Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - oraniyan

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Varakoneen tekeminen
« : 05.02.08 - klo:22.01 »
Jos kovalevyrikkoja pelkäät, ehkä raid1 olisi poikaa?

Perskutarallaa, enpä tullut tuota ajatelleeksikaan...Ja miksihän en, kun Sunin palvelimelle oon peilaukset tehnyt jo vuosia sitten! Taitaa olla vähän vielä suomuja silmillä, tai mitä lie henkisiä rajoitteita. Pitää ottaa tuo homma työn alle. Tosin sitä ennen pitää saada se varakone ajan tasalle (eli kysymys oli, mitä tiedostoja...?)  :)  jotta pääsen työstämään tuota palvelinta. Tai ehkä treenaan ensin jollain toisella koneella.

Onkos muuten merkkipohjaiseen käyttöliittymään sopivaa ohjelmaa, joka mittailisi koneen lämpöjä? Kovalevyn peilaus ja ylikuumenemisesta varoittava systeemi olisi jo aika hyvä apu käyttökatkojen torjunnassa.

Varmaan siinä vaiheessa, kun oon saanut UltraMonkey-systeemit viritettyä, rsync pitää ottaa myös käyttöön. Virtualisointikin kiinnostaa, mutta enpä tiedä milloin ehdin sitä kokeilemaan. On ollut ajatuksena kytemässä jo puolisentoista vuotta, mutta aika ei tahdo riittää. Ei myöskään ole ollut mitään suoranaista pakottavaa tarvetta siihen.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Varakoneen tekeminen
« : 05.02.08 - klo:11.33 »
No kovalevyrikko on mielessä, kun sellaisia on jokunen osunut kohdalle eri koneilla. Mutta toisaalta se on yksi ja sama, mikä sen palvelimen nyykäyttää. Voihan noita laitevikoja tulla muitakin. Kerran meni kotelotuuletin rikki ja sitä seuranneessa ilmastonmuutoksessa prossu ja/tai emolevy kuoli. Siispä tarkoitus on minkä tahansa vian ilmetessä kyetä nopeasti korvaamaan palvelin toisella.

Varakone on tarkoitus pitää toistaiseksi kylmänä. Jossain vaiheessa kyllä aion kokeilla UltraMonkeyn ottamista käyttöön, mutta en taida ehtiä perehtyä siihen vielä moneen kuukauteen.

Varakoneeseen on konfattu sama ip-osoite kuin käytössä olevaan palvelimeen. Se taitaa estää niiden yhtäaikaisen kytkemisen
verkkoon ja siten myös rsyncin käytön. Ellen sitten tee varakoneelle omaa privaattiverkkoaan, mutta se ehkä menee jo vähän hankalaksi.

En ole tähän tilanteeseen parempaa ratkaisua keksinyt kuin tiedostojen kopiointi tarrin avulla. Mutta kysymys on edelleen: mitä sellaisia tiedostoja löytyy, joita ei voi korvata toisen koneen vastaavalla tiedostolla? Iftabin lisäksi tulee mieleen fstab aina kun kovalevyt ovat erilaiset tai eri tavalla partitioitu. Lvm ei ole käytössä. Olisiko vielä muita?

3
Ubuntu tietokoneissa / Varakoneen tekeminen
« : 04.02.08 - klo:15.52 »

Tervehdys,

tarkoitus on tehdä käytössä olevalle palvelimelle varalaite, jonka voi tarvittaessa vaihtaa tilalle, jos palvelin hajoaa. Kyseessä on Ubuntu 6.06 LTS server (ilman GUIta), johon on asennettu joitain ohjelmia myös lähdekoodista kääntämällä. Varalaitteeseen olen myös samat softat asentanut. Ongelmana on kaikenlaisten konfisten pitäminen ajan tasalla. Ajatukseni on, että käytössä olevan palvelimen hajotessa palautan sen turvakopioista varakoneen mahdollisimman ajantasaiseen tilaan siten, että kopioin tietyt hakemistopuut, kuten /etc, tarria käyttäen. Vaan tuolla /etc:ssä on esim tiedosto iftab, jossa on tieto verkkokorttien mac-osoitteista. Sitähän ei voi siirtää toiselta koneelta, tai menee mac-osoite väärin. Onko muita tuollaisia tiedostoja, jotka on laitekohtaisia ja joihin ei saa kajota?

Kyseessa ei ole ihan tarkka klooni alkuperäisestä, mutta tarkoitus on päästä hyvin lähelle sitä. Pääasia, että toiminnallisuus pysyy 100 % samanlaisena.Onko tässä valitsemassani tavassa mahdollisesti jotain ongelmia, joita eivät itselleni (näköjään :-)) tule mieleen?

Sivuja: [1]