1
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Linux-ntfs-3g ongelma
« : 08.05.07 - klo:20.36 »
ntfs-3g on nyt stable, mutta ongelma on edelleen feistyn ntfs-3g-versiossa. Onko tähän olemassa mitään korjausta?
Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelut
Uusimmat julkaisut: 24.04.1 LTS (suositeltu, 29.8.2024) ja 24.10 - Ubuntun 20-vuotisjulkaisu! (10.10.2024).
Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Ehkä oma Englannin kielen taitoni on sen verran hyvä, etten tarvi suomennoksia. Siksi kaikki suomennokset kalsahtaa todella oudoilta. Minulle asiat tehdään hankalammaksi suomentamalla. Esimerkiksi tyttöystäväni läppärin Kubuntu on suomeksi. Kun ongelmia syntyy, minä tietysti joudun korjailemaan ja se ei ole kovin mukavaa.Heh, kyllä menee aivan liiallisuuksiin, kun lähdetään kääntämään softien nimiä. En voi ymmärtää edes, miksi elokuvien nimet pitää kääntää.OT: miksei pitäisi? Käännetäänhän kirjojenkin nimet.
sudo apt-get update
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
sudo aticonfig --initial
sudo aticonfig --overlay-type=Xv
* Flash = asentuu ilman virheilmoituksia terminaalista, mutta FireFox ei vain löydä tätä flashia.
* Tiedostojen käyttöoikeudet - parille lisäosiolle on jäänyt windowsin aikaista roinaa, jonka haluaisin poistaa. Löysin täältä foorumilta hyvät ohjeet oikeuksien raplaamiseen, mutta tämä tapahtuu tietty terminaalin kautta ja en onnitunut löytämään minkäänlaista tietoa, miten voin terminaalissa siirtyä toiselle osiolle.
* NTFS - nuo osiot ovat tuolla formaatilla ja ihan kuin olisin jostain kuullut, että ei liene paras formaatti Ubuntuun. Pystynkö formatoimaan/osiomaan nuo alueet ilman uudelleenasennusta ja mikä formaatti olisi suositeltavin Ubuntua varten? FAT32 tuntuu jotenkin hieman liian köykäiseltä.
* Jälleen käyttöoikeudet - onko normaaliarkea, että tiedostojen käyttöoikeuksia joutuu raplailemaan tuon tuostakin? Pystyykö tätä jotenkin ohittamaan - ymmärrän että kyse on tietoturvasta, mutta mielummin riskeeraan kernelin sekoittamisen kuin pompin vähän väliä terminaalin puolella? Mainittakoon vielä että kyseessä on yhden käyttäjän kone ilman huippusalaisuuksia kovalevyllä, joten tuo tietoturva ei niin ykkösenä listallani ole.
* Ulkopuoliset ohjelmat - terminaalin kautta onnistuu useimpien pakettien automaattiasennus debian tyyliin hienosti, mutta entäs jos on olemassa vain .rpm paketti. Kolmesta ohjelmasta en saanut yhtään toimimaan - kone kaatui ja alkoi lagailemaan tai sitten vain ei asentunut. Jotain mitä en ottanut huomioon? Tarkastin kuitenkin pakettien riippuvuudet, joten tuskin siellä ongelmaa.