubuntun (Hardy Heron) valikko aukeaa parin sekunnin viiveellä. Ongelma ilmenee vain ja ainoastaan kun aukaisen valikkoa ensimmäisen kerran koneen käynnistyttyä. Sama ongelma oli edellisenkin Ubuntu-version kanssa, ongelma ei siis ole tämän uuden version syytä. Jatkossa valikko aukenee sitten ihan mukisematta nopeasti.

5
Moi

Ongelmana on seuraava: Ubuntu "lukee" kyseistä kiintolevyä koko ajan. Kuuluu pieni naputus ja kiintolevyn lukemisen merkkivalo vilkkuu. Onko ongelmaan jonkinlainen ratkaisu olemassa? Koneessani siis kaksi kiintolevyä, SATA-levyllä asennettuna XP ja IDE-väyläisellä Ubuntu. Ajurin kiintolevylle olen asentanut XP:n asennuksen yhteydessä. Vaatiiko Ubuntukin jonkin ajurin?

Niin ja Ubuntu ompi Hardy Heron  :)

6
Kiitti vinkistä. En oo tuota näppäinyhdistelmää ole tiennytkään. Tuota yhdistelmää alan todennäköisesti käyttämään niin ei tarvi erikseen kaivella kansiota osiolta.

7
Recycles ja .trash-kansioiden linkittämisestähän tässä EI ole kysymys. Vaan eri osioilla sijaitsevien .trash-kansioiden linkittämisestä yhteen ja samaan roskakoriin!!!

8
Aivan. Siellä tosiaan on sekin Recycled-kansio. Jostakin syystä Ubuntu ei oo osannut niitä linkittää keskenään. Jos joku osaa kertoa ratkaisun niin avautukoon =)

9
Moi

Windowsin ajoilta (Windows Xp koneessa edelleen rinnalla) on käytössä NFTS-osiolla oleva DigiTV-kortilla nauhoitettujen ohjelmien kansio. Olen nauhoitellut myös Kaffeinella ohjelmia samaan kansioon. Nyt kuitenkin kun poistan Ubuntulla (7.10) jo katsotut ohjelmat, niin eilen tulikin yllätys vastaan: Kiintolevy on täysi :o.  Windows näytti NTFS-osiolla olevan .trash-kansion, jota ei Ubuntun puolella näkynyt ennenkuin sallin piilotiedostojen näkymisen. Ja kas, siellähän ne poistetut ohjelmat olikin. Olisiko mitenkään mahdollista toteuttaa tiedostojen poistoa siten, että tämäkin .trahs-kansio olisi yhdistetty roskakoriin, jolloin ne saisi poistettua sitä kautta?


10
Moi

Saako tällä samaisella komennolla salasanankyselyn pois kun jakaa kansion verkon yli Windows -koneeseen?

11
Moi

Itselläni tuli samansuuntaisia Nvidian FX5200 ohjaimen kanssa. Testailin siinä kahta näyttö rinnakkain, jonka jälkeen irroitettuani toisen näytön irti, virkistystaajuuksin arvot meni sekaisin. Resoluutiolla 1028*768 on valittavissa 50,51,52,53,54 & 72 Hz. Windowsin puolella ja ennen kokeilua Linuxinkin puolella virkistystaajuus oli säädetty 85 Hz:iin. Mainittakoon siis, että käytössä on CRT-näyttö, mutta toinen näyttö oli LCD-TV, elikkäpä sen taajuudet on maksimissaan 60 Hz. Siitä ilmeisesti tämä sekaannus nyt johtuu. Pitäisi opiskella tiedoston xorg.conf muokkaaminen. Vai olisiko kellään heittää neuvoa, miten tämän ongelman ratkaisemisen kanssa kannattaisi edetä?. 72 Hz on liian pieni virkistystaajuus putkinäytölle. Rasittaapi silmiä se värinä.

