Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pörzi

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Hei!

Etsiskelin jotain ide:tä käytettäväksi c++ kääntäjän kanssa Ubuntussa ja törmäsin Code::blocksiin, joka muuten vaikuttaa ihan ok:lta, mutta minun pitäisi saada syötettyä kääntäjällä sdl:n vaatimat flagit:
-lSDL -lSDL_gfx -lSDL_image -lSDL_ttf -lSDL_mixer

Koitin lisätä niitä Settings->compiler and debugger -> Global Compiler settings -> Other options, mutta ei näytä toimivan.

Koitin niitä myös tunkea global variables kohtaan, mutta eihän sekään mitään auttanut. Suoraan sanottuna minulla ei kyllä ole hajuakaan, mikä tuon koko global variables - kohdan tarkoitus on. :D

Kdevelopia en saanut kääntämään koodia jostain syystä ollenkaan ja se kaatuili myös melko paljon, joten päätin jättää sen rauhaan.

Osaisiko joku neuvoa, miten code::blocksissa saa nuo kääntäjän liput asetettua tai neuvoa jonkun hyvin ide:n, jolla voisin c++:aa väkertää Ubuntulla. Aiemmin olen katea käyttänyt, mutta rasittaa aina vaihtaa vähän väliä komentoriviin, kun haluan ohjelman kääntää ja ajaa.

2
Suuret kiitokset! Osioin levyn kokonaan uudestaan ja nyt toimii.

Eniten kummastuttaa se, miksi boottasi toiselta koneelta, mutta toiselta ei.. Pääasia kuitenkin, että toimii nyt hyvin. :)

3
Hei!

Koitin asentaa Ubuntu 10.4:ää ulkoiselle kovalevylle tyttöystävän läppärillä (hp 530) kun on Vista joka arvatenkin on sitä itseään eli hidastelee. Halusin säilyttää kannettavan oman kovalevyn koskemattomana ja valita biosista boottauksen usb-kovalevylle.

Kaikki meni ihan hyvin siihen asti, kunnes koitin bootata asennettua käyttöjärjestelmää:
Lainaus
error: unknown filesystem
grub rescue

Sama virhe esiintyy myös, jos koitan asentaa käyttöjärjestelmän ilman käynnistyslataajaa (asennuksen lopussa valitsen advanced->don't install grub tjsp.)

Jos kuitenkin laitan omaan IBM Thinkpadiin tuon saman kovalevyn kiinni, boottaa käyttöjärjestelmä aivan oikealla tavalla usb-kovolta.

Onko teillä ideoita, mikä voisi olla avuksi tähän ongelmaan.

Kokeilin myös asentaa 9.04:ää, jossa muistaakseni pitäisi olla grub1, mutta se ei suostu asentumaan lainkaan, vaan asennus jumittuu swap -osion alustamiseen jostain syystä.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Veikkaus.fi
« : 16.01.10 - klo:23.09 »
Ittellä on myös ongelmaa arpojen kanssa, vaikka kaikki liitännäiset pitäisi olla asennettu. Ilmaiset kokeiluarvat toimivat, mutta maksulliset ilmoittavat: Virhe: 209. Kirjautumisesi ei ole enää voimassa. Missä lie vikaa.
Veikkaisin serveripään ongelmaa ennemmin, kuin käyttöjärjestelmä/selaintason ongelmaa... Kannattaa varmaankin veikkaukseen ottaa yhteyttä asian tiimoilta.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: grub2 konffaus
« : 16.01.10 - klo:18.43 »
Tuon sinun /etc/default/grub -tiedoston perusteella grubin pitäisi käynnistää oletusvaihtoehto kolmen sekunnin kuluttua. Eli ihan oikein olet tuon konffannut, joten vika ei ole siinä.

Arvelisin, että update-grub ei ole nyt jostain syystä hoitanut hommaansa. Kokeile ajaa se uudestaan ja tarkista komennolla cat /boot/grub/grub.cfg |grep timeout, että homma hoituu.
Antamasi komento palauttaa:
Koodia: [Valitse]
 set timeout=-1
  set timeout=3
-1 olis aika looginen vaihtoehto sille, että timeouttia ei ole ollenkaan.

