Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - harrikirves

Sivuja: [1] 2
1
Kiitoksia neuvoista. Ei siinä taida tosiaan muu auttaa, kuin salasanaa vain tarjota koneelle. Päivityksien kysely minulla on kerran vuorokaudessa.

Jos (ja toivottavasti kun) Windowsia käyttää normaalikäyttäjän tilillä, kuten Ubuntua, niin Windows Update pyytää ihan samalla tavalla pääkäyttäjän salasanaa kuin Ubuntukin.

Näin tosiaan on _jos_ on luonut käyttäjätilin, eikä käytä konetta admin-tunnuksilla. Vai onko tämäkin muuttunut niin, että Windows tekee nykyisin automaattisesti käyttäjäoikeuksin olevan tilin?

Linux ja Mac ympäristössä tämä on toteutettu järkevämmin, kun käyttäjä on automaattisesti käyttäjäoikeuksin varustettu.

2
Onkohan Linux Mintissä mahdollista olla antamatta salasanaa, kun hyväksyy päivitykset? Ärsyttävää kun päivityksiä tulee jatkuvasti, niin myös salasanaa saa syöttää jatkuvasti. Jos on optiona hyväksyä automaattisesti tms. niin käyttäisin mielelläni. Onko mitään vaihtoehtoa salasanan syöttämiselle olemassa?

3
Windowsille tiedän pari vaihtoehtoa, joilla otsikon homma onnistuu jos tietoja on palautettavissa. Mikä ohjelma olisi hyvä tuohon tarkoitukseen Linux Mintissä?

Vanhasta pöytäkoneen formatoidusta kovalevystä olisi mukavaa kokeilla palauttaa tietoja testimielessä. Mitään kriittistä ei ole hävinnyt, mutta ei haittaa jos saan osan tiedostoista takaisin. Osaako joku antaa vinkkiä?

4
Jos Vista ei ole rikki...

On kohtalaisen rikki, josta syystä kaverini kysyikin voinko Linuxin hänelle laittaa. Parempi korjata nyt uudestaan asennuksella, niin toimii sitten tarvittaessa se Win-puoli myös.

5
Kiitos! Noilla ohjeilla onnistuu kyllä. Kaveri ottaa nyt ihan ensin ne backupit ja sen jälkeen tehdään Vistalle kovalevyltä olevalta palautusosiolta puhdas Vista-asennus, jonka lisäksi vielä Ubuntu sitten rinnalle.

6
Juu, kyllä se nyt vaiheeseen jää. Ensinnäkään backuppia ei ole, eikä palautuslevyä. Ei mitään hajua edes, mistä Vistassa sellaisen saa tehtyä? Mielestäni mikään valikko ei sopinut tuohon, vai onko se sitten uuden palautuspisteen luominen mistä saisi? Vistaa en ole ikinä käyttänyt, niin ei ole oikein hajua tuosta. Seiska ainakin itse ehdotti tuollaisen palautuslevyn tekemistä.

7
Backupin puuttuminen ei ole varmaa, mutta epäilen vahvasti ettei ole otettu. Mites muut kohdat? Jos asentaa vain niillä asetuksilla, joilla asennustyökalu ehdottaa niin eihän mitään pitäisi poistua...

Voikos bootti mennä jotenkin sekaisin, ettei osaisikaan sitten enää avata Windowsia (jolloin pitäisi tietysti olla se levykuva tallessa)?

8
Kysymyksiä Ubuntun ja Windowsin yhteiselosta:

Itse olen käyttänyt usean vuoden eri Linux-jakeluita (lähinnä Ubuntua tai sen johdannaisia), mutta en ole koskaan asentanut Ubuntua Windowsin rinnalle. Nyt sellainen pitäisi kaverin koneeseen tehdä, joten onko jotain erityistä mitä pitäisi huomioida? Ainakin näitä mietin jo etukäteen:

- Levyn osiointi onnistuu suoraan asennustyökalussa, niin että Windows toimii edelleen varmasti oikein?
- Kuinka paljon tilaa Ubuntun osiolle pitäisi vähintään antaa?
- Varmuuskopiota tiedostoista ei tod.näk. ole, joten uskaltaako edes asentaa ennen kuin on?
- Windowsin palautusosio on luultavasti kovalevyllä. Miten varmistan ettei se poistu?

