Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RistoH

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Uusi Grub varmaan on ihan hyvä, jollei käynnistellä muita käyttiksiä vaihtoehtoisesti ja haluta vaikuttaa niiden latautumiseen.

2
Höh! menu.lst ei näyttäisi olevan enää /boot/grub -hakemistossa. Eikä Etsi-komento löytänyt sitä! Onkohan sillä tässä 9.10 versiossa joku muu nimi tai paikka?
Suomen Wiki laahaa jäljessä, että sieltä ohjeita löytyisi!

3
Minä kokeilin asentaa tuon winetricksin. Ainoa mitä tapahtui niin ohjelmat lakkasi käynnistymästä. Herjaa jostain vakavasta virheestä! Kokeilin asentaa winen uudelleen, jos se olisi sorkkinut jotain siihen liittyvää. Mutta ei vaikutusta. Miten sen saa mäkeen, ilman, ettei tarvitse asentaa uudelleen kaikkia windows ohjelmia?


4
Laitealue / Vs: Ubuntun kopiointi toiselle kiintolevylle
« : 26.07.09 - klo:09.39 »
Niin, unohdin mainita, että kopioinnin kohteena olevassa koneessa on jo Ubuntu (Jaunty) asennettuna ja samoin lähdekoneessa. Kaikkea ei liene tarpeen kopioida, vaan vain tietyt hakemistot? Ja tietenkin ne tiedostot, jotka sisältävät nämä lähdetiedostot (sources.lst) ja "avainrenkaat" sen tiedoston nimeä en muista. Noiden allekirjoitusavaimien puute aiheuttaa herjan, kun lähtee hakemaan ohjelmistopäivityksiä.

Ubuntulle on myös oma Backup-ohjelma, en nyt muista sen nimeä, mutta olen käyttänyt sitä jo varmuuskopioidakseni sen toisen koneen sisällön, josta olisi tarkoitus siirtää tiedostot. Kävi mielessä villi ajatus, että voisikohan sitä käyttää jotenkin hyödyksi tässä tilanteessa, asentamalla sama ohjelma myös kohdekoneelle ja sen jälkeen ajamalla palautusohjelma?

5
Laitealue / Vs: Ubuntun kopiointi toiselle kiintolevylle
« : 25.07.09 - klo:22.44 »
Miten tämä ratkesi? Kun aihe kiinnostaisi minuakin, koska minulla on kahdessa koneessa Ubuntu ja olisi mukavaa saada kumpaankin koneeseen samat ohjelmat, samat ohjelmalähteet ja allekirjoitusavaimet! Toisen koneen kiintolevyä voisi lainata olemassaolevan rinnalle kopioinnin helpottamiseksi, niin ei tarvitsisi verkon läpi kopioida. Tosin kaikki samat asetukset eivät käy, koska koneet eivät ole identtiset, sekä toisessa on putkinäyttö ja toisessa LCD.

6

Tuo on mennyttä aikaa, jolloin Opera näytti mainoksia. Nykyisin Opera on ilmainen ilman ko. lisukkeita.
Opera on nopea ja toimiva selain monilla herkuilla.

Täytyy tutustua siihen uudelleen ja tutkia, onko ominaisuudet "ylimainostettuja", kuten eräillä muilla selaimilla.

7
No sanotaan näin, että Operaan saa kaikki mitä FF:ään ja vähän ylikikn. Ei sen puoleen, FF on hyvä selain, kuten Epiphany, Konqueror, Safari...............ymym. Paitsi Ms Exät ja Visvat.

Testasin joskus Operaa ja se ei suostunut näyttämään joidenkin nettisivujen kuvia, niin testailu loppui siihen! Sitten ne halusi siitä rahaa tai mainoksia katseltavaksi ja en halunnut kumpaakaan, kun ilmaisia/mainoksettomia oli saatavilla. Nettisivuilla näyttää olevan mainoksia ihan tarpeeksi.

