Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kari Argillander

Sivuja: [1] 2 3 ... 25
1
Sain toimimaan, mutta jos tiedosto nimet ovat samalla rivillä sed pyyhkii ne pois.

2
Tarkoitus olisi saada skripti joka hakee halutusta urlista kaikki pdf-tiedostot valittuun hakemistoon. Pdf:ä voi olla jopa 300 joten käsin niitä ei viitsi ladata. Ajattelin tehdä sen niin, että haetaan sivun lähdekoodi ja otetaan aina seuraava pdf urli ja tallennetaan se ja taas seuraava, mutta en vain tahdo keksiä miten tuon saisi toteutettua helposti. Olisiko jollain vinkkejä tai suora vastaus.

Ystävällisin terveisin
Kari Argillander

3
Ratkaisin ongelman pakottamalla moduulit päälle heti käynnistyksessä. Tämä onnistuu muokkaamalla tiedostoa /etc/pulse/default.pa  Outoa silti miksei suoraan onnistunut.

4
Multimedia ja grafiikka / Pulseaudio: moduuli ei lataudu
« : 19.01.09 - klo:23.15 »
Eli minulla on Kubuntu käytössä ja tarvisi tehdä toisesta koneesta ääni serveri. Läppärissä kaikki toimii niinkuin pitää, mutta pöytäkoneesta ei ääni serveriä saa. Huomasin, että kun läppärissä sallii koneen olevan serverinä latautuu pulseen seuraavat moduulit:
module-native-tcp
module-esound-tcp
module-zeroconf-publish

Pöytäkoneeseen näitä ei lataudu ollenkaan. Eli olen saanut selville, että tuo ohjelma jossa määrätään koneen olevan sound serveri pitäisi tämä lataus tehdä, mutta eipä näytä tekevän.

Koodia: [Valitse]
aptitude search pulseNäyttää molemmissa koneissa aivan samalta samoin kun hakee hakusanoilla tcp, avahi, zeroconf, esound

Eli miten nuo moduulit saisi asentumaan?

5
Kyl oli työtä, mutta sainpas pulseaudion asennettua kubuntu kde 4:seen ku löysi vain oikeen ohjeen http://jan.saell.org/blog/archives/34 Nyt pitäis asentaa vielä tuohon pöytäkoneeseen ja pääsis testaamaan miten äänen lähetys onnistuisi. Nyt kun on lukenut näitä ääni asioita niin kyllä on ihan mahottoman sekasia. Mullakin on nyt tällä koneella kait miljoona eri ääni "lähdettä" jotka jokainen pommittaa alsaa ja jotkut suoraan jotkut pulseaudion kautta nii johan on hyllyn myllyn. KDE:n pitäis tehä joku oma ääni-serveri josta voi tehdä samat asiat kuin pulse-audiosta, mutta natiivisti jolloin monilta ongelmilta varmasti vältyttäis. Nytten kait ääni kulkee jotakuinkin näin
Phonon -> xine-lib/GStreamer -> ALSA (PulseAudio plugin) -> PulseAudio -> ALSA (rautataso) ja sitten vielä jotkut ohittaa asioita nii huh huh sanon minä.

EDIT: Miksiköhän kde ja gnome ei käytä edes tässä asiassa samaa asiaa? KDE ja Gnome kuitenkin ovat olleet halukkaita menossa siihen suuntaan, että asiat toimisivat helpommin yhteen ja tämäkin asia varmasti helpottaisi kehittäjiä vaikka on kyse niinkin pienestä asiasta kuin äänestä.

6
Eli minulla on tämä läppäri ja pöytäkone. Tarkoitus olisi, että läppäriltä lähtisi kaikki äänet pöytäkoneella halutessani. Onkohan olemassa mitään helppoa tapaa "putkittaa" äänet sille koneelle? Kotiverkossa olisi ainostaan tarkoitus toimia. Amarokin ja muiden musiikkisoittimien etäohjaushan toimii hyvin, mutta kun haluan myös kuunnella musiikkia esim youtubesta.

7
Pelit / Vs: DosBox toimimaan
« : 08.01.09 - klo:19.33 »
Minkäköhän tyyppisiä pelejä yrität DosBoxilla ajaa?

8
Äänet saat pois käytöstä kun menet Järjestelmän asetukset -> Huomautukset ja sieltä voit ottaa joko kaikki äänet pois tai sitten valita siitä luettelosta haluamasi ja ottaa ruksi pois kohdasta "toista ääni"

9
En oikein ymmärrä mitä on sellainen yhdellä kädellä kirjoittaminen, jolloin ei katsota lainkaan ruutua? Mitä silloin katsellaan?
Kuten kahdella kädellä kirjoitettaessakin silloin katsellaan esimerkiksi lähdetekstiä jota käsin kirjoittamalla kopioidaan koneelle.
Jep minäkin monesti katson telkkaria kun kirjoitan tai silloin kun puhun jolekkin niin tulee kirjoitettua ilman, että näkee mitään.

