Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hoover

Sivuja: [1]
1
Nyt sain toimimaan tuon SSH-yhteyden kans. Entäpä kun nyt vaikka WinSCP:llä yhdistän Windows-koneelta tuonne, niin siinä näkyy kaikki kansiot mitä minulla on Ubuntukoneella. Kannattaisiko minun tehdä jotkin erilliset FTP-tunnukset, joilla näkyisi ainoastaan esim. var/www/ -kansio?

2
Noniin, nyt alan jo vähän päästä kärryille tästä hommasta. Vielä tosin en saanut yhteyttä toimimaan.  ;D

Löysin ihan graafisen käyttöliittymän kautta tuon kansion (kayttajanimi/.ssh), piti vain laittaa piilotetut tiedostot näkyviin. Noh, minä sitten tein Windowsin puolella PuttyGenillä avaimet. Laitoin avaimet muistitikulle ja siirsin Ubuntukoneelle tuohon kansioon ne. Pitäisikö avainten toimia nyt ihan heittämällä? Yritin nimittäin Puttyllä yhdistää ja se sanoi ettei avaimet täsmää. Muistin myös lisätä Puttyssä privaatin avaimen, jonka loin.

3
Sain nyt tehtyä tuota SSH-palvelin ohjetta kohtaan "Avainten käyttöönotto" asti. Siinä tipuin käyrryiltä, että mitä oikein pitää tehdä.

Minulla on siis Windows-kone tuo, millä haluaisin yhdistää tähän Ubuntukoneelle. Tein Puttygenillä 2048 bittisen avaimen ja tallensin sen luomat kaksi (privaatti ja public) -keyt muistitikulle, sillä nehän vissiin pitää jotenkin siirtää Ubuntukoneelle? Tuota public keyn siirtämistä tuonne /home/käyttäjänimi/.ssh/authorized_keys -hakemistoon en oikein ymmärtänyt, että miten se tapahtuu. Ainakaan tuolta graafisen käyttöliittymän puolelta en löytänyt koko kansiota. Vissiin päätteen kautta pitäisi jotenkin kiksata se?

4
Noniin, sain tuon Ubuntukoneen sellaiseen kuntoon, että siinä on PHP ja MySQL + PhpMyAdmin.

Laitoin siihen myös palomuurin ja lisäsin lähiverkon koneen ip-osoitteen hyväksyttyjen listaan, joten voin jo nyt katsella selaimella var/www/ -kansion tiedostoja.

Asia mikä nyt rupesi kummastuttamaan on tiedostojen lähettely. Eli kun minä tällä Windowskoneella paukutan koodia (php) ja haluan siirtää ne testattavaksi Ubuntukoneelle, niin miten se onnistuisi? Maksullisten kotisivutilojen kanssa olen aina luonnollisesti FTP-ohjelmalla lähettänyt tiedostot palvelimelle. Pitäisikö tuohon Ubuntuun pistää FTP-servu sitten?

5
Ok. Kiitti neuvoista. Pitää huomenissa koittaa pistää tuo Ubuntukone nettiin niin voi noita paketteja imuroida.

6
Kiitti. Entäpä mitenkä turvallista se Ubuntussa on jos teen tuon ohjeen mukaan säädöt, pitäisikö siihen esim. joku palomuuri asentaa?

7
Asentelin tuossa juuri ensimmäistä kertaa Linuxia (Ubuntu 7.04) ja rupesi ihmetyttämään, että mitenkä sen oikein saisi turvallisesti pyörittämään PHP + MySQL:ää?

Tarkoitus olisi saada tuosta koneesta tehtyä oma testiserveri, jossa voisin ajella koodit. Minulla on siis lähiverkossa kaksi konetta, jotka on liitetty kytkimeen. Toisessa koneessa on Windows XP ja sillä teen koodaukset ja tämä uusi kone tosiaan pyörittää Ubuntua, jonka on tarkoitus toimia palvelimena jonne tuuppaan koodit ja tietokannat. Jos vaikka jotain ohjeita saisi täältä, että mitenkä pystytän palvelimen _turvallisesti_. Ihan kiva olisi jos tuohon Ubuntu-koneeseen pääsisi kiinni jopa muualtakin kuin lähiverkosta, mutta kunhan nyt aluksi saisin edes lähiverkossa toimimaan.

Voisiko tämän palvelimen saada toimimaan niin, että tietokantoja hallittaisiin MyPhpAdminilla? Sitä kautta olen tietokantoja ennen ronkkinut kun olen käyttänyt maksullisia kotisivutiloja, joissa on ollut PHP + MySQL-tuki.

Taitotaso minulla on vielä Linuxien kanssa aikalailla nolla, mutta vissiin näillä apt-get -komennoilla tuon voi asentaa vissiin?  :)

Sivuja: [1]