Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ta35

Sivuja: [1]
1
Itse juurikin päivitin pari päivää sitten, suoraan verkon kautta. Kesti aika monta tuntia tällaisella perushitaalla laajakaistalla. Laitoin yöksi latailemaan, mutta oli pysähtynyt kysymään jotain, taisi kysyä, ladataanko myös firmware. Siitä taas klikkailin että ladataan ja niin lataus jatkui. Lopulta kaikki oli selvää, uusi versio toimi hyvin ja kaikki vanhat tiedostoni olivat tallella (vaikka olin kyllä ottanut ne varmuuskopiotkin). Ainoa vika tähän asti on ollut Firefoxin toimimattomuus, mutta siihenkin löytyi neuvoja ja poistamalla Moonlight-lisäosan ongelma ratkesi.

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Testissä 10.04
« : 03.05.10 - klo:17.38 »
No jopas, Firefoxin toiminta ratkesi heti. Kirjoitin vaan tuon ohjeen mukaan komentoriville "firefox" ja sain virheilmoituksen:
"Attempting to load the system libmoon   Segmentation fault". Googletin ilmoituksen ja sain vihiä, että liittyy Moonlightiin ja poistin sen lisäosan kokonaan ja heti alkoi toimia! Eipä tuolla Moonlightilla taida olla juuri virkaa. Karvahattuversio muutenkin harvinaisesta Silverlightista. Microsoftin takia tämäkin ongelma :D

Enpäs tajunnut, että kuvakkeilla tarkoitettiin levyosioita. No, tällä kuitenkin pääsee niille Vistankin levyosioille, toisinpäin ei onnistu.

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 10.04 ongelmia
« : 03.05.10 - klo:16.48 »
Firefox lakkasi toimimasta eikä uudelleen asennuskaan tuonut sitä takaisin. Tulee teksti "Firefox käynnistyy", mutta mitään ei sitten tapahdu.


edit: toisessa ketjussa sain ohjeita, ongelma johtui Moonlight-lisäosasta. Poistin sen Synapticsilla ja nyt Firefox toimii taas.

4
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Testissä 10.04
« : 03.05.10 - klo:16.44 »
"Esimerkkinä mainitsen tuon kuvakkeiden siirtämisen työpöydälle... Täytyy tuntea fstabit ja muut loitsut, jotta saa "mountattua" kuvakkeen pysyvästi käyttöön. W:ssä se vain siirretään sinne ja sinne se jää."

Tätä en tajua. Kuvakkeenhan saa samalla lailla kuin Windowsissakin klikkamalla valikossa ohjelman päällä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla työpöytäkuvakkeen. Ja siinä se sitten on ja toimii. Sen sijaan Windowsissa joskus tuli ongelma, kun siirsin vetämällä Wordin kuvakkeen työpöydälle ja sepä katosi ohjelmavalikosta, kun en tajunnut sitä kopioida. Ja mikä pahinta, koska kyseessä oli monen käyttäjän työkone, ei Wordia ollut sitten enää muidenkaan ohjelmavalikossa ja se kuvakekin oli vain minun henkilökohtaisella työpöydälläni :D



En kyllä ymmärrä, millä tavalla Windows olisi helppokäyttöisempi. Tietysti ajureita löytyy periaatteessa helpommin, mutta olihan Vistalla ongelmansa; moni laite, mikä XP:ssä oli toiminut, ei toiminutkaan. Samoin moni ohjelma. Ja mitä olen lukenut, ei Windows 7:kaan ole tästä täysin päässyt eroon. Oma kokemukseni HP:n printterin asennuksesta (Laserjet P1005) Vistyaan ja Ubuntuun (9.10) oli seuraava:

- Vistaan löytyi ajuri Mikrobitin ajuriapajan kautta ja asentui, mutta tuli jokin virheilmoitus, eikä printteri alkanutkaan toimia
- Ubuntuun vastaus löytyi eräältä palstalta ja vaati komentoriville annettuja käskyjä. Sen jälkeen printteri alkoi toimia, mutta vaati aina koneen sammutuksen jälkeen pari käskyä uudelleen. Nyt 10.04 asennuksen jälkeen ei näköjään enää vaatinut, vaan toimi normaalisti.

Ja laskisin helppokäyttöisyyteen myös sen,ettei tarvitse pelätä viruksia (ja asennella ja päivitellä torjuntaohjelmia) tai eheytellä kovalevyä tai asennella käyttistä uusiksi. Esimerkiksi Soneran ohjeet haittaohjelman saaneille Windows-käyttäjille olivat: "Asenna Windows uudelleen." Jos on vaan klikkaillut sinistä e-kirjainta niin voi mennä sormi suuhun. Ja viimeisin oli tämä McAfeen virustorjunnan kanssa ollut ongelma: siirrä se ja se tiedosto sinne ja sinne... Windows voi olla helppo niin kauan kuin ei tule ongelmia. Ohjelmien asennuskin sujuu  Ubuntussa helpommin keskitetysti.