10
Dasher voisi olla hyvä vaihtoehto openmokoon. Olisi varmaan mielenkiintoista käyttää tätä kosketusnäytöllisellä puhelimella. Tämänkin viestin kirjoitin Dasherilla ja kyllä tähän alkaa jo tottua. Yhdellä kädellä kirjoittamisen hyöty verrattuna tähän on se ettei ruutua tarvitse katsoa. Minun varmaan tulisi opettalla aakkoset paremmin jota tämä sujuisi nopemmin

11
Juu asensin ohjelman koneella je silloinhan tuo näyttää paljon paremmalta, mutta 200 merkistä en tiedä, koska kun laittaa nopeudeksi 8 niin ei ehdi tekemään yhtään mitään ja silloin tulee noin 200 merkkiä minuutissa.

12
Ei tuo dasher nyt kovin nopealta tuntunut 2 minuutissa sain kirjoitettua mites menee vai meneekö.

13
Kiitos vinkistä. Toimiko ohje muuten hyvin?

14
ALKULÖPINÄT:
Oletko aina halunnut kirjoitta yhdellä kädellä, koska kätesi on kipsissä tai haluat juoda kahvia toisella nyt se on mahdollista!!!


Löysin tuossa vähän aika sitten tavan miten voi kirjoittaa yhdellä kädellä half qwertyn. Se toimii niin, että välilyönti kääntää näppäimet toiselta puolelta toiselle puolen. Eli jos painaa välilyöntiä ja a:ta niin siitä tulee ö ja välilyöntiä ja e:tä niin siitä tulee i. Tämä on myös mukavaa, koska mikään ei tule muuttumaan. Ainoat haitta puolet ovat, että välilyöntiä ei voi painaa pitkään josta normaalisti tulisi monta välilyöntiä ja caps lock valo lakkasi ainakin minulla toimimasta. Kuva näppäimistön rakenteesta.

On olemassa valmis rautapohjainen ratkaisu, mutta ne ovat aivan liika kalliita eivätkä tietenkään sovellu läpärin kanssa kirjoittamiseen ja skanditkin puuttuvat. Päätin siis etsiä softapohjaista ratkaisua ja monen epäonnistumisen kautta löysin Ivan Stojicin tekemän softapohjaisen ratkaisun.

Softapohjainen ratkaisu lukee /dev/input/eventX jossa X on numero joka osoittaa sinun näppäimistöösi. Tämän jälkeen se lähettää joko alkuperäsen näppäimen tai käännetyn näppäimen /dev/input/uinput iin josta xorg ja myös kernel lukevat tämän jälkeen näppäimistöä.

KÄYTTÖÖNOTTO:


Aluksi lataa mirrorboard.c osoitteesta http://pastebin.com/f24c01781 ja käännä komennolla
Koodia: [Valitse]
gcc mirrorboard.c -o mirrorboard
seuraavaksi siirretään mirrorboard ohjelmien suureen joukkoon
Koodia: [Valitse]
sudo mv "TÄHÄN PAIKKA MISSÄ KÄÄNNETTY MIRRORBOARD SIJAITSEE" /usr/bin/
sitten lisätään uinput moduuli käynnistymään tietokoneen käynnistyessä. Tämä tehdään muokkaamalla tiedostoa /etc/modules ja lisäämällä viimeiselle riville sana   uinput

Seuraavaksi tulee tietää missä eventissä näppäimistö sijaitsee. Kirjoitaa komentoriville komento
Koodia: [Valitse]
grep -i keyboard /sys/class/input/input*/name
saat tulosteeksi jotain tämän tapaista
Koodia: [Valitse]
/sys/class/input/input1/name:AT Translated Set 2 keyboard
Tarvitsemme input kansion numeroa ja tässä esimerkissä se olisi 1 joten muista oman kansion numero.

