Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RiiKkiss79

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: .doc muoto OpenOfficella
« : 11.05.11 - klo:18.21 »
No tänäänhän tuolla tuli oltua kuulemassa tuomio. Jos ennen luulin osaavani kirjoittaa tarvittaessa hyvää suomea, niin luulot karisiVAT( ;D) melko hyvin..

tuli mieleen kysymys:Muuten onko kielentarkistuksella oikeus vaatia muokattavaa versiota?
Työhän on sinun, joten onko heillä oikeus muokata sitä, eikö ennemmin pitäisi ilmoittaa korjattavat asiat. Esim. Helsingin yliopistossa(ainakin joillakin osastoilla) työt pitää palauttaa nimenomaan tulostettuna. Siinähän on riski että he muokkaavat työtä niin että asia muutuu tai poistavat mahdollisesti jotain olennaista joka on sinun laittamaa.

Siis kaikki kielioppivirheet yms. korjattiin ja tarkastettiin viitteiden ja lähteiden oikeellisuus jne. Sitten kielentarkastaja lähetti korjatun tekstin minulle s-postina ja docx -muodossa, että saan korjata ne virheet ja muokata vielä muutenkin tietenkin omaa tekstiäni. Eli lopullinen versio on sitten kuitenkin "ihan oma". Mutta tokihan sitä mielellään korjaa ne puuttuvat pilkut paikoilleen..

Kielentarkastajan asenne huonolaatuisiin (=henkilön tarkka sanamuoto!) ilmaisohjelmiin tuli kyllä harvinaisen selväksi. :-\ Sen verran kunnioitan vanhempia ihmisiä, etten alkanut siinä jankuttaa vastaan. Mutta palautetta aion antaa.. Sanoi myös, että nyt pitäisi avata se hänen s-postilla lähettämänsä korjattu versio ehdottomasti Wordilla, eikä missään nimessa OpenOfficella tai saattaa näkyä mitä vaan! Eli neuvoi ensin tallentamaan tiedoston s-postissa ja sitten avaamaan Wordissa ja tekemään tarvittavat muutokset (ja mitä nyt itse haluaa vielä työhönsä tehdä muokkauksia) ja sitten hyväksyä muutokset.

Eli pitääkö sitä nyt sinne yliopistolle näpyttämään sitä hiivatin Wintoosaa ja Wordia, eikä voi kotona tehdä omalla koneella.  >:(

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: .doc muoto OpenOfficella
« : 09.05.11 - klo:16.34 »
Vuodatushan on ihan aiheellinen.  :) Tuon linkinhän voinkin laittaa kurssipalautteeseen..

Kokeilin avata tutkielman yliopistolla, siis .doc -muotoisena ja suht oikein näytti olevan. Parissa alaviitteessä oli joku ylimääräinen väli sen numeron ja tekstin välillä. Ja yliopistolla näyttää olevan seiska käytössä.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: .doc muoto OpenOfficella
« : 09.05.11 - klo:08.18 »
Huh, onnistuin saamaan muutaman päivän lisäaikaa, mutta tänään tosiaan sepustus lähtee kielentarkastukseen. Nyt vaivaan päätäni lähinnä sillä, taittaisinko kuvat tekstin sekaan vai teenkö erillisen kuvaliitteen, molemmat tavat on hyväksyttyjä. Ja sisällysluettelon luontikaan ei ihan ongelmitta sujunut.

Mutta asiasta toiseen, että kandin työn voi teillä palauttaa sähköisesti, ja että sen tarkistus etenee samaa rataa. Meillähän tämä ei onnistu. Kertoisitko ystävällisesti missä oppilaitoksessa ollaan jo näin pitkällä?

Opinahjo on Jyväskylän yliopisto. Ja homma tosiaan etenee siten, että nyt lähetetään sähköisenä versiona sepustus kielentarkastajalle sekä opponentille, joiden kanssa on keskiviikkona tapaaminen. Silloin käydään sivu sivulta työ läpi ja viilataan jokainen alaviite, piste ja pilkku kohdilleen. :) Sen takia esim. .pdf ei käy, että tarkastaja pääsee muokkaamaan. Yleensä .pdf ja .rtf -muodot on ne, jossa muodossa esseet yms. tehtävät halutaan. Sitä en sitten tiedä mitä versiota wordista kielikeskus käyttää ja eikö tosiaan saisi sillä .odf:ää auki. Melkein voisi sitä palautetta tästä jälkikäteen antaa: kirjallisen palautteen antaminen on kaikkien kurssien yhteydessä mahdollista, ellei toivottavaa.  :)

Sitten kun kieli on tarkastettu, niin työ viedään tulostettavaksi yliopiston laskuun ja palautetaan siis ihan vanhanaikaisesti paperiversiona proseminaarin ohjaajalle ja ryhmäläisille, joille myös esitellään työ.  :) Ei ole aavistustakaan minkälaiset käytännöt muissa oppilaitoksissa on.. Meillä ainakin näin ja graduvaiheessakin edetään käsittääkseni samalla tavoin. Eri tiedekunnilla voi varmaan olla eri käytännöt.

