Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hyperhulttio

Sivuja: [1]
1
Mint 14, sekä Mate että Cinnamon, ja USB-hiiri (Logitech G400), niin luokkaa 30 min - useampi tunti käyttöä, niin onkin sekä hiiri että näppis jumissa. Ei auta konsoliin meno Ctrl-Alt-funkkari tai Ctrl-Alt-Bs. Tällöin kun siirtää USB-hiiren koneen takaosan USB-liittimestä etupuolelle, alkaa hiiri pelata (muttei näppis), ja voi bootata koneen.

Kun vaihdan hiireksi vanhan Logitechin PS/2-hiiren, ei jumiutumisia tapahdu (vaikka USB-näppis käytössä, eihän tässä emossa olekaan kuin yksi PS/2 liitin - onneksi ostin yhä edelleen emon jossa PS/2-liittimiä on vähintään yksi).

Gigabyte Z77X-UD3H emo, Bios legacy-moodissa (ei UEFI), USB legacy-moodissa, AHCI käytössä muttei RAID.

Voisiko syynä olla se, että käytän emon/prossun integroituja HD4000-grafiikoita enkä erillistä näytönohjainta?

Jotkut linuxdistrot (kuten Fedora, uusin ainakin) eivät suostu installoitumaan ollenkaan (en ole vielä kokeillut käyttäen PS/2-hiirtä tosin), mikä tietysti saa epäilemään tuota Intelin grafiikkaa syyksi ainakin installointiongelmiin.

Kannattaako mielestänne hakea ratkaisua jostain kerneleiden käännöstä tms. vai joutuuko tässä kuitenkin hankkimaan jonkun muutaman kymmenen euron hintaisen äänettömän passiivigrafiikkakortin (jos niitä edes edullisesti saa niin uusia, etteivät aiheuta ongelmia näin uuden emon kanssa)?

2
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Puppy
« : 20.04.13 - klo:17.35 »
(Se asentamani Puppy Precise oli luultavasti versio 5.5)

Tuli mieleen, ongelmana sulla saattaa olla WiFi- tai 3G-kortti, jos sulla on sellainen koneessa kiinni pohjan pikkukannen alla olevassa korttipaikassa.
http://www.ifixit.com/Guide/Installing+Acer+Aspire+One+ZG5+Wireless+Card/3693/1

Kokeile ottaa se irti, niin installer saattaa mennä läpi ongelmitta. Asennuksen jälkeen kortti takaisin kiinni ja sitten sopivat paketit jostain, jotta sen saa toimintakuntoon.

Muistihan tuossa koneessa kannattaa luonnollisesti laajentaa maksimiinsa, jos se ei jo ole. Esim. Huuto.netistä tai PC Systemsistä (H:ki Pääskylänkatu) soveltuva kampa, joka omaani oli ulkomuistista Hynix DDR2 PC2-5300, hinta on 10-15 euron luokkaa noilla.

3
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Puppy
« : 20.04.13 - klo:16.42 »
Hmm, itse laitoin ZG5:een jokin aika sitten Puppy Precisen, enkä muista että asennuksessa olisi ollut ongelmia. Voin tarkistaa version jos haluat. USB:ltä tein asennuksen.

Itse en niin hirveästi lyhyen tuntuman perusteella Puppysta välittänyt, vaan Lubuntu jonka laitoin ohelle samaan koneeseen oli enemmän makuuni. Seuraavaksi kokeilen varmaan jotain Xubuntua.

Mulla on maksimit 1.5 gigaa tuossa ZG5:ssä, jossa alun perin oli 1 GiB. Siinä siis on 0.5 GiB kiinteästi, ja vaihdoin 0.5 kamman gigaiseen. Joissakin Aspire Oneissa on maksimi 2 GiB, mutten ole varma onko näitä ZG5-malleissa. Google auttanee.

Lubuntu vie hitusen enemmän muistia kuin Puppy, ja 1.5 GiB on varsin niukalti jos esim. pitää selaimissa auki vähintään kymmeniä, mielummin satoja tabeja. Ero muistin kulutuksessa ei kuitenkaan ole kovin suuri.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Grub4dosi
« : 19.04.13 - klo:09.21 »
Jahas, huomasin juuri ja ehdin panna sen itsekin tänne. En voi poistaa omaa topiciani, se sanoo...
Grub4dos ilman i:tä...

