1
Multimedia ja grafiikka / Vs: yle-dl lakkasi toimimasta
« : 20.09.16 - klo:17.58 »
Tuleekohan https kun kirjautuu Yle tunnuksella Ylen sivulle?
Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelut
Uusimmat julkaisut: 24.04.1 LTS (suositeltu, 29.8.2024) ja 24.10 - Ubuntun 20-vuotisjulkaisu! (10.10.2024).
Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Ilmeisesti toi HP koneeni toimii tolla sata2 eli jonkusen verran hitaammin. Esim biossissa en saa enabloitua Tota ACHI:a vaan olisko siellä automaattisesti päällä toi IDE. Sit taas Mulla on 6vuotta vanha acerin läppäri missä saa biosissa ton achin päälle.
kunnollinen@tullimies-mini:~$ firefox
(process:7632): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed
(firefox:7632): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised
(firefox:7632): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised
(firefox:7632): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised
(firefox:7632): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised
Gnomen pikanäppäinkansion ”/home/kunnollinen/.gnome2/accels” luonti epäonnistui: Lupa evätty
kunnollinen@tullimies-mini:~$ thunderbird
(process:7642): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed
(thunderbird:7642): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised
(thunderbird:7642): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised
(thunderbird:7642): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised
(thunderbird:7642): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised
Gnomen pikanäppäinkansion ”/home/kunnollinen/.gnome2/accels” luonti epäonnistui: Lupa evätty
cat /proc/swaps
Filename Type Size Used Priority
/dev/dm-1 partition 1036284 228112 -1
cat /proc/swaps
Filename Type Size Used Priority
/dev/dm-1 partition 1036284 239080 -1
/dev/zram0 partition 251732 1376 5
/dev/zram1 partition 251732 1372 5
Mielenkiintoinen asia sitten onkin, että kyseisessä miniläppärissä RAM/swap jakautuu sekä 64 että 32-bittisenä aika tasaisesti 60/40 -suhteessa oikeastaan ihan koko ajan, kun muutamaa vuotta vanhempi läppärini jakaa sitä jokseenkin 90/10 - 80/20.Tuli nyt mieleen, mutta enpä tiedä voisiko mitenkään liittyä, mutta onko kummassakaan käytössä zram tai zswap? Lubuntu taitaa käyttää zramia oletuksena jostain versiosta alkaen.
Swapin käyttäytymistä voi säätää vm.swappiness -arvoa muuttamalla, mutta luulen että 1Gt muistilla jos alkaa kikkailemaan on lopputuloksena täysin haliitsemattomia kaatumisia?!
Käytössä olevan swappiness -arvon näkee näin:Koodia: [Valitse]cat /proc/sys/vm/swappiness
Oletusarvo on 60
Säädetään näin (ja omalla vastuulla, kuten aina):
/etc/sysctl.conf tiedostoon riviKoodia: [Valitse]vm.swappiness = XX
jossa XX:n arvo 0 tarkoittaa että swappia ei käytetä (kai kuitenkin muistin totaalisesti loppuessa käytetään, tästä en ole varma, ei ole kokemusta?) ja 100 että swapataan jatkuvasti. Oletusarvo on siis 60 ja kenties 10-20 voisi olla hyvä jos muistia on "riittävästi".
edit:
Ajon aikana swappiness -arvoa voi säätää myöskin, esimerkiksi:Koodia: [Valitse]sudo sysctl vm.swappiness=30
Ja tarkistus että meni perille:Koodia: [Valitse]cat /proc/sys/vm/swappiness
Todella vähälle on jäänyt tämän forumin selailu viime vuosina, kun sitä ei voi Tapatalkilla tehdä.
Kannattaa ehkä käyttää kevyt versiota foorumista siihen asti kun Tapatalk toimii.
Jos asennat ja poistat ohjelmia paljon, kannattaa päätteessä silloin tällöin ajaa komennotKoodia: [Valitse]sudo apt-get autoremove
sudo apt-get autoclean
Keskustelualueiden jakoa on ihan hyvä miettiä, mutta se tulee tehdä sen perusteella mitkä ovat nykyisen keskustelun tarpeet, ei sen perusteella mitkä ovat keskustelun tarpeet kuvitteellisessa tulevaisuudessa.