8

kyllä tähänkin tuon adblock systeemin saa  ::)

Mitä muita "lisäosia" siihen saa? Pari muutakin olisi näet tarpeen tietyillä sivuilla! MySpace on ihan mahdoton, jollei saa tapettua niitä automaattisesti käynnistyviä soittimia.
Täytyy kokeilla, kunhan jaksan keskittyä Jauntyn uusimpaan temppuun!

9
luopukaa siitä firefoxista ja asentakaa oikeat selaimet, epiphany pieksee nuo valtavirran selaimet ja toimiikin vielä.

Kaikki "oikeat" selaimet ovat inhottavia iltalehtien ja tiettyjen muiden lehtien sivuilla vieraillessa. Olkoon ne vaikka kuinka nopeita tai tehokkaita, mutta jollei niihin saa ADBlocia ja NoScriptiä, niin niillä ei yksinkertaisesti tee mitään, kun tulee ruudun täydeltä mainoksia!

Nimimerkillä: "Oikeita selaimia testannut!"

10
On varmaan tapeltava vanha versio takaisin!
Kun tulee julkaisuversio niin täytyy tehdä Live-levy ja testata, että kaikki toimii, ennen kuin alkaa päivittelemään. Ei sellaisella ohjelmalla tee mitään, jolla ei verkkoon pääse.

Muoks: Netti rupesi sitten pelaamaan, kun laitoin asetukset käsin. Piti vaan käydä Windowsin puolelta katsomassa IPConfig, kun en muista enää, kuinka se Ubuntussa tehtiin.

11

e. oops. sulla kyse lähiverkosta. Vaikuttaneeko tuo miun vika?

En koskenut mihinkään verkkoasetuksiin, vaan hain päivityksen netin kautta. Siis netti toimi koko päivityksen ajan, mutta uudelleenkäynnistyksen jälkeen ilmoittaa vain, että yhteys kiinteään verkkoon on katkaistu ja piste!

12
Asensin päivityksenä version 8.10 päälle, eikä enää suostu menemään lähiverkkoon ja sitä kautta myöskään Internettiin, joten mitkään päivitykset, eikä muutkaan toimi! Kaikki verkkoasetukset ovat automatic-tilassa.

13
Verkkolevyongelma ratkesi yllättäen ja lisäksi sekin, että Windows ja XP valitaan samasta kohdasta, kuin Grupissa Windows XP. Siis kun valitsee Grubissa käynnistettäessä Windows XP, niin sen jälkeen tulee valikko, jossa valitaan joko Windows 7 tai aikaisempi Windows-versio.

Siihenhän voisi vaikka vaihtaa Windows XP ja 7 tai jotain vastaavaa jos huvittaa... :) (pieni muutos /boot/grub/menu.lst:iin root-oikeuksin :))

Joo, muokkasin sen jo mieleiseksi! :P

14
Verkkolevyongelma ratkesi yllättäen ja lisäksi sekin, että Windows ja XP valitaan samasta kohdasta, kuin Grupissa Windows XP. Siis kun valitsee Grubissa käynnistettäessä Windows XP, niin sen jälkeen tulee valikko, jossa valitaan joko Windows 7 tai aikaisempi Windows-versio.

15
Minulla on kiintolevy, jolla on tällä hetkellä Windows XP ja Ubuntu 8.10. Levyllä olisi vielä tilaa, joten ajattelin, että millainen tappelu olisi asentaa samalle levylle Winows 7.

Asenna virtuaalikoneeseen?

KVM
VirtualBox


Ubuntu on tilapäisesti pois käytöstä, koska se ei suostu reitittimen vaihdon jälkeen löytämään verkkolevyasemaa, eikä niin muodoin myöskään  tulostinta!

16
Grubin asennusohje: http://wiki.ubuntu-fi.org/Grub-kaynnistyslataaja

Kiitoksia!

Täytyy tutkia, jos viikonloppuna olisi aikaa paneutua!

