Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hatiac

Sivuja: [1]
1
Uppikaistaa pitäisi saada siis nostettua 1M nopeammaksi, sillä 30kbp/s nopeudella ei paljoa streamailla. Mutta toisaalta jos sulla on ADSL, niin eipä paljoa parempaa yleensä ole tarjolla. Streamaus muutenkaan 1M uppina ei ole järkevää internetin yli, jos haluaa jotain muutakin tehtävän. Streamaus toimiakseen vetää kaistaa jonkin verran kuitenkin, koska et varmaan myöskään halua streamauksen pätkivän.

On kyllä aivan totta, että tuo uppikaista on aivan liian pieni. Ja tuo kaistan rajoittaminen sinällään ei haittaa, koska hommahan toimii sillä periaatteella, että biisit ladataan muistiin ja toistetaan sieltä. Pieni odottaminen ennen toiston alkamista saattaa kyllä muodostua, mutta itseäni tuo ei haittaisi.

2
Minuutin googlettelu:
http://forum.subsonic.org/forum/viewtopic.php?f=3&t=2905

Noiden rajoitusten asettamista kokeilin ensimmäisenä (asetin kaikkiin katoksi 30 kbp/s), mutta eivät vaikuta streamin aikana käytettävään kaistaan. Muuten kyllä Subsonicin toiminnot hidastuivat "halutulla" tavalla. Olen yrittänyt googletella ja etsiä Subsonicin foorumilta apuja, mutta en ole löytänyt.

3
Hei!

Kotipalvelimellani pyörii Ubuntu Server 12.04, jossa muiden palveluiden ohella Subsonic. Ongelmana on nyt sellainen, että kun Subsonicista alan jotain streamailemaan, niin vetää ulospäin menevän kaistan tukkoon ja muut yhteydet palvelimelta hidastuvat tästä syystä aivan älyttömästi (sivujen lataaminen, SSH-yhteys terminaaliin jne.). Onnistuisikohan tuo upload-kaistan rajoittaminen jotenkin vain tuon streamin osalta? Yhteys on 24/1M.

EDIT: Mikäli oikein päättelen, niin pitäisi siis saada Javan upload rajoitettua.

4
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 11.04 ja Unity
« : 23.03.11 - klo:11.22 »
Asenna "Compizconfig settings manager" -niminen paketti, sillä ainakin saa noita juttuja säädeltyä. On suomeksi "Edistyneet työpöytätehosteiden asetukset", löytyy sillä(kin) nimellä Sovellusvalikoimasta.

Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla kotiin päästyäni.

5
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 11.04 ja Unity
« : 23.03.11 - klo:10.14 »
Pohdin tässä erästä asiaa tuohon launcheriin liittyen, lähinnä onko jo nyt mahdollista tai myöhemmin ehkä tulossa säädettäväksi. Eli kun ikkunan suurentaa, niin launcher väistyy tieltä. Tämä on kyllä oikein kätevä toiminto jos näyttötilaa on vähemmän. Onko siis mahdollista saada ikkunat suurentumaan vain launcherin reunaan saakka, jotta se pysyisi koko ajan näkyvissä?

6
Vastaaminen tähän nyt vähän venyi, mutta sainpa ongelman korjattua. Ilokaasulle kysymykseen vastaukseksi, että näytön valot sammuivat, kuten silloin kun kone on sammuksissa. Olisi heti voinut älliä käyttää, että kokeilee acpi=off ja noapic. Niillähän tämäkin korjaantui. :)

7
Eli ongelma on sellainen, että kun Kubuntu käynnistyy työpöydälle, niin parin sekunnin kuluttua näytön valot feidautuvat pois päältä. Järjestelmä siis toimii kyllä, mutta näyttö on pimeänä. Oikeasta kulmasta katsoessa näkyy himmeästi kaikki mitä tekee. Kun koneen käynnistää uudelleen, niin jo heti biosin latauduttua valot feidautuvat pois päältä. Ongelma korjaantuu kun ottaa hetkeksi akun irti ja laittaa takaisin. Ongelma palaa aina kun käynnistää kubuntun työpödälle. Kone on merkiltään HP, näytönohjain nvidia geforce 8400m, prossu amd turion 64x2 tl-56. Siinä varmaan oleellisimmat?

8
Oletko kokeillut levyn valikossa lisätä käynnistysehtoihin acpi=off, nolapic ja/tai noapic? Itselläni oli samanmoista ongelmaa, mutta tuo acpi=off auttoi.

9
Paha sanoa. Itse piirissä ei varmaan ainakaan ole vikaa, koska windowsin puolella toimii moitteetta.

10
Itse asiassa eilen vasta asensin ubuntun tähän xp:n rinnalle ja oli heti tuo ongelma. Asennuksen aikanakin jo välähteli, mutta ajattelin sen kuuluvan asiaan. Acpi=off ei varmaan vaikuta asiaan? Tai kun en saanut live-cd:täkään käyntiin ilman tuota.

11
onko kaytossa jotain berylia tai compizia?

Ei ole muuta kuin mitä oletuksena on ollu. Ja toimii muutenkin paljon paremmin kun käynnistää tuolta recovery moden kautta.. Kun tässä normaali-tilassa esim. ikkunaa raahatessa, se jättää niitä "lagi" ruutuja peräänsä (jotka samaa vauhtia häviävät). Myös internet-yhteys katkeaa välillä tuon "välähdyksen" ja senkin palauttamiseen auttaa vain boot. Ei edes yhteyden muodostaminen uudelleen.

12
Eli satunnaisesti (aika usein) käy niin, että ruutu käy n. sekunnin mustana ja tämän jälkeen kaikki lagaa.. Äänetkin jää kuulumaan niin kuin naarmuinen cd-levy jäisi junnaamaan paikalleen. En ole keksinyt muuta ratkaisua kun bootata koneen. Mikä voisi olla vikana? :(

Tässä vielä tietoa laitteistosta:
Pentium 4, 3,4ghz
ATI Radeon x600 pro (ajurit asennettu)
Audigy 2 platinum ex
Logitechin g15-näppis ja g5-hiiri
RAM-muistia 1gt

Edit2: Sen vielä unohdin mainita, että käynnistyskomentoihin olen lisännyt acpi=off, koska en saanut edes live-levyä käynnistymään ilman sitä.

Edit3: Nyt on selvinnyt, että tuota ongelmaa ei ilmene jos käynnistää ubuntun recovery modessa ja graafisen käyttöliittymän startx-komennolla. Onko mitään ideoita mikä voisi olla vialla?

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu XP:n rinnalle
« : 07.09.07 - klo:20.05 »
Kiitokset kaikille! :) Nyt on Ubuntu onnistuneesti asennettu XP:n rinnalle ja päivitysten haku käynnissä.

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu XP:n rinnalle
« : 07.09.07 - klo:08.57 »
Tuo tkv:n tapa kuullostaa jotenkin sopivammalta.. Eikös tuo /home ole se jonne sitten tulee kaikki "omat tiedostot"? Ja luoko tuo sitä ollenkaan?

15
Eli koneessa on 250 gigan kovo ja se on tällä hetkellä jaettuna niin, että c-osiolle (windows) on annettu 50 gigaa ja loput d:lle, jolla on vain kaikki musat sun muut.. miten olisi järkevintä jakaa tuo d-asema, jotta saisin sinne ubuntun? vai miten tuo yleensäkkään kannattaisi tehdä? Kiitos avusta jo etukäteen.

Sivuja: [1]