Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - antsu

Sivuja: [1] 2
1
Tervehdys,

tämä teksti on kirjoitettu maanantaina, jos on herkkä tekstille tai ei muuten halua lukea arvostelevaa tekstiä debianista tai muusta linx:sta niin tämän lukeminen kannattaa lopettaa tähän.

Muutamaa linuxjakelua on kokeiltu ja viimeisimmät ovat debian 7 ja 8. Päivitys 7 versiosta 8:aan tehty sources.list tiedostoa muuttamalla – ei puhdas asennus.

Tehdyn asennuksen jälkeen suurin ongelma oli nettiyhteys – tai paremminkin sen toimimattomuus. Ennen päivitystä debian 8 jessieen nettiyhteys toimi kolmella tavalla: ethernetkaapelilla adsl laatikon kautta, wlan:lla sen samaisen adsl laatikon kautta ja nettitikulla Huawei E353. Päivityksen jälkeen ethernetkaapelin avulla ja vaivoin wlan:n kautta, mutta ei enää nettitikulla.

Muutamia päiviä, varovaisesti ilmaistuna, haettua netistä erilaisia mahdollisuuksia ja ohjelmia sekä kokeiltua muutamia ohjeiden ja ohjelmien yhdistelmiä en ole ratkaisua löytänyt.

Näistä kokemuksista päivityksen jälkeen, kokeilin Network Manager ja Wicd ohjelmia yhdessä ja erikseen debian 8:lla kde (plasma?) työpöydällä.

Konetta käynnistettäessä ensimmäisinä ilmoituksina:

1. ilmoitus:

"SIM PIN-avausvaaditaan

Mobiililaajakaistalaite "HUAWEI USB Serial Port" vaatii SIM PIN-koodin ennen kuin sitä voi Käyttää"


2. ilmoitus
"System policy prevents unlocking or controlling the mobile broadband device.
Sovellus yrittää suorittaa toiminnon, joka vaatii etuoikeuksia. Todennusta vaaditaan tämän toiminnon suorittamiseksi."

3. ilmoitus
"PIN/PUK-avausvirhe - KDE-palvelin
Virhe avattaessa modeemia: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken."


1. ilmoitukseen pin-koodia annettaessa, vaikka se ei olisikaan asetusten mukaan tarvittavaa, seuraa ne muut ilmoitukset eikä mobiiliyhteyttä muodosteta. En osannut liittää kuvia kolmesta ilmoituksesta, joten ne on kirjoitettu.


Saatujen ohjeiden, netistä löydettyjen ja keskustelupalstoilla olleiden, mukaan tehty muutama täydennys lsusb-komennolla löytyneiden tietojen perusteella 40-usb_modeswitch.rules tiedostoon.

Wicd ei tunne tai edes näytä mobiili- tai tätä nettitikkuyhteyttä – kuten ei myöskään ethernetyhteys ei näy yhteysvalikoimassa. Valittavina ovat vain wlan verkot.

Network Manager ilmoittaa wlan verkot ja pienen suostuttelun jälkeen tehdyt mobiiliverkon asetukset (profiilit?). Ilmoitukset saatu näkyviin alapalkin ilmoitusalueelta. Network manager:n ilmoituskentän yläreunassa on valinnat  langaton, mobiililaajakaista, lentokonetila ja yhteysmuokkaimelle asetukset. Mobiililaajakaistayhteyksien mahdillisuudet saa näkyviin valitsemalla päälle ja pois mobiilijaajakaistayhteyden mahdollisuuden muutamia kertoja. Mobiililaajakaistayhteyden saa hetkeksi, siis hetkeksi, valitsemalla ”yhdistä”, mutta se yhteys katkeaa viimeistään muutaman minuutin kuluessa. Myöskään network manager:n langattoman yhteyden yhdistäminen ei onnistu, siihen käytän Wicd:tä.  :) 

Aikaisemmin, ennen 40-usb_modeswitch.rules tiedoston muuttamista nettitikun valo ilmoitti vain saaneensa sähkön ilman yhteyttä. Tiedoston muuttamisen jälkeen nettitikku ilmoittaa yhteyden muodostumisen tukiasemaan valojen muuttuessa, mutta se lopullinen yhteys ei muodostu network managerilla. Network managerilla saa nettitikun kuitenkin ”liitettyä ja irroitettua”.