(Omasta koneesta poistin aikanaan vahingossa, mutta ei juurikaan haittaa kun en Windowsia käytä.)

9
Laitealue / Vs: USB-levy muuttui read only -tilaan
« : 10.04.14 - klo:14.03 »
Lainaan ketjua, koska minulla on sama tai samankaltainen ongelma. Olen vaihdattanut koneeseeni SSD:n ja vanha HDD on nyt USB-kotelossa. Vanhalle HDD:lle on asennettu Ubuntu ja nyt yritän formatoida levyä, jotta saisin sen varmuuskopiokäyttöön.

Ongelmana on se, ettei formatointi onnistu. Filesin kautta Format-käsky ei tee mitään ja Disks-työkalulla yritettäessä saan virheilmoituksen:

Error formating disk

Error synchronizing after initial wipe: Timed out waiting for object (udisks-error-quark, 0)


Mitä pitäisi tehdä, jotta saan toimimaan? Luin myös toisen ketjun, mutten ainakaan vielä löytänyt siitä apua.

10
Arvelin johtuvan juuri siitä ja valitettavasti epäilykseni oli totta. Puhelin on hyvä, mutta Windowsia en laita sen takia koneelle. Nykyisin puhelinkin on jo vaihtunut, eli nelonen muuttui vitoseen. Puhelin tulee duunin kautta, niin täytyy jatkossa harkita myös Android-malleja.

iOS miellyttää muutoin eniten, mutta keinotekoinen asioiden huvikseen hankaloittaminen on toki böö.

11
Vähän päivitystä ketjuun. WLAN riittää kaikkiin päivityksiin, joten siksi iTunes ei ole tarpeellinen. Kirjoitin aiemmin, että kuvat voi siirtää koneelle. Nyt en tiedä olenko muistanut väärin, mutta ainakaan enää se ei onnistu. Johtuuko iOS7:sta, Ubuntun uudemmasta versiosta vai mistä, sitä en tiedä.

Vaikka iPhonesta valitsee luota tähän tietokoneeseen, se ei auta. Ubuntu ilmoittaa vain "The device xxx is locked. Enter the passcode on the device and click try again." iPhone ei tietenkään ole lukossa, eikä koko pääsykoodi ole lainkaan päällä.

Ei taida olla keinoa siirtää kuvia enää? Työpaikalla olen nyt siirrellyt tikulle ja siitä kautta omalle koneelle. Meillä on nykyisin myös toinen kone (Google Chromebook), mutta ei tietenkään siinäkään toimi. Pitäisi olla Windows tai OS X.

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu 13.10 ja Skype 4.2
« : 25.10.13 - klo:21.03 »
Olin tehnyt juuri sen virheen, että asensin erikseen deb-paketista enkä tajunnut käyttää Canonicalin omia kumppanipaketteja. Poistin asentamani Skypen ja tein asennuksen uudestaan, tällä kertaa käyttäen oikeaa lähdettä. Toimii kuin junanvessa, KIITOS!

13
Multimedia ja grafiikka / Ubuntu 13.10 ja Skype 4.2
« : 25.10.13 - klo:19.04 »
Asensin julkaisussa uusimman Ubuntun 13.10 ja sain ongelman, eli Skypen tuleva ääni ei toimi. Kuuluu joko vain surinaa (kerran on kuulunut myös oikea ääni surinan taustalta, mutta erittäin huonosti ja hiljaa) tai ei mitään.

Aiemmin oli käytössä Mint 13 (Maya) ja sitä ennen Ubuntu 12.04. Kumpikin on LTS-versioita, mitä uusin 13.10 ei toki ole. Onko ratkaisuna asentaa Mint 13 takaisin, vai voisikohan tämänkin saada toimimaan? Tietokone on Lenovon Thinkpad L420 ja mitään lisälaitteita ei ole, vaan koneen oma web-kamera ja mikrofoni on käytössä. Näissä ei varmaan vikaa, koska ääni lähtee ja kuva näkyy.