Nyt ajattelin ennen lähettämistä tallentaa tuon vielä .doc -muotoisena muistitikulle ja kokeilla avata yliopistolla wordissa, niin näen näkyykö kaikki varmasti oikein. Luulisin että ok. :)

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: .doc muoto OpenOfficella
« : 02.05.11 - klo:13.10 »
Itseäni mietityttää lähinnä nuo alaviitteet ja niiden näkyminen.. Asia ei tietenkään varmaan selviä kuin kokeilemalla tosiaan. Ajattelin, jos jollakulla olisi kokemusta ja vinkkejä. Ja kiirekin olisi.  >:( Kukaan ei tietenkään ole käskenyt jättää tutkielman tekoa viimeiselle viikolle..  ::) Ja ihan tähän päivään asti olen ollutkin siinä luulossa, että teksti voi lähettää .pdf -muodossa. Tämä ei käykään siksi, että kielentarkastajan pitää päästä muokkaamaan tarvittaessa kirjoitusvirheet Wordilla.

5
Ubuntu tietokoneissa / .doc muoto OpenOfficella
« : 02.05.11 - klo:12.19 »
Olen tekemässä kandin tutkielmaa, joka kuulemma pitäisi lähettää .doc -muodossa kielentarkastukseen. Jos vaan kylmän viileästi kirjoitan tallennettaessa päätteeksi .doc, niin ainakin näyttäisi siltä, että kaikki muotoilut ym. on tallentuneet oikein, kun avaan asiakirjan. Mutta voinko olla varma siitä, että se näyttää samalta sitten, kun avataan Wordilla..

Siis tallennettaessa OpenOffice ilmoittaa: "Tämä asiakirja saattaa sisältää muotoiluja tai tietoja, joita ei voida tallentaa Microsoft Word/2000/XP-muotoon. Haluatko silti tallentaa asiakirjan tässä muodossa? Käytä uusinta ODF-muotoa jos haluat olla varma että kaikki sisältö tallentuu oikein." Sitten olen kuitenkin valinnut "Säilytä nykyinen muoto", eikä tallenna "ODF-muodossa".

Mietin, jos vaihtaisin doc. :in oletusmuodoksi, kuten pitäisi pystyä tekemään erään ketjun ohjeiden mukaan Asetukset-Lataus ja Tallennus-yleistä.. Mutta sieltäkään ei löydy .doc -päätettä vaihtoehtona, vaikka on esim. .rtf. Yksi vaihtoehto on tietenkin viedä yliopiston koneella tutkielma muistitikulta Wordille. Mitä kannattaisi tehdä?  ???

6
Jep, Flash Playerista onkin ilmeisesti kysymys. Kymppiversion luulin olleen asennettuna, mutta firefoxin->työkalut->lisäosat->liitännäiset ilmoittaakin että 9.0 versio on käytössä. Synaptic ei tarjoa muita paketteja kuin nämä mitkä onkin jo asennettuna. Mitähän mä tähän lähtisin asentelemaan ja mistä.. ???

7
Ei mulla toimi tuolleenkaan. Mustana vaan näkyy se ruutu, eikä yritäkään ladata näkymää. En tiedä onko sitten ubuntusta kiinni, vai firefoxin asetuksista, vai paskasta näytönohjaimesta..  ???

8
Nostan tätä vanhaa ketjua sen sijaan että aloittaisin uuden, kun on periaatteessa samasta asiasta kyse. Eli toimiiko tuo Google mapsin "street view" jollakin? Kun hakee osoitteen, ilmaantuu kyllä se pikkukuva jonka alta voi klikata "street view", mutta tämä antaa vain mustan ruudun. Ubuntu 9.04 käytössä.

Mäkin haluan kyttäillä ihmisten asuntoja ja pihoja!  ;D

9
^Siinähän sitä tulikin vastausta. Tuhannet kiitokset.  :) Minulla ei ole sitä levyä, tämä käyttöjärjestelmä asennettiin liikkeessä kovalevyn vaihtamisen yhteydessä. Pitänee ensihätään hommata se CD ja katsoa mitä tapahtuu.

Tämä läppärikin on jo tosiaan lähes viisi vuotta vanha, että jos masiinassa on jotain vikaa niin en ala tähän mitään kovin kalliita osia enää ostelemaan, vaan menee sitten kone vaihtoon.

