Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - atalsta

Sivuja: [1]
1
Itse olen päättänyt että ei koskaan enää mitään muuta kuin Intelin näyttiksiä Linuxkoneisiin. Sikäli helppo päätös kun en pelaa muuta kuin Angbandia joka pyörii vaikka viisisataisessa Amigassa korpulta :) Eipä tästä juurikaan apua ollut :(

A. Talsta

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ulkoisen kovalevyn formatointi
« : 31.08.13 - klo:23.07 »
Et mitään erillistä ohjelmaa olisi tarvinnut jos komentoriviä käyttäisit...

Kukin tavallaan.

A. Talsta

3
Tuota, olisko mitenkään mahdollista, että se asennus olisi löytäyt Kubuntun swappiosion, ja oikeastaan tuo teksti tarkoittanut että sekin otetaan käyttöön. Eri linux-jakelut kun voivat jakaa swapin keskenään.

Sitähän se hyvin todennäköisesti tarkoitti.

A. Talsta

4

Siellä live-ympäristössä on sama Levytyökalu (Disks), jota Ubuntussa normaalistikin käytetään levyjen tutkimiseen ja osiointiin. Kehotin käyttämään sitä laitteiden tarkistamiseen ennen dd:tä, koska muuten olisi voinut huonommalla tuurilla käydä pahasti. Sokkona dd:tä ei pidä mennä koskaan ajamaan.


Siksi pariinkin kertaan kirjoitin että tarkkana sen dd:n kanssa ja jos vähänkin epäilyttää niin ei kannata kokeilla. Sen kanssa kun pahimmillaan saa järkyttävää tuhoa aikaiseksi, kokemusta on.

Eli aina ennekuin alkaa sen kanssa leikkimään kannattaa tarkistaa pariinkin kertaan jollain partitiointisoftalla mikä levy/osio on mikäkin.

A. Talsta

5
Mitä sanoo?

uname -a

A. Talsta

6

Olipahan kokemus tämäkin, vaikka eilen illalla huumorintaju meinasi olla vähissä  :D  :D


Hyvä että toimii.

A. Talsta

7
Kyllä dd:lle on graafisia liittymiä, vaikkapa se edellämainittu Clonezilla :)

Kuten jo aikaisemmin sanoin niin varovasti sen dd:n kanssa sitten ettei käy huonosti.

A. Talsta

8
Onko se asema millä koitat levyä tehdä varmasti ehjä? Helppo syyttää ongelmasta rautaa mutta jos sillä on jo useita levyjä koitettu polttaa ja yksikään ei toimi niin kannattaa tuokin varmistaa.

Sitten kun saat sen tikun/levyn tehtyä on se kloonaaminen hyvinkin helppoa. Itse laitoin levyt yhtäaikaa koneeseen kiinni, boottasin SysrescueCD:ltä ja komensin konsolissa dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=4M Menin kahville ja jonkin ajan päästä oli kaksi sisällöltään samanlaista levyä.

Tuossa sitten tosi tarkkana noitten levytunnusten kanssa ettei vahingossa kloonaa väärää levyä.

Eli jos vähänkin tuntuu että on turvallisempi olla tuommoista kokeilematta niin älä kokeile, veikkaan että kohdelevyltä on tuon jälkeen suhteellisen hankala vanhoja kamoja enää takaisin saada.

A. Talsta

Sivuja: [1]