Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pauli Perälä

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkon luonti
« : 21.11.07 - klo:21.45 »
NOONNIIINN.... nyt toimii... 10g 20min..
eli minulla oli ilmeisesti vikana se että oli joku "matkatila" päällä tuolla molemmissa koneissa (joku oletusarvo ilmeisesti) ja vaihdoin molempiin tuon DHCP:n ja sitten tuon itse boksin asetukset ovat tässä:
                Current Setting
VPI :    0
VCI :    100
Encapsulation :    1483 Bridged IP LLC
                   Current IP Address
IP Mode :    Dynamic

ja tuolla SSH-tyylillä nyt laitoin toisesta koneesta tulemaan dataa...
eli kiitokset vielä anttimr:lle tarpeeksi yksiselkoisista ohjeista...

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkon luonti
« : 21.11.07 - klo:18.34 »
Pitää laittaa ensiksi se adsl-/reititinboksi reitittävään tilaan, että koneet näkevät toisensa lähiverkossa. Kannattaisi katsoa boksin ohjekirjasta, miten se tehdään. Siltä varalta, että ohjeet on hukassa laitan vähän vinkkiä:

1. boksin hallintaan pääsee kirjautumaan osoitteessa http://10.0.0.2. oletuksena käyttäjätunnus on admin ja salasana password.

2. A-linkin sivuilla ollut ohje on tällä kohtaa epäselvä, mutta jatkovalinnat menevät osapuilleen näin -> Quick setup > Manual setup > Router Mode (Dynamic IP). -> OK, SAVE tms hyväksyminen

3. Odotellaan, kun boksi pureskelee uudet valinnat. Tarkista koneiden ip-osoitteet uudelleen, ja huomaat, että ne ovat muuttuneet todennäköisesti tällaiseksi: 10.0.0.x.

juu... elikkäs aluksi en saanut yhteyttä tuohon osoitteeseen 10.0.0.2 ollenkaan, kunnes vaihdoin Ylläpito -> Verkko -> Langallinen yhteys -> Ominaisuudet ja sieltä vaihdoin kiinteän IPn jossa IP osoite: 10.0.0.1
aliverkon peite: 255.255.255.0
yhdyskäytävän osoite: 10.0.0.2
tämä info siis muille lukijoille.

ja sitten oma ongelma:
eli mikä noista "Encapsulatio"eista pitää valita? entä "VPI" , ja "VCI"
eli siis tuolta löysin jonkun manuaalin jossa lukee että "Router Mode (Dynamic IP)"... tuon encapsulationin pitäisi olla
 "1483 Bridged IP LCC" tai
"1483 Routed IP LCC" tai
"1483 Bridged VC-MUX" tai
"1483 Routed VC-MUX" tai
"Classical IP over ATM",
siis noin minä sen ymmärsin. Manuaali löytyy tuolta
eli siis mikä noista encapsulationeista pitää olla?
ja sitten myöhemmin kysytään että bridged? (noilla encapsuleilla ainoa vaihtoehto on disabled)
ja myös IP-adress joihin vaihtoehtoina static ja dynamic (joihin valitaan dynamic tietenkin)

ja sitten ihan infon vuoksi, jos joku selittäisi mitä tuo "IP LCC" ja "VC-MUX" tarkoittaa..

ja nyt löysin tuolta internettarjoajan sivulta että "Siltaava yhteystekniikka." (saunalahti), eikai tuo estä tuota pistämästä tuota routed adsl boksiin?

kiitokset taas tähän asti ohjeista, ollut selkeää.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkon luonti
« : 21.11.07 - klo:10.19 »
Lähiverkossa on ssh-salauksen:n läpi tavaran putkittaminen täysin tarpeetonta. Foorumilla on jossain ohje NFS-jaot kuntoon. sillä olen itse siirrellyt tavaraa koneesta toiseen omassa kotiverkossa. Vauhtia en ole testannut, mutta ainakin siinä jäisi nuo salaus ja sen purku pois. Ja kun jako on kunnossa, tavaraa voi kopioida kuin levyltä toiselle.