5
Yleistä keskustelua / Grub4dosi
« : 19.04.13 - klo:08.27 »
Lainaus
tärkein tehtävä sille on toimia nykyään Grubin alustana, Grubbia käytön boottaamaan PC-BSD 9.1:stä ja Win7:skaa. Toki homman onnistuisi niinkin että käyttäisin Windowsin boottilataajaa PC-BSD:lle tai PC-BSD:n boottilataajaa Windowsille, mutta tätä nykyä tunnen Grubin kommervenkit riittävän hyvin...

Itse topiciin liittymättä, skipatkaa jos ei kiinnosta:

Grubin sijaan voi käyttää myös Grub4dosia, jolloin ei tarvitse olla Linuxia asennettuna välttämättä ollenkaan (eikä sen puoleen dosia, windowsia tai mitään muutakaan vaatimusta ole, kunhan on jokin partitio, johon itse ohjelma ja sen asetustiedosto menu.lst sijoitetaan).

Esimerkkinä vaikka tällainen setup:

Meillä on pieni primaaripartitio levyn alussa, joka toimii useamman Windowsin multibootkoneen 'System'-partitiona (tällä olevat tiedostot voi tosin sijoittaa joko jo asennuksessa tai jälkikäteen järjestelmän pääosin sisältävälle partitiolle, primaarille tai loogiselle, jota Microsoft haluaa kutsua nimellä 'Boot'-partitio).

Tällä pienellä primaaripartitiolla on myös Grub4dos, joko kokonaan tai sitten niin, että itse latausosa on asennettu MBR:lle, sekä sen konfiguraatiotiedosto.

Samalla tai muilla kovalevyillä on myös linuxeja, jotka voidaan Windowsien ohella käynnistää Grub4dosista (Grubin tapaan).

Meillä voi olla tuolla pikkupartitiolla tai jollain muulla partitiolla myös imageja cd/usb-distroista kuten PartedMagic, Clonezilla, Partition Wizard jne., jotka voidaan käynnistää Grub4dosista.

Nyt on ihan sama vaikka kaikki käyttöjärjestelmät menisivät sekaisin, tai haluaisimme vain asentaa päälle jonkin uuden systeemin - Grub4dos jatkaa toimintaansa, koska sen tiedostolle on oma pikkupartitio (jossa ei siis tarvitse olla mitään käyttöjärjestelmää asennettuna).

Melkeinpä ainoa ongelma, mitä käytännössä voi tapahtua, on että jokin käyttöjärjestelmäasennus kirjoittaa oman boottikoodinsa MBR:ään Grub4dosin MBR-osan päälle. Ratkaisu, joko palauttaa tämä dd:llä tms. tehdystä backupista (olemme varmaan halunneet tallettaa dd:llä ainakin partitiotaulun MBR:ltä) tai yksinkertaisesti asentaa tuo MBR:n boottikoodi uusiksi bootlacella (esim. ./bootlace.com --time-out=0 /dev/sda). Tuolla pikkupartitiolla oleva konfigurointitiedosto menu.lst on käytössä kuten ennen MBR:ään kajoamista.

Jos jotain kiinnostaa ym., voi kysellä minulta tarkemmin. Viime aikoina on tullut puuhasteltua noiden multibootjuttujen kanssa. Voidaan aloittaa oma topiccikin näistä jossain soveltuvassa paikassa - näistä ei taida juurikaan olla suomenkielisillä foorumeilla juttua.

6
Taitaa olla niin, että WLAN tai mahdollisesti lanka-LAN on tuon jumiutumisen aiheuttaja, joten millaisin toimenpitein saisin installoinnin menemään läpi, jotta voisin alkaa väkertää tuota WLANia sitten toimintakuntoiseksi?

(Kopsattu Fujitsun draiverisaitilta nämä hardistiedot)
Wi-Fi/WLAN
Atheros miniCard WLAN IEEE802.11 / AW-NE771(H) miniCard WLAN IEEE802.11 b/g/pre-n
or
Intel® WiFi Link 5100MC / Intel Wireless WiFi Link 5300 5100
(En nyt muista varmasti kummat näistä asensin Windowsiin. Tarkistan muutaman päivän päästä kun pääsen käsiksi kyseiselle koneelle. Jos nuo eivät viittaa samaan rautaan, niin kyseistä vehjettä on sitten varmaankin myyty kahdenlaisella WLANilla.)

LAN
Intel® Boazman 82567LF Gigabit Network Connection (Onboard) / Intel(R) 82567LF Gigabit Network Connection

Sivuja: [1]