Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Limputin

Sivuja: [1]
1
Minulla kanssa samanlainen ruoska, pentium + 64Mt muistia ja pitäisi tähän saada Xubuntu ihan kokeilumielessä asennettua (tällä hetkellä win98).

Ongelma on se että kone ei varmaankaan pyöritä sitä desktop asennuslevyä (liian vähän muistia) ja kun alternate levyn poltin niin kone käynnistää aina suoraan win98:siin eikä edes kysy haluanko käynnistää levyltä. Ja kyllä BIOS:ista pistetty vaihtoehdoksi että boottaa CD:ltä, ja ei muilta, tällöin tulee vain ilmoitus että käyttöjärjestelmää ei löydy ja se on sitten siinä. Mikähän avuksi?

2
En tiedä vastausta kysymykseesi, mutta kysyn toisen kysymyksen aiheeseen liittyen  ;)

Eli tuo 64bit versio varmaan kannattaa hommata Intelin Core 2 Duo prossuillekin, koska tukevat 64bittisyyttä ? Hieman sekavasti neuvottu tuolla latauspaikassa (AMD64/IntelEM64T), eli tuo IntelEM64T varmaan tarkoittaa että toimii myös kaikilla Intelin 64bit prosessoreilla?

3
Laitealue / Vs: Asus ASUS A8JS Kannettava
« : 16.04.07 - klo:15.06 »
Tänään sain suomenkielen taitoisen ihmisen kiinni asuksen huollosta, kone lähtee hollantiin huoltoon kun kuljetusfirmasta joku ehtii sen hakemaan. Aikaisemmin aamulla kokeilin josko BIOS:sin päivitys olisi auttanut, mutta tuloksetta. Vikaraportiin pistin näytön, sen valovuodot ja hieman settiä tuosta tuulettimesta, jos saisi kaikki kerralla kuntoon niin olisin oikein tyytyväinen, ja nopeasti tietenkin :)

4
Laitealue / Vs: Asus ASUS A8JS Kannettava
« : 12.04.07 - klo:18.58 »
Hmm... Mielenkiintoinen tuo näyttöongelma... Mistähän voisi johtua...  Onneksi on yksilö ongelma sillä missään keskusteluissa en ole kuullu sellaisesta pulmasta. Näytönohjaimen (tai minkä tuuletin onkaan) hurissee...siis kokoajan vai raskaassa käytössä ja entä onko se ongelma Vistassa, Ubuntussa vai molemmissa? Huriseeko se miten häiritsevästi?

Muuten siinä on vain yksi muistikampa, mutta kaksi paikkaa joten saat toisen gigan ostamalla yhden kamman ja samalla dual channel-tuen (?) päälle.

Jännää jännää...

Siis pysyy hiljaisena sellaiset 1-5min koneen käynnistyttyä ja sen jälkeen alkaa inisemään, ja raskaassa pelikäytössä sitten vielä ääni kovenee. Voi toki olla että tuuletinkin on maanantaikappale kun kerran näyttökin sitä on, jos vaikka olisi käynyt mulle niin tavanomainen p*ska säkä elektroniikkaostoksilla :/ Hurisee kaikissa käyttiksissä ja kai se on käyttäjästä kiinni kuinka paljon häiritsee, itseäni ei oikeastaan, tulipa vain huomattua...

Juu toinen muistikampa varmaan lähtee tilaukseen kun saan tämä takuuhuolto rumban alta pois, kunhan se nyt ensin lähtisi käyntiin, menee ensiviikolle kuitenkin :/

5
Laitealue / Vs: Asus ASUS A8JS Kannettava
« : 12.04.07 - klo:15.10 »
Eli juu, kone ollut pari viikkoa käytössä ja nyt pyrin saamaan huoltoon. Ongelmana se että näyttö ei toimi kuin verkkovirrassa, akkuvirralla näyttö on liian tumma, ongelmaan kuuluu myös koneen käynnistyessä ja näyttöä sammuttaessa ja käynnistäessä krikkauden värinä ja prakaaminen että saa toimimaan. Tämä ei siis varmaankaan ole ominaisuus joka kaikissa laitteissa on, sanoisin että ainut laatuaan mistä olen kuullut, joten ei voi laskea koneen huonoksi puoleksi.

