Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tonzar

Sivuja: [1]
1
Eli pitäisi tässä ilmeisesti päivittää Feistyyn ja sen tulisi käydä helposti tuolta Päivitysten hallinta -ikkunan kautta.
Onko mahdollista että päivityksessä voi tulla ongelmia? Olen asennellut muutamia ohjelmia itse koneelle. Ja kannattaako muut päivitykset asentaa ensin ja sitten vasta jakeluversion päivitys? Kertokaa.

2
Niimpä...  ;D

Nyt on Ubuntu kovalevyllä ja tuskin tulen tälle koneelle enää ikinä asentamaan mitään Windowsin kaltaista kuraa.
Tämä taisikin olla tässä. Maanantaina/tiistaina kun postista vielä tulee uusi muistikampa niin tämä alkaa pyöriä vielä jouheammin.

Kiitos kaikille vastanneille.

3
Hahaa! Kirjoitan tätä viestiä Ubuntu Linuxilla :D Sain Ubuntun toimimaan CD:ltä ajettuna ja viim. huomenna olis tarkoitus pistää tämä kovalevylle. Aivan mahtava käyttis! ;D Nettikin toimi saman tien.

4
Miten on polttavan CD-RW aseman laita? Kun en tiedä onko rikki kun se on tuossa lojunut kotelo irrallaan jo ties kuinka pitkän aikaa ja oon sitä jonkin verran käpälöinytkin. Sori jos menee liikaa off-topicin puolelle :-\

E: Siirrytäänpäs taas on-topicciin: kuinka helppoa Ubuntussa on saada työpöydälle erilaisia "widgettejä"?

5
Hmm, njoo, kiitos vastauksista  ;)

Mutten saanut varsinaista vastausta kysymykseeni (taisin muotoilla sen vähän vaikeaselkoisesti) että mitä tapahtuu jos laittaa mahd. hajonneen komponentin toiseen (toimivaan) koneeseen. Voiko käydä hullusti?

E: Nyt pitää kyllä viimeistään hommata tuollainen ranneke.

6
Hmm... ok, sitten vielä rautapuoleen liittyviä kysymyksiä:

1) Mitä voi pahimmillaan tapahtua jos on kosketellut jotain laitetta välittämättä staattisesta sähköstä ja siirtää siitä laitteesta esim. CD-aseman toiseen? Koneesta on siis ollut kotelo poissa jo pitkän aikaa.

2) Mitä voi pahimmillaan tapahtua jos laittaa koneeseen vääräntyyppistä (keskus)muistia?

7
Olen tässä lähiaikoina lisäämässä koneeseeni 256mb lisää keskusmuistia ja mahdollisesti myös CD-RW aseman vanhan (rikkinäisen?) CD-ROM aseman tilalle, niin mitäs ehdottaisitte? Teenkö nämä toimenpiteet ennen vai jälkeen Linuxin asennuksen? Onko mitään väliä? Niin ja kiitos tähänastisista vastauksista :)

8
Niin tuota mitä eroa tuossa sitten on että lataako LTS:n vai "normaalin"? Eivätkö ne ole ihan yksi ja sama jakeluversio?

(Tajusin nyt jotenkin tuon pakettienhallinnan perusidean)

9
Hmm, kertokaas vielä tuosta LTS (Long-Time-Support, sitä siis tarkoitin) versiosta ja tuosta pitkästä tuesta. Niin että mitä sillä käytännössä tarkoitetaan?

Entä mitä uutta on Feisty Fawnissa, kannattaako sitä vielä ladata (onko buginen kökkö), vaiko ei? Onko Ubuntusta uudempaan päivittäminen pitkä prosessi vai tapahtuuko se melkein automaattisesti?

Niin ja selittäkää tuo pakettienhallinta tsydeemi niinkuin pässille (yritin saada jotain tolkkua tuosta wikikirjasta, mutta ei...). Eikö Linux-ohjelmien asentamisen pitäisi onnistua samalla tavalla kuin Winukassa siten että lataa sellaisen .deb päätteisen tiedoston työpöydälle ja kaksoisklikkaa sitä? Näin olen ainakin käsittänyt?

Siinä tämänkertaiset kysymykset  ;D

10
Onkos tosta Sambasta tehty suomeksi mitään opasta?  :-\

11
6) Sitten kun formatoin tuon kovon ja pitäisi hoitaa osiointi niin onko se kuinka helppoa?
Se kannattaa tehdä huolella, vaikkei se kovin vaikeaa olekaan. Huolellisesti katsoa minkä partition ottaa Ubuntun käyttöön: Mistä Juuri osio ja swappi.

Juuri osio ja swappi?  ???
Eikö oletusasetuksilla voikaan vaan porhaltaa menemään jos ei säilytä Windowsia kovolla?

8 ) NIIN ja se tärkein kysymys meinasi unohtua: miten Linux toimii (tai toimiiko se ollenkaan) lähiverkossa Windows-koneiden kanssa?
Samban avulla saadaan juttelemaan Win koneiden kanssa.

Samban? Voitteks kertoa vähän lisää? Ei kai tässä tarvi ruveta tanssimaan?

--

Muuten olisin jo valmis vaihtamaan Linuxiin, mutta en viitti ottaa riskejä ennenkuin parempi kone tulee huollosta eikä tässä ole edes polttavaa (enkä tod. ala venailemaan 4 viikkoa jonkun CD:n takia). Lueskelin tossa vähän tuota "Ubuntu tutuksi" opasta ja täytyy sanoa että aloin jo vähän oppimaan noita komentoja, käyttäjä-oikeuksia ja hakemistorakennetta.

12
Elikkäs oma ikivanha Compaqn nettikone (jossa Windows XP SP2, 800MHz AMD Duron, 8mt näytönohjain ja 256mb RAM) on nyt täysin sekoamispisteessä ja olen jo pitkään ajatellut vaihtaa Linuxiin. Kokeilin pikaisesti tuossa joskus reilu vuosi sitten Ubuntun live-cd:tä ja hyvältä vaikutti. Tässä muutamia kysymyksiä:

1) Kannattaisiko mieluummin asentaa Ubuntu vai Xubuntu? (Jälkimmäinen on kuulemma vielä kevyempi).
2) Ja mieluummin sellainen EI-TLS versio?
3) Tuo komentosysteemi tuntuu Linuxissa aika hankalalta, joten onko sen opettelu välttämätöntä Ubuntu käyttiksessä? Ohjelmointia olen kyllä jonkin verran harrastanut, mutta...
4) Miten hyvin Ubuntu tukee nykyään esimerkiksi yleisimpiä muistitikkuja?
5) Eheyttäminenkin olisi tällä hetkellä kai tarpeen mutta onko siitä enää hyötyä formatoimisen jälkeen?
6) Sitten kun formatoin tuon kovon ja pitäisi hoitaa osiointi niin onko se kuinka helppoa?
7) Saako Ubuntuun / Xubuntuun käyttöön sellaista XP Home Edition tyylistä kirjautumista? Ettei tarvitse tunnuksia kirjoitella?

8 ) NIIN ja se tärkein kysymys meinasi unohtua: miten Linux toimii (tai toimiiko se ollenkaan) lähiverkossa Windows-koneiden kanssa?

Kertoisitteko vielä jonkun sivun jolta löytyisi lista ilmaisista tunnetuista Linux-ohjelmista :)

Sivuja: [1]