Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MOJR

Sivuja: [1]
1
Minulla olisi vanhalla kovalevyllä juttuja tallennettuna, joita olisi kiva saada näkyviin. Siihen ei ole koskaan asennettu mitään käyttöjärjestelmää, vaan se on toiminut varastona. Käytän Lubuntua, ja kun valitsen käynnistysvalikosta levyt, tämä kovalevy kyllä näkyy, mutta en tiedä miten pääsen sisältöön käsiksi.

2
Shotwellilla sain kuvat Ixus 400:sta, mutta Powershotia kone ei tunnista. Vanhassa koneessani ei ole muistikortinlukijaa.

3
Miten saan Canonin Powershot SX20is kamerasta ja Canonin Ixus 400 kamerasta kuvat tallennettua koneelle USB:n kautta? Gthumb mulla on ja sen saa auki kun Ixus 400 on kytkettynä. Silti en saa siitä kuvia siirrettyä koneelle. Powershotin kohdalla se pyrkii vain avaamaan tiedostohallinnon, mutta ei kuitenkaan aukaise.

4
Miten saan ruutu.fi videot näkyviin? Nyt kuuluu vain ääni. Tuolta http://linux.fi/wiki/Ruutu.fi olen kopioinut tuon pitkän koodin pätkän, jolla ohjelman pitäisi saada ladattua, mutta ei toimi. Se valittaa seuraavaa:
ERROR: RTMP URL: No :// in url!
WARNING: Couldn't parse the specified url ()!
ERROR: You must specify a hostname (--host) or url (-r "rtmp://host[:port]/playpath") containing a hostname

5
Nyt mulla on tässä Lubuntu käytössä. Sain Youtuben toimimaan Pipelightin avulla. Areenasta kuuluu hyvin ääni, mutta video pätkii aika pahasti. Ruutu.fi:ssä näkyy mainokset kunnolla, mutta ohjelmista kuuluu vain ääni.

Seuraava kysymys on, miten yle-dl:n saadaan toimimaan, ja vastaus mielellään rautalangasta vääntäen. Näiden sivujen ohjeilla en sitä omatoimiseti onnistunut samaan: http://linux.fi/wiki/Yle-dl, http://aajanki.github.io/yle-dl/index.html. Olen ohjeiden mukaan hakenut paketit build-essential, libssl-dev, libjson0-dev ja python-dev, paitsi että viimeinen oli vähän eri nimellä minkä asensin.


Ratkaistu lisätty otsikkokenttään
- Karvameduusa

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kiitos vastauksista
« : 11.04.14 - klo:13.19 »
Taidan seuraavaksi kokeilla Linux Mint 9 Isadoraa, jota tuolla toisaalla mainostettiin sopivaksi kevyt versioksi vanhoihin koneisiin.

Prosessori tosiaankin on AMD Athlon XP.

7
En tiedä onko tämä teksti enempi purnausta vai kysymys. Latasin Ubuntun ja asensin sen, kun xp:n tuki loppui. Aluksi näytti hyvältä, netti toimi ja tulostin toimi, mutta sitten Youtube, Yle-areena eikä Ruutu videot toimineet. Kuvittelin netistä löytyvän helposti ratkaisun, vaan eipä löytynyt. Kaikenlaisia ohjeita löytyi, mutta ei toimivaa ohjetta. Latasin "Ubuntun rajoitetut lisäosat" ja Adobe flash liitännäisen, ei auttanut

Suurin osa ohjeista mitä löytyi ei ollut Windowsiin tottuneelle "pertti peruskäyttäjälle" yksinkertaisia tulkita. Koko ajan tuli vastaan jotain sudo apt-get..., mikä ei peruskäyttäjälle sano mitään, tai jokin terminaali, siis mikä ja mistä, miten siellä toimitaan. Sain jo sen selville, että ctrl+alt+t valinnalla pääsee teminaali-ikkunaan, johon voi kopioida tekstiä, jos jotain sopivaa tekstiä jostain sattuu löytämään. Kopioimalla sinne jotain tekstiä sainkin Youtuben toimimaan, mutta samalla hävisi Adobe flash liitännäinen ja siitä Areena valitti. Aiemmin siis Areena ei valittanut mistään, se ei vaan toiminut, nyt se valitti, ettei ollut kyseistä liitännäistä. Kun hain sen uudestaan lakkasi taas Youtube toimimasta.

Sitten sain ohjeen, että valitsemalla "youtube html5" käyttöön ongelma voi ratketa. Youtube aluksi toimikin, mutta lakkasi itsestään taas toimimasta. Kun käy rämppäämässä html5 pois käytöstä ja taas takaisin käyttöön, saa Youtuben joksikin aikaa taas toimimaan, siis Firefoxissa, Cromeen se ei vaikuta. Yle-arenaan lähetin viestin ja kysyin asiaa, ja vastaus oli, että täytyy ladata uusin Firefox ja uusiin flash, mutta kun ne oli jo ladattu.

Vähän pienempinä harmeina voisin vielä lisätä, että toisinaan tämä Ubuntu tuntuu olevan hyvin hidas ja töksähtelevä. Lisäksi tuntuu,  että mainoksia tulee nettisivuille enemmän kuin xp:ssä, esimerkiksi silloin kun Youtube toimii, niin aika usein siihen tulee joko alkumainos tai mainosbanneri, mutta tästä en ole ihan varma onko mainoksia enemmän verrattuna xp:hen.

Nyt alkaa olla tilanne siinä pisteessä, että jaksan tämän kanssa ehkä hetken vielä leikkiä, mutta sitten asennan Windows xp:n takaisin, oli sitten turvaton tai ei. Vaikka koneeni on ainakin kymmenen vuotta vanha, niin xp tässä silti pyöri. Ja ihan vinkiksi kaikille Linuxin kehittelijöille sanoisin, että jos sitä halutaan laajempaan käyttöön, niin käyttäjäystävällisyys on ihan keskeinen juttu mihin pitää panostaa.

Sivuja: [1]