12
Grub näkee sda levynkin hda tunnuksella, joten käytä tuota sudo grub-install /dev/hda  komentoa, ilman että muutat siitä mitään.
Tuo virhe voi tulla silti live-cd:llä, koska /etc/mtab tiedostossa ei ole levytietoja. Helpompi käyttää tuota grubin komentotulkkia jos tuo oikea komento antaa edelleen saman virheen.
Siinä linkissä on ohje, miten mtab:in tiedot saa käyttöön, jos niitä tarvitsee.
http://linux.fi/index.php/Grub#Asennus

Tuo oli hyvä tietää, ettei hda:lla ja sda:lla ole väliä, mutta nyt kun homma toimii niin heittäydyn tylsäksi enkä muuta mitään  ;D Päivittelen vaan 7.04:n 7.10:ksi ja sitten Kubuntua perään. Harmi kun on vaan 512 laajakaista  :'(

13
Laitoin BIOSista koneen buuttaamaan ekana IDE-levyltä ja tokana SATA.levyltä. Nyt akuvalikko tuli ja pääsen Ubuntuun, jee. Onnistumisen iloa. Windows siis SATAlevyllä asennettuna,, kuten Ubuntukin. Imeisesti asennus teki IDE-levylle grupin. Pääasia että toimii. Tästä tulee vielä hyvä lauantai-ilta =)

14
Siis käynnistyy suoraan xp työkaluilla vai onko piilotettu grub-valikko? Esc-näppäimellä saa grubin valikon näkymään. Tosin se käynnistäisi oletuksena Ubuntuun jos grub olisi asentunut.
Näyttäisi siltä ettei grubin asennus onnistunut nytkään. Sitä voi yrittää asentaa sillä live-cd:llä uudelleen antamalla päätteessä seuraava komento.
Koodia: [Valitse]
sudo grub-install /dev/hda      #Ensimmäisen kovalevyn käynnistyslohkoon, eli MBR:ään.
Tuohon kokeiluun sain tallaisen vastauksen>

To run a command as administrator (user "root"), use "sudo <command>".
See "man sudo_root" for details.

ubuntu@ubuntu:~$ sudo grub/install /dev/sda
sudo: grub/install: command not found
ubuntu@ubuntu:~$ sudo grub-install /dev/sda
Probing devices to guess BIOS drives. This may take a long time.
Could not find device for /boot: Not found or not a block device.
ubuntu@ubuntu:~$


15
Hiphei.. 7.04 asentui mukisematta. Mutta, nyt sitten kone buuttii automaattisesti XP:hen. Eikä alussa tule käynnistysvalikkoa josta voisi valita Ubuntun tai XP:n välillä. Mut homma rullaa eteenpäin.

16
It´s hard to be a epäonninen.

Tuo oli erittäin hyvä idea, että asennan vanhemman Ubuntun ja päivittelen sen sitten uusimpaan. Se on tuttua puuhaa se. nimittäin 1000 MHz:n Fujitsu Siemensissä mulla on sellainen ongelma, että siihen ei kelpaa muu kuin 6.10 Ubuntu. Sitten päivitän sen 7.04:ksi ja siitä edelleen 7.10:ksi. Ubuntu 7.10 heittää BusyBoxin heti alkulämmittelyssä, ja 7.04 jymähtää paikoilleen.Eilen kokeilin alternate-install-pakettia ja siinä tuli ongelmaksi mitsumin CD-asema. Se olis kaivannut ajuria, mutta eipä sitä oo, eikä äkkiä netistä löytynytkään levykeversiona. Mainittakoon, että olen imuroinut monta kertaa uuden levykuvan sekä polttanut uusiksi levylle. Tuolla päivittämiskeinolla tuppaa vaan alkuvalikkoon tulemaan pitkä lista kerneleitä. Ei kuulu tähän topikkiin, mut heitän vaikka retorisen kysymyksen, että kai niitä saa jotenkin vähennettyä.... En ole vielä ehtinyt etsimään tietoa (muka kiireinen)

17
Moi

En löytänyt foorumilta suoranaisesti samanlaiseen ongelmaan törmännyttä Ubuntuilijaa.

