Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jotivoni

Sivuja: [1]
1
Asensin XP-aikaseen Sony Vaio-läppäriin ( http://www.sony-europe.com/support/en/product/VGN-FS495VP/specifications ) Lubuntu 12.10:n ja siinä ilmeni pariakin sortin ongelmaa, joihin oon tässä koittanu löytää netistä tietoa, mutta eipä vaan oo sattunu silmään - tältäkään foorumilta.

Ensinnäkin kajarit tuottaa melkosta häiriöääntä. Ääni alkoi itseasiassa jo siinä vaiheessa, kun kone käynnisteli liveä usb-tikulta splash-screenin aikana. Nakuttava ja sen verran voimakas, että se irrottaa amalgaamitkin hampaista, mutta sen verran satunnaista, että välillä se voi tauota ja välillä jatkua sitten pidempäänkin. Epäilin ensin, että vika on yksinkertaisesti kaiuttimien kontaktiviassa, joka olisi vanhempaan koneeseen ajan myötä tullut, mutta kun laittaa stereoplugi-kuulokkeet koneeseen kiinni, niin sama nakutus kuuluu kuulokkeista (joka on toiminut väliaikaisena ratkaisuna ääniongelmaan, koska se hiljenee mukavasti).

Voikos Lubuntun pulse-audio aiheuttaa tällästä? Oiskos sille mitään järkevää vaihtoehtoa?

Lubuntun Xfce-power-management aiheuttaa sellasta, että kone ei nukahda rauhaisaan uneen. Kannen kun laittaa kiinni, niin tuulettimet kiihtyy aivan äärimmilleen ja se jää sillä tavalla puhisemaan ihan niin pitkäksi aikaa, kun asialle tekee jotain. Ja kun kannen avaa, ruutu pysyy pimeenä ja mitään ei tapahdu, koneen joutuu sulkemaan virtanapista. Mun huomattavasti uudempaan käyttöläppäriin tuli xfce-työpöydällä aivan vastaava vika, joten jokin tuossa xfce-power-managementissa (tai jossain muussa?), mikä ei oikein läppärin nukahtamista tunnu ymmärtävän.

On aivan sama, että onko asetuksista päällä hibernate tai suspend.

Keksiikös kukaan, mistä em. mainitut ongelmat vois johtua? Tai oisko mitään ubuntu-pohjaista helppokäyttöistä jakelua, joka ymmärtäis paremmin tuon ikäistä rautaa, jos ongelmat johtuu siitä?

Olennaista käytön suhteen olis, että siinä toimis netti ja skype.

2


Back in Time kopioi ne tiedostot säilyttäen hakemistorakenteen. Itse varmuuskopioin vain tarpeelliset kotihakemistosta, muut tiedostot voidaan korvata helposti (asentamalla järjestelmä). Uudet versiot vievät vain muuttuneiden tiedostojen verran tilaa, koska muuttumattomille käytetään kovia linkkejä (ei ehkä onnistu FAT-tiedostojärjestelmällä).

Sitten se mielenkiintoisin kysymys: Koska Ubuntu osaa lukea ja kirjoittaa myös Windows-partitiolle, ottaako se myös Windows-partition mukaan varmuuskopioon? Mikä itteasiassa olis mun mielestäni jopa toivottavaa.

3
Osaisiko se OSX toimia oikein, jos käyttäisi omia osioitaan? Eli aikakoneelle oma ja sitten muille järjestelmille oma.

Jäin tässä simmostakin miettimään, että kun vaimon koneella on esimerkiksi meidän valokuvat, jotka alkaa viemään jo aevan mahottomasti tilaa. Niihin olis toisaalta kiva päästä molemmilta koneilta käsiksi..

Eli pitäskö osa kovalevystä kuitenkin partitioida FAT32:ksi niille tiedostoille, joita molemmat käyttäisi?


Linuxille hyvä TimeVaultin korjaaja on ainakin Back in Time, jota itse käytän. Siihen on saatavilla sekä GTK+ että Qt käyttöliittymät eli sopii hyvin useimmille työpöydille (yleensä ainakin toinen on käytössä). Muita varmuuskopiointiohjelmia on ainakin Deja Dup, jonka pitäisi olla Ubuntussa oletuksena.

Mitäs tuo konkreettisesti sitten sille ulkoiselle kovalle tekee? Imagen? Oman partition?

