Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Juoppo

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Onnistuiko päivitys --> 8.04?
« : 03.06.08 - klo:21.42 »
Päivitys onnistui netin kautta, mutta pieniä hämäriä vinkeitä tuli esille.
Sain ne kuitenkin kuntoon helposti.

Videotiedostoja kun koetin katsoa gxinella tai vlc-playerillä niin värit olivat päin peetä. Muutin molemmista ohjelmista värikylläisyyden vetonappulalla oikeaan kohtaan.
Firefoxi otti käyttöön ilmaisen javan, minkä vaihdoin sun javaksi.
Näppäimistön asettelu meni ameriikkalaiseksi, minkä sain senkin korjattua.
Näyttö rupesi käyttämään 50 hertsin virkistystaajuutta, mutta sain kuntoon hakemalla automaattiset näytön asetukset.

Nyt jostain syystä en enää pysty vaihtamaan työtilasta toiseen hiiren rullaa pyörittämällä, tämä oli joku työpöytätehoste minkä olin ottanut käyttöön - ihan käytännöllinen se oli, mutten nyt muista että mikä!

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu kaatuu
« : 23.01.08 - klo:19.23 »
Meni täälläkin samalla tavalla ubuntu juntturaan tuossa eilen kuin pikkupetellä. Hiiren nuoli kyllä pyöri mutta mikään valikko ei auennut ja hiiren napit eikä näppäimistö toiminut.

Olin käpistelemässä VirtualBoxin kautta Win XP:tä, jonka asennin ihan menestyksellä Wikin ohjeiden mukaan. Koetin sitten saada myös  usb-laitteita toimimaan siellä win-maailmassa. Jotain kai onnistui ja jotain sitten ei, kun (tyypillliseen tapaan) koko Wintoosa meni ihan tilttiin. Piti sammuttaa virtakytkimestä kun host-näppäinkään ei toiminut.

No sen jälkeen kun ubuntu taas käynnistyi, niin se oikutteli tuolleensa ettei mikään toiminut. Sammutin taas, ja sitten käynnistymisikkunassa valitsin "use previous session" (muistaakseni), ja sen jälkeen on taas toiminut kaikki ihan kunnolla. Mutta en kyllä oikein tiedä mitä loppujen lopuksi edes tapahtui.
Mutta en jaksa huolestua tuommoisista pikku vastoinkäymisistä.

3

näihin murheisiini löytyi korjaus BIOS:in asetuksista.

Jokin SATA1:n PIO-arvo piti muuttaa auto:sta 1:een. Sen jälkeen kokeilin 7.10 asennuslevyä ja se löysi heti kovalevyn, ihan kuin ei mitään huolia olisi ollutkaan. Asennuskin meni ok.

Tuolla PCLinuxOS-foorumilla oli nimittäin yksi kohtalotoveri, jolla myöskin välillä kovalevy näkyi tai sitten ei. Siihen ehdotettiin sitten biossin PIO tai OPT arvon muuttamista ykköseksi. Minä en oikein tiedä mitä ne lienevät, eikä kiinnostakaan, pääasia on että homma toimii.
Toinen korjausvaihtoehto oli Western Digitaalin sivulla - ne sanoivat että voisi testata jumpperin laittamista 5-6 pinneihin, mutta sitä nyt ei tarvinnut tässä kokeillakaan.

no niin, jos jatkossa etenee asiat yhtä helposti, niin tämähän on ihan mukavaa!

4
tuota noin,
taisi auttaa tämä pakettivarastolistauksen korjaaminen.
muuttui heti tuo päivityslista. ei se enää sano mitään gutsupäivityksestä.
aalrite, ajan tästä nuo updeitit mitä tämä tarjoaa, jos toimii kaikki sitten niin kiitän vaan ja taaksepoistun.
jospa se nyt toimisi. kiitos.