10
En meinannut oikeasti sitä päällä pitää, kunhan kirjoitin.  :)

Niin mistäkös sen liveCD:n sitten hommaa ja olisko jotain muuta mitä vois yrittää tehdä? Ja tarkoitetaanko sillä sitä ubuntun cd:tä jolta käyttöjärjestelmäkin ladataan vai jotain tämmöistä? http://www.sysresccd.org/Main_Page

Ja asiasta kukkapurkkiin, jos joku tietää JKL:n alueella edullista tietokonehuoltoyritystä tai vaikkapa jotain yksityishenkilöä, joka tekee kotikäyntejä (ja ymmärtää linuxin päälle), niin voi ilmoitella vaikkapa yksityisviestillä.  :) Tuonne keskustan liikkeisiin huoltoon vieminen jonkin verran kirpaisee kukkaroa..  :(

11
Kävipä kuukausi-pari takaperin niin, että onnistuin kaatamaan teetä läppärin päälle ja hajoittamaan sen nopeasta kuivatuksesta huolimatta. Huollossa saivat sen toimimaan, sanoivat kyllä että etupaneelin valot elävät vähän omaa elämäänsä, eli palavat milloin/miten sattuu, mutta ei pitäisi haitata toimintaa. Huomasin pian että valot ei ole ainut ongelma, vaan kone myös käynnistyy omia aikojaan, niin että näytölle tulee käynnistämisen alussa näkyvä HP:n logo.Sen pidemmälle kone ei "itsekseen" mene, eli ei ala pyörittämään käyttöjärjestelmää, (ei lue siis tuon logon lisäksi mitään muuta, ei edes sitä "press f12, if you want to boot from LAN) jne).

Nyt kone on myös mennyt tilttiin muutaman kerran, niin ettei hiiri toimi eikä ohjelmat sulkeudu. Tämä alkoi siitä että yritin avata netistä yhden kuvan, jolloin näytölle ilmestyi windowsin antivirusohjelman ikkuna ja "scanning for virus.." -teksti (jossa se taskulampun kuva pyörii alapuolella skannaten viruksia). Sen jälkeen en saanut tuota ikkunaa sulkeutumaan eikä kone totellut mitään toimintoa. Painelin ctrl-alt-delete ja kaikkea muutakin, mutta lopulta sammutin kuitenkin koneen starttinapulasta kun mitään ei tapahtunut. Sen jälkeen en saanut konetta enää normaalisti päälle, eli se ei alkanut pyörittää järjestelmää, mutta f12 painamalla sain sen käynnistymään "booting from LAN.." jne.

Nyt sitten kone tilttasi uudestaan Youtubea katsellessa ja olikin sitten pari päivää "kuolleena". Eli starttinappulasta painaessa tuli näytölle vaan se HP:n logo, ei päässyt komentoriville, mistään napista ei tapahtunut mitään (ihan samoin siis, kuin silloin kun se käynnistelee omia aikojaan). Olin juuri pakkaamassa konetta laukkuun viedäkseni sen huomenna huoltoon, kun kokeilin varalta vielä käynnistää sen ja kas, sain taas sen käynnistymään lähiverkon kautta painamalla f12. (Nyt en uskalla sammuttaa enää konetta  :))

Eli mikähän tässä nyt sitten on ??? Johtuuko ongelmat siitä kastumisesta aiemmin, vai onko tähän päässyt joku virus, joka saa koneen tilttiin vähän väliä? Ongelmat periaatteessa alkoi kun yritin avata sitä yhtä kuvaa netistä, eli olisiko sen kautta tullut joku pöpö (eikös se linuxiinkin voi tulla?)Vaikka kone sitä ennenkin teki tuota käynnistymistemppuaan ja valot paloi kuin joulukuusessa, niin se ei varsinaisesti haitannut koneen toimintaa. Mitähän tämän kanssa tekee, kallista käyttää kerran kuussa huollossa 4-5v vanhaa läppäriä (eikä itse osaa oikeen mitään tehdä). Tässä on keväällä asennettu 9.04 jakelujulkaisu. Olen harkinnut uuden koneen ostamista, jos ei tämä nyt jotenkin muuten ratkea..  ::) Tulipa pitkä viesti, mutta jos nyt joku osaisi jotain sanoa tähän pitkään ja sekavaan onkelmaani. Kiitos ja anteeksi.  ;D

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 21.05.09 - klo:19.27 »
Jep, käsin luoden onnistui.   :)  Tosin huomasin että moni fontti päältä kaunis, muuttuu vaan turhan vaikealukuiseksi näyttö jos on kaikenmaailman goottikoukeroita..  :D

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 21.05.09 - klo:18.37 »
Jos laitan "näytä piilotiedostot" niin löytyy kyllä .themes .icons ynnä muuta kansioita, mutta ei kyllä semmosta kun .fonts  ???

14
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 21.05.09 - klo:16.12 »
Näin äkkiä tehtynä..  :) Miten muuten saa käyttöön fontin, joka on ladattu esim. tuosta fonts500 -sivulta..?