Ennen päivitystä jessieen, ne kaikki kolme yhteysmahdollisuutta, nettitikku, wlan ja kaapeli toimivat, mutta ei enää päivityksen jälkeen. Tiedossani ei ole tapaa jolla saa selville erot ennen ja jälkeen päivityksen eikä sitä miten saa palautettua ne aikaisemmin käytössä olleet yhteysasetukset. Mitenköhän saa tällä hetkellä, ennen parannuksia jessien yhteyksiin, asennettua sen aikaisemman wheezyn takaisin jessien tilalle?

Netistä löytyneiden ohjeiden mukaan mobiiliyhteyksien parantamiseen on tukiaseman hankinta ja onneksi kaveri kirjoitti muutama päivä sitten mobiiliyhteyden kokeilustaan Jollalla vähän syrjemmässä – ellei nettitikku suostu yhteistyöhön jessien kanssa niin saa Jolla mukautua mobiililaajakaistayhteyden tukiasemaksi.

Tämä ei varmaankaan auta eikä edes helpota viestin aloittajan ongelmaa Huawei E392 mokkulan kanssa, mutta muitakin mokkulayhteydettömästä tilasta kärsiviä on. Ihmettelen jessieen siirtynyttä ongelmaa.

Paimio 22.06.2015

Antero Kulmanen

2
Noiden 40-usb_modeswitch.rules tiedostojen eroista, jessiessä oli samoin kuin Jekku oli rivinsä ilmoittanut. Kuitenkin mint 17:lla näkyy vielä enemmän vaihtoehtoja huawein tikuille.

Esim. Huawei :  # Huawei E392u-12, E3131 (Variant)
ATTR{idVendor}=="12d1", ATTR{idProduct}=="151a", RUN+="usb_modeswitch '%b/%k'"

ja

# Huawei E353 (3.se) and others
ATTR{idVendor}=="12d1", ATTR{idProduct}=="1f01", RUN+="usb_modeswitch '%b/%k'"

Sitten se kysymys, auttaako jomman kumman noiden rivien lisäys tai riittääkö edes ;)

No,lisätään tuo e353 viittaava rivi omalle 40-usb_modeswitch.rules tiedostolle ja kokeillaan. :)

EDIT:  Käytössä on WICD-verkonhallintaohjelma yhteyksien valintaan, mitä muita ja käytettäviä kde:n kanssa on?


3
Tervehdys,

mikäli löydät ratkaisun niin ilmoittele siitä.

Täällä saman tyyppinen homma, huawei e353 tikku näkyy "lsusb
Bus 003 Device 004: ID 12d1:1506 Huawei Technologies Co., Ltd. E398 LTE/UMTS/GSM Modem/Networkcard" tuollaisena ja tikku ei toimi jessiessä (8.0 tai 8.1) tuolla "3.16.0-4-amd64" mutta linux mint:llä 17 (kde ja 3.13.0-37-generic) laitteella toimii. Tämä ei varmaankaan auta yhtään asian ratkaisemisessa, mutta tuolle jutulle en osaa tehdä yhtään mitään - vaan odottelen päivitystä jolla asia paranee ja pääsee taas käyttämään nettitikkua.