Nyt olemme valmiita käynnistämään tietokoneen uudestaan, mutta lue silti eteenpäin.
Kun olet kirjautumisruudussa valitse valikosta "tekstitilassa kirjautuminen". Kirjoita normaalisti käyttäjänimesi ja salasanasi. Kun olet sisällä kirjoita komento (HUOM. X Pitää korvata muistiin ottamallasi numerolla)
Koodia: [Valitse]
sudo mirrorboard /dev/input/eventX &
Nyt sinulla pitäisi olla käytössä half qwerty (itselläni ei toiminut teksti tilassa käänteinen ö, mutta se tuskin haittaa). Voit jo kokeilla painella välilyöntiä ja näppäimiä ja olla kummissasi. Kun olet kummastellut tarpeksi voit käynnistää X:n komennolla
Koodia: [Valitse]
startx
TÄSSÄ VAIHEESSA VOIT LOPETTAA LUKEMISEN JA KÄYNNISTÄÄ KONEEN, mutta muista tulla takaisin.

NÄPPÄIMISTÄ:
väli + tabulaattori = sarkainnäppäin
väli + caps lock = ä
väli + vasen shift = enter
ja muut nyt menevätkin selvästi peilikuvana
å:tä ei ole saatavilla, koska en kokenut sitä tarpeelliseksi

HARJOITTELU:
Tein myös näppäinasettelu tiedoston KTouchiin joten voit harjoitella perusteita sen avulla. Muista asentaa paketti ktouch.
Lataa seuraavat tiedostot:
http://pastebin.com/f56d5ca1   (nimeä tiedosto nimellä fi.half.keyboard.xml)
http://pastebin.com/f328cc075  (nimeä tiedosto nimellä fi.half.keyboard)
Siirrä molemmat tiedostot kansioon /usr/share/kde4/apps/ktouch pääkäyttäjän oikuksilla.
Tämän jälkeen voit avataa ktouchin ja valita uuden näppäinasettelun. Tein vain oikean puoleisen puolen, mutta jos on tarvetta voin tehdä myös kokonaisen näppäimistön tai vain vasenkätisen.
Jos tiedät Gnomelle samankaltaisen ohjelman voin yrittää tehdä myös sille näppäinasettelu tiedoston.

MIETINTÖJÄ:
Tuo pitäisi saada pois, että ohjelma pitää aina käynnistää ennen x:ää, mutta esim kde:n autostarttiin sitä ei voi pistää ellei sitten ole jotain tapaa jolla saada xorg ymmärtään kesken kaiken, että pitäisi käyttää uinputtia, esim uudelleenkäynnistää xorgin joitain toimintoja (ctrl+alt+sarkain ei auta). Joten ohjelman käynnistyksen pitäisi tapahtua jo bootin aikana ja tähän tarvisisin apua. Kun tämän joku ratkaisee voin myös tehdä automaattisen skriptin joka hoitaa asennuksen itsekseen.

Olisi myös kiva saada toiminto pois päältä jos jostain syystä tarvitsee. Ajattelin näppäimeksi ½ näppäintä. Olisi myös hyvä saada tabulaattori sarkain näppäimeksi ilman, että tarvitsee painaa välilyöntiä. Lisää erikoismerkkejäkin on mahdollista lisätä, mutta en näe sitä ainakaan vielä tarpeellisena.

Jos ihmiset innostuvat tämän käyttämisestä voisi alkaa tökkimään xorgin kehittäjiä, jotta tälläinen näppäinasettelu olisi mahdollista tehdä myös xorgin omilla asetustiedostoilla ja näin saada mahdollistettua se, että tämä löytyisi vakiona joka distrosta. Harva on saanut half qwerty toimimaan linuxissa x:n puolella softa ratkaisuna ainakin kun lukee foorumeita.

Tämä sama toimii myös muilla näppäin asetelmilla kuin qwertyllä, mutta sen saa jokainen joka tarvitsee, itse tehdä, jos jostain syystä tämä asennus ei toimi kunnolla. En tiedä miten tämä toimii vasenkätisenä, mutta jossei toimi ja joku tarvitsee katsotaan mitä voidaan tehdä. Jos joku tarvitsee jotain muita "ominaisuuksia" voin niitä yrittää miettiä/tehdä, mutta mitään en lupaa. Kertokaa ihmeessä myös jos kokeilitte ja ette ollut/olitte tyytyväinen ja jos asennuksessa tai jossain muissa kohdissa on virheitä/epä selvyyksiä.

15
Laitealue / Vs: uinput toimimaan x:ssä
« : 02.01.09 - klo:20.20 »
Jos kirjaudun komentorivi tilassa, käynnistän ohjelman ja sen jälkeen komento startx kaikki toimii niinkuin pitää. Eli luultavasti ohjelma pitää ajaa ennen x:n käynnistymistä, mutta mites tämä tehtiin näyttää olevan aina vain ohjeissa, että kde:n autostart kansioon, mutta tässä tapauksessa se ei auta.
Eli miten ohjelma autostartataan?