Elikkä Käynnistän koneen Live CD:ltä. Sitten alan asentaa kuten tällä samaisella sivustolla ohjeet on annettu.
Asennan Ubuntun (7.10) satalevylle luomalleni osiolle. Osioita kyseisellä levyllä on kolme. Ensimmäisellä osiolla on Windows XP, toisella osiolla videoita ja muuta kamaa ja kolmannelle osiolle yritän asentaa Ubuntun. Asennus keskeytyy 94 % kohdalla ja tulee ilmoitus "grup-install ei voitu asentaa, tämä on vakava virhe" Vaihtoehtoina ei ole muuta kuin kuitata OK. Asennuspalkki häviää samoin tein ja työpöydälle ilmestyy kiitolevyn kuva joka on nimetty /target. Näin ollen asennuksen keskeydyttyä kone ei myöskään pyydä käynnistämään konetta uudelleen (ilmiselvää, koska grupia ei voitu asentaa)

Mikähän mahtaisi olla ratkaisu tällaiseen ongelmaan?

Voisitko kertoa tarkemmin minkä kokoiselle kiintolevyn osiolle yritit ubuntua asentaa ja millä tavalla?

Törmäsin itse vastaavaan ongelmaan eilen 9.1 asentaessani Debiania erääseen vanhaan koneeseen, siten että muodostuisi erillinen  Juuri- osio Home- osio ja swap- osio.

Ongelma johtui asennustavastani, koska vanhan koneen kiintolevyn koko oli alle 4,5 megatavua, niin kyseinen osiointi muoto ei mahtunut.

Kun suoritin asennuksen uudelleen, niin muutin asennuksen sellaiseksi että asennin käytti yhtenäistä levytilaa,
jolloin swap osion lisäksi luotiin ainoastaan yksi osio, jossa myös home kansio sijaitsee.


Tärkeää siis on että käytettävän levytilan suuruus on riittävän suuri jotta Ubuntu 7.10 sinne kunnolla mahtuu.

Grup asennetaan asennuksen loppuvaiheessa ja asentuminen keskeytyy jos levytila ei riitä.

Jos siis levy on kunnossa ja ennen polttoa md5 tarkistussumma täsmää, niin vika voi olla siinä että yrität asentaa Ubuntua liian pieneen tilaan. 

Ubuntu 7.10:lle jäävän  levytilan olisi hyvä olla ainakin 5 gigatavua tai suurempi, niin se toimisi kunnolla.

Ubuntun oletus asennuksen mukana tulee paljon ohjelmia joiden varastointiin kuluu tilaa.

Xubuntu 7.10 olen kokeillut 4.3 gigan levytilalla ja se mahtui hyvin, tosin vanha kone oli nuhapumppu.

250 gigan seagate, sataväyläinen. Tein sille linuxia varten 20 Gb:n osion. Ja LiveCD:llä asentelin.

18
Vaikea sanoa, mikä on ratkaisu, kun ei tiedä, mistä ongelma johtuu.

Onko partitio tarpeeksi suuri? Onko levy varmasti kunnossa? Täsmääkö md5 -tarkistusluku?


Partitio on tarpeeksi suuri, 20 Gb. Levyn uskoisin olevan kunnossa kun ei oo kovin vanha ja toimii windowsissa ongelmitta. md5-tarkistuslukua en vielä testannut.

19
Moi

En löytänyt foorumilta suoranaisesti samanlaiseen ongelmaan törmännyttä Ubuntuilijaa.

Elikkä Käynnistän koneen Live CD:ltä. Sitten alan asentaa kuten tällä samaisella sivustolla ohjeet on annettu.
Asennan Ubuntun (7.10) satalevylle luomalleni osiolle. Osioita kyseisellä levyllä on kolme. Ensimmäisellä osiolla on Windows XP, toisella osiolla videoita ja muuta kamaa ja kolmannelle osiolle yritän asentaa Ubuntun. Asennus keskeytyy 94 % kohdalla ja tulee ilmoitus "grup-install ei voitu asentaa, tämä on vakava virhe" Vaihtoehtoina ei ole muuta kuin kuitata OK. Asennuspalkki häviää samoin tein ja työpöydälle ilmestyy kiitolevyn kuva joka on nimetty /target. Näin ollen asennuksen keskeydyttyä kone ei myöskään pyydä käynnistämään konetta uudelleen (ilmiselvää, koska grupia ei voitu asentaa)

Mikähän mahtaisi olla ratkaisu tällaiseen ongelmaan?

Sivuja: [1]