Vaan eipä tämä Ubuntu ihan ilman ongelmia ole minulla toiminut. Kun päivitin uuteen versioon, niin Firefox lakkasi kokonaan toimimasta ja vaikka poistin sen ja sensin uudelleen, niin ei käynnisty. Onneksi on kuitenkin Chrome ja Opera.
Onko kellään muulla Firefox kateissa?

Ja hiukka raskas Ubuntu myös on, läppäri ilman moniydinprossua ei aina oikein riitä, vaan tulee joskus, tosin onneksi harvoin, jumitusta ja hiiri jämähtää.

Vähän kummasti on myös tuo käynnistyminen muuttunut. Vaikka käynnistyykin nopeasti, paljon nopeammin kuin Vista ainakin, niin vähän aikaa on vaan musta ruutu ja sitten vilahtaa jotain tekstejä. Jokin latauspalkki olisi ollut tyylikkäämpi.

5


Joo, kannattaisi varmaan asentaa apachelle php tuki niin voisi aueta nuo php:t. Sen asennuksen jälkeen ei tarvitse muutella mitään vaan apache osaa avata myös index.php siinä missä index.html tiedostot. Kunhan talletat ne oikeaan paikkaan mistä apache löytää ne eli oletuksena on /var/www/

Tsekkasin ainakin ne modules.enabled ja modules.available jutut ja siellä ne olivat linkitettyinä. Mutta jotain varmaan sitten puuttui,  kun vihdoin meni kerralla kohdalleen. Kumma juttu oli tuo, että riviä DirectoryIndex ei löytynyt apache2.conf tiedostosta. Eikä näköjään löydy vieläkään, mutta silti php toimii. Liekö Apachessa muuttunut jotenkin tuo conf -tiedosto?

6


Toivottavasti et pääse/joudu ikinä linux ylläpitäjäksi. Olisi varsin ikävää että kaikki häviää aina kun tulee ongelma ja uudelleen asennus :)



No juu, kätevää tietysti olisi ollut, jos olisi voinut vaan korjata ikkunamanagerin.  Mandrakessa taisi olla korjausasennuksen mahdollisuus ihan vakiona jo cd:llä. tästä Ubuntusta en sellaista ole löytänyt joten taitaisi mennä komentorivi hommiksi kokonaan. Kaikkea ei olisi tarvinnut hävittää, asennus vaan, mutta kun ei oikein mitään muuta vielä ollutkaan kuin asennus niin annoin mennä sileäksi. Linux ylläpitäjäksi jos joutuisin niin kaiketi tuota tietoakin saisi jostain hankittua lisää.  Tässä alkoi ärsyttää se, kun mikään ei auttanut, vaikka netissä oli varmaan kymmenen erilaista ohjetta tuon vian korjaamiseen. 

7
Enpä malttanut jäädä odottelemaan vastauksia, joten asensin koko Ubuntun uudestaan, kun en tuota ikkunamanageria, vai missä vika sitten lie ollut, osannut korjata. Ja nyt uudelleen -jälleen kerran- asennettuna alkoi Apache ja php:kin toimia. Ehkä tuossa Ubuntun omilla sivuilla sitten oli jokin ratkaiseva seikka neuvottuna, että onnistui. Joten tästä jatkuu työympäristön asentelu, tarvitaan ainakin sftp client, gftp:n pitäisi tukea ja SSH sieltä löytyikin.

8
Tarkoitus oli asentaa Ubuntu alustaksi www-sivujen tekoa varten. Niinpä asensin Apachen ja PHP 5:n. Mutta php-sivut eivät auenneet. Tuli vain ilmoitus, että aukaistava sivu on phtml-tiedosto (oikeasti index.php) eikä auennut.

Netistä etsin tietoa ja kokeilin kaikenlaista. Asensin Apachen ja PHP:n monta kertaa uudelleen, kokeilin eri selaimella jne. , ei tulosta.

Ohjeissa neuvottiin  muuttamaan Apache2.conf -tiedostossa DirectoryIndex -kohtaa, lisäämään siihen php -loppuiset indexit. Mutta minulla ainakaan ei ollut koko kohtaa olemassakaan! Kirjoitin sen kyllä sinne itse, vaan ei auttanut sekään. Ei löytynyt myöskään tiedostoa httpd.conf, en tiedä, olisiko pitänyt.

Lopulta asentelussa meni koko graafinen näyttö jostain tuntemattomasta  syystä sileäksi, jäi vain ruutu, jossa hiiren osoitin liikkuu kyllä, mutta eipä ole mitään osoitettavaa... Sammutusnapilla kyllä löytyy sammutusvaihtoehdot. Mitään sellaista en kyllä mielestäni tehnyt, mikä olisi tuommoista pitänyt aiheuttaa.

Aiemmassa Susessa ei levyhiiri  taas kunnolla toiminut. Vähitellen menee hermot, on kai liikaa vaadittu, että saisi kunnollisen työympäristön laitettua eikä tarvitsisi päiväkausia tapella käyttöjärjestelmien kanssa.

Sivuja: [1]