4
Mac-koneissa hyvä oma varmistussysteemi. Käsittääkseni riittää uusi levy rikkoutuneen tilalle & varmistuslevy piuhalla kiinni. Homma jatkuu sitten automaattisesti. Jotain tuollaista työkaveri kehui. Eli suosittelen vaimolle omaa levyä.

Juu, tuo Macin timemachine on hyvä systeemi ja käsittääkseni linuxista alunperin kotoisin :).

Ei oo vaan taloudellisessa mielessä millään tavalla perusteltua, että ostettaisiin kahta levyä, kun ei se tila niissä niinkään maksa kuin tekniikka.

Siistimpää kieltä tällä palstalla, suoli24 osoitteeksi jos rumia kirjoittelet. Siivottu -Storck

5
Asun siis kolmen käyttöjärjestelmän kodissa. Omalla koneella on toisella partitiolla Win7 pelaamiseen, toisella Kubuntu 12.10 kaikkeen muuhun käyttöön ja vaimolla on Mac.

Ollaan hankkimassa ulkoista kovalevyä ja sen verran iso, että mä voisin ottaa molemmista partitioista backupit ja vaimo voisi käyttää sitä sitten omien tiedostojensa varastoimiseen, sillä kun tuo oman läppärinsä tila ei meinaa riittää mihinkään.

Mites tämä olisi kaikista fiksuinta käytännössä katsoen tehdä?

  • Onko olemassa jotain ohjelmaa, joka ottaisi TimeMachine-tyyppisesti kuvaa molemmista mun partitioista ja sieltä voisi sitten tarvittaessa helposti ja käden käänteessä palauttaa, jos jotain crashaa? Kävisi joko Windows- tai Ubuntu-ohjelma.
  • Vai pitäisikö ulkoinen kovalevy partitioida kaikille käyttöjärjestelmille erikseen? Ja jos näin, niin osaakos kukaan neuvoa hyviä ohjelmia Ubuntun ja Windowsin backuppaamiseen? TimeVault näkyi olevan Ubuntulle, mutta sitä ei ole näköjään päivitetty sitten vuoden 2007..

Oon Western Digitalin My Book Essentialia ostamassa ja sen mukana näytti tulevan WD:n SmartDrive-ohjelma mukaan, joka ilmeisesti on backup-käyttöön tarkoitettu. Onko kellään käryä, että osaisko se tehdä tollaset backupit ihan suorilta?

6
Sain tuossa sellasen vinkin kun kyselin, että mites XP kannattais asentaa, kun Ubuntu on jo koneessa, niin kannattaisi asentaa XP ensin VirtualBoxiin ja kopioida sieltä asennettu windows omalle ntfs-partitiolleen.

Onnistuiskos tuolla Boot-Repairilla saada tuon XP:n suoraan käynnistysvalikkoon, jos tekiskin tän asentamisen näin?

7

Syy on lähinnä siinä ettei radeon-ajurin ominaisuudet riitä kaikkiin peleihin, mutta Catalystillä ne saa toimimaan (periaatteessa). Intelin kortti ei sitten ole sekään mikään pelihirmu ja sen mesa-ajurit eivät tarjoa yhtä hyvää suorituskykyä kuin Windowsilla oleva vastineensa, mutta parannusta on tullut. Ominaisuudetkin ovat rajoittuneemmat esimerkiksi OpenGL:ää ei tueta kuin 3.0 versioon asti (vielä/vieläkään).

Ja ilmeisesti tähän ei myöskään olis sellanen ratkaisu toimiva, että asentais virtualboxiin XP:n (semmonen löytyy hyllystä, ei uudempaa), koska windows ei varmaankaan keksis tuota ajuria koneesta vaan sen ympäristön, jonka virtualbox tarjoaa?

8

Pitäisi tulla käytetyn kortin nimi ja jos vähän enemmän tietoa haluaa:
Koodia: [Valitse]
glxinfo |grep -i opengl

joni@rakkine:~$ glxinfo |grep -i opengl
OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
OpenGL version string: 3.0 Mesa 9.0
OpenGL shading language version string: 1.30
OpenGL extensions:


Eli se AMD siellä ei ainakaan tällä hetkellä päällä ole..

Tuossa xserver-xorg-video-ati paketissa tulee avoimen koodin radeon-ajuri, joka ei hyödynnä näytönohjainta yhtä tehokkaasti kuin AMD:n oma Catalyst-ajuri eikä se ole tuettu Steamissa.

On se toki parempi kuin ei mitään, koska nuo Catalyst-ajurit ei näytä toimivan alkuunkaan - ainakaan en tähän mennessä ole saanut toimimaan. Tuo on kyllä perin harmillista, että Steami ei sitä tue..

9
Käytössä olevaa näytönohjainta voi mahdollisesti vaihtaa BIOS:n/UEFI:n kautta tai ohjelmallisesti.

Ainakaan BIOSista ei voi, sen tsekkasin tuossa jo ekaa kertaa tän kanssa tapellessani. Mutta ohjelmallisesti?!? Kerrothan lisää? =)

Mä en itseasiassa nimittäin ole tällä hetkellä ollenkaan selvillä, että kumpaa se mahtaa käyttää, Intelin HD:tä vai AMD Radeonia..

10
http://askubuntu.com/questions/86221/does-ubuntu-support-radeon-hd-6750m-or-6490m

Eikö tuo sinun korttisi ole tuolla virallisesti tuettujen korttien listalla?

Lainaus
* CAICOS      Radeon HD 6430/6450/6470/6490

No katohan, näemmä tukea ei sitten olekaan.

Kiitos linkistä, asensin xserver-xorg-video-ati-ajurit sisään ja ainakin glxgears (ensinnäkin toimii!!) anto 60fps. Paanpa asentaen pelin ja kokeillen, että toimiiko se vielä :).

11
Mitä lspci kertoo?

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b4)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 3 (rev b4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b4)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 6 (rev b4)
00:1c.7 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 8 (rev b4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM65 Express Chipset Family LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 04)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6400M/7400M Series]
24:00.0 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller (rev 30)
24:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller (rev 30)
24:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller (rev 30)
25:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
26:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 06)
27:00.0 USB controller: NEC Corporation uPD720200 USB 3.0 Host Controller (rev 04)

12
Sain tässä pari viikkoa sitten kerrassaan tarpeeksi windowsista ja ajoin tylysti päälle ubuntun, jota olen varovaisesti alkanut pitämään virheenä, etten jättänyt sitä kuitenkin toiseksi vaihtoehdoksi. Ajattelin, että en sitten koskaan linuxia opettelekaan, jos voin paeta windowsin puolelle (ja kiukkuuntua sen kanssa jatkuvasti).

Kaikki on oikeastaan muuten mennyt mukavan mallikkaasti, oon ollut Kubuntuun todella tyytyväinen, mutta tuo grafiikkakortti aiheuttaa mulle hiusten harvenemista. Olen tässä parin viikon aikana oppinut ymmärtämään, ettei nämä läppäreiden AMD-kortit ole ollut helppo juttu oikein kenellekään..

Ekalla asennuskerralla pääsin niinkin pitkälle, että sain glxgearsin kyllä näkymään, mutta yksikään pikkasenkaan graafisempi peli (wine+steam ja natiivilinuxipeli) ei lähtenyt toimimaan millään tavalla. Steamin pelien käynnistäminen sai Kubuntun reboottaamaan ittensä siltä istumalta sen kummempia varoittelematta, pari muuta peli toi harmaan tai mustan ruudun.

Asensin Kubuntun uudestaan (ilman Unity-työpöytää) ja sain sen omilla ajureilla kyllä Steamissa pelit toimimaan, mutta ei se taida suoraan osata hirveän hyvin tuota grafiikkakorttia käyttää. Niinpä lähdin ajamaan amd catalyst-ajureita uudestaan päästäkseni pisteeseen (suomenkielisen ubuntu-wikin ohjeilla), että Kubuntu ei löytänyt näyttöä ollenkaan ja boottasi suoraan komentokehoitteeseen. Asensin Kubuntun uudelleen.

Ongelma nyt tässä lienee se, että oon törmännyt googlatessa todella moneen ohjeeseen, että miten ko. kortin saisi pelittämään, mutta jokainen yritys on epäonnistunut surkeasti. Tosin, asiaan on saattanut vaikuttaa toki sekin, että kun olen jotain ohjeita koittanut, en ole kyllä sen jälkeen osannut epätehdä tekemisiäni, joten sinne on varmaan kerrostunutkin kaikenlaiset katastrofin ainekset.

Joten, kysymys kuuluu: Tietääkö joku todistetusti, että ko. grafiikkakiihdytytin on saatu Ubuntussa toimimaan ja miten? En tahtoisi asentaa koko käyttöjärjestelmää taas kertaalleen.

Koneessa on siis Kubuntu 12.10 ja kone on HP Probook 4730s

Sivuja: [1]