Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - IleTapsa

Sivuja: [1]
1
Kiitos vastauksesta!
Kun asentamani Linux vielä toimi, huomasin että yrittäessäni asentaa eräitä  Linux sovelluksia esim. skannerin asennus pysähtyi ja tuli viesti jossa kaivattiin jotain Windows-driveria! Siis kone oli sekaisin. Käyttämäni SSD oli upouusi ja on käytössä toisessa koneessa.
Koneessa siis täytyi olla joku vakava vika.
Nyt olen luottavainen että voin asentaa turvallisesti Linuxin uuteen Windows koneeseen. Tietokoneiden myyjätkin ovat sanoneet niin. Uteliaisuuttani ostan myös käytetyn kannettavan ja laitan siihen Linuxin


2
Hei kaikki!
Onko kenelläkään kokemusta Windows 10 käyttöjärjestelmän korvaamisesta Linuxiin? Hankin keväällä käytetyn Dell 9010 pöytäkoneen, jossa kovalevyllä oli uusi Windows 10 käyttöjärjestelmä. Kokeilin  systeemin toimivuutta  usealla eri USB-muistilla, joissa oli CAD-,kuva- ja videotiedostaja. Kone vaikutti nopealta ja hyvältä. Joten otin kovalevyn pois ja laitoin tilalle SSD-levyn. Asensin siihen Linux Mint Cinnamon 20.2 järjestelmän.
Asennuksen jälkeen huomasin kauhukseni, että SSD-levylle oli ilmestynyt useita outoja hakemistoja (kts kuva)! Ne olivat erittäin hankalia poistettavia. Minulla on paljon kokemusta Linuxin asentamisesta eri Windowsien tilalle. Olen jopa asentanut vanhoja ja uusia Windows versioita sekä erilaisia Linux käyttöjärjestelmiä samalle koneelle. Myös 32-ja 64-bittisinä. Kaikissa asennukset ovat aina onnistuneet hyvin ilman ylimääräisiä tietoja.
Eikä siinä vielä kaikki. Yllämainittuihin USB-tikkuihin oli myös ilmestynyt samanlaisia outoja hakemistoja! Myös asennus-USB:hen tuli samoja hakemistoja.
Linuxin asennus-USB ja ym. data-USB:t olivat ilman lukitusta.
Toisella koneella tein uuden LM20.2 asennus-USB:n jonka kirjoitussuojasin.
Tyhjensin SSD:n ja asensin Linuxin uudestaan. Mitään ylimääräista ei tullut SSD:lle. Tyhjensin kaikki "saastuneet" USB-tikut ja palautin tiedot backupeista.

Käytin konetta päivittäin. Muutaman kuukauden jälkeen kone pysähtyi täysin (kts kuva)! Emolevyn merkkivalojakaan ei näkynyt! Ruudulla näkyi vain yksi viesti.
Onnistuin kuitenkin käynnistämään koneen. Varmuuden vuoksi asensin Linuxin vielä kerran.
Palautin koneen myyjälle. Hän suostui maksamaan hinnan takaisin. Ongelmien aikana myyjä tuntui olevan sitä mieltä, että en osannut asentaa Linuxia oikein.
Mutta nyt hän sanoi, että kyseessä lienee ollut joku paha vika koneessa!
Alunperin koneessa on ilmeisesti ollut Windows 7.

Voiko olla niin että Windows-koneisiin ei voi enää turvallisesti asentaa Linuxia? Vai olisikohan kyseessä ollut vain viallinen tietokone?
 

3
Hei Ubuntua tuntevat!
Olen käyttänyt Ubuntua jo miltei vuoden ajan. Mutta kun ostin uuden koneen jouduin lataamaan monia toimintoja.
Jouduin lataamaan mm. TV:n katselussa tarvittavat ohjelmat. Vaikeinta oli Katsomon saaminen toimivaksi. Kokeilin jopa pari kertaa Katsomon omia ohjelmia. Mutta ei toiminut.
Sain sen myöhemmin toimivaksi muita ohjelmalähteitä käyttämällä. En edes muista kuinka! Katselen/kuuntelen Ylen ja Mtv:n kanavia.
Mutta noista Katsomo-yrityksistä jäi sovellusten käynnistyssivuille kaksi tyhjää ikonia.
Kuinka nuo poistetaan? En saanut niitä poistettua. Roskiin vienti ei toiminut eikä valikoista löytynyt poistamistoimintoa.
Tarvittaisiin järeämpää työkalua.
Minulla on Ubuntu 14.04. Versiossa 12 ei ollut mitään tuollaista ongelmaa.
Kiitos neuvoista
T:Ilkka

4
Kiitos Joonas60!
Saman johtopäätöksen olen tehnyt. Toimivaa Linux-ohjelmaa ei ole.
Käytän printteriä kuitenkin melko harvoin. Ostin 10 m pitkän USB-kaapelin printteriin. Siinä on signaalin vahvistin. Se toimii hyvin. Mutta joka kerta se on irroitettava.
Täytynee hankkia uusi printteri, missä  onnistuu langaton tulostus Ubuntusta. Tai uusi reititin,joka toimii samalla tavalla Windowsissa ja Ubuntussa.
Muuten olen täysin tyytyväinen Ubuntuun. Olisi vain pitänyt perehtyä siihen parikymmentä vuotta sitten!
Kiitos vastauksista!
T:Ilkka

5
Hei Ubuntun tietäjät!
Hankin itselleni yli vuosi sitten UBUNTU-koneen. Olen erittäin tyytyväinen systeemiin.
Mutta en saa printteriäni toimimaan langattomassa verkossani. Laite on HP laserjet P1005 tulostin. Ethernet-kaapelilla kytkettynä se toimii hyvin. Mutta NetGearillä ei ole tarvittavaa Ubuntu-ohjelmaa USB-Control Center.
Windowsissa se toimii hyvin. Printteri on kytketty reitittimen USB-porttiin. Tulostaminen onnistuu mistä tahansa Windows-koneesta, joissa on ym. "Utility" ja Wifi kytkettynä.
Sama pätee myös erilliselle Epson skannerille.
Tietääkö kukaan mitään keinoa, jolla voisin käyttää tulostintani ja skanneriäni wifi-yhteydessä?

Kiitos tiedoistanne!

Sivuja: [1]