MUOK.
Jos jotain kiinnostaa niin ohjelma löytyy täältä http://www.ordecon.com/wp-content/uploads/2008/12/mirrorboard-02.c muistakaa myös käynnistää uinput komennolla "modprobe uinput" sitten vain komentorivin kautta käynnistette käännetyn ohjelman komennolla "mirrorboard /dev/input/eventsX" X on numero jossa näppäimistösi sijaitsee.
Voit kokeilla half qwertyä täällä http://half-qwerty.com/demo/

16
Laitealue / Vs: Onks tämmöistä laitetta?
« : 02.01.09 - klo:19.16 »
Miten oli http://www.wippies.com/  toimii juuri haluamallasi tavalla, samalla wlan purkkina, adsl boksina, tulostinpalvelimena ja vaikka minä muuna ja mikä parasta ilmaiseksi :) Ja kyseessä ei ole mikään huijaus sinun ei tarvitse sitoutua mihinkään (nimimerkillä kahden vuoden kokemus)

17
Laitealue / uinput toimimaan x:ssä
« : 02.01.09 - klo:18.59 »
Tarkoitus olisi saada half qwerty näppäin asettelu käyttöön. Sitä varten minulla on c-kielinen ohjelma joka lukee näppäimistöä (/dev/input/event1) ja lähettää sitten eteenpäin muutetun näppäimen /dev/input/uinput iin. Tämä toimii pelkässä komentorivi moodissa, mutta kun x:ssä se ei vain toimi. Ajattelin myös, että xorgiin pitäisi laittaa uusi keybordi joka lukee tuola uinputista, mutta nykyään xorg.conf tiedostokin on niin yksinkertainen, ettei sekään toiminut. Huomasin myös, että wiin ohjain käyttää juuri uinputtia joten mahdollista pitäisi olla.
Eli kuinka saada x:ä ymmärtämään uinputtia?

Ystävällisin terveisin
Kari Argillander

18
Tekstirivi kyllä rullaa, mutta kirjaimet tulevat jäljessä näytölle.

19
Tuttuja sanoja kyllä esiintyy eli se ei tuottanut vaikeuksia, mutta jotain mitä voisi myös lukea ja ymmärtää kertomuksena.

Kiinnostuin nyt näppäinasetteluista ja löysin Dvorak in, mutta siihen vaihtaminen on liika hankalaa, koska jokaisen ohjelman pikanäppäimet eivät mene kohdalleen ja olisi liika iso työ vaihtaa kaikkien ohjelmien pikanäppäimet. Ohjelmoinnissa dvorak voisi olla paljon parempi.

Toinen kiinnostava oli yhden käden qwerty, mutta siitä puuttuu ä ja ö, mutta paikan tuosta kyllä löytää. Ä voisi olla vaikka a:n kanssa samassa ja ö z:n kanssa. Tuota voisi käyttää sitten aina läppärillä kun loikoilee sängyssä. Peletassakaan ei tarvitsisi irroittaa kättä hiireltä kun kirjoittaa jolloin ei tule yllätyksiä. Joten aijon yrittää nyt tehdä suomalaisen yhden käden qwertyn (ellen sitä valmiina löydä) ja tehdä harjoitus tiedoston ktouchiin.

dvorakista osoitteessa http://www.kammo.net/dvorak-simplified-keyboard/
yhden käden qwerty http://www.diycalculator.com/imgs/qkbd-fig5.gif

MUOK.
Tuohon yksikätiseen qwertyyn pitää jopa kääntää jotain kerneliin liittyviä asioita, koska siinä on aivan uudenlainen ajattelu. Siinä voi koska tahansa käyttää täysin normaalia näppäimistöä painamalla 1/2 näppäintä.

MUOK.
tälläinen löyty:
http://eklhad.net/linux/app/halfqwerty.c
voisi jopa toimia pitää kokeilla ja toivoa parasta.

MUOK.
Ylempi ei toimi graafisessa tilassa. silloin kait pitäisi olla käytössä joku xorgin juttu vai X11 mikskä sitä nyt pitäis kutsuakkaan.

MUOK.
Tämä vaikuttaa lupaavalta
http://www.ordecon.com/2008/12/29/mirrorboard-type-with-one-hand-use-the-other-for-something-else/#comment-505
vielä en ole vain saanut toimimaan

20
Suomalainen näppäin asettelu näyttäisi olevan saatavilla 8.10 versiossa. Lisäksi kansio on 8.10 versiossa /usr/share/kde4/apps/ktouch

Lisää kirjoja löytyy ainakin täältä http://www.lonnrot.net/etext.html
kertokaa toki jos löytyisi jotain vähän tuoreempaa kirjoitettavaa josta jotain ymmärtäisikin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 25