Kun tarkastelen tuota grub.cfg:tä, löytyy sieltä kohta:
Koodia: [Valitse]
if [ ${recordfail} = 1 ]; then
  set timeout=-1
else
  set timeout=3

Pienen tutkiskelun jälkeen tuo recordfail saa arvon 1, jos kone bootissa on ongelmia/samutettu väärin tjsp. Jollain muullakin ilmeisesti vastaavia ongelmia ollut. Jospa kokeilisi vaan muuttaa tuon set timeoutin arvon 3, molemmissa tapauksissa. likainen fixi, joka ei korjaa itse ongelmaa... ja tuo varmasti yliajetaan seuraavan kerran, kun ajan update-grub:in.

Kiitoksia avusta!

Edit: jeh, toimii. tuota grub.cfg:tä ei tosiaan suositella muokattavaksi, eikä se järkevää olekaan, kun update-grub sen generoi, mutta menköön nyt näin päivitystä odotellessa, joka korjaisi tuon väärän arvon: recordfaililla.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: grub2 konffaus
« : 16.01.10 - klo:13.29 »
Muuta en osaa sanoa kuin tuo alempi "cmdline" on minulla: " "
Eli ei mitään sisällä. Koneessa vain yksi Ubuntu.
Kiitoksia vastauksesta. Tuon splash ipv6.disable=1 pitäisi disabloida ipv6, mikä aiheuttaa viivettä joka kerta, kun netistä aletaan ladata jotain, koska modeemi ei tue ipv6:sta. Jos se olisi päällä, kestäisi jokaisen nettisivun latauksen alussa noin 5 sekuntia viivettä, kun kone yrittäisi ensin käyttää ipv6 -standardia.

Kiitos kuitenkin avusta.

7
Ubuntu tietokoneissa / grub2 konffaus [ratkaistu]
« : 16.01.10 - klo:00.22 »
Hei!

Ongelma: grubiin päästäessä usb-näppäimistö ei toimi (myöhemmin kyllä) enkä ole yrityksistä huolimatta onnistunut konffaamaan grubia siten, että se menisi automaattisesti eteenpäin muutaman sekunnin kuluttua.

Joudun nyt käyttämään toista näppäimistöä grubin kuittaamiseen.

Grub2 konffaaminen ei onnistunut ihan pelkästään yhtä tiedostoa muokkaamalla, mutta luulin kyllä ymmärtäneeni, miten se tehdään. Sillä ei vaan ollut mitään vaikutusta grubin toimintaan.

Eli yritin siis seuraavaa:
etc/default/grub:
Koodia: [Valitse]
# If you change this file, run 'update-grub' afterwards to update
# /boot/grub/grub.cfg.

GRUB_DEFAULT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT="3"
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX="splash ipv6.disable=1"

# Uncomment to disable graphical terminal (grub-pc only)
#GRUB_TERMINAL=console

# The resolution used on graphical terminal
# note that you can use only modes which your graphic card supports via VBE
# you can see them in real GRUB with the command `vbeinfo'
#GRUB_GFXMODE=640x480

# Uncomment if you don't want GRUB to pass "root=UUID=xxx" parameter to Linux
#GRUB_DISABLE_LINUX_UUID=true

# Uncomment to disable generation of recovery mode menu entrys
#GRUB_DISABLE_LINUX_RECOVERY="true"
ja sitten:
update-grub

Ei auttanut. Haluaisin siis, että grub siirtyy automaattisesti tietyn (lyhyehkön) ajan jälkeen eteenpäin ensimmäisenä valittuun vaihtoehtoon.

Apua otetaan vastaan.

8
Vilkaisepa seuraavaa ketjua, jos vaikka sieltä löytyisi apua:  http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29167.0
Kiitoksia. Tuota ja nettiä tutkittuani tulin siihen tulokseen, että niiden pitäisi löytyä home/user/.mozilla alta ja niinhän ne löytyivätkin. Kuten myös filezillan bookmarkit .filezillan alta. :)

9
Hei!

Asensin Ubuntun uudesetaan, koska vanha asennukseni ei enää suostunut käynnistymään x:ään ja valitti jostain puuttuvista tiedostoista. (Enkä osannut sitä konsolista käsin korjata)

Partitioin levyn uudestaan siten, että säilytin vanhan asennuksen ja asensin uudemman version. Haluaisin nyt kaivaa vanhasta systeemistä firefoxin bookmarkit. Löysin kyllä bookmark.html -tiedoston jostain päin levyä, mutta se ei ollut oikea.