Onko muilla samaa ongelmaa?

14
Ok, kiitos neuvoista. Tarvitsen iTunesin vain Apple TV:n takia, joten yritän vielä säätää jotain ettei tarvitsisi asentaa Windowsia takaisin lainkaan. ATV ei anna vuokrata leffoja iTunesista, ellei ensin käy vahvistamassa maksutapaa tietokoneen iTunesilla (tämä pitää tehdä ilmeisesti kerran). Logiikan voitto.

Asensin Windowsin sijasta tänään Mintin Xubuntun tilalle.

15
Itsellä on sellainen tilanne, että täytyy laittaa iTunes koneelle ja tämän vuoksi luonnollisesti myös Windows 7 Pro. Olen tehnyt aina pelkästään puhtaan asennuksen, eli tyhjentänyt koko levyn ja asentanut vain yhden käyttiksen.

En ole edistynyt Linux-käyttäjä, mutta osaan ne perusjutut joita itse normaalisti tarvitsen. En ymmärtänyt kunnolla aloitusviestiä, eli kannattaako minun nyt jyrätä Windows 7 asennuksella kaikki ja asentaa Linux uudestaan rinnalle, vai saanko jotenkin helposti säilytettyä nykyisen Xubuntun ja asennettua Windowsin vain rinnalle.

Lisäksi kysymys: tulisiko tietoturvan vuoksi järjestelmien olla eri osioilla ja missä vaiheessa/miten voin luoda osiot?

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ulkoisen kovalevyn formatointi
« : 31.08.13 - klo:23.16 »
Et mitään erillistä ohjelmaa olisi tarvinnut jos komentoriviä käyttäisit...

Ajattelinkin, että terminaalissa ehkä onnistuisi. En halunnut lähteä testaamaan, etten onnistu spedeilemään formatointia väärälle asemalle.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ulkoisen kovalevyn formatointi
« : 31.08.13 - klo:22.10 »
Kiitos. Nyt toimii taas (tämäkin) ulkoinen levy, kun sain formatoitua FAT-muotoon. Ei löytynyt Xubuntusta kumpaakaan näistä, enkä itse ymmärtänyt että formatointia varten täytyy etsiä erillinen ohjelma, vaan ihmettelin vain missä ominaisuus sijaitsee. Latasin ensin mainitun Ubuntu Software Centeristä ja nyt kaikki rok.

18
Ubuntu tietokoneissa / Ulkoisen kovalevyn formatointi
« : 31.08.13 - klo:19.47 »
Typerää, mutta en löydä tätä yksinkertaista toimintoa Xubuntusta. Kun kytken ulkoisen kovalevyn koneeseen, miten voin formatoida ko. levyn? Katsoin kaikki valikot läpi, missään ei lue mitään formatoinnista. Perus delete ei onnistu, koska levy on ollut kiinni digiboksissa ja se on formatoitu siinä sellaiseen muotoon, ettei toimi tietokoneessa ennen kuin formatoidaan uudestaan.

Osaako joku auttaa?

19
Vastailen itselleni noihin ongelmiin, joita kaksi kappalette edellä esitin. Ongelma 1 ratkesi itsestään, enää ei tarvitse rämpätä mutea vaan toimii kuten pitää. Videoiden suhteen on joskus ongelmia, kaikki ei toistu ihan täydellisesti ja joskus jumittaa. Harvoin tosin, esim. Youtubessa ei kertaakaan ole tullut esille.

20
Mistähän voisi johtua nämä kaksi ongelmaa Xubuntussa?

1) Jos kytken kuulokkeet, niiden poistamisen jälkeen äänenvoimakkuuden säätäminen näppäimistöstä aiheuttaa aina muten päälle menemisen. Äänenvoimakkuus säätyy, mutta täytyy painaa aina mutea lopuksi, jotta saa sen pois päältä. Jos käynnistän koneen uudelleen, ongelma poistuu ja äänenvoimakkuus toimii normaalisti.

2) Videot (flash) jumittavat joskus pahasti ja ääni tökkii. Tähänkin auttaa yleensä restart.

Sivuja: [1] 2