terv.  antsu

4
Morjens,

aikaisemmin valittelin wlan:n toimimattomuutta, että nettiin pääsi vain piuhan välityksellä. Jotakin on tapahtunut, koska alkuviikosta päivittäessä konetta oli päivitystiedostoja tai -paketteja yli 100 ja sen päivityksen jälkeen noin tunnin päästä wlan aloitti toimintansa.  :D Vielä jonkin päivityksen jälkeen saa tai voi mokkulakin taas aloittaa toimintansa.  ;)

terv.  antsu

5
Tervehdys,

en tarkoittanut edellistä kommenttiani sellaiseksi joka pysäyttäisi keskustelun kokonaan, muutama päivä ilman kommentin kommenttia - piti vain tuoda eräs vaihtoehtoinen näkemys kokemuksineen. Sillä kertaa se oli vähemmän myönteistä.

terv.  antsu

6
Tervehdys,

tällä hetkellä on sellaiset ajatukset ettei tiedä itkeäisikö vai nauraa. Aikaisemmin kirjoitin wheezy:n päivittämisestä jessieen source.list tiedoston avulla.

Oli ja on edelleen vaikeuksia nettiyhteyden muodostamisessa. Wlan:n kautta on jo päästy ihme kyllä ajoittain nettiinkin – noin 3:sta minuutista 7:ään minuuttiin kerrallaan. Sen jälkeen tarvii vaan naputella wpa2 salausavain koneelle yhteyden katkaisemisen jälkeen ja muodostaa yhteys uudelleen. Sitten se, että nettitikun (huawei e353) kautta ei saa nettiyhteyttä, koska mm. KDE:n policykit1 estää sen. (Mistä löydän sen nettiyhteyksiä valvovan kde-palvelimen, jotta vois vähän tutkia sitä ja löysätä ”pantaa vähän löysemmälle”). KDE:n versio 4.14.2. On kokeiltu tehdä useampi profiili eri asetuksille nettitikulle networkmanager:lle. Wicd ja networkmanager ilmoittavat tai näyttävät löytämänsä naapurien wlan yhteydet.

En tiedä niistä uudistuksista joita jessieen on tehty wheezystä nettiyhteyttä varten, mutta mielestäni ne kaikki ei ihan ole uudistuksia. Miten lähteä ratkaisemaan vai onko ainoa ratkaisu vaan jäädä odottamaan ajan hoitavan asian? Ei oikein miellytä lähteä tekemään puhdasta asennusta.

terv.  antsu

7
Tervehdys, vielä yksi tapa vaihtaa wheezy:stä jessieen KDE:llä - eikä välttämättä se oikea tai edes helpoin. ;)

Ennen sourses.list tiedoston muuttamista käytetty komennot: "apt-get update", "apt-get upgrade" ja "apt-get dist-upgrade" - ja tietenkin pelkästään wlan:lla yhdistettynä ilman mokkulaakaan. ;) Ihan hienosti silloin latasi ja päivitti järjestelmän "wheezy:ssä". Tuon jälkeen netistä löytyneiden vinkkien mukaan vaihdoin sourses.list tiedostossa "wheezy" sanat "jessie" - ja tehty samat toiminnot kuin hetki ennen sourses.list tiedoston muutoksia ("apt-get update", "apt-get upgrade" ja "apt-get dist-upgrade").

Tuon viimeisen jälkeen ei tullutkaan enää yhteyttä wlan:n tai mokkulan kautta nettiin. Monen yrityskerran jälkeen ja asetuksien hakemisen, yhteys adsl-poksiin yhteys ja adsl-asetuksien tarkastelua kummallakin yhteydellä, piuhalla ja wlan:lla - mutta vain piuhalla nettiin ja mokkulalle lisäksi ilmoitus: "System policy prevents unlocking or controlling the mobile broadband device. PolicyKit1-KDE

System policy prevents unlocking or controlling the mobile broadband device."

Uskallan olettaa sen vaihdon menneen edes hiukan paremmin kaikkien mahdollisten ollessa yhdistettynä koneeseen lankanetillä tehtävän wheezystä jessieen siirtymisen aikana. Oletan sen asennus- tai päivitysohjelman "hakevan tarvittavat osat" itse. Tai näin ainakin toivon.