Osaisiko kukaan neuvoa, miten saisin vanhasta systeemistäni kaivettua vanhat kirjanmerkit? Myös filezillan pikayhdistyslistan xml on jossain päin vanhaa systeemiä, mutten tiedä missä.

10
Hei!

En ole varma liittyykö tämä päivitykseen sillä palveluntarjoajakin vaihtui siinä välissä.

Käynnistys jää pitkäksi aikaa miettimään kohtaa:
configuring network interfaces

Netissä on melko paljon keskustelua aiheesta (lähinnä läppäreiden osalta) ja yleisin vastaus tuntuu olevan painaa ctrl+c, jolloin toimenpide skipataan ja netin voi conffata manuaalisesti itse käynnistyksen jälkeen (ei mikään varsinainen ratkaisu ongelmaan siis)... mutta ctrl+c:n painaminen tässä tapauksessa ei tee mitään...

Ideoita, apuja?

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: Remote shooting EOS 30D
« : 11.03.09 - klo:22.08 »
Kokemusta ei ole. On kyllä tarkoitus kokeilla D40 kanssa samaa asiaa joskus. Siksipä intouduin googlettamaan ja löysin tällaisen, jos olisi avuksi:
http://photodoto.com/tethered-shooting-with-linux/
Kiitoksia myös tästä, mutta eipä onnistunut vieläkään... Komentorivillä ilmoitetaan, että kameralta odotetaan tietoa... mutta kamera ei suostu ottamaan kuvia, vaan vilkuttaa "busy" -tekstiä, kuten ennenkin.

Selvisi sentään toimenpiteen nimi: tethered shooting. :)

Edit: ja löytyihän se kirjaston yhteensopivuuslistauskin: http://gphoto.org/doc/remote/ 40D:tä näköjään tuetaan, mutta ei edellistä mallia. :(

12
Multimedia ja grafiikka / Remote shooting EOS 30D
« : 11.03.09 - klo:19.44 »
Hei!

Windowsissa Eos utilityllä voin kuvata siten, että kytken usb-piuhan koneeseen... käynnistän ohjelman ja otan kuvan. Kuva latautuu automaattisesti koneelle ja se näytetään näytöllä.

Jos tämä ohjelma ei ole käynnissä, kameralla ei voi kuvata jos se on kytkettynä usb-porttiin.

Kun siis ubuntussa kytken kameran koneeseen, ei sillä voi kuvata. Onko kenelläkään kokemusta tällaisen remote shootingin toteuttamisesta linuxissa? Tai antaa jotain vinkkejä, miten ongelmaa voisi ratkaista.

En onnistunut löytämään netistä muuta, kuin tämän:
http://www.debianadmin.com/long-time-remote-shooting-with-canon-eos-400d.html

Jossa itse remote shootingista ei puhuta mitään, vaan tuosta pitkän valotusajan ongelman korjaamisesta.

Ideanahan olisi, että voisin esikatsella kuvia kuvatessani läppärin näytöltä... Olen koittanut unmountata kameran, mutta "busy" -teksti vilkkuu silti näytössä (kuten tavallisestkin), eikä sillä pysty kuvaamaan.

Edit: Niin, remote shootingiinhan siis nimen mukaisesti yleensä sisältyy, että kuvan voi ottaa myös painamalla tietokoneella nappia, joka käskee kameran ottaa kuvan... mutta itselleni riittäisi hyvin, että homma toimisi vain toisinkin päin... eli että kameran nappia painamalla kuva ilmestyisi koneen näytölle.

13
Multimedia ja grafiikka / streamin tallennus
« : 04.03.09 - klo:19.50 »
Hei!

Yritin tallentaa areenan streamia pätkimisen estämiseksi... vlc antaa "Unable to open" -errorin.. vaikka aiemmin muistan onnistuneeni katsomaan vlc:llä areenan streamia.  ???

mimms taas kertoo seuraavaa:
Connecting...libmms connection error
Aborted

Vinkkejä/apuja... kiitos.

14
Multimedia ja grafiikka / Vs: cd, jolla on myös videota
« : 30.01.09 - klo:22.34 »
sudo mount /dev/cdrom
Tuhannet kiitokset.

