Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - marajuhani

Sivuja: [1]
1
Saattaa kannattaa formatoida ko. tikku. Toisaalta, mikäli tarvitset tiedostoja vain Linux:lla, voit formatoida tikun parempaan tiedostojärjestelmään.

Tuli vähän itsellekin mieleen, että liittyykö ongelma tikun tiedostojärjestelmään. Kaupasta ostettaessa tikuissa lienee valmiina FAT-järjestelmä. Ongelma vaan on, että yleensä muilla on Windows, jolloin ei voi formatoida tikkuun Linuxin tiedostojärjestelmää, jos haluaa Windows-käyttäjien pystyvän sitä lukemaan. Mikä olisi tässä suhteessa paras tiedostojärjestelmä tikkuun?

Liittyisikö se jotenkin keskusmuistin määrään? Minulla on sitä 512 Mt.

2
Käytän Ubuntu 6.10:a ja yritän usein kopioida usb-tikulle isoja tiedostoja, yli 1Gt:n kokoisia. Käytän kopiointiin Nautilusta. Kopiointi lähtee kyllä liikkeelle, mutta jonkun ajan kuluttua prosessi juuttuu paikalleen ja jäljellä olevan ajan pituus alkaa kasvamaan. Prosessoriresurssien näyttö on 100 %:ssa ja kone hyytyy pikkuhiljaa niin, että buutti on tarpeen. Jos tiedoston koko on noin 600-700 Mt, niin silloin kopiointi usein sujuu hyvin. Olisiko joku asetus, joka auttaisi asiaa? Yhä enemmän alkaa olla tarvetta tiedostojen siirrolle koneelta usb-tikulle. Onhan se paljon helpompaa ja kätevämpää kuin polttaa CD:lle tai DVD:lle. 

Olisiko kellään tietoa, miten tästä ikävästä ongelmasta pääsisi? Muuten Ubuntuun olen hyvin tyytyväinen.

3
Minulla toimii Ubuntu 5.10:ssa Homepna siten, että ajan käynnistyksen jälkeen seuraavan skriptin:
sudo rmmod pcnet32
sudo modprobe -v pcnet32 homepna=1
sudo dhclient
Eli tein työpöydälle skriptin "netstart.sh", jonka ajan aina käynnistyksen jälkeen. Ubuntu kysyy salasanaa ja sen
annettuani verkko on käytössä ilman ongelmia.

4
Laitealue / Creative Zen Nano Plus toimimaan Ubuntussa?
« : 03.03.06 - klo:13.48 »
Hankin juuri uuden MP3-soittimen Creativen Zen Nano Plus 1 Gt.  Soitin on hieno, monipuolinen ja äänikin on erittäin hyvä kannettavaksi laitteeksi. Sensijaan sen toimiminen Ubuntu 5.10:ssa on epävarmaa eikä kovin vakuuttavaa.  Kun sen liittää USB-porttiin se tunnistuu irroitettavaksi taltioksi, kylläkin näyttää kapasiteettia 3,9 Gt. Se ei kovasti haittaa, mutta musiikkitiedostojen siirto soittimeen ei tahdo millään onnistua tiedostoselaimella (Nautilus). Sain sinne kyllä alussa siirrettyä musiikkia, mutta viime aikoina on käynyt, että Ubuntu tahtoo hyytyä ja jää jotenkin jumiin, kun yrittää tiedostoja siirtää. Prosessorimonitorikin näyttää koko ajan 100 %:ia vaikka mikään prosessi ei näyttäisi tehoa syövän niin paljon, myöskään mikään ohjelma ei sillä hetkellä  käynnisty. Tällöin ainoa vaihtoehto on käynnistää Ubuntu uudestaan.

Lieneekö kellään kokemusta laitteen toimimisesta ja ehdotuksia näiden ongelmien ratkaisusta? Kyseinen soitinhan on todella suosittu tällä hetkellä, joten luulisi, että myös Linux-käyttäjillä on kyseistä soitinta. Creativen omilta tukisivuilta en ole löytänyt mitään apua.

5
Itse koittaisin luultavasti asentaa ensin ajurit kohdalleen https://wiki.ubuntu.com/BinaryDriverHowto/ATI, kuvaus kuulosti vähän siltä että olisi näytössä kuolleita/eläviä pisteitä, mutta jos ei kerran xp:llä ongelmaa ole, niin tuskimpa sitten on.

vilkkuvatko pisteen vain kun liikutat hiirtä, vai vilkkuvatko ne kokoajan? Käytätkö molemmissa samaa resoluutiota?
olisiko mahdollista saada asiasta jotain screenshotteja niin joku ehkä osaisi auttaa paremmin, ongelmana voi tietysti ollailmenevätkö pisteet myös screenshoteissa vai eivät.

Kiitos vastauksesta. Erikoista siinä on, että pisteet ovat kuvissa ja jos kuvia siirtää, pisteet siirtyvät mukana, eivät siis ole samalla paikalla näytössä. Vilkkuminen tapahtuu koko ajan, ei hiiren liikuttamisen aikana. XP ja Ubuntu käyttävät samaa resoluutiota 1280x1024.