Pehmeämpiä päivityskokemuksia wheezy:stä jessieen muille.

terv.  antsu

8
Minä olen pitkään käyttänyt mokkuloitten automaattiseen yhdistämiseen skriptiä, jonka esitin mm. tuolla ketjussa:
Xubuntu 12.04 verkko-ongelmat

Se näyttäisi kytkevän testaamillani mokkuloilla (yli 10 erilaista) yhteyden päälle (lähes) aina ilman käyttäjän toimenpiteitä. Käytössä lähinnä Ubuntu 12.04 -pohjaiset LXDE-distrot Wattos 6 tai Peppermint Three.



                  Hei,

        kiitokset ohjeesta linkkeineen, tästä jutusta taitaa olla muutamia muitakin miettimässä. Linkkisi ohjetta kokeiltiin ja saatiin ilmoitus: "update-rc.d: /etc/init.d/mm_monitor: file does not exist".

         Mutta se vaihtoehto, että sen network konfiguraation tekemisen yritys on myöhempänä kuin sen koneen alkulatauksen yhteydessä. Käsin sen käynnistyksen saa kuitenkin tehdä kirjautumisen jälkeen - sitä varten on se networkmanagerin ikoni jo alapalkkiinkin laitettu ikään kuin valmiiksi.

9
                  Hei,

         kokeiltu raimon ilmoittamaa scriptiä, mutta sen tehoa ei onnistunut kokeilemaan. Konetta käynnistettäessä verkkokonfiguraatioita (?) kone  käynnistelee "extra 60 sekuntia" tavanomaisen lisäksi ja lopulta käynnistää koneen ilman niitä verkkokonfiguraatiota. Kirjautumisen jälkeen alapalkin networkmanagerin kuvakkeesta sitten otetaan verkkoyhteydet käyttöön - sen jälkeen pienen odottelun jälkeen pääsee valikoimaan sen käytettävän yhteyden. Se alkuongelma taitaakin olla tuon nettiyhteyden luomisessa, se skripti käynnistää sen jälkeen ne loput.

         Kokeiltu kahdella mokkulalla (huawei e353 ja e392) ja kahdella simkortilla - käynnistyksissä erot ajoissa muutamissa sekunneissa mutta vaiheet samat.

         Kiitokset avusta - ja skriptistä. Kokeilut jatkuu.  :)

10
HUOM! Jos sinulla on suomenkielinen Kubuntu korvaa sana disconnected sanalla katkaistu



         On se suomenkielinen versio. Jotenkin myös ihmetyttää se, että networkmanageri ei ole heti käynnistynyt. Alapalkin kuvakkeesta avattuna "ensimmäinen ilmoitus", josta näkyy ne liitännät, on "ota verkko käyttöön". Alussa käynnistyksessä on ilmoitus "waiting for network configuration". Mielessä jo se, että voiko olla verkkokortissakin vikaa?




        

11
                  Hei,

         pienenä ongelmana on kubuntun networkmanagerilla nettiyhteyden aloittaminen yksinkertaisesti käyttämällä nettitikkua. Networkmanagerista  on etsitty paikkaa ja tapaa jolla aloittaa se nettiyhteyden käynnistys "heti koneen käynnistyksen yhteydessä". Lähes kaikki yhteysohjelman käynnistämisestä lähtien saa tehdä "käsin" vaihe vaiheelta kerrallaan.

         Se tapaus on hyvin vähän tietokonetta käyttävillä ihmisillä.

        terv.  antsu

12
Kauan sitten se kamerani on joskus hetken aikaa toiminut, mutta ei vielä amd64-versiolla. Olet osannut valita kamerasi merkin ja mallin oikein.  :-)

Haluan nuo firewire moduulit "vakio tavaraksi" eri jakeluihin, ne on ihan käyttökelpoisia kuitenkin. Samalla komennolla:
~$ lsmod | grep firewire
firewire_ohci          41000  0
firewire_core          63558  1 firewire_ohci
crc_itu_t              12707  1 firewire_core
~$ ls /dev/raw1394 -l
ls: tiedostoa /dev/raw1394 ei voi käsitellä: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
~$ sudo chmod 666 /dev/raw1394
                             
chmod: tiedostoa ”/dev/raw1394” ei voi käsitellä: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole

Siinä saatu tulos.

