Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Keto

Sivuja: [1]
1
Iselläni tämä yhdistelmä ei jostain syystä saanut DNS osoitteita automaattisesti, joten lisäsin saunalahden DNS palvelimet manuaalisesti yhteyden asetuksiin.

Tämä tapahtuu avaamalla yhteyden asetukset ja IPv4 välilehdeltä menetelmäksi "Vain automaattiset osoitteet" ja DNS-palvelimet kohtaan 195.197.54.100, 195.74.0.47


En sitten tiedä onko tuohon automaattiseen hakuun tullut korjauksia, tai mistä ongelma ylipäätään johtui. 9.04:ssä tämä kuitenkin toimi ilman ongelmia, joten pitää ehkä perehtyä asiaan tarkemmin joskus kunhan on joutilasta aikaa.

2
Laitealue / Vs: Clas Ohlson 17e USB-kaukosäädin
« : 28.02.08 - klo:19.09 »
Elikkäs, konfiguroin tuon kaukosäätimen nyt eräänä iltana toimimaan lirc:n kautta. Ja homma meni seuraavalla tavalla.

Lirc:n asennuksen yhteydessä valitaan kaukosäätimen tyypiksi  "Linux input layer (/dev/input/eventX)".
Tai vaihtoehtoisesti, jos lirc on jo asennettuna voi ajaa:
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure lirc
Tämän jälkeen netistä haetaan oletus asetukset http://linux.bytesex.org/v4l2/linux-input-layer-lircd.conf

tiedostoon /etc/lirc/lircd.conf

Tiedostosta /etc/lirc/hardware.conf etsitään kohta LIRCD_ARGS ja muutetaan se muotoon
Koodia: [Valitse]
LIRCD_ARGS="-d /dev/input/by-id/usb-MEIKEMicroe_USB_PCRemoter-event-kbd"
Lirc:n uudelleen käynnistys
Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/lirc restart
Ja tämän jälkeen voi irw komennolla kokeilla että lirc rekisteröi kaukosäätimen painallukset. Nyt en ole aivan varma muuttuiko tuo NumLock efekti tässä yhteydessä, mutta jos irw ei tulosta mitään kun kapulan nappeja näpääilee, niin onglema voi olla hyvinkin siinä.

Tämän lisäksi kirjailin lircrc tiedoston mallin (liittenä), jolla voi mapata noita ohjaimen koodeja haluamilleen komenoille/ohjelmille. Tällä hetkellä se ohjaa ainoastaan echona painetun näppäimen irexec ohjelmalle. Eli kun kopioi tuon tiedoston kotikansioonsa (~/.lircrc) ja ajaa komennon irexec, niin se tulostelee mitä nappeja kaukosäätimestä painellaan.

Tästä sitten päästäänkin tuon kaukosäätimen olennaiseen ongelmaan, joka on noiden ohjaimen tukemien windows ohjelmien pikanäppäinten päällekkäisyys. Äkkiseltään huomasin, että ainakin seuraavat näppäimet menevät päällekkäin:

MediaPlayer play / RealPlayer play
MediaPlayer stop / RealPlayer stop
WinDVD next / Powerpoint ff
WinDVD prev / Powerpoint rew
WinDVD play / Itunes play

Tuohon ei luultavasti ole nyt muuta ratkaisua kuin jättää pahiten keskenään ristiin menevät "ohjelma moodit" käyttämättä.


[ylläpito on poistanut liitteen]

3
Laitealue / Vs: Clas Ohlson 17e USB-kaukosäädin
« : 10.02.08 - klo:12.20 »
Itsekin sitten ostin tuommoisen kapulan ja alkuun meinasi jo alkaa epäilyttää, kun ei antanut mitään muuta elonmerkkejä kuin nuo ilmoitukset että laite on kytketty ja tunnistettu näppäimistöksi ja hiireksi. Useamman tunnin googlauksen ja selailun jälkeen kuitenkin törmäsin jokseenkin aiheeseen liittymättömään sivuun ( http://www.debianhelp.org/node/2033 ) ja johan rupesi potkimaan.

Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan näppäimistöltä NumLock päälle/pois ja kaukosäätimen käskyt rupeaa siirtymään. Melko hämärä vika/ominaisuus mutta tärkeintä että nyt toimii. Niin ja tuota lirc:iä tuossa ei tosiaan tarvitse mihinkään, koska kaukosäädin ilmoittaa itsensä näppäimistöksi.

Muuten ihan kätevä peli, mutta nuo näppäin koodit mitä tuo lähettää on normaali käytössä joissain tilanteissa vähän epäkäytännöllisiä. Siksipä tässä mietinkin että tietääkö joku miten linuxissa olisi mahdollista kaapata tietyn näppäimistön painallukset menemään ainoastaan yhdelle ohjelmalle? Ajatuksena on nyt ollut että tekisi pienen ohjelman jolla voi liittää haluamansa komennot kaukosäätimen painikkeisiin tai mahdollisesti käyttää olemassa olevia työkaluja jos jotain löytyy.

Xbindkeys olisi muuten ihan riittävä sovellus, mutta silläkään ei käsittääkseni pysty erottelemaan minkä näppäimistön komentoja kuunnellaan. Itselläni tuota säädintä on tarkotus käyttää lähinnä vaihtamaan tv-kortin kanavaa koneella jolla ei välttämättä tarvitse pyöritellä mitään muuta, joten tuo ei sinänsä ole ongelma. Mutta olisihan se kuitenkin käytännöllisempää, jos tuon kapulan komennot voisi erotella muusta syöttestä.

Mutta mennään nyt alkuun näillä, ja kirjottelen ehkä tänne lisää jos homma edistyy.

4
Tuohon voisi lisätä usb:n kohdalle, että ainakin gutsyssa tuo vaatii lisäksi usbfs tuen kääntämisen päälle. Ohjeet tähän löytyy osoitteesta http://www.virtualbox.org/ticket/747.

Tosin kaikkien ohjelmien tulisi ilmeisesti sirtyä käyttämään /dev/bus/usb:tä /proc/ vastaavan sijaan, joten tuokin ongelma todennäköisesti poistuu jossain vaiheessa.

Muuten varsin hyödyllinen ja selkeä ohje.

Sivuja: [1]