6
onko mitään videonsyöttöä mistään?

Ei ole, ihan normaali tilanne. Kysessä on siis littunäyttö. Täydellä ruudulla pisteitä ei yleensä näy. Windows xp:ssä ei tietenkään mitään vastaavaa ole. Käytän Ubuntua XP:n rinnalla.

7
Multimedia ja grafiikka / Kuvissa pieniä valopisteitä?
« : 06.12.05 - klo:11.29 »
Käytän Ubuntu 5.10:ä ja näytönohjaimeni on Radeon 9600 XT, näyttönä Iiyama Prolite E431S. Kaikki pelaa periaatteessa hyvin, mutta kun katselen kuvia, niin siinä näkyy pienen pieniä vilkkuvia valopisteitä (pikseleitä?. Niitä näkyy kuvatiedostoissa ja myös nettiselaimessa näkyvissä kuvissa. Mistähän moinen johtuu? En ole asentanut ATI-näytönohjaimen ajureita enkä ole muuttanut mitään asetuksia asennuksen jäljiltä. Tämä on aika pieni vaiva, mutta jos jollakin on asiaan parannusehdotuksia niin otetaan vastaan.

8
Kokeilin terminaalissa ja vastaus oli: gnome-cups-manager:8789): WARNING **: IPP request failed with status 1280. Eikä muuta.

9
Olen uusi Linux-käyttäjä ja koneellani on Ubuntu 5.10 yhdessä Windows XP:n kanssa. Asennettuani Linuxin sain aluksi kirjoittimeni (Samsung 1710) hyvin toimimaan. Jossain vaiheessa, kun asentelin ohjelmia Linuxille, kävi niin, että tulostus ei enää toiminutkaan. Kun yritin tulostaa esim. open officella, tulostimena oli vain generic printer. Yritin asentaa uudestaan kirjoitinta järjestelmän hallinnan kautta, mutta tulostus-painikkeen painaminen aikaansaa pitkän odotuksen ja lopuksi virheilmoituksen "Cups.sys  ei saatu yhteyttä". Mistä tämä johtuu? Olen yrittänyt asentaa cupsia uudestaan, mutta ilman tulosta.

10
hei kaikille,

Olen epätietoinen homepna:n toimivuudesta uudessa Kubuntun Breezy-versiossa. En ole sitä saanut toimimaan Ubuntu 5.04-versiolle tarkoitetuilla ohjeilla. Mulla on koneessa AMD:n homepna-kortti, jonka pitäisi toimia pcnet32-ajurin homepna-tilassa, mutta ei vaan toimi.

Eli kysymys kuuluu, onko kukaan saanut sitä toimimaan? Se olisi hyvä tietää, että ei tarvitse vaihtaa distribuutiota. Voisiko joku vahvistaa sen toimimaan?

11
Ok, tämä on vähän newbie-kamaa (eli ylläpitäjät poistakoon, jos näkevät ohjeen turhaksi), mutta itselleni tuotti jonkin asteista tuskaa saada Soneran HomePNA-tyyppinen kiinteistöliittymä toimimaan Ubuntu-linuksissa. Tuolta englannin kielisten foorumeiden seasta sitten löysin vanhalle Ubuntu-versiolle suunnatut (mutta tämän 5.04:nkin kanssa toimivat) ohjeet.

HomePNA korttini näyttää Windowsin laitehallinnassa seuraavalta: AMD PCnet-Home Based Network Adapter (generic).

Asennusohjelma ei tietenkään löydä mitään yhteyksiä, joten kannattaa ohittaa verkkoyhteyden virittäminen siinä vaiheessa. Ubuntun asennuksen jälkeen:

1) Editoi tiedostoa /etc/modules superuserina lisäten sen loppuun seuraavat rivit (ja tallenna):
     
Koodia: [Valitse]
eth0 homepna=1
pcnet32 homepna=1

2) Komenna superuserina komentotulkissa:
     
Koodia: [Valitse]
modprobe pcnet32 pcnet32_homepna=1
ja
     
Koodia: [Valitse]
depmod -a
3) Uudelleenkäynnistä linux

4) Komenna komentotulkissa 
     
Koodia: [Valitse]
pppoeconf
jolloin yhteydenluomisohjelma käynnistyy. Oletusvalinnat tuntuivat toimivan kaikissa kohdissa (paitsi tietenkin tunnus ja salasana täytyi asettaa oikein).

Internet-yhteyden pitäisi nyt toimia... (statuksen näkee plog-komennolla)

Ehkäpä tähän threadiin voisivat muutkin kirjoitella ratkaisuja HomaPNA-ongelmiin eri liittymätyyppien ja konfiguraatioiden tapauksissa.



Tämä ei toimi Breezyssä, olen yrittänyt monta kertaa. Onko kellään tietoa, miten Homepna:n saa breezyssä toimimaan?

Sivuja: [1]