Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tinkinen

Sivuja: [1]
1
Laite toimii myös automaattiasennuksella, kun tekee seuraavansisältöisen tiedoston nimellä /lib/udev/rules.d/81-mm-sierra.rules
Koodia: [Valitse]
SUBSYSTEM=="tty", ATTRS{idVendor}=="1199", ATTRS{idProduct}=="68a3", ENV{ID_MM_CANDIDATE}="0"
SUBSYSTEM=="net", ATTRS{idVendor}=="1199", ATTRS{idProduct}=="68a3", ENV{DEVTYPE}="net"
Tiedostossa on siis kaksi riviä. Näin laite ei enää näy modeemina ollenkaan, vaan ainoastaan verkkokorttina. Network-manager hakee DHCP:llä oikeat IP-asetukset ihan niin kuin laajakaistamodeemilta.

2
Mokkula näkyy Linuxissa USB:llä sekä modeemina (neljänä eri sarjaporttina) että verkkokorttina. Linux network-manager eli se, joka normaalisti hallinnoi verkkoyhteyksiä kuten WLANia ja modeemeja, yrittää käyttää mokkulaa modeemina, mikä ilmeisesti ei suoraan toimi, vaikka jonkinlaisia vastauksia sieltäkin tulee. Kokeilin nimittäin modeemiajuria debug-tilassa, silloin saa näkyviin, mitä komentoja modeemille lähtee ja mitä sieltä tulee takaisin.

Mokkulan käyttö verkkokorttina sen sijaan onnistuu. Verkkolaite toimii ajurilla sierra_net (kuuluu Ubuntun vakioasennukseen) ja on nimeltään wwan0 (numero voi vaihdella), ja sitä voi käyttää ihan niin kuin mokkulaa käytettäisiin WLANilla. Network-manager ei siis osaa automaattisesti kytkeä verkkoyhteyttä, mutta käsisäädöllä sen saa käyttöön. Jos tällainen ei tuota ongelmaa, mokkula toimii vaikeuksitta. Mokkulan IP on 192.168.1.1 ja koneen 192.168.2.2. Mokkulan IP:tä käytetään myös oletusreittinä ja DNS-palvelimena. DHCP saattaa toimia myös, jos se on mokkulassa käytössä. Ehkä jonain päivänä network-manager tukee automaattisesti myös tätä verkkokorttitilaa.

Sivuja: [1]