T:Jallu59

eli siis muuten ihan hyvä tuo nfs-jako systeemi, mutta ongelmanahan on se että tuolla IP osoittellaa nuo datat näyttävät kulkevan tuon  meidän internettarjoajan palvelimen läpi, jolloin palvelin rajoittaa datavirtaa samanlaisesti kuin se olisi normaalia internetistä lataamista. eli pitäisi siis saada (toiset?!?) IP osoitteet jotka menisivät suoraan koneesta toiseen (adsl-reitittimen kautta tottakai).. eli tuo NFS jakaminen on seuraava askel, sitten kun on saatu ensin kotiverkko toimimaan

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkon luonti
« : 21.11.07 - klo:09.55 »
eli sain yhteyden toiselle koneelle ja sain tiedostojensiirron käyntiin, mutta noin 10gigan siirto tuolla tavalla näyttää kestävän noin 40 tuntia... eikai tuo lähetä meidän netin läpi? joka on vain 2/1 meganen...
.. tarkoittaako tämä nyt sitä ettei meillä voi olla samaan aikaan (nopeaa) lähiverkko yhteyttä koneiden kanssa samaan aikaan kun on (hidas) nettiyhteys internetiin? niin tai että olisi hyvä (ja vaadittavaa) ettei tarvitsisi koko ajan vaihdella asetuksia jos haluaa siirrellä tietoja koneesta toiseen? eli jos pitäisi ostaa uusi adsl boksi (langattomalla ja faxi piuhalla varustettu on ollut mielessä) niin mitä eri ominaisuuksia sen pitäisi pitää sisällään jotta tiedonvälitys koneesta toiseen toimisi nopealla lähiverkkoyhteydellä samanaikaisesti internetyhteyden kanssa... (olettaen että tuo meidän tämänhetkinen boksi on niin "tyhmä" ettei se osaa pitää molempia yllä saman aikaisesti vaan kaikki data kulkee (ilmeisesti) tuon internettarjoajan palvelimen läpi, joka luonnollisesti rajoittaa internetyhteyttämme... (eli data pitäisi saada kulkemaan suoraan adsl boksiin ja siitä toiseen koneeseen... eli vielä. mitä ominaisuuksia boksissa pitää olla jotta se pystyy välittämään tietoa kahden koneen välillä (suoralla/nopealla) lähiverkkoyhteydellä ja samaan aikaan olemaan kytkettynä (hitaassa) internetyhteydessä...
kiitos tähän asti. teksti on ollut semmoista mistä minäkin ymmärrän :)

eli siis yritin katsoa tuolta ylläpito->verkkotyökalut ethernetliitäntä kohdasta sitä IP osoitetta, mutta tuolla nimenhaulla tuli vastaus että se on se meidän internettarjoajan palvelin, eikä toisen koneen IP (sillä verkkonimi oli jotain tyyliin "a88-112-210-129.elisa-laajakaista.fi.")

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkon luonti
« : 20.11.07 - klo:20.29 »
elikkä... saan internettarjoajalta dynaamisen IP:n, joten pitääkö tuo IP osoite kirjoittaa aina uudestaan jos haluaa yhdistää?... vai onko minulla joku toinenkin IP osoite jonka vain tämä ja tuo toinen kone näkevät? jos on, miten saan sen selville?

6
Ubuntu tietokoneissa / Lähiverkon luonti
« : 20.11.07 - klo:18.14 »
Eli haluaisin luoda kahden linux ubuntu koneen välille (molemmissa Ubuntu 7.10 Gutsy) lähiverkon.
lähiverkon tarkoituksena on tiedostonsiirto.
eli koneet on yhdistetty molemmat A-Link 44C routeriin (ADSL-boksi) ja netti toimii molemmissa...
eli siis olen aika aloittelija ubuntun kanssa enkä ole lähiverkkoja koskaan ennen tehnyt... eli rautalangasta vääntämällä...
olen yrittänyt etsiä tietoa, mutta koko ajan tulee niin paljon käsitteitä joita en ymmärrä enkä oikein ymmärrä mistä pitäisi aloittaa..
eli siis tiedostojensiirron pitäisi tapahtua tuolta "sijainnit -> verkko", ja sieltä sitten pääsisi käsiksi niihin tiedostoihin mitkä toisessa koneessa on jaossa.

Sivuja: [1]