17
Käytännössä luot uuden NTFS-osion, asennat Windows 7:n, sitten asennat Ubuntun livelätyllä GRUB:n uudestaan

Tähän asti selvää, mutta Entäs tämä:

Lainaus
tästä voinee joku muu kertoa enemmän miten se käytännössä tapahtuu. Conffimisen osaan, mutta tuota ei ole tullut tehtyä  :)

Minuakin kiinnostaa tämän vaiheen käytännön osuus!

GPartedilla voi luoda tuon NTFS-osion ja asentaminen varmaan onnistuu sen jälkeen. Olen kuullut, että Windows 7 Beta osaa asentua XP:n rinnalle. Mutta että Grub?

18
Minulla on kiintolevy, jolla on tällä hetkellä Windows XP ja Ubuntu 8.10. Levyllä olisi vielä tilaa, joten ajattelin, että millainen tappelu olisi asentaa samalle levylle Winows 7. Levy on jaettu tällä hetkellä niin, että siinä on 55 GT:n NTFS ja loppu n. 100 GT EXT3.

Tiedän, että Grubin saa lataamaan vaikka kuinka monta käyttistä, mutten muista ulkoa, miten se meni. Jotenkin niitä numeroita siellä yhdellä rivillä piti muuttaa ja sitten, että kuinka Win7 asennetaan niin, ettei se ylikirjoita tuota Grubia?

Asensin jo Windows 7:n yhdelle kiintolevylle, mutta olisi mukavampaa jos ne olisi Grubin takana samalla levyllä.

(en nyt ole ihan varma, menikö oikealle alueelle!)



19
Laitealue / Vs: Elisa Kotiboksi ja kiintolevyn jako
« : 24.01.09 - klo:14.38 »
Onkohan tässä nyt mitään ratkaisua tai apua sitten..

Täältä ei tunnu apua löytyvän, mutta olen tutkinut sen verran, että levyyn pääsee käsiksi, kun avaa Nautiluksen ja valitsee tiedosto-hakemistosta kohdan: Yhdistä verkkoasemaan ja kun antaa levyn IP-osoitteen, niin se löytyy. Sen voi sitten "mountata" mutta se tulee työpöydälle, eikä löydy esimerkiksi siitä luettelosta, joka näkyy kun pitäisi tiedostoja tallentaa. Myöskään SMB4K:n haku ei löydä, jos kirjoittaa hakuriville levyn IP-osoitteen. Linux pitäisi sitten olla verkkokäyttöjärjestelmä? Olen varmasti selannut valikoita tuntikaupalla, enkä ole keksinyt mikä asetus voi olla pielessä, mutta joku täytyy olla Linuxin asetuksissa, koska levy kuitenkin löytyy. Mutta hankalaa on ensin tallentaa tavarat koneelle ja sitten kopioida erikseen verkkolevylle työpöydän kautta. Myöskään AmaroK ei löydä verkkolevyllä olevia musiikkihakemistoja. Ne täytyisi ensin kopioida kiintolevylle ja soittaa sitten sieltä.
Kai se levy JONNEKIN on mountattu, mutta en vaan ole vielä keksinyt mihin. SMB4K mounttasi verkkolevyn Home-hakemistoon, niin se löytyi sieltä. Mutta täytyy sanoa, että toivottoman hankalaa! Siksi käyttelenkin Windowsia, kun tämä toimii!

20
Laitealue / Vs: Elisa Kotiboksi ja kiintolevyn jako
« : 20.01.09 - klo:01.42 »
Lontoonkielinen tämä on. Muttei kuitenkaan toimi noin. Herjaa "No application is registered as handling this file".


Ubuntussa näyttää olevan bugi! Minullakaan ei löydä verkkolevyä, mutta kun kokeilin OpenSUSEA, niin löytyi sujuvasti! Tosin mulla on levy ja Windows-kone reitittimen takana, Mutta silti Windows ja OpenSUSE löytävät sujuvasti.

Taitaa mennä käyttis vaihtoon! Sano!

Sivuja: [1] 2 3 ... 7