13
Tervehdys,

aiheena ieee 1394 liitin ja kubuntun yhteistoiminta. Keskustelupalstojen "kestoaiheena jo vuodesta 2006" lähtien on ollut ieee 1394 ja sen jälkiasennus käyttiksen asennusten jälkeen - eri tarvittavien syihin vedoten.

Omalla kohdalla tarvittavat syyt ovat trv-33e:llä kuvatun materiaalin siirtäminen tietokoneella paremmin katseltavaan muotoon - ja juuri sen ieee 1394 väylän kautta Kinolla.

Asiaan liittyviä virheilmoituksia on useitakin, mutta se "raw1394" moduulin puuttuminen on hankala. On kokeiltu "sudo modprobe raw1394" ja eri keskustelupalstojen kautta löytyviä ohjeita - mutta se firewire portti pysyy vaiti eikä sitä hakemistoa muodostu.

Sitten voiko olla syynä nämä; muutama linkki:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kino/+bug/908595
https://ieee1394.wiki.kernel.org/index.php/Juju_Migration#libraw1394

Lisäksi ladattu synaptic:lla Kinon sivulla oleva "tarvittavat komponentit" listalta löytyvät komponentit. Dvgrab:ia en osaa käyttää ja mielestäni on mukavempaa nähdä samalla se kamerasta tietokoneelle siirrettävä materiaali.

terv.  antsu

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Icedove kubuntuun?
« : 27.08.12 - klo:23.36 »
Hyvä, se yhteensopivuus on sitten selvä juttu. Thunderbird ilmaantuu toiseen koneeseen. Kiitos tiedoista.

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Icedove kubuntuun?
« : 27.08.12 - klo:23.02 »
Syynä se, että ne muutamat vanhat viestit haluan tallentaa ja lukea uudelleen pienen ajan kuluttua. Epäilen ettei thunderbird ja icedove käsittele toistensa viestejä.

16
Asentaminen ja käyttöönotto / Icedove kubuntuun?
« : 27.08.12 - klo:22.04 »
Moi,

miten saan asennettua icedove:n kubuntuun? Samalla saa mennä myös iceweaselkin. Synaptic ei näyttänyt niitä valikoimissaan.

terv.  antsu

17
Tervehdys,

tämä aihe sopii paremmin laitealueelle, mutta siellä on rajattu ne koskemaan Ubuntun vaihtoehtojen kanssa. Kuitenkin kysyn printterillä, mustesuihkutulostin, tulostuksen yht'äkkisestä loppumisesta. Olin jo tulostanut noin erillisiä 20 sivuja - eli aloittanut tulostustyön. Sen jälkeen vain cups:ssa sain pääkäyttäjän oikeuksin poistettua tulostettavan työn ja cups:ssa käynnistää tulostimen uudelleen. Tulostin asennettu uudelleen ja toisen merkkinenkin vielä.

Onko muilla vastaavia tapahtunut ettei olisi päivitetty mitään ja tulostaminen loppuu.