[ylläpito on poistanut liitteen]

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: Amarok 2 ei pelitä
« : 21.05.09 - klo:15.13 »
Samat on ongelmat.. Ei toimi Amarok 2 Ubuntu 9.04:ssä. Ja on gnome työpöytä, mutta ainakin vanhempi versio Amarokista toimi siinä ennen kuin päivitin 9.04:n. Jos joku on löytänyt ratkaisun ongelmaan niin ilmoittakoon tässä ketjussa..  :) Minusta tympeän näköinen tuo Banshee, ehkä sitten tyydyttävä siihen tai yritettävä asentaa 1.4 takaisin. Quod libet? Enpä ole kuullutkaan, pitänee katastaa sekin..  8)

Tai sitten en ole älynnyt ladata kaikkia tarvittavia paketteja, eilisestä asti vasta ollut 9.04.. ::)

16
Ai joo, ei se toimikkaan vaan yhdellä käyttäjällä.. Mietin vaan että kuinkahan tehokkaasti se kaiken suodattaa, jos sitten itsekään ei pääse mihinkään "tarpeelliseenkaan"  ::)
No pitänee vain kokeilla ja opetella. Jos viikonloppuna ottaisi asiakseen tähän perehtyä. Suurkiitokset ohjeista kuitenkin jo etukäteen..  :)

17
Nyt ei mene kaaliin sellainen yksinkertainen(?) perusjuttu, että miten suodatus saadaan vain sille yhdelle käyttäjälle,  eikä pääkäyttäjälle ja mahd. muille..  ???
  Nimimerkillä. Väännetään rautalangasta  ;D

18
Kiitän..  :) Voitko laittaa linkin tuohon wikiin esim. tälle sivulle kun on on tiedot päivitetty..

19
Eli tulin asentaakseni nuo molemmat yllämainitut ohjelmat riippuvuuksineen synapticista. Tarkoitus olisi luoda varhaisteini-ikäiselle pojalle käyttäjätili joka estää "törkysivuille" googlettamisen. Koitin linkittää aikaisempia keskusteluja aiheesta, mutta ei mennyt niiden perusteella kaaliin miten homma toimii. Tuo Asmo Koskisen laittama ohje oli vuodelta -05, joten ei ehkä ajankohtainen.

Jos joku asiaanperehtynyt jaksaisi rautalangasta vääntäen selittää miten ohjelma(t) otetaan käyttöön. Kun luon käyttäjätiliä, mitä kirjoitan seuraaviin kohtiin:     
                                        Pääryhmä esim.#user
                                        Komentotili esim. /bin/bash

Varmaan tosi epäselvästi kysytty, mutta pitäisi helpoimman kautta saada tehtyä tämä että tyhmempikin osaa.. Kiitos ja kumarrus.  :)
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                       

20
Lainaus: "Dapper 6.06 LTS on luvattu päivittyvän suoraa seuraavaan LTS-versioon, joka on sattumalta
Hardy Heron 8.04. Muutoin kukin Ubuntu-versio on päivitettävä versio-versiolta.
Koska yhä Hardy Heron on vasta kehitteillä, ei kukaan takaa, että päivitys suoraa onnistuu.
Itse päivitin 7.10 Gutsyn täysin onnistuneesti Hardy 8.04 useaan koneeseen (eivät ole kriittisiä
koneita, joten niiden kanssa voi huoletta tehdä "extreame" -testejä. Käytössä 32-bit sekä 64-bit).
Jos koneesi on vähemmissäkin määrin kriittinen (ja toimivat - 'älä korjaa toimivaa'), älä päivitä
ennenkuin laajemmin käyttäjät ovat siirtyneet 8.04 LTS:n käyttöön ja pahimmat bugi-korjaukset
ovat saatavilla."

Eli tällaista kirjoiteltiin joskus huhtikuussa.. Minä tuhraan edelleen Dapper 6.06:n kanssa, kun en ole uskaltautunut päivittämään (jos en vaikka osaisi tai jotain..) Ja kun dapperi on aina toiminut loistavasti niin pelottaa jos tuo hardy kovinkin takkuaa. :-\  Joskushan se kuitenkin on päivitettävä, viimeistään kun dapperin tuki loppuu, eli jospa sen tekisi  nyt.. Päivitysten hallinta tarjoaa 8.04:aa asennnettavaksi, eli alanko vaan asentamaan, ja päivittyykö suoraan? Olisiko jotain olennaista jota tällaisen tyhmemmänkin pitäisi ottaa huomioon kun tähän ryhtyy?  ::) Eniten pelottaa jos häviäisi kaikki tiedostot koneelta..:'(  Kiitos ja anteeksi!  ;D

Sivuja: [1] 2