5
pitää sitten vonkailla.
ei näistä  teidän ohjeista mittään apua ollut.
avaudun ja itken nyt vielä sen verran, että koetin myöskin fedoraa ja opensusea, mutta ei nekään toimi. mikä tässä nyt vastustaa, kun en omasta mielestä ole mitään ihan täysin väärin laittanut.
äärgr!!
ei toimii vermeet

6
hieman metässä olen vielä tämän kanssa..
sain nyt tämän 7.04 ubuntun ja upeasti asentui koneeseen. kaikki laitteet toimii uppeesti!
MUTTA
miten minä saan tämän automaattisen päivitysken pois päältä?
kun tämä haluaisi välttämättä päivittää tämä uuteen versioon, ja se kun ei 7.10 toimi tässä minun laitteessa. niin miten minä saan disabloitua tuon automaatti päivityksen?
en tiijä kun nämä asiat on mulle vähän uusia.
was?

7
Kyllä emossa on IDE- ja SATA -liittimet.

Emon käyttöohje on tosin aika suppea, eikä mulla riitä osaaminen paljoa niitä asetuksia väännellä.
Kuitenkin SATA:n ohjaimella on kolme asentoa: auto, raid ja disabled. Kokeilin niitä kaikkia tuloksetta. IDE:lle valinnat ovat ide1, ide2, both ja disabled. ide1 valinnalla ei toimi sitten dvd jne..

Muista asetuksista en paljoa ymmärrä, käsittämättömiä kirjainlyhenteitä.

8
Kokeilin eilen tuota lahillin esittämää komentorimpsuviritystä, eikä sillä ollut mitään vaikutusta.
Ihan hyvä ajatus silti.

9
pontvil ja muut - kiitos vastauksista,
en ole kokeillut vielä toimiiko tuo konepahanen 7.04 levyllä. Ja jos toimii, niin sitten herää kysymys, että miten siitä päivitetty versio tuntisi kovalevyn.

Ehkä käyn ostamassa sen sata-kovalevyn - on se jossain vaiheessa kuitenkin tehtävä. Ja mukava olisi saada värkit pelaamaan pikapuoliin, ja sillä tavalla että niíhin voi sitten luottaa.

10
Cd on kyllä ehjä. Oikeastaan mulla on sekä x86 että x86-64 -cd-levyt, kun en tiennyt mikä sopii tämän Amd 64 -prossan kanssa. Molemmat toimivat samalla tavalla, eli asennus pysähtyy levyn osiointiin.

Live-tilassa ei löydy mitään levyä. Eli pitäisihän sen löytää "disk" jos se näkee kovalevyn.

Muistia on 2x512. Feisty-levyä ei mulla ole, mutta voisi kai sitäkin kokeilla. Luulen kyllä että tämä yhteensopivuusongelma on melko raju - OpenSuse 10.3 -asennus ei löytänyt sekään kovalevyä! 

11
Yritän asentaa tähän "uuteen" kokoonpanoon ubuntua cd-levyltä, mutta aiheuttaa vain murheita. Asennus ei löydä kovalevyä ollenkaan. Asennus pysähtyy levyn osiointikohtaan, jossa on vain tyhjä taulu. Kokeilin tuolla testausvaiheessa päätteessä  sudo fdisk -l komentoa, mutta se ei näyttänyt yhtään mitään kovalevyyn viittaavaa.

Nämä vehkeet on ECS GS7610 Ultra -emolevy ja WD800BB-55JKC0 Ide-kovalevy.

Kovalevy ei ole rikki, vaan toimii ainakin jollain tasolla, koska saan vanhemman Xubuntun asennettua. Mutta pidän sitä turhan alkeellisena järjestelmänä, ja haluaisin Ubuntun.

Keksiikö kukaan mitä tässä voisi tehdä.
Mulla alkaa olla ainoana vaihtoehtona ruuvata tuo kurja levy irti, ja ostaa uusi Serial-ata kovalevy.
Tuon nykyisen taidan syöttää naapurin koirille.

12
Laitealue / Vs: PIXMA MP150 ajurit
« : 09.06.07 - klo:18.01 »
Tuota noin..
Aloittelen tässä ubuntun käyttöä, ja olisi mukava tietää saako tämän canonin maatalouskoneen jotenkin toimimaan vai pitääkö nöyrästi käyttää sitä xp:n puolelta. Latasin tuon gutenprint-filen, mutta en nyt älyä yhtään mitä sille voisi tehdä. Miten ylipäätään ubuntussa asennetaan printterin ajurit???
Onko joku  saanut saanut jotain järjellistä ratkaisua tähän kysymykseen.

Sivuja: [1]