Jos koneesta haluaa jotain pahaa etsiä niin ehkä ilmeisesti näytönohjaimen (?) tuuletin pitää melkoista hurinaa, giga muistia on liian vähän Vistalle ja Nvidian ajurituki Vistalle kun kusee niin kusee pelaaminenkin. Näyttö on tarkka ja kirkas, mutta katselukulmissa on toivomisen varaa.

Ja sitten hyvät asiat, kone on jämäkkä rakenteeltaan, vaikka voi kuvissa näyttää aika vempulalta. Suorituskykyä löytyy todella kiitettävästi näin pieneksi paketiksi ja ominaisuuslista on lähes hykerryttävän monipuolinen, mm. liitännät kunnossa, tarpeeksi USB:eja jne. ja kaikki on todella hyvin sijoiteltu. Kone on KEVYT ja PIENI, mukavasti kulkee mukana, itse kanniskellut n. 2km koulumatkan kävellen mukana ja takaisin, ilman ongelmia. Näppäimistö tuntuisi aivan mukavalta, ei liian lepsu tai pieni ottaen huomioon koneen koon.

Mitä Ubuntu 07.04 testailin niin kaikki tarpeellinen tuntui toimivan, en siis mitenkään erikoisesti käyttänyt, testasin vain oliko näyttöongelmani käyttöjärjestelmä (epäilin Nvidian Vista ajureissa olevan jokin bugi) kohtaisti vai ei, ja eihän se sitten ollutkaan. Varmaankin kun saan koneen huollosta niin asentelen Ubuntun täyteen terään ja jos vaikka saisin Nvidian näyttisajurit toimimaan niin voisi vähän lepuuttaa mieltä tuolta Vistalta joka tuntuu ajoittain aivan liian raskaalta.

Eipä tässä muuta, toivottavasti helpotti ihmisten päätöstä koneen suhteen. Voin vielä pistää tähän ketjuun mitenkä tuo asuksen takuuhuolto ruljanssi etenee ja hoitavatko he asiansa hyvin, huonosti vai hyvinhuonosti.

6
Juurikin näin tein että pienensin Data levyä 12gigalla ja nyt on ns. "tyhjää tilaa" tuon verran, eiko Ubuntua asentamaan siis :P

7
Uusi ongelma on seuraavanlainen, en löydä mistään mitään Vistassa millä voisin osioida tuo Data osion 10gt pienemmäksi jotta tuo 10gt jäisi ikäänkuin ilmaan, ideoita?

8
Juurikin ajattelin samaa, että jos vain pienentäisin tuota data levyä sen verran että Linuxille jäisi 10-15gt ja sitten sinne asentaisin tuon käyttiksen :) ei varmaankaan häiritsisi Vistaa ollenkaan joten voisin olla turvallisin mielin sen suhteen...

Mitenkä tuo sitten kun olen Ubuntun asentanut, tuleeko koneen käynnistyessä jokin valikko mistä saan valita kumman käyttöjärjestelmistä käynnistän, Vistan vai Ubuntun?

9
Tietokone: ASUS A8Js (läppäri); c2d prossu, Nvidia 7700 go, 1gt rammia ja käyttis Windows Vista Home Premium.

Alustus:
Nvidian Vista ajurit aiheuttavat akkukäytöllä hienoista hämminkiä kirkkauden vaihtelun ja sen sellaisen muodossa, matkoille siis tarvittaisiin ilmainen käyttis jolla tekstinkäsittely, ehkä elokuvien katselu, musiikin kuuntelu ja jokin kiva pikkupeli toimii. Päädyin siis Ubuntuun.

Varsinainen aihe:
Eli läppärin kovo oli partitioitu kahteen osaan, 90gt Vista kovoon ja 55gt data kovoon. Onnistuuko niin että GParted live-cd:llä leikkaan vaikka 90gt Vista levystä siivun (n.10-15gt) Ubuntulle ja alustan jollekin muulle hyvälle kuin NTFS systeemille, ehdotuksia mikä olisi paras? Tämän jälkeen tyrkkään koneen sisuksiin Ubuntun asennusmedian, käynnistän uudestaan ja asennan käyttöjärjestelmän juuri luomalleni osiolle?

Pitäisikö toimia näin, ja näenkö asiat nyt juurikin niin helposti kuin ne ovat?

Sivuja: [1]