Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jussi Heikkilä

Sivuja: [1]
1
koitin vlc:llä avata IFO:a mutta huonolla menestyksellä

Käytä "Avaa kansio" valintaa VLCssä.

2
8.10 käynnistys jumittaa. Käynnistyksen aikana näkyvä käynnistysanimaatiokin pysähtyy ja käynnistyminen jatkuu vain jos painaa jotain näppäintä. Näppäimiä pitää painella aina siihen asti kun kirjautumisikkuna tulee näkyviin. Tämän jälkeen kone toimii normaalisti.

Koneena HP DV6615 kannettava.

Vika ilmenee sekä 32 että 64 bittisellä live-CDllä että koneeseen asennetulla 64 bittisellä Ubuntulla.

3
Onnistuu tumpeloltakin asennus.

Valitsen vain osiointikohdassa valinnan "osioin itse" ja sieltä valitset asennusosioksi tuon recovery osion. Poluksi "/" tiedostovormaatiksi EXT3 ja formatointikohtaan ruksi.

4
Eikös tuo tullut jo päivitysten mukana ? Ei minulla ainakaan lue enää betasta mitään:

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9) Gecko/2008060309 Firefox/3.0

vai olenko ymmärtänyt väärin?

Windowsin puolella minulla on Firefox 3 RC3 eikä siinäkään lue mitään betoista mitään.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Miten kiinnostuitte linuxista?
« : 01.02.08 - klo:20.48 »
Siirryin Linuxin käyttäjäksi reilu vuosi sitten täysin ennalta arvaamatta kuin salaman iskusta. Äkkikäännös käyttöjärjestelmän vaihdossa tapahtui näin:

Olin ennen Linuxin käyttöä XPn käyttäjä. Tykkään kikkailla koneen kanssa paljon ja kokeilla erilaisia ohjelmia. Tämä tietenkin johtaa aika usein siihen että Windows alkaa temppuilla ja tälläisissä tapauksissa aina pyyhkäsin C-aseman sileäksi ja asensin Windowsin uudestaan. Kaikki omat tiedostoni ja asennustiedostot olivat koneellani D-asemalla joten tämän pystyi tekemään nopeasti ja helposti. Kerran en enää saanutkaan tuoteaktivoitua XPtäni uudestaan. Aikani ongelmaa ihmeteltyäni minulle selvisi että XPn tuoteaktivointeja on käytettävissä vain rajallinen määrä. Microsoftin mielestä oma laillinen ja muille jakamaton XPni oli tuoteaktivoitu niin monta kertaa että ohjasta täytyy olla liikkeellä laiton versio.

Hetken ihmettelin mitä tekisi. Sitten totesin että: "Burn in Hell Bill Gates", pistin Ubuntu latautumaan, kopioin kaikki tärkeät tiedostot DVD-levyille ja vetäisin kaikki NTFS-osiot eli siis kaikki osiot pois koneeltani ja siirryin totaalisesti ilman minkäänlaista kunnon ennakkokokemusta pelkäksi Linuxin käyttäjäksi.

Vaikka Ubuntun perusasennus helppo onkin, niin alku oli hankala kun joutui kylmiltään täysin vieraaseen ohjelmistoympäristöön. Mutta kyllä sitä tehokkaasti oppikin kun minulle ei mitään muuta toimivaa käyttistä ollut kuin Linux.

Jouluna palasin takaisin Windowsinkin käyttäjäksi kun ostin uuden läppärin jossa luonnollisesti on käyttiksenä Vista. Ubuntun asensit tähänkin koneeseen kyllä rinnalle.

6
Olen itse käyttänyt seuraavaa järjestystä kahdelle kiintolevylle joilla toisella on Windows ja toisella Linux.

Sen jälkeen kun Windows on asennettu laitetaan Windows levy Slaveksi ja Linuxille tarjoitettu levy masteriksi. Linuxille tarjoitetulle levylle asennetaan Linux. Kyseiselle levylle tulee Grub jonka vakikoista myös löytyy Windows käynnistysvaihtoehto.

Tällä järjestyksellä Windows levy pysyy koskemattomana ja jos Linuxin tai grubin kanssa ilmenee ongelmia grub on ohitettavissa yksinkertaisesti irrottamalla Linuxlevy jolloin kone käynnistyy normaalisti Windows levyltä.

7
Laitealue / Vs: 7.10 ja A-Link WL54H W-Lan kortti
« : 28.10.07 - klo:09.23 »
Aikani tuskailtua ratkaisin nettiongelman pätkällä Cat-5 kaapelia. Nyt toimii netti. Katsotaan sitten puolen vuoden päästä toisiko uusi Ubuntu tullessaan toimivan Wlaninkin.

8
Laitealue / Vs: 7.10 ja A-Link WL54H W-Lan kortti
« : 20.10.07 - klo:14.41 »
Kyllä W-lan kortti on toiminut edellisen version kanssa suoraan perusasetuksista. On tarvinnut vain lalita oikea verkko ja antaa salasana. Nyt ei löydy langattomia verkkoja ollenkaan perusasetuksissa. Kortti toimii edelleen Windows puolella loistavasti.

9
Laitealue / 7.10 ja A-Link WL54H W-Lan kortti
« : 20.10.07 - klo:06.30 »
Olen käyttänyt A-Link WL54H PCI-liitäntäistä W-LAN korttia hyvällä menestyksellä 4 kuukautta 7.04 versiolla, mutta nyt asennettuani koneeseen 7.10 version en ole saanut langatonta yhteyttä toimimaan. Mikä apuun?
Kokeilin pari viikkoa sitten 7.10 version beta-versiota ja huomasin tämän jo silloin. Tuolloin vain toivoin että tämä olisi korjattu lopullisessa versiossa.

Sivuja: [1]