Sisältö ei tule "ajan kanssa itsestään", vaan sisältö tulee tekijöiltä, ja tekijät tulevat sisällön perässä. Ubuntu Suomen keskustelualueet eivät alkaneet siitä että ensin perustettiin tyhjä keskustelupalsta ja pikkuhiljaa tänne alkoi tulla keskustelijoita jotka tekivät sisällön. Nämä keskustelualueet alkoivat siitä että ensin oli firma jonka työntekijät olivat tehneet linux-jakelun, ja tämän tuotteen eli sisällön perässä tulivat keskustelijat.
Kysyn uudelleen että jos Ubuntu Suomen etusivulle laitetaan linkki "Ubuntu yrittäjille" tai "Ubuntu yrityskäytössä", niin mille tai minkälaiselle sivulle tuo kyseinen linkki johtaa?
Omaa asiantuntevuuttaan voi miettiä seuraavien kysymysten kanssa:
Onko sinulla nyt oma yritys?
Onko sinulla joskus ollut oma yritys?
Suunnitteletko oman yrityksen perustamista?
Onko sinulla muuta kautta kokemusta yrityksen pyörittämisestä?
Onko sinulla kokemusta linuxin käytöstä yritystoiminnassa?
Jos vastaa 'ei', niin silloin on tässä yritysasiassa asiaa tuntematon (hyväntahtoisuuteen ei oteta kantaa). Tällainen asiaa tuntematon ei oikein voi neuvoa mahdollista yrittäjää joka kysyy Ubuntun käytöstä nimenomaan yrityskäyttöön. Asiaa tuntematon ei esim. osaa suositella ohjelmia laskutukseen jos ei ole niitä koskaan käyttänyt, eikä tiedä mitkä ominaisuudet ovat yrityksen arjen pyörittämisessä tärkeitä.
Jos vastaa 'kyllä', niin silloin on asiaa tunteva, ja voi myös neuvoa muita samassa tilanteessa olevia. Tällöin voisi myös aktiivisesti tarjota omaa tietämystään yleisölle, esim. avata keskustelu jossa kertoo omista kokemuksistaan, tai kirjoittaa artikkeli wikiin tai blogiin, esim. jonkinlainen tapaustutkimus jossa kerrotaan miten on Ubuntua hyödyntänyt, selitetään käyttöönottoprosessi, ja mainitaan mahdollisista vaikeuksista ja miten ne voi kiertää. Esim. kaikki Ubuntu Suomen wiki-artikkelit on tehty tällä tavalla.
Niin, kyllähän tässä promootio mielessä on. Ajatushan on se, että näitä asiasta tietäviä saisi käymään alueella.
Ongelma vaan on siinä että miksi kukaan kävisi keskustelualueella jolla ei ole mitään sisältöä? No, se sisältö tietenkin muodostuisi sitten kun ihmiset alkaisivat käymään siellä, mutta miksi kukaan alkaisi käydä siellä jos siellä ei ole mitään sisältöä? Kuulostaa itseään toteuttavalta järjestelmältä, ja sitä se onkin, mutta vasta kun se sisältö ensin saadaan jostain.
Promootio on hyödyllistä vasta sitten kun on joku tuote tai palvelu jota voi myydä tai tarjota. On ehdotettu että Ubuntun etusivulle laitettaisiin linkki "Ubuntu yrittäjille/yrityskäyttöön" tms., mutta mihin tuo linkki johtaisi? Tämä on se ydinkysymys. On helppo äänestää nettiäänestyksessä maailmanrauhan tai kissanpentujen (tai yrittäjien) puolesta, ajatellen "mjoo, toi ois tosi hyvä juttu", mutta vähemmän helppoa on tehdä jotain mistä on oikeasti hyötyä. Kaikki sisältö on tännekin tullut siten että joku henkilö on kertonut tietojaan, yleensä vielä siten että kyseisellä henkilöllä on omakohtaista kokemusta aiheesta, ja sitten muita on tullut tämän sisällön houkuttelemina.