15
Hei!

Joskus windowsia käyttäessäni törmäsin muutamaan kertaan cd-levyyn, jonka sisältönä on audiota sekä jotain muuta materiaalia. Kikkailemalla sai vaihdettua, kumpi materiaali on näkyvissä...

Ostin Godsplaguen Triumph -levyn, jossa pitäisi olla bonus video. Se ei kuitenkaan näy, vaan levyllä näkyy file browserilla tarkasteltuna pelkästään musiikkikappaleet. Lisäksi Rythmbox ei tunnista kappaleiden eikä levyn nimeä... tämä virhe tapahtuu kyllä usein monien muidenkin levyjen kohdalla, mutta korjaantuu laittamalla levy uudestaan asemaan.

Miten saisin tuon videon näkymään filebrowserilla?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.

16
On.

Pois päältä
Koodia: [Valitse]
gconftool-2 --set /apps/nautilus/desktop/volumes_visible --type bool false
Päälle
Koodia: [Valitse]
gconftool-2 --set /apps/nautilus/desktop/volumes_visible --type bool true
Kiitos paljon! Olipa nopea vastaus. :D

Tämä ilmeisesti poistaa näkyvistä myös irroitettavat mediat... mutta eipä se mitään.

17
Hei!

Onko jotain helppoa tapaa poistaa kovalevyn kuvake työpöydältä?

Kiitos.

18
Laitealue / No DHCPOFFERS received... onko ideoita?
« : 14.07.08 - klo:19.13 »
Wlani toimi ihan jees, mutta tänään kun käynnistin koneen ei ftp http eikä filezilla saanut yhteyttä... pidgin kyllä näytti skulaavan (en kyllä kenenkään kanssa jutellut pidginissä... tiedä sitten näyttikö se vaan siltä) tein ehkä eilen päivityksiä... johtunee niistä.

Asiaan:
Windows läppärillä wlan toimii.

sudo /etc/init.d/networking restart
...
Sending on   Socket/fallback
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.

Tällä hetkellä surffailen langallisella yhteydellä... onkos kenelläkään ideoita, mistä kyse tai miten voisi fixata. Kiitos anteeksi ja moikka! (tänään ei irtoo äidinkieli)

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ääniongelma
« : 03.05.08 - klo:17.49 »
Applications --> Sound & video --> Movie Player
Movie --> Open location --> streamin osoite*

Osoitteen saat yleensä radioaseman kotisivulta. Esim. pyytämäsi aalto: stream.radioaalto.fi

Voihan sitä kuunnella monella muullakin tapaa... tämä on vaan yksi esimerkki.

Edit: jos haluat tällä ohjelmalla tallentaa mielikanavasi yhteen tiedostoon, avaa ne peräjälkeen ja huomaat, että oikeaan palkkiin ilmestyy kanavan streamin osoite. Voit sitten painaa oikealta alhaalta levykkeen kuvaa ja tallentaa playlistin minne haluat. Sitten halutessasi avata sen ja kaikki kanavasi löytyvät sieltä.

20
Moi!

Äänet toimivat ihan oikein ennen päivitystä, mutta nyt ei toimi Lmms:n eikä Audacityn ääni output. Audacity ei anna ääni -outputille edes mitään valinnanvaraa. Lmms kysyy aina aloitettaessa, mitä halutaan käyttää, mutta mikään niistä ei toimi.

Audacity antaa tällasta:
Expression 'ValidateParameters( outputParameters, outputDeviceInfo, StreamMode_Out )' failed in 'src/hostapi/oss/pa_unix_oss.c', line: 1210

ja Lmms tällasta:
could not set realtime priority.
ALSA lib pcm_dmix.c:874:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave
Playback open error: Device or resource busy
No audio-driver working - falling back to dummy-audio-driver
You can render your songs and listen to the output files...
ALSA lib pcm_dmix.c:874:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave

Edit:
Näköjään toimii, jos flashplayeri ei ole sotkemassa... Eli se, kumpi ehtii ensin "varaamaan" äänisysteemin saa käyttää sitä. Flashplayer tai Audacity/Lmms. Kaksi jälkimmäistä kyllä toimii samaan aikaan ihan nätisti.

Aika p*rseestä. Mutta kai tämän kanssa eletään. Päivitystä odotellessa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5