IPP raportti KDE - hallintamoduuli:

Unable to open parallel port device file "/dev/lp0": Permission denied

Nämä tekstit löytyi error_log.7.gz-tiedostosta:

Started backend /usr/lib/cups/backend/parallel (PID 6405) for job 172.
 PID 6405 (/usr/lib/cups/backend/parallel) stopped with status 1!
 Hint: Try setting the LogLevel to "debug" to find out more.
 Unable to open parallel port device file "/dev/lp0": Permission denied
 PID 6404 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 9!
 Hint: Try setting the LogLevel to "debug" to find out more.
 [Job 172] Backend returned status 1 (failed)



terv.  antsu

 ( edit: 7.5. Lisätty IPP-ilmoitusraportti ja osa ilmoituksesta error_log-tiedostosta. )


                  Tervehdys

         Juuri poistettu, tai ainakin yrittää poistaa, aikaisempi versio (1.2.12) cups:sta ja tilalle tuli 1.3.7. Tulostin lähti toimimaan - seuraavaa pysähdystä odotellaan.

         terv.  antsu


18
                 Tervehdys,

         aikaisemmin kyselin ohjeita vikatilanteesta pääsemiseksi. Viimeisimpänä on asennettu käyttis uudelleen ja muilta osioilta vaikuttaa tiedostoja menneen pois. Vielä on muutamia kohtia joihin kaipaa lisätietoja kuten home-osion siirto toiselle tai muualle kovalevyn kohtaa, osioitu neljään osaan. Kahtena muuna juttuna se, että aikaisemmin käytössä ollutta ohjelmaa ei löytynyt apt-get install käskyllä, eli ohjelman "turvallinenasentaminen".  Viimeisimpänä on se TB sähköpostiohjelman mahdollistama profiilinjako, TB vaihtunut icedowe:een ainakin toistaiseksi, jotta on jonkinlaiset mahdollisuudet päästä aikaisempiin viesteihin. :-)

         On saatu neuvoja ja ohjeita ja niitä on kokeiltu - Kiitokset niistä.

         Hyvää kevättä. :-)

19
Lainaus
Jos su tai sudo ei toimi tee näin:

Käynnistä kone KNOPPIX-live-cd:ltä

Mounttaa kovalevylle asennettu KNOPPIX:

esimerkiksi:

         
Koodia: [Valitse]
mount /dev/hda1
chroottaa itsesi:
   
           
Koodia: [Valitse]
chroot /mnt/hda1
Muokkaa sudoers-tiedostoa:

           
Koodia: [Valitse]
visudo
tai

           
Koodia: [Valitse]
EDITOR=mcedit visudo
Muuta rivi

Koodia: [Valitse]
KNOPPIX       ALL=NOPASSWD: ALL
lisäämällä KNOPPIXin tilalle käyttäjänimesi:

Koodia: [Valitse]
käyttäjänimi      ALL=NOPASSWD: ALL
Käynnistä KNOPPIX kovalevyltä ja luo rootin salasana:

         
Koodia: [Valitse]
sudo passwd
Tämän jälkeen su + rootin salasana, niin olet kirjautunut roottina.

http://www.knoppix.net/wiki/Root

Edit: suomensin ohjeen ja korjasin pari typoa.


                 Kiitokset Eliakselle ja pjotr:lle avuista ja neuvoista.   :-)

        Muistaakseni tuo ajurin poisto apt-get:llä (apt-get remove nvidia ? ) tarvitsee sen rootin, ja pjotr:n neuvoilla sitä yritetty muodostaa. Eräitä kokeiluja rivin muuttamiseksi ja tallentamiseksi "sudoers"-nimellä - ei pelkästään "tmp:nä" :-) .  En onnistunut ja sain kolmenlaisia ilmoituksia. eräänä oli kehoitus ajaa "e2fsck", toisena "ext3-fs warnings maximal mount count reached, running e2fsck is recommended." ja kolmantena ettei mountattava laite ole kuin luvussa käytettävissä.

         Voisiko olla vielä jotain mahdollisuutta korjata vai "/home"-hakemiston siirto toiseen paikkaan ja asennus uusiksi?  ;-) 
         Kiitos.

         antsu

20
Onko Knoppixissa komento
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg?

         Kyllä tuo komento taitaa olla, mutta tällä kertaa taitaa tulla ilmoitus tyyliin ..."ei ole sudoers ryhmässä" ... annettaessa "su" tai "sudo" komento.  :(

         